Üldised nõuanded
Veenduge, et seadme uks on töötamise
ajal suletud ja avage seda küpsetamise
ajal võimalikult vähe.
Energia kokkuhoiu tagamiseks kasutage
metallnõusid, kuid ainult siis, kui kasutate
mitte-mikrolainefunktsiooni.
Võimalusel ärge enne toidu sissepanekut
ahju eelkuumutage.
Kui küpsetusaeg on üle 30 minuti,
vähendage sõltuvalt küpsetusajast
vähemalt 3 - 10 minutit enne küpsetusaja
lõppu ahju temperatuuri. Ahjus olev
jääkkuumus võimaldab küpsetamist
jätkata.
Muude toitude soojendamiseks kasutage
jääkkuumust.
Küpsetamine pöördõhuga
Võimalusel kasutage energia
kokkuhoiuks pöördõhuga
küpsetusrežiime.
Jääkkuumus
Kui on valitud programm koos valikuga
Kestus võiLõpp ja kui küpsetusaeg ei
ületa 30 minutit, lülituvad
kuumutuselemendid mõne
ahjufunktsiooni puhul automaatselt 10%
varem välja.
Ventilaator ja valgusti jäävad
sisselülitatuks.
Toidu soojashoidmine
Jääkkuumuse kasutamiseks ja toidu
soojashoidmiseks valige madalaim
võimalik temperatuur. Ekraanil kuvatakse
jääkkuumuse või temperatuuri indikaator.
Küpsetamine väljalülitatud valgustiga
Lülitage ahjuvalgusti küpsetamise ajaks
välja ja süüdake see ainult vajadusel.
7. MIKROLAINEREŽIIM
7.1 Mikrolaineahi
Üldine:
ETTEVAATUST!
Ärge laske seadmel tühjalt
töötada.
• Pärast seadme väljalülitamist jätke toit
mõneks minutiks seisma. Vt
mikrolaine-küpsetustabeleid:
seisuaeg.
• Eemaldage enne toidu valmistamist
alumiiniumfooliumist pakend,
metallanumad, jmt.
• Mikrolainerežiimi puhul ei ole
soovitatav kasutada rohkem kui ühte
tasandit.
• Asetage toit ahju põhjal olevale
alusele, kui pole öeldud teisiti.
• Enne serveerimist tuleks toitu
võimalusel segada.
Toiduvalmistamine:
• Võimalusel valmistage toitu
mikrolainetes kasutamiseks sobiva
materjaliga kaetult. Küpsetage ilma
kaaneta ainult juhul, kui soovite
krõbedat koorikut.
• Ärge toitu üle küpsetage, määrates
liiga kõrge võimsuse ja aja. Toit võib
mõnest kohast kuivada, kõrbeda või
süttida.
• Ärge kasutage seadet koorega
munade ja karpide valmistamiseks,
sest need võivad lõhkeda. Praemuna
valmistamisel torgake esmalt
munakollane läbi.
• Torgake toitu, millel on "nahk" või
"koor", nagu kartulid, tomatid,
vorstikesed jms, enne valmistamist
mõned korrad kahvliga, et see ei
lõhkeks.
• Jahutatud ja külmutatud toidud
vajavad pikemat küpsetusaega.
• Kastmega toite peab aeg-ajalt
segama.
• Pöörake suuremaid tükke poole
valmistamisaja järel.
• Võimalusel lõigake juurviljad sarnase
suurusega tükkideks.
• Kasutage lamedaid ja laiu nõusid.
• Ärge kasutage portselanist või
keraamilisi toidunõusid või väikeste
aukudega savinõusid (nt
käepidemetel). Aukudesse sattuv
www.electrolux.com14