AEG BE731410NM Recipe book

Tüüp
Recipe book

See käsiraamat sobib ka

ET AHI RETSEPTIRAAMAT
AUTOMAATPROGRAMMID
Programmi number Programmi nimi
1 ROSTBIIF
2 RÖSTITUD SEALIHA
3 RÖSTITUD VASIKALIHA
4 RÖSTITUD LAMBALIHA
5 RÖSTITUD ULUKILIHA
6 KANA, TERVE
7 KALA
8 PITSA
9 QUICHE LORRAINE
10 SIDRUNIKEEKS
11 JUUSTUKOOK 1
12 SAIAKESED
13 TERALEIB
14 TAIGNA KERGITAMINE
15 KARTULIGRATÄÄN
16 LASANJE
17 CANNELLONI
18 VALMIS KOOK
19 VALMIS PITSA
20 VALMIS KARTULITOIDUD
1 - ROSTBIIF
Seaded
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 1000 - 3000 g.
Valmistamine:
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas‐
se nõusse. Lisage vett või muud vedelikku;
põhi peab olema kaetud 10 - 20 mm vedeliku‐
kihiga. Katke kaanega.
Ärge kasutage seda programmi veise
seljatükkide puhul.
Riiuli tasand: 1
2 - RÖSTITUD SEALIHA
Seaded
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 1000 - 3000 g.
Valmistamine:
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas‐
se nõusse. Lisage vett või muud vedelikku.
Põhi peab olema kaetud 20–40 mm vedeliku‐
kihiga.
Riiuli tasand: 1
2
www.aeg.com
3 - RÖSTITUD VASIKALIHA
Seaded
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 1000 - 3000 g.
Valmistamine:
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas‐
se nõusse. Lisage vett või muud vedelikku;
põhi peab olema kaetud 10 - 20 mm vedeliku‐
kihiga. Katke kaanega.
Riiuli tasand: 1
4 - RÖSTITUD LAMBALIHA
Seaded
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 1000 - 3000 g.
Valmistamine:
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas‐
se nõusse. Lisage vett või muud vedelikku;
põhi peab olema kaetud 10 - 30 mm vedeliku‐
kihiga. Katke kaanega.
Riiuli tasand: 1
5 - RÖSTITUD ULUKILIHA
Seaded
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 1000 - 3000 g.
Valmistamine:
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas‐
se nõusse. Lisage vett või muud vedelikku;
põhi peab olema kaetud 10 - 20 mm vedeliku‐
kihiga. Katke kaanega.
Riiuli tasand: 1
6 - KANA, TERVE
Seaded
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 900 - 2100 g.
Valmistamine:
Pange kana kuumakindlasse nõusse ja mait‐
sestage. Pöörake liha ringi ligikaudu 30 minuti
pärast. Ekraanil kuvatakse meeldetuletus.
Riiuli tasand: 1
7 - KALA
Koostis:
600 - 700 g koha-, lõhe- või meriforellifileed
150 g riivitud juustu
250 ml koort
50 g riivsaia
1 tl estragoni
petersell, hakitud
sool, pipar
•sidrun
•või
Valmistamine:
Piserdage kalafileed sidrunimahlaga, jätke na‐
tukeseks ajaks marinaadi, seejärel kuivatage
liigne mahl köögipaberiga ära. Maitsestage
kalafileed mõlemalt küljelt soola ja pipraga.
Seejärel pange kalafileed võiga määritud kuu‐
makindlale alusele.
Segage kokku riivitud juust, koor, riivsai, es‐
tragon ja hakitud petersell. Määrige segu kohe
EESTI 3
kalafileedele ning pange väikesed võitükid kõi‐
ge peale.
Ahjusoleku aeg: 35 minutit
Riiuli tasand: 2
8 - PITSA
Taigna koostis
14 g pärmi
200 ml leiget vett
300 g jahu
•3 g soola
•1 sl õli
Kate:
1/2 väikest purki hakitud tomateid
200 g riivitud Emmentali juustu
100 g salaamit
100 g keedusinki
150 g seeni (konserveeritud)
150 g Feta juustu
punet
Valmistamine:
Purustage pärm kausis ja segage leige veega.
