Muu:
• Kandiline küpsetusvorm, 30 cm pikk
• margariin vormi määrimiseks
• riivsai küpsetusvormile raputamiseks
Valmistamine:
• Pange või, suhkur, sidrunikoor, vanillisuhkur ja
sool kaussi ning vahustage. Lisage ühekaupa
munad ja kloppige jälle vahule. Lisage vahu‐
massi hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja
tärklis ning segage läbi. Pange segu määritud
ja riivsaiaga ülepuistatud küpsetusvormi, silu‐
ge pealt ning asetage ahju. Pärast küpseta‐
mist segage sidrunimahl ja tuhksuhkur. Kum‐
mutage valmis kook välja alumiiniumfooliumi‐
le. Keerake alumiiniumfooliumi servad üles, et
glasuur maha ei voolaks. Torgake puutikuga
koogi sisse mõned augud ja pintseldage peale
glasuur. Seejärel laske koogil natuke seista, et
glasuur imenduks.
21 - JUUSTUKOOK 1
Põhja koostis
• 150 g jahu
• 70 g suhkrut
• 1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
•1 muna
• 70 g pehmet võid
Juustukreemi koostis
• 3 munavalget
• 50 g rosinaid
• 2 supilusikatäit rummi
• 750 g lahjat kohupiima
• 3 munakollast
• 200 g suhkrut
• ühe sidruni mahl
• 200 g rõõska koort
• 1 pakk vaniljemaitselist pudingipulbrit (40 g või
vastavalt 500 ml piimaga valmistatavale pu‐
dingile)
Muu:
• Lahtikäiv 26 cm läbimõõduga koogivorm,
määritud.
Valmistamine:
• Sõeluge jahu kaussi. Lisage ülejäänud koosti‐
sained ja segage käsimikseriga. Seejärel pan‐
ge tainas 2 tunniks külmkappi. Katke lahtikäi‐
va koogivormi võiga määritud põhi 2/3 seguga
ja torgake sinna kahvliga mõned augud. Vor‐
mige ülejäänud segust 3 cm kõrgune serv.
Kloppige munavalged käsimikseriga vahule,
kuni tekivad tugevad vahutordid. Peske rosi‐
nad, nõrutage, piserdage üle rummiga ja jätke
veidikeseks tõmbuma. Pange lahja kohupiim,
munakollane, suhkur, sidrunimahl, rõõsk koor
ja pudingipulber kaussi ja segage omavahel.
Lõpuks segage rosinad ja munavalge ette‐
vaatlikult kohupiimaseguga.
22 - CANNELLONI
Täidis:
• 50 g hakitud sibulaid
• 30 g võid
• 350 g hakitud lehtspinatit
• 100 g rõõska koort
• 200 g kuubikuteks lõigatud värsket lõhet
• 200 g kuubikuteks lõigatud ahvenat
• 150 g krevette
• 150 g karbita rannakarpe
• sool, pipar
• 50 g riivitud Parmesani juustu
• 150 g riivitud Emmentali juustu
Valge jahukastme koostis:
• 75 g võid
• 50 g jahu
• 500 ml piima
• sool, pipar ja muskaatpähkel
Panna kokku:
• 1 pakk cannellonit
• 50 g riivitud Parmesani juustu
• 150 g riivitud Emmentali juustu
Valmistamine:
• Pange hakitud sibulad ja või potti ning hauta‐
ge klaasjaks. Lisage hakitud lehtspinat ja kuu‐
mutage lühikest aega. Lisage rõõsk koor, se‐
gage ja jätke jahtuma. Vahepeal valmistage
hele jahukaste. Sulatage pannil või, lisage ja‐
hu ja kuumutage pidevalt segades kuldseks
pruunistumiseni. Lisage pidevalt segades vä‐
hehaaval piim. Maitsestage kaste soola, pipra
ja muskaatpähkliga ning hoidke kaaneta ma‐
8
www.aeg.com