Electrolux EOB8751AOX Recipe book

Tüüp
Recipe book
.......................................................... .......................................................
ET AURUAHI RETSEPTIRAAMAT
AUTOMAATPROGRAMMID
Programmi number Programmi nimi
1 KÖÖGIVILI
2 KARTULIGRATÄÄN
3 SAI
4 AURUTATUD FORELL
5 ROSTBIIF
6 KANA, TERVE
7 PITSA
8 MUFFINID
9 QUICHE LORRAINE
1 - KÖÖGIVILI
Keedunõud
Kasutada võib igat liiki kuumuskindlaid nõusid,
mis taluvad vähemalt 100 °C.
Koostis
400 g lillkapsast
200 g porgandeid
200 g nuikapsast
200 g kollast ja punast paprikat
Valmistamine
Peske lillkapsas ja jagage õisikuteks. Koorige
porgandid ja nuikapsas ja lõigake suupäras‐
teks tükkideks. Peske paprikad ja lõigake riba‐
deks. Pange tükeldatud köögivili lahtisesse
nõusse ja valmistage ilma vett lisamata. Selle
valmistusviisi puhul võib maitseainete ja soola
kasutamisest loobuda.
Riiuli tasand: 1
2 - KARTULIGRATÄÄN
Koostis
1000 g kartuleid
1 tl soola, 1 tl pipart ja 1 tl muskaatpähklit
2 küüslauguküünt
200 g riivitud juustu
200 ml piima
200 ml koort
•4 spl võid
Valmistamine
Koorige kartulid, lõigake õhukesteks viiludeks,
kuivatage ja maitsestage. Hõõruge kuumakin‐
del ahjuvorm esmalt küüslaugu küünega, see‐
järel määrige võiga. Laotage pool maitsesta‐
tud kartuliviiludest vormi ja riputage peale vei‐
di riivitud juustu. Seejärel lisage ülejäänud
kartuliviilud; kõige lõpuks katke roog riivitud
juustuga. Purustage teine küüslauguküüs ja
kloppige see piima ja koore hulka. Valage se‐
gu kartulitele ja laotage ülejäänud või laastu‐
dena vormiroale.
Riiuli tasand: 2
Lisage veesahtlisse 200 ml vett
Ahjusoleku aeg: 65 minutit
3 - SAI
2
www.electrolux.com
Koostis
1000 g jahu
40 g värsket pärmi või 2 pakki kuivpärmi (20
g)
650 ml piima
15 g soola
Muu
Määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud
küpsetusplaat
Valmistamine
Pange jahu ja sool suurde kaussi. Lahustage
pärm leiges piimas ja lisage jahule. Sõtkuge
kõik ained ühtlaseks tainaks. Sõltuvalt jahust
tuleb ühtlase taigna saavutamiseks võib-olla
lisada veidi piima. Laske tainal kerkida kahe‐
kordseks. Jaotage taigen kaheks, vormige
kaks pikka pätsi ja asetage need võiga määri‐
tud või küpsetuspaberiga kaetud küpsetus‐
plaadile. Laske pätsidel veelkord poole võrra
kerkida. Enne küpsetamist riputage peale na‐
tuke jahu ja tehke terava noaga 3 kuni 4 vähe‐
malt 1 cm sügavust diagonaalset sisselõiget.
Riiuli tasand: 2
Lisage veesahtlisse 200 ml vett
Ahjusoleku aeg: 55 minutit
4 - AURUTATUD FORELL
Koostis
4 forelli (250–300 grammised)
sidrunimahl, sool, pipar
Valmistamine
Peske forelli hoolikalt seest ja väljast, piserda‐
ge sidrunimahlaga, maitsestage ja asetage
roostevabadesse, aukudega terasnõudesse (2
kala ühte nõusse). Serveerige röstitud mandli‐
laastudega. Aurutatud forell, teine võimalus:
enne seda, kui asetate kalad roostevabasse
aukudega nõusse, kallake need üle kuuma
vee ja äädikaga.
5 - ROSTBIIF
Seaded
Automaatne toidutermomeeter. Sisetempera‐
tuur 65 °C
Valmistamine
Maitsestage liha, sisestage toidutermomeeter
ja asetage liha kuumakindlasse nõusse.
Riiuli tasand: 1
6 - KANA, TERVE
Seaded
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 900 - 2100 g.
Valmistamine
Pange kana kuumakindlasse nõusse ja mait‐
sestage. Pöörake liha ringi ligikaudu 30 minuti
pärast. Ekraanil kuvatakse meeldetuletus.
Riiuli tasand: 1
7 - PITSA
Taigna koostis
14 g pärmi
200 ml vett
300 g jahu
•3 g soola
•1 sl õli
Kate
1/2 väikest purki hakitud tomateid
200 g riivitud juustu
100 g salaamit
EESTI 3
100 g keedusinki
150 g seeni (konserveeritud)
150 g Feta juustu
punet
Muu
Küpsetusvorm, määritud.
Valmistamine
Purustage pärm kausis ja segage leige veega.
Segage sool jahuga ja lisage see koos õliga
kaussi. Sõtkuge niikaua, kuni tainas on ühtla‐
ne ega jää kausi külge kinni. Seejärel laske
tainal soojas kohas kerkida, kuni see on kahe‐
kordse suurusega. Rullige tainas lahti ja pan‐
ge määritud küpsetusvormi; põhja torgake
kahvliga augud. Pange katteained tainale sel‐
lises järjekorras, nagu retseptis kirjas.
Riiuli tasand: 1
Ahjusoleku aeg: 25 minutit
8 - MUFFINID
Koostisained
•150 g võid
150 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
1 näpuotsatäis soola
ühe vahatamata sidruni koor
•2 muna
50 ml piima
25 g tärklist
225 g jahu
10 g küpsetuspulbrit
1 purk hapusid kirsse (375 g)
225 g šokolaadilaaste
Muu
Pabervormid, umbes 7 cm läbimõõduga
Valmistamine
Vahustage või, suhkur, vanillisuhkur, sool ja
sidrunikoor. Lisage munad ja vahustage jälle.
Segage kokku tärklis, jahu ja küpsetuspulber
ning lisage segu koos seguga tainamassile.
Nõrutage hapud kirsid ja segage koos šoko‐
laadilaastudega taignasse. Pange tainas pa‐
bervormidesse, vormid küpsetusplaadile ja
ahju. Võimalusel kasutage muffinipanni.
Riiuli tasand: 3
Ahjusoleku aeg: 40 minutit
9 - QUICHE LORRAINE
Taigna koostis
200 g jahu
•2 muna
•100 g võid
1/2 tl soola
natuke pipart
1 näpuotsatäis muskaatpähklit
Kate
150 g riivitud juustu
200 g keedusinki või lahjat peekonit
•2 muna
250 g hapukoort
sool, pipar ja muskaatpähkel
Muu
Metallist küpsetusvorm, määritud, 28 cm läbi‐
mõõduga.
Valmistamine
Pange jahu, või, munad ja maitseained kaussi
ning segage ühtlaseks tainaks. Laske tainal
paar tundi külmikus seista. Seejärel rullige tai‐
nas lahti ja asetage määritud metallist küpse‐
tusvormi. Torgake põhja kahvliga augud. Pan‐
ge peekon tainale. Katte jaoks segage omava‐
hel munad, hapukoor ja maitseained. Seejärel
lisage juust.
Riiuli tasand: 1
Ahjusoleku aeg: 40 minutit
4
www.electrolux.com
EESTI 5
6
www.electrolux.com
EESTI 7
www.electrolux.com/shop 892960261-A-052013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOB8751AOX Recipe book

Tüüp
Recipe book