• Asetage vedelike kuumutamisel
alati teelusikas või klaaspulk
nõusse, et vältida
keemahakkamise viivitust.
Keemahakkamise viivituse korral
saavutatakse keemistemperatuur
ilma tüüpiliste õhumullikeste
tekkimiseta.
Kui siis liigutate nõud kasvõi natukene, võib vedelik järsku ägedalt
üle keeda või pritsida. Põletusoht!
• Torkige "koore" või "nahaga"
toiduainetesse, nagu kartulid, to‐
matid, vorstikesed, enne küpse‐
tamist kahvliga augud, et
toiduaine ei lõhkeks.
• Kontrollige, et toidu valmistami‐
sel/kuumutamisel oleks saavuta‐
tud minimaalne temperatuur 70 °
C. Jälgige selleks tabelites too‐
dud andmeid võimsuse ja aja
kohta. Toidutemperatuuri mõõt‐
miseks ärge kasutage kunagi
elavhõbeda- või vedeliktermo‐
meetreid.
• Mikrolaineahjus kuumutatud toidud annavad nõule soojust ära.
Kasutage pajalappe või muud seesugust!
• Ärge küpsetage toite liigselt liiga suure võimsuse ja pika ajaga. Toi‐
dud võivad teatud kohtades kuivada, kõrbeda või süttida.
• Küpsetusruum, grilli küttekeha ja juurdekuuluvad osad kuumenevad
töötamisel. Arvestage sellega seadet käsitsedes ja kasutage seetõttu
pajalappe või muud seesugust. Põletusoht!
• Metallesemed peavad olema vähemalt 2 cm küpsetusruumi seintest
ja uksest kaugemal. Vastasel korral võivad tekkida ülelöögid ja seade
kahjustada saada.
• Kui ei ole teisiti soovitatud, siis ärge kasutage fooliumit.
• Ärge pressige midagi ukse ja ukseraami vahele.
min 70 C
70
0
Ohutusalased märkused 7