Vihjeid ja näpunäiteid
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
Tabelites esitatud
temperatuurid ja
küpsetusajad on ainult
soovituslikud. Täpsemalt
sõltuvad need retseptist ning
kasutatava tooraine
kvaliteedist ja kogustest.
Soovitused küpsetamiseks
Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui
teie varasem seade. Alltoodud tabelitest
leiate temperatuuri, küpsetusaja ja
riiulitasandite standardseaded.
Kui te ei leia mõne retsepti jaoks täpseid
seadeid, kasutage sarnaste toitude omi.
Nõuandeid ahju
küpsetusfunktsioonide
kasutamiseks
Soojashoidmine
Funktsioon võimaldab hoida toitu soojas.
Temperatuur on automaatselt 80 °C.
Nõude soojendamine
Selle funktsiooniga saate enne
serveerimist soojendada taldrikuid ja
nõusid. Temperatuur on automaatselt 70
°C.
Pange taldrikud ja nõud ühtlaste
virnadena traatrestile. Kasutage esimest
riiulitasandit. Poole soojendusaja
möödudes tõstke taldrikud ringi.
Taina kergitamine
See funktsioon võimaldab kergitada
pärmitainast. Pange tainas suurde kaussi
ja katke see niiske rätiku või toidukilega.
Valige funktsioon: Taina kergitamine ja
küpsetusaeg.
Küpsetamine
Esimesel korral kasutage madalamat
temperatuuri.
Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel
ahjutasandil, võib küpsetusaega 10-15
minuti võrra pikendada.
Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja
küpsetised ei pruunistu alati võrdselt.
Ebaühtlase pruunistamise puhul pole
vaja temperatuuriseadistust muuta.
Küpsetamise käigus erinevused
võrdsustuvad.
Küpsetamise ajal võivad ahjuplaadid
veidi kõveraks minna. Kui plaadid jälle
maha jahtuvad, taastub esialgne kuju.
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetamise tulemu‐
sed
Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole piisa‐
valt küpsenud.
Vale ahjutasand. Pange kook madalamale ahju‐
tasandile.
Kook vajub kokku ja
muutub nätskeks või
triibuliseks.
Ahju temperatuur on liiga
kõrge.
Järgmine kord valige veidi ma‐
dalam ahju temperatuur.
Küpsetusaeg on liiga lühi‐
ke.
Järgmine kord valige pikem
küpsetusaeg ja madalam ahju
temperatuur.
2