13
Kooke, kondiitritooteid, lusikakooke,
leiba jne küpsetades asetage vormid või
küpsetusplaadid ahju keskele,
kütteelemendi alla.
Veenduge, et toit on riiuli keskel ning et
selle ümber on piisavalt ruumi,
võimaldamaks maksimaalset õhuringlust.
Asetage toit sobiva suurusega
küpsetuspannile, et vältida toidu
loksumist üle ääre ahju põhja ning
vähendamaks puhastamist.
Emailnõudes, tumedates või rasketes
nõudes pruunistub põhi tugevamini.
Läikivad alumiinium- või poleeritud
terasest nõud peegeldavad kuumust
ja põhi pruunistub vähem.
ÄRGE asetage nõusid vahetult ahju
põhja, sest see läheb väga tuliseks ja
võib põhjustada kahjustusi.
ÄRGE kasutage grillimispanni ega
konservikarpi küpsetuspannina, sest see
suurendab toidu põhja pruunistumist.
Ökonoomsuse huvides jätke ahju uks
lahti võimalikult lühikeseks ajaks, eriti
toitu eelkuumutatud ahju pannes.
Grillimine
Grillimise ajal on seadme mõned osad
kuumad ning seadet ei tohiks jätta
järelvalveta.
Hoolitsege selle eest, et lapsed pliidi
läheduses ei mängiks.
Grillimist tuleb teostada ainult suletud ahju
uksega.Tähelepanu:kasutage
grillimisfunktsiooni maksimaalselt 2
10°C juures.
Grilli sisselülitamiseks keerake
ahju funktsiooninupp asendisse
ning siis keerake ahju termostaadi
nupp temperatuuri 200 °C peale.
Enamik toiduaineid tuleks asetada
grillimispannis restile, mis võimaldab
maksimaalset õhuringlust ning tõstab
toidu rasvadest ja praemahlast välja.
Sellised toiduained nagu kala, maks ja
neerud võib soovi korral asetada otse
grillimispannile.
Reguleerige resti ja grillimispanni siini
asendit, et oleks võimalik käsitleda
erineva suurusega toiduaineid.
Enne grillimist tuleb toiduained
põhjalikult kuivatada, et viia pritsimine
miinimumini. Määrige tailiha ja kala
kergelt õliga või sulavõiga, et need
küpsemise ajal ei kuivaks.
Sellised lisandid nagu tomatid ja seened
võib liha grillides asetada resti alla.
Leiba grillides soovitame kasutada ahju
kõige ülemist kõrgust.
Enne liha grillimist või pruunistamist
eelkuumutage ahju mõne minuti vältel.
Vajadusel reguleerige toiduvalmistamise
käigus riiuli tasandeid.
Küpsetamise ajal tuleb toitu vajadusel
ümber keerata.
MÄRKUS: Ohutuse tagamiseks juhib
grillelemendi tööd termostaat.
Ülekuumenemise vältimiseks lülitub
grillelement toiduvalmistamise ajal sisse ja välja.
Küpsetusaeg oleneb grillitava lihatüki
paksusest, mitte kaalust.
Hoiatus: Grilli töötamisel võivad
ligipääsetavad osad kuumaks minna.
Väikesed lapsed tuleb grillimise ajal
seadmest eemal hoida.