Märkus: akrüülamiid
Uusimate teaduslike avastuste järgi võib tugev toiduainete pruunistamine (eriti
tärklist sisaldavate toiduainete) ohustada tervist akrüülamiidi tekkimise tõttu.
Seetõttu soovitame toitu valmistada võimalikult madalamatel temperatuuridel
ning toitu mitte väga tugevalt pruunistada.
Mikrolaineahi
• Lülitage seade sisse vaid siis, kui sellesse on asetatud toit. Tühja seadme
sisselülitamine võib põhjustada ülekoormust.
• Kasutage vaid mikrolaineahjus kasutamiseks sobivaid nõusid (vaadake
peatükk Kasutus, tabelid ja nõuanded: Sobivad nõud ja materjalid).
• Seadme sisemuse või ukse kaitsemiseks tekkivast veeaurust (kondensaa‐
dist) tingitud korrosiooni eest palume need iga kord peale kasutamist kor‐
ralikult kuivaks hõõruda.
• Ärge jätke seadet järelvalveta, kui te soojendate või valmistate toitu plasti‐
kust, paberist või muudest tuleohtlikest materjalidest ühekordseks kasuta‐
miseks mõeldud nõudes.
• Suitsu tekkimisel hoidke seade suletult. Lülitage seade välja ning katkestage
ühendus vooluvarustusega. Ärge kasutage seadet kunagi, kui see enam
laitmatus korras ei ole.
• Asetage vedelike kuumutamisel alati
anumasse lisaks ka teelusikas või
klaaspulk, nii väldite ülekuumene‐
mist. Ülekuumenemise puhul saavu‐
tatakse teemistemperatuur ilma sel‐
lele iseluumulike aurumullikeste ker‐
kimiseta.
Sellisel juhul võib vedelik anuma väik‐
seimagi raputuse peale hakata äge‐
dalt üle keema või pritsima. Põletusoht!
• "Naha" või "koorega" toiduainetesse
nagu kartulid, tomatid, vorstikesed
jne tuleb enne valmistamist teha
kahvliga mitu sissetorget, et toiduaine
ei lõhkeks.
• Veenduge, et toidu valmistamisel/
kuumutamisel saavutatav tempera‐
tuur oleks vähemalt 70 C . Seetõttu
järgige palun tabelites sisalduvaid
ajaandmeid. Ärge kasutage kunagi
toidu temperatuuri mõõtmiseks elav‐
hõbeda- või vedelikutermomeetrit.
• Mikrolaineahjus kuumutatud toidud
annavad toidunõudele soojust edasi.
Kasutage pajalappe vms!
min 70 C
70
0
4
Ohutusviited