• "Naha" või "koorega" toiduainetesse
nagu kartulid, tomatid, vorstikesed jne
tuleb enne valmistamist teha kahvliga
mitu sissetorget, et toiduaine ei lõh-
keks.
min 70 C
70
0
• Veenduge, et toidu valmistamisel/
kuumutamisel saavutatav tempera-
tuur oleks vähemalt70 C. Seetõttu
järgige palun tabelites sisalduvaid
ajaandmeid. Ärge kasutage kunagi
toidu temperatuuri mõõtmiseks
elavhõbeda- või vedelikutermomee-
trit.
• Mikrolaineahjus kuumutatud toidud
annavad toidunõudele soojust
edasi.Kasutage pajalappe vms!
• Ärge toite luuga suurt võimsust ja
aega valides üle küpsetage. Toidud
võivad teatud kohtadest ära kuivada,
kõrbeda või süttida.
• Ahju sosemus, grillelement ja lisatar-
vikud lähevad kasutuse käigus kuu-
maks. Palun pidage seda käsitlemisel
silmas ning kasutage pajalappe
vms.Põletusoht!
• Metallesemed peavad jääma sisesei-
nadest ja uksest vähenalt 2 cm
kaugusele. Vastasel juhul võib tekkida
sädemeid ja seade saab kahjustada.
• Ärge kasutage alumiiniumfooliumi, kui
seda nõutud ei ole.
• Ärge jätke midagi ukse ja ukseraami
vahele.
• Hoidke ukse tihend, ukse tihendus-
pinnad ja sisemus alati puhtana.
Seadme puhtuse puudulikkus võib
põhjustada ohtlikke olukordi.
• Ärge hoidke kergestisüttivaid esemeid
küpsetusahjus. Need võivad sisse lü-
litamisel süttida.
Nii väldite seadme kahjustusi
• Ärge vooderdage küpsetusahju
fooliumiga ja ärge asetage ahju
põhjale küpsetusplaati, potti v.m,
kuna muidu võib küpsetusahju email-
kiht kahjustuda tekkiva kuumuse
kogunemise tõttu.
• Plaadilt tilkuv puuviljamahl jätab ahju
plekid, mida ei saa eemaldada.
Kasutage mahlaste kookide küpseta-
misel kõrge äärega plaati.
• Ärge asetage lahtisele ahjuuksele ese-
meid.
• Ärge valage vett kunagi otse kuuma
ahju. See võib kahjustada emaili ja
põhjustada värvuse muutumist.
• Jõu kasutamise korral, eriti esiklaasi
nurkadele, võib klaas puruneda.
ohutusinfo electrolux 7