ahjufunktsiooni puhul automaatselt 10%
varem välja.
Ventilaator ja valgusti jäävad
sisselülitatuks.
Toidu soojashoidmine
Jääkkuumuse kasutamiseks ja toidu
soojashoidmiseks valige madalaim
võimalik temperatuur. Ekraanil kuvatakse
jääkkuumuse või temperatuuri indikaator.
Küpsetamine väljalülitatud valgustiga
Lülitage ahjuvalgusti küpsetamise ajaks
välja ja süüdake see ainult vajadusel.
7. MIKROLAINEREŽIIM
7.1 Mikrolaineahi
Üldine:
ETTEVAATUST!
Ärge laske seadmel tühjalt
töötada.
• Pärast seadme väljalülitamist jätke toit
mõneks minutiks seisma. Vt
mikrolaine-küpsetustabeleid:
seisuaeg.
• Eemaldage enne toidu valmistamist
alumiiniumfooliumist pakend,
metallanumad, jmt.
• Mikrolainerežiimi puhul ei ole
soovitatav kasutada rohkem kui ühte
tasandit.
• Asetage toit ahju põhjal olevale
alusele, kui pole öeldud teisiti.
• Enne serveerimist tuleks toitu
võimalusel segada.
Toiduvalmistamine:
• Võimalusel valmistage toitu
mikrolainetes kasutamiseks sobiva
materjaliga kaetult. Küpsetage ilma
kaaneta ainult juhul, kui soovite
krõbedat koorikut.
• Ärge toitu üle küpsetage, määrates
liiga kõrge võimsuse ja aja. Toit võib
mõnest kohast kuivada, kõrbeda või
süttida.
• Ärge kasutage seadet koorega
munade ja karpide valmistamiseks,
sest need võivad lõhkeda. Praemuna
valmistamisel torgake esmalt
munakollane läbi.
• Torgake toitu, millel on "nahk" või
"koor", nagu kartulid, tomatid,
vorstikesed jms, enne valmistamist
mõned korrad kahvliga, et see ei
lõhkeks.
• Jahutatud ja külmutatud toidud
vajavad pikemat küpsetusaega.
• Kastmega toite peab aeg-ajalt
segama.
• Pöörake suuremaid tükke poole
valmistamisaja järel.
• Võimalusel lõigake juurviljad sarnase
suurusega tükkideks.
• Kasutage lamedaid ja laiu nõusid.
• Ärge kasutage portselanist või
keraamilisi toidunõusid või väikeste
aukudega savinõusid (nt
käepidemetel). Aukudesse sattuv
niiskus võib soojendamisel
põhjustada nõu mõranemise.
Liha, linnuliha, kala sulatamine:
• Asetage külmutatud pakkimata toit
väiksele kummuli pööratud taldrikule,
mille all on anum või sulatusalusele
või plastiksõelale, et sulatusvedelik
saaks ära joosta.
• Pöörake toitu umbes poolel
sulatusajast. Võimalusel eraldage ja
eemaldage sulama hakanud tükid.
Või, koogikeste, kohupiima üles
sulatamine:
• Ärge sulatage lõpuni mikrolaineahjus,
vaid lõpetage sulatamine
toatemperatuuril. See annab
ühtlasema tulemuse. Eemaldage
enne üles sulatamist kogu metallist
või alumiiniumist pakend või
pakendiosad.
Puuvilja, juurvilja sulatamine:
• Kui puu- või köögiviljad tooreks jääma
kipuvad, ärge neid seadmes lõpuni
sulatage, vaid viige sulatamine lõpule
toatemperatuuril.
• Ilma eelnevalt sulatamata võite
puuvilja ja juurvilja küpsetades
kasutada kõrgemat
mikrolainevõimsust.
Valmistoidud:
• Valmistoidud metallpakendis või
plastalusel metallist kaanega sobivad
üles sulatamiseks või soojendamiseks
www.aeg.com14