Segage sool jahuga ja lisage see koos õliga
kaussi. Sõtkuge niikaua, kuni tainas on ühtla‐
ne ega jää kausi külge kinni. Seejärel laske
tainal soojas kohas kerkida, kuni see on kahe‐
kordse suurusega. Rullige tainas lahti ja pan‐
ge määritud küpsetusvormi; põhja torgake
kahvliga augud. Pange katteained tainale sel‐
lises järjekorras, nagu retseptis kirjas.
Kasutage määritud küpsetusplaati.
Riiuli tasand: 1
9 - QUICHE LORRAINE
Taigna koostis
200 g jahu
•2 muna
•100 g võid
1/2 tl soola
natuke pipart
1 näpuotsatäis muskaatpähklit
Kate:
150 g riivitud juustu
200 g keedusinki või lahjat peekonit
•2 muna
250 g hapukoort
sool, pipar ja muskaatpähkel
Valmistamine:
Pange jahu, või, munad ja maitseained kaussi
ning segage ühtlaseks tainaks. Laske tainal
paar tundi külmikus seista. Seejärel rullige tai‐
nas lahti ja asetage määritud metallist küpse‐
tusvormi. Torgake põhja kahvliga augud. Pan‐
ge peekon tainale. Katte jaoks segage omava‐
hel munad, hapukoor ja maitseained. Seejärel
lisage juust.
Metallist küpsetusvorm, määritud, 28 cm läbi‐
mõõduga.
Riiuli tasand: 1
10 - SIDRUNIKEEKS
Taigna koostis
•250 g võid
200 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
1 näpuotsatäis soola
•4 muna
150 g jahu
150 g tärklist
1 triiki täis teelusikatäis küpsetuspulbrit
2 sidruni riivitud koor
Glasuur:
125 ml sidrunimahla
100 g tuhksuhkrut
Muu:
Kandiline küpsetusvorm, 30 cm pikk
margariin vormi määrimiseks
riivsai küpsetusvormile raputamiseks
Valmistamine:
Pange või, suhkur, sidrunikoor, vanillisuhkur ja
sool kaussi ning vahustage. Lisage ühekaupa
4
www.aeg.com
munad ja kloppige jälle vahule. Lisage vahu‐
massi hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja
tärklis ning segage läbi. Pange segu määritud
ja riivsaiaga ülepuistatud küpsetusvormi, silu‐
ge pealt ning asetage ahju. Pärast küpseta‐
mist segage sidrunimahl ja tuhksuhkur. Kum‐
mutage valmis kook välja alumiiniumfooliumi‐
le. Keerake alumiiniumfooliumi servad üles, et
glasuur maha ei voolaks. Torgake puutikuga
koogi sisse mõned augud ja pintseldage peale
glasuur. Seejärel laske koogil natuke seista, et
glasuur imenduks.
Riiuli tasand: 1
11 - JUUSTUKOOK 1
Põhja koostis
150 g jahu
70 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
•1 muna
70 g pehmet võid
Juustukreemi koostis
3 munavalget
50 g rosinaid
2 supilusikatäit rummi
750 g lahjat kohupiima
3 munakollast
200 g suhkrut
ühe sidruni mahl
200 g rõõska koort
1 pakk vaniljemaitselist pudingipulbrit (40 g või
vastavalt 500 ml piimaga valmistatavale pu‐
dingile)
Muu:
Lahtikäiv 26 cm läbimõõduga koogivorm,
määritud.
Valmistamine:
Sõeluge jahu kaussi. Lisage ülejäänud koosti‐
sained ja segage käsimikseriga. Seejärel pan‐
ge tainas 2 tunniks külmkappi. Katke lahtikäi‐
va koogivormi võiga määritud põhi 2/3 seguga
ja torgake sinna kahvliga mõned augud. Vor
mige ülejäänud segust 3 cm kõrgune serv.
