• 1/2 tl basiilikut
• 1 väike purk viilutatud seeni (280 g)
• supiköögiviljad (porgand, porrulauk, seller, pe‐
tersell)
•vesi
Valmistamine:
Tehke sisselõiked kogu seakoodi kamarasse.
Segage omavahel kokku õli, sool, paprikapulber
ja basiilik ning katke seakoot seguga. Pange
seakoot röstimisvormi ja laotage peale seened.
Lisage supiköögiviljad ja vesi; põhi peab olema
kaetud 10–15 mm. Pöörake liha ringi ligikaudu
30 minuti pärast.
– Ahjusoleku aeg: 160 minutit
– Riiuli tasand: 1
Sea abatükk
Koostis:
• 1,5 kg sea abatükk, kamaraga, noorlooma
oma
•soola
•pipart
• 2 spl oliiviõli
• 150 g peeneks viilutatud sellerit
• 1 porrulauk, viilutatud
• 1 väike purk peeneks hakitud tomateid (400 g)
• 250 ml koort
• 2 küüslauguküünt, kooritud ja purustatud
• värske rosmariin ja tüümian
Valmistamine:
Tehke terava noaga naha sisse ristlõiked. Mait‐
sestage soola ja pipraga, pruunistage pliidil küp‐
setusnõus kõik küljed oliiviõlis, seejärel tõstke
nõust välja. Kuumutage praevormis väheses õlis
sellerit ja porrut, lisage tomatid, koor, küüslaugu‐
küüned, rosmariin ja tüümian, segage ning ase‐
tage sea abatükk sellele segule. Pange ahju.
– Ahjusoleku aeg: 130 minutit
– Riiuli tasand: 1
Röstitud vasikaliha
Seaded
Kaaluautomaatika. Kaalu seadistamisvahemik
1000 - 3000 g.
Valmistamine:
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlasse
nõusse. Lisage vett või muud vedelikku; põhi
peab olema kaetud 10 - 20 mm vedelikukihiga.
Katke kaanega.
– Riiuli tasand: 1
Vasikakoot
Koostis:
• 1 vasika tagakoot, 1,5 - 2 kg
• 4 viilu keedusinki
• 2 spl õli
• 1 tl soola
• 1 tl magusa paprika pulbrit
• 1/2 tl basiilikut
• 1 väike purk viilutatud seeni (280 g)
• supiköögiviljad (porgand, porrulauk, seller, pe‐
tersell)
•vesi
Valmistamine:
Tehke 8 pikisuunalist sisselõiget ümber kogu va‐
sikakoodi. Lõigake neli keedusingi viilu pooleks
ja pange sisselõigetesse. Segage omavahel kok‐
ku õli, sool, paprikapulber ja basiilik ning katke
vasikakoot seguga. Pange vasikakoot röstimis‐
vormi ja laotage peale seened. Lisage vasika‐
koodile supiköögiviljad ja vesi. Põhi peab olema
kaetud 10-15 mm vedelikukihiga. Pöörake liha
ringi ligikaudu 30 minuti pärast.
– Ahjusoleku aeg: 160 minutit
– Riiuli tasand: 1
Ossobuco
Koostis:
• 4 spl võid pruunistamiseks
• 4 vasikalihaviilu, ligikaudu 3-4 cm paksused
(lõigake läbi kondi)
• 4 keskmist porgandit, kuubikuteks lõigatud
• 4 sellerijuppi, väikesteks kuubikuteks lõigatud
• 1 kg küpseid tomateid, kooritud, poolitatud,
südamik eemaldatud, tükeldatud kuubikuteks
• 1 kimp peterselli, pestud ja jämedalt hakitud
• 4 spl võid
• 2 spl jahu katmiseks
• 6 spl oliiviõli
• 250 ml valget veini
• 250 ml lihaleent
• 3 keskmist sibulat, kooritud ja peeneks haki‐
tud
• 3 küüslauguküünt, kooritud ja peeneks viiluta‐
tud
• 1/2 tl tüümiani ja 1/2 tl punet
• 2 loorberilehte
• 2 nelki
• sool, värskelt jahvatatud must pipar
EESTI 3