ET16
FUNKTSIOONIDE KIRJELDUSTE TABEL
FUNKTSIOONI VALIMISE NUPP
OFF
(VÄLJAS)
Küpsetamise peatamine ja ahju väljalülitamine.
LAMP
(LAMP)
Ahju sisevalgustuse sisse- ja väljalülitamiseks
SPECIALS (ERIFUNKTSIOONID)
DEFROST
(ÜLESSULATAMINE)
Külmutatud toidu sulatamise kiirendamiseks. Paigutage toit keskmisele
ahjutasandile. Jätke toit pakendisse, et vältida selle pealispinna
kuivamist.
KEEP WARM
(SOOJASHOID)
Äsja küpsetatud toidu (nt liha, praetud toidu või lahtiste pirukate)
hoidmiseks sooja ja krõbedana. Paigutage toit keskmisele
ahjutasandile. See funktsioon ei hakka tööle, kui temperatuur ahjus on
kõrgem kui 65 °C.
RISING
(KERGITAMINE)
Magusa või soolase taina optimaalseks kergitamiseks. Kvaliteetse
kerkimise tagamiseks ei hakka funktsioon tööle, kui temperatuur ahjus
on kõrgem kui 40 °C. Asetage tainas teisele ahjutasandile. Ahju pole
vaja eelkuumutada.
ECO FORCED AIR
(SÄÄSTLIK ÕHU
SUNDRINGLUS)
Täidetud ahjupraadide ja lihatükkide ühel tasandil valmistamine. Selle
funktsiooni puhul kasutatakse katkendlikult ja vaikselt töötava
ventilaatori abi, mis hoiab ära toidu liigse kuivamise. Selle
säästufunktsiooni kasutamisel ei lülitata ahju sisevalgustit küpsetamise
ajaks sisse, kuid tule saab ajutiselt põlema panna, vajutades
kinnitusnuppu. Soovitav on kasutada kolmandat ahjutasandit. Ahju
pole vaja eelkuumutada.
CONVENTIONAL
(TAVAPÄRANE
KÜPSETAMINE)
Mis tahes tüüpi toitude küpsetamiseks ainult ühel ahjutasandil.
Kasutage 3. ahjutasandit. Pitsa, soolaste pirukate või vedela täidisega
kookide küpsetamiseks kasutage 1. või 2. ahjutasandit. Enne, kui toidu
ahju panete, eelkuumutage ahju.
CONVECTION BAKE
(KONVEKTSIOON-
KÜPSETUS)
Liha ja vedela täidisega pirukate (soolased või magusad) valmistamine
ühel tasandil. Kasutage 2. ahjutasandit. Enne küpsetamise alustamist
eelkuumutage ahju.
FORCED AIR
(ÕHU SUNDRINGLUS)
See funktsioon sobib mitme sama küpsetustemperatuuri vajava toidu
valmistamiseks korraga kahel ahjutasandil (nt kala, köögiviljad,
koogid). Seda funktsiooni saab kasutada erinevate toitude
samaaegseks küpsetamiseks, ilma et ühe toidu lõhn või maitse kanduks
üle teisele. Kui küpsetate ainult ühel ahjutasandil, kasutage 3. tasandit.
Kahel tasandil küpsetamiseks pange toit pärast ahju eelkuumutamist 1.
ja 4. ahjutasandile.
MAXI COOKING
(SUUR KÜPSETAMINE)
Suurte lihatükkide (üle 2,5 kg) küpsetamiseks. Sõltuvalt lihatüki
suurusest kasutage 1. või 3. ahjutasandit. Ahju pole vaja eelkuumutada.
Ühtlasema pruunistumise saavutamiseks on soovitatav lihatükki
küpsetamise ajal pöörata. Hea oleks liha aeg-ajalt leemega üle valada,
et vältida selle kuivamist.