Kloppige munavalged käsimikseriga vahule,
kuni tekivad tugevad vahutordid. Peske rosi‐
nad, nõrutage, piserdage üle rummiga ja jätke
veidikeseks tõmbuma. Pange lahja kohupiim,
munakollane, suhkur, sidrunimahl, rõõsk koor
ja pudingipulber kaussi ja segage omavahel.
Lõpuks segage rosinad ja munavalge ette‐
vaatlikult kohupiimaseguga.
Riiuli tasand: 1
12 - SAIAKESED
Koostis:
500 g jahu, tüüp 405
20 g kuubik värsket pärmi või 1 pakk kuivpär‐
mi (umbes 8 g)
300 ml vett
10 g soola
Valmistamine:
Pange jahu ja sool suurde kaussi. Lahustage
pärm leiges vees ja lisage jahule. Sõtkuge
kõik ained ühtlaseks tainaks. Laske tainal ker
kida kahekordseks. Lõigake tainas tükkideks,
vormige saiakesed ja asetage määritud küp‐
setusplaadile või koogiplaadile (spetsiaalne li‐
satarvik). Laske saiakestel veel umbes 25 mi‐
nutit kerkida. Enne küpsetamist tehke saia‐
kestesse ristikujuline sisselõige. Soovi korral
riputage peale mooniseemneid, köömneid või
seesamiseemneid.
13 - TERALEIB
Koostis:
500 g nisujahu
250 g rukkijahu
15 g soola
1 väike pakk kuivpärmi (umbes 8 g)
250 ml vett
250 ml piima
15 g soola
Muu:
Võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud
küpsetusplaat.
EESTI 5
Valmistamine:
Pange suurde kaussi nisujahu, rukkijahu, sool
ja kuivpärm. Segage kokku vesi, piim ja sool
ning lisage jahule. Sõtkuge kõik ained ühtla‐
seks tainaks. Laske tainal kerkida kahekord‐
seks. Vormige tainas pikaks pätsiks ja aseta‐
ge see võiga määritud või küpsetuspaberiga
kaetud küpsetusplaadile. Laske pätsil veel
kord poole võrra kerkida. Enne küpsetamist
raputage peale pisut jahu.
Riiuli tasand: 2
14 - TAIGNA KERGITAMINE
Seda automaatset funktsiooni võite kasutada kõi‐
gi pärmitaignaretseptide puhul. See tagab taina
kerkimiseks hea keskkonna.
Pange tainas kerkimiseks piisavalt suurde kaussi
ja katke see niiske rätiku või toidukilega. Asetage
ahjurest esimesele tasandile ja pange nõu ahju.
Sulgege uks ja valige funktsioon Taigna kergita‐
mine. Määrake sobiv aeg.
15 - KARTULIGRATÄÄN
Koostis:
1000 g kartuleid
1 tl soola, 1 tl pipart ja 1 tl muskaatpähklit
2 küüslauguküünt
200 g riivitud juustu
•3 muna
100 ml piima
250 ml koort
•4 spl võid
Valmistamine:
Koorige kartulid, lõigake õhukesteks viiludeks,
kuivatage ja maitsestage. Hõõruge kuumakin‐
del ahjuvorm esmalt küüslaugu küünega, see‐
järel määrige võiga. Laotage pool maitsesta‐
tud kartuliviiludest vormi ja riputage peale vei‐
di riivitud juustu. Seejärel lisage ülejäänud
kartuliviilud; kõige lõpuks katke roog riivitud
juustuga. Purustage teine küüslauguküüs ja
kloppige see munade, piima ja koore hulka.
Valage segu kartulitele ja laotage ülejäänud
või laastudena vormiroale.
Riiuli tasand: 2
16 - LASANJE
Lihakastme koostis
100 g läbikasvanud peekonit
•1 sibul
1 porgand
100 g sellerit
2 spl oliiviõli
400 g hakkliha (looma- ja sealiha segu)
100 ml lihaleent
1 väike purk purustatud tomateid (u 400 g)
pune, tüümian, sool ja pipar
Valge jahukastme koostis:
75 g võid
50 g jahu
500 ml piima
sool, pipar ja muskaatpähkel
Panna kokku:
•3 spl võid
250 g rohelisi lasanjeplaate
50 g riivitud Parmesani juustu
50 g riivitud Emmentali juustu
Valmistamine:
Lõigake terava noaga ära peekoni kamar ning
kõhr ja lõigake peekon väikesteks kuubiku‐
teks. Koorige sibul ja porgand, puhastage sel‐
ler ning lõigake kogu köögivili peenteks kuubi‐
kuteks. Kuumutage õli haudepotis, lisage pee‐
kon ja köögiviljakuubikud, segage ja praadige
läbi, et liha muutuks ühtlasemaks, ning lisage
lihaleem. Maitsestage lihakaste tomatipasta,
maitserohelise, soola ja pipraga ning hautage
kaane all madalal kuumusel umbes 30 minutit.
Vahepeal valmistage hele jahukaste. Sulatage
pannil või, lisage jahu ja kuumutage pidevalt
segades kuldseks pruunistumiseni. Lisage pi‐
devalt segades vähehaaval piim. Maitsestage
kaste soola, pipra ja muskaatpähkliga ning
hoidke kaaneta madalal tulel 10 minutit. Mää‐
6
www.aeg.com
rige suur kandiline ahjuvorm 1 sl võiga. Aseta‐
ge vormi vaheldumisi kihid pastaplaate, liha‐
kastet, valget jahukastet ja sellega segatud
juust. Seejuures peab viimaseks kihiks jääma
juustuga kaetud hele jahukaste. Pange ülejää‐
nud või väikeste tükkidena roa peale.
Riiuli tasand: 1
17 - CANNELLONI
Täidis:
50 g hakitud sibulaid
30 g võid
350 g hakitud lehtspinatit
100 g rõõska koort
200 g kuubikuteks lõigatud värsket lõhet
200 g kuubikuteks lõigatud ahvenat
150 g krevette
150 g karbita rannakarpe
sool, pipar
50 g riivitud Parmesani juustu
150 g riivitud Emmentali juustu
Valge jahukastme koostis:
75 g võid
50 g jahu
500 ml piima
sool, pipar ja muskaatpähkel
Panna kokku:
1 pakk cannellonit
50 g riivitud Parmesani juustu
150 g riivitud Emmentali juustu
Valmistamine:
Pange hakitud sibulad ja või potti ning hauta‐
ge klaasjaks. Lisage hakitud lehtspinat ja kuu‐
mutage lühikest aega. Lisage rõõsk koor, se‐
gage ja jätke jahtuma. Vahepeal valmistage
hele jahukaste. Sulatage pannil või, lisage ja‐
hu ja kuumutage pidevalt segades kuldseks
pruunistumiseni. Lisage pidevalt segades vä‐
hehaaval piim. Maitsestage kaste soola, pipra
ja muskaatpähkliga ning hoidke kaaneta ma‐
dalal tulel 10 minutit. Lisage jahtunud spinatile
lõhe, ahven, krevetid, rannakarbid, sool ja pi‐
par ning segage. Määrige suur kandiline ahju‐
vorm 1 sl võiga. Täitke cannelloni-torud spina‐
tiseguga ning asetage küpsetusnõusse. Iga
cannelloni-torude rea vahele pange valget ja‐
hukastet. Seejuures peab viimaseks kihiks
jääma juustuga kaetud hele jahukaste. Pange
ülejäänud või väikeste tükkidena roa peale.
Riiuli tasand: 1
18 - VALMIS KOOK
Küpsetusaja ja -temperatuuri andmed leiate pa‐
kendilt. Järgige tootja juhiseid.
19 - VALMIS PITSA
Küpsetusaja ja -temperatuuri andmed leiate pa‐
kendilt. Järgige tootja juhiseid.
20 - VALMIS KARTULITOIDUD
Küpsetusaja ja -temperatuuri andmed leiate pa‐
kendilt. Järgige tootja juhiseid.
EESTI 7
www.aeg.com/shop 892956309-A-472012
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

AEG BE731410NM Recipe book

Tüüp
Recipe book
See käsiraamat sobib ka