plaadile. Enne küpsetamist riputage peale na‐
tuke jahu ja tehke terava noaga 3 kuni 4 vähe‐
malt 1 cm sügavust diagonaalset sisselõiget.
• Ahjusoleku aeg: 55 minutit
• Riiuli tasand: 1
• Lisage veesahtlisse 100 ml vett
4 - AURUTATUD FORELL
Koostis:
• 4 forelli (250–300 grammised)
• sidrunimahl, sool, pipar
Valmistamine:
• Peske forelli hoolikalt seest ja väljast, piserda‐
ge sidrunimahlaga, maitsestage ja asetage
roostevabadesse, aukudega terasnõudesse (2
kala ühte nõusse). Serveerige röstitud mandli‐
laastudega. Aurutatud forell, teine võimalus:
enne seda, kui asetate kalad roostevabasse
aukudega nõusse, kallake need üle kuuma
vee ja äädikaga.
• Ahjusoleku aeg: 30 minutit
• Riiuli tasand: 1
5 - ROSTBIIF
Seaded:
Toidutermomeeter. Liha sisetemperatuur:
• Poolküps - 65°C
Valmistamine:
Maitsestage liha, sisestage toidutermomeeter ja
asetage liha kuumakindlasse nõusse.
– Riiuli tasand: 1
6 - KANA, TERVE
Seaded:
• Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 900 - 2,100 g.
Valmistamine:
• Pange kana kuumakindlasse nõusse ja mait‐
sestage. Pöörake liha ringi ligikaudu 30 minuti
pärast. Ekraanil kuvatakse meeldetuletus.
– Riiuli tasand: 1
7 - PITSA
Taigna koostis
• 14 g pärmi
• 200 ml leiget vett
• 300 g jahu
• 3 g soola
•1 sl õli
Kate:
• 1/2 väikest purki hakitud tomateid
• 200 g riivitud Emmentali juustu
• 100 g salaamit
• 100 g keedusinki
• 150 g seeni (konserveeritud)
• 150 g Feta juustu
• punet
Valmistamine:
• Purustage pärm kausis ja segage leige veega.
Segage sool jahuga ja lisage see koos õliga
kaussi. Sõtkuge niikaua, kuni tainas on ühtla‐
ne ega jää kausi külge kinni. Seejärel laske
tainal soojas kohas kerkida, kuni see on kahe‐
kordse suurusega. Rullige tainas lahti ja pan‐
ge määritud küpsetusvormi; põhja torgake
kahvliga augud. Pange katteained tainale sel‐
lises järjekorras, nagu retseptis kirjas.
• Kasutage määritud küpsetusplaati.
• Ahjusoleku aeg: 25 minutit
• Riiuli tasand: 1
8 - MUFFINID
Koostis:
• 150 g võid
• 150 g suhkrut
• 1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
• 1 näpuotsatäis soola
• ühe vahatamata sidruni koor
•2 muna
• 50 ml piima
• 25 g tärklist
• 225 g jahu
• 10 g küpsetuspulbrit
• 1 purk hapusid kirsse (375 g)
• 225 g šokolaadilaaste
Muu:
• Pabervormid, u 7 cm läbimõõduga
Valmistamine:
Vahustage või, suhkur, vanillisuhkur, sool ja si‐
drunikoor. Lisage munad ja vahustage jälle.
Segage kokku tärklis, jahu ja küpsetuspulber
ning lisage segu koos seguga tainamassile.
Nõrutage hapud kirsid ja segage koos šokolaadi‐
laastudega taignasse.
EESTI 3