Selle voldiku lõpus olevast tabelist leiate näpunäiteid sellel lauagrillil mõnda tüüpi toidu
valmistamiseks. Tabelist on näha millist temperatuuri valida ja kaua peaksite toitu grillima. Seadme
kuumenemiseks vajalik aeg pole tabelis toodud grillimisaja sisse lülitatud. Grillimisaeg ja temperatuur
sõltuvad valmistatava toidu tüübist (nt liha), selle paksusest, temperatuurist ja muidugi te enda
maitsest. Võite vaadata ka tähiseid termostaadil.
- Lauagrilli võite kasutada ka termostaadiga juhitud kuumaplaadina, mis hoiab automaatselt te
toidud nõutud temperatuuri juures. Katke grillplaadi sooneline osa alumiiniumfooliumiga, läikiva
poolega ülespoole. Seejärel keerake temperatuuriregulaator asendisse 2 või 3.
- Pehmed lihatükid sobivad grillimiseks paremini.
- Lihatükid, nagu lihalõik või searibi tükid muutuvad pehmeks, kui neid hoida üleöö marinaadis.
- Toidu seestpoolt mahlaseks jätmiseks ja ärakuivamise vältimiseks keerake seda aeg-ajalt. Ärge
kasutage mingeid metallriistu, nagu kahvleid või grillimistange, sest need võivad kahjustada
grillimisplaadi külgevõtmatut katet.
- Ärge pöörake grillimisel liha liiga tihti. Kui tükid on mõlemalt poolt pruunistunud, grillige neid
madalamal temperatuuril, veendudes et need ei kuivaks ära ja küpseksid ühtlaselt.
- Külmutatud toidu ülessulatamiseks mähkige külmunud toit alumiiniumfooliumi sisse ja seadistage
temperatuuriregulaator asendisse 1 või 2. Pöörake toitu aeg-ajalt. Ülessulamise aeg sõltub toidu
kaalust.
- Kui valmistate sateed, kanaliha, sealiha või loomaliha, kõrvetage esmalt liha kõrgel temperatuuril
(5. asend). Vajadusel keerake temperatuuriregulaator asendi võrra madalamale ja grillige toitu
valmimiseni.
- Kui valmistate sateed või kebabi, leotage bambusest või puidust vardaid vees, et need grillimise
ajal põlema ei läheks. Ärge kasutage metallist vardaid.
- Vorstikesed kipuvad grillimisel lõhkema. Selle ärahoidmiseks torkige neisse kahvliga mõned augud
sisse.
- Värske liha grillimistulemused on paremad võrreldes külmutatud või ülessulatatud lihaga.
Riputage lihale soola pärast seda, kui olete selle valmis grillinud. See aitab hoida liha mahlasena.
Parimate tulemuste saavutamiseks veenduge, et küpsetatava liha tükikesed poleks liiga paksud
(umbes 1,5 cm).
See lauagrill pole sobiv saiapuruga ülepuistatud toidu grillimiseks.
Puhastamine
ärge kunagi kasutage abrasiivseid puhastusvahendeid ja materjale, sest need võivad kahjustada
plaatide külgevõtmatut pinda.
1 Keeraketemperatuuriregulaatorasendisse„Off”(väljas).
2 Tõmmake seadme pistik seinakontaktist välja ja laske jahtuda.
3 Tõmmake termostaat seadmest välja (Jn 6).
4 Pühkige termostaati niiske lapiga.
Ärge kastke toitejuhtmega termostaati vette või muu vedeliku sisse.
5 Enne grillplaadi puhastamiseks väljavõtmist eemaldage grillplaadilt üleliigne õli köögipaberi
tükikesega.
6 Tõstke grillplaat käepidemetest hoides alusest välja (Jn 7).
Märkus: kui termostaat on ikka veel seadmes, siis ei saa te grillimisplaati välja võtta.
25