ET62
Energiatõhususe klass (vastavalt standardile EN 60350-1:2013-07)
Kasutage testi läbiviimiseks ettenähtud tabelit.
Energiatarbimus ja eelkuumutamisaeg
Valige funktsioon ja teostage test ainult, kui valiku „Preheating“ (Eelkuumutamine) seadeks on valitud
„yes“ (jah).
Juhtimise täpsuse test
Valige funktsioon ja teostage test ainult, kui valik „Preheating“ (Eelkuumutamine) on välja lülitatud (kui
eelkuumutamine on sisse lülitatud, tekitab ahju juhtimine automaatselt temperatuuriprofiili kõikumise).
Kuidas küpsetustabelit lugeda
Tabelis on näidatud, milline funktsioon antud roa küpsetamiseks ühel või mitmel ahjutasandil kõige
paremini sobib. Küpsetusaeg algab hetkest, mis toit pannakse ahju, kuid ei sisalda eelsoojendamiseks
kuluvat aega. Küpsetustemperatuurid ja ajad on soovituslikud ning sõltuvad toidu kogusest ja
kasutatavast ahjunõust (lisatarvikust). Kasutage algatuseks kõige madalamat soovituslikku väärtust ja kui
toit ei ole piisavalt küps, siis kasutage kõrgemaid väärtusi. Kasutage kaasasolevaid tarvikuid ja eelistatavalt
tumedat värvi metallist koogivorme ja ahjuplaate. Kasutada võib ka püreksklaasist ja keraamilisi nõusid,
kuid tuleb meeles pidada, et nende kasutamisel on küpsetusajad veidi pikemad. Parimate tulemuste
saavutamiseks järgige küpsetustabelis antud juhiseid sobivaima ahjutarviku (ahjuga kaasas) ja ahjutasandi
valimiseks.
Erinevate toitude samaaegne küpsetamine
Kasutades „FORCED AIR“ (ÕHU SUNDRINGLUSE) funktsiooni, saate küpsetada korraga erinevaid samal
temperatuuril valmistatavaid roogasid (näiteks kala ja köögiviljad), paigutades toidud erinevatele
ahjutasanditele. Võtke lühema küpsetusajaga road ahjust välja varem ja jätke pikemat küpsemist vajavad
toidud kauemaks ahju.
Magustoidud
- Õrnade magustoitude küpsetamiseks kasutage tavapärast küpsetamist ühel ahjutasandil. Kasutage
tumedaid metallist koogivorme ja pange need alati ahjuga kaasasolevale restile. Selleks, et küpsetada
korraga mitmel ahjutasandil, tuleb valida õhu sundringluse funktsioon ja paigutada küpsetusvormid
eri ahjutasanditele vaheldumisi, et kuum õhk pääseks ahjus vabalt ringlema.
- Kui soovite kontrollida, kas kerkinud kook on valmis, torgake koogi keskele hambatikk. Kui tikk on
koogist välja tõmmates puhas, on kook valmis.
- Mittenakkuvate vormide kasutamisel ärge määrige rasvainega vormi servi, sest siis võib kook kerkida
äärtest ebaühtlaselt.
- Juhul, kui kook vajub küpsetamise ajal kokku, kasutage järgmine kord madalamat temperatuuri,
vähendage veidi vedeliku hulka tainas ja segage tainast õrnemini.
- Niiske sisuga kookide puhul (juustukook või puuviljapirukas) kasutage „CONVECTION BAKE“
(KONVEKTSIOONIGA KÜPSETAMISE) funktsiooni. Juhul, kui koogi põhi jääb nätskeks, tõstke vorm
madalamale ahjutasandile ja puistake koogi põhjale enne täidise lisamist leiva- või biskviidipuru.
Liha
- Liha küpsetamiseks kasutage sobiva suurusega mis tahes tüüpi ahjuplaate või pyrex-nõusid. Kootide
küpsetamisel on hea panni põhja lihaleent panna ja sellega liha küpsemise ajal maitse tugevdamiseks
kasta. Kui praad on valmis, jätke see veel u 10–15 minutiks ahju seisma või mähkige
alumiiniumfooliumisse.
- Kui soovite liha grillida, valige ühtlase küpsetustulemuse saavutamiseks võimalikult võrdse
paksusega lõigud. Väga paksud tükid vajavad küpsemiseks pikemat aega. Liha välispinna kõrbemise
vältimiseks tõstke rest madalamale, et liha asuks grillelemendist kaugemal. Pöörake lihal
2/3 küpsetusaja möödumisel teine külg.
Lihaleeme kogumiseks on soovitatav panna otse resti alla rasvavann, kuhu on valatud umbes pool liitrit
vett. Vajadusel lisage vett ka küpsetamise ajal.
SOOVITUSLIK KASUTUSVIIS JA NÄPUNÄITED