20
GRILLI HOOLDAMINE
1. KREOSOODI JA RASVA TEKKIMINE JA EEMALDAMINE
Kui graanulid põlevad aeglaselt, tekitavad need
tõrva ja muid orgaanilisi aure, mis kombineeruvad
eraldunud niiskusega – tekib kreosoot. Kreosoodiaurud
kondenseeruvad aeglaselt põleva tule võrdlemisi jahedas
väljatõmbeventiilis. Selle tulemusena koguneb kreosoot
väljatõmbeventiili sisemusse. Süütamisel põleb kreosoot
väga kõrge temperatuuriga. Õhuga edasikanduvad
rasvaosakesed liiguvad läbi küpsetuskambri ja osa sellest
rasvast koguneb sarnaselt kreosoodiga väljatõmbeventiili
sisemusse. See omakorda võib suurendada tulekahju tekke
tõenäosust.
MÄRKUS. Traegeri rasvatilkade püüdmise alused aitavad
need hoida teie grilli puhtana ja vähendada ootamatuid
leeke.
Traegeri väljatõmbeventiili peab üle vaatama vähemalt kaks
korda aastas, et teha kindlaks, kas kreosoot ja/või rasv on
sinna kogunenud.
Rasvatilgad voolavad rasvatilkade püüdjast kanalisse ja
grillist välja läbi rasvaluugi ning kogutakse rasvaämbrisse.
Need on kõik osa Traegeri rasvakogumissüsteemist Traeger
Grease Management System (TGMS). Rasv koguneb
kõigisse neisse osadesse.
Kõiki TGMS-i osi peab enne iga kasutuskorda üle vaatama,
et märgata võimalikke rasvaladestusi.
Kui kreosooti või rasva on palju kogunenud, tuleb see
eemaldada, et vältida tulekahju tekkimise ohtu.
Isegi kui grillis on piisavalt ruumi, olge sinna suure koguse
toidu lisamisel ettevaatlik. Sellest võib tilkuda palju rasva ja
suureneda tuleoht, eriti kui grilli pole korralikult hooldatud.
Selline toit on näiteks umbes poole kilo jagu peekonit.
Kui eelmiste küpsetamiste käigus on tekkinud palju
tuleohtlikku rasva, soovitame grilli sellest enne järgmist
kasutamist puhastada.
2. SISEPINDADE PUHASTAMINE
OHT! Vajutage lüliti asendisse VÄLJAS (O) ja ühendage
toitejuhe lahti.
ETTEVAATUST! Kogunenud rasva on lihtsam puhastada,
kui grill on veel soe, kuid mitte kuum. Olge ettevaatlik –
põletuse oht. Soovitame kasutada kindaid.
Puhastage regulaarselt rasva V-kujulisest rasva äravoolust
ja rasva äravoolutorust. Kui V-kujulisse rasva äravoolu
ja rasva äravoolutorusse on kogunenud palju rasva, võib
tekkida rasvatulekahju. Soovitame neid osi regulaarselt
puhastada.
Eemaldage kõik grillirestid ja rasvapüüdmisalus. See
laseb ligi pääseda V-kujulisele rasva äravoolule ja rasva
äravoolutoru avale grilli sees. Kraapige kogunenud rasv
V-kujulisest rasva äravoolust ja rasva äravoolutorust
kokku tugeva mittemetallist tööriistaga. Suurema
osa lahtikraabitud rasvast saab lükata läbi rasva
äravoolutoru rasvaämbrisse. Pühkige rasvajäägid
kokku majapidamispaberi või ühekordsete lappidega.
Majapidamispaberit või ühekordseid lappe võib kasutada
ka grilli sisepindade rasvast puhastamiseks.
3. VÄLISTE PINDADE PUHASTAMINE
OHT! Vajutage peamine toitelüliti asendisse VÄLJAS (O)
ja ühendage toitejuhe lahti.
Kasutage ühekordset lappi või sooja seebiveega
niisutatud lappi, et pühkida ära rasv grilli välispinnalt.
ÄRGE KASUTAGE ahjude puhastamiseks mõeldud või
abrasiivseid puhastusvahendeid ega lappe grilli välispinna
puhastamiseks.
4. VÄLJAS HOIDMINE
ETTEVAATUST! Kui hoiate grilli väljas vihmahooajal,
veenduge, et vesi ei satuks puidugraanulite punkrisse.
Graanulid paisuvad niiskuse käes ja ummistavad
spiraalajami. Kui te grilli ei kasuta, katke see alati Traegeri
grillikattega. Grilli jaoks kohandatud katet saab osta
veebiaadressilt traegergrills.com.
5. GRILLI VÕREDE PUHASTAMINE
ETTEVAATUST! Grilli võresid on parem puhastada siis,
kui need on veel soojad. Olge ettevaatlik – põletuse oht.
Soovitame grilli lähedal hoida pika varrega puhastusharja.
Kui olete toidu grillilt ära võtnud, pühkige resti kergelt
harjaga. See võtab vähe aega ja grill on järgmisel
kasutuskorral kohe valmis.