Electrolux KVBAS21WX Recipe book

Tüüp
Recipe book
PSETUSUANDED
ET
Vihjeid ja näpunäiteid
HOIATUS!
Vt ohutust käsitlevaid
peatükke.
Tabelites esitatud
temperatuurid ja
küpsetusajad on ainult
soovituslikud. Täpsemalt
sõltuvad need retseptist ning
kasutatava tooraine
kvaliteedist ja kogustest.
Soovitused küpsetