14
Nõuanded ja soovitused
Toidu pealispinna ja kütteelemendi vahel peaks
alati olema vähemalt 2,5 cm vaba ruumi.
Nii saadakse parimad toiduvalmistamise
tulemused ning jääb piisavalt
kerkimisruumi küpsetistes sisalduvale
pärmile, Yorkshire'i pudingitele jms
toitudele. Kooke, kondiitritooteid,
lusikakooke, leiba jne küpsetades
asetage vormid või küpsetusplaadid ahju
keskele, kütteelemendi alla.
Veenduge, et toit on riiuli keskel ning et
selle ümber on piisavalt ruumi,
võimaldamaks maksimaalset õhuringlust.
Asetage toit sobiva suurusega
küpsetuspannile, et vältida toidu
loksumist üle ääre ahju põhja ning
vähendamaks puhastamist.
Emailnõudes, tumedates või rasketes
nõudes pruunistub põhi tugevamini.
Läikivad alumiinium- või poleeritud
terasest nõud peegeldavad kuumust ja
põhi pruunistub vähem.
ÄRGE asetage nõusid vahetult ahju
põhja, sest see läheb väga tuliseks ja
võib põhjustada kahjustusi.
ÄRGE kasutage grillimispanni ega
konservikarpi küpsetuspannina, sest see
suurendab toidu põhja pruunistumist.
Ökonoomsuse huvides jätke ahju uks
lahti võimalikult lühikeseks ajaks, eriti
toitu eelkuumutatud ahju pannes.
Grillimine
Grillimise ajal on seadme mõned osad
kuumad ning seadet ei tohiks jätta
järelvalveta.
Hoolitsege selle eest, et lapsed pliidi
läheduses ei mängiks.
Grillimist tuleb teostada ainult suletud ahju
uksega.Tähelepanu:kasutage
grillimisfunktsiooni maksimaalselt 235°C
juures.
Grilli sisselülitamiseks keerake ahju
funktsiooninupp asendisse
ning siis
keerake ahju termostaadi nupp
temperatuuri 235°C peale.
Enamik toiduaineid tuleks asetada
grillimispannis restile, mis võimaldab
maksimaalset õhuringlust ning tõstab toidu
rasvadest ja praemahlast välja. Sellised
toiduained nagu kala, maks ja neerud võib
soovi korral asetada otse grillimispannile.
Reguleerige resti ja grillimispanni siini
asendit, et oleks võimalik käsitleda erineva
suurusega toiduaineid.
Enne grillimist tuleb toiduained põhjalikult
kuivatada, et viia pritsimine miinimumini.
Määrige tailiha ja kala kergelt õliga või
sulavõiga, et need küpsemise ajal ei
kuivaks.
Sellised lisandid nagu tomatid ja seened võib
liha grillides asetada resti alla.
Leiba grillides soovitame kasutada ahju
kõige ülemist kõrgust.
Enne liha grillimist või pruunistamist
eelkuumutage ahju mõne minuti vältel.
Vajadusel reguleerige toiduvalmistamise
käigus riiuli tasandeid.
Küpsetamise ajal tuleb toitu vajadusel
ümber keerata.
MÄRKUS: Ohutuse tagamiseks juhib
grillelemendi tööd termostaat.
Ülekuumenemise vältimiseks lülitub grillelement
toiduvalmistamise ajal sisse ja välja.
Küpsetusaeg oleneb grillitava lihatüki
paksusest, mitte kaalust.