Vihjeid ja näpunäiteid
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
Tabelites esitatud
temperatuurid ja
küpsetusajad on ainult
soovituslikud. Täpsemalt
sõltuvad need retseptist ning
kasutatava tooraine
kvaliteedist ja kogustest.
Soovitused küpsetamiseks
Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui
teie varasem seade. Alltoodud tabelites
on toodud kindlat tüüpi toitude
temperatuuri, küpsetusaja ja
riiulitasandite soovitatavad seaded.
Kui te ei leia mõne retsepti jaoks täpseid
seadeid, kasutage sarnaste toitude omi.
Täiendavaid küpsetussoovitusi leiate
meie veebilehel olevatest
küpsetustabelitest. Küpsetussoovituste
leidmiseks otsige üles seadme PNC-
number, mis asub andmeplaadil
ahjuõõnsuse esiküljel.
Nõuandeid ahju
küpsetusfunktsioonide
kasutamiseks
Soojashoidmine
Funktsioon võimaldab hoida toitu soojas.
Temperatuur on automaatselt 80 °C.
Nõude soojendamine
Selle funktsiooniga saate enne
serveerimist soojendada taldrikuid ja
nõusid. Temperatuur on automaatselt 70
°C.
Pange taldrikud ja nõud ühtlaste
virnadena traatrestile. Kasutage esimest
tasandit. Poole soojendusaja möödudes
tõstke taldrikud ringi.
Taina kergitamine
See funktsioon võimaldab kergitada
pärmitainast. Pange tainas suurde
kaussi. Kasutage esimest tasandit.
Valige funktsioon: Taina kergitamine ja
küpsetusaeg.
Sulatamine
Eemaldage pakend ning asetage toit
taldrikule. Ärge toitu kinni katke, sest see
võib külmumisaega pikendada. Kasutage
esimest tasandit.
SousVide-küpsetamine
Selle funktsiooni puhul kasutatakse
tavalisest madalamat
küpsetustemperatuuri.
SousVide-küpsetamine soovitused
Kasutage kvaliteetset ja värsket
toorainet. Puhastage toit alati enne
küpsetamist. Olge tooreste munadega
ettevaatlik.
Madalad temperatuurid sobivad ainult
sellistele toiduainetele, mida võib toorelt
süüa.
Ärge küpsetage toitu pikalt, kui kasutate
alla 60 °C jäävaid temperatuure.
Alkoholi sisaldavat toorainet tuleb enne
vaakumpakendamist keeta.
Asetage vaakumkotid restile üksteise
kõrvale.
Küpsetatud toitu võib külmikus hoida 2 -
3 päeva. Jahutage toit kiiresti (kasutage
jäänõud).
Ärge kasutage seda funktsiooni
järelejäänud toitude soojendamiseks.
Vaakumpakendamine
Kasutage ainult sous-vide-
küpsetamiseks soovitatud vaakumkotte
ja vaakumsulgurit. Vedelikke saab
vaakumpakendada vaid seda tüüpi
vaakumsulguris.
Ärge korduvkasutage vaakumkotte.
Kiiremate ja paremate tulemuste
saamiseks valige maksimaalne
vaakumtase.
Et vaakumkott oleks turvaliselt kinni,
veenduge, et kinnituskoht oleks puhas.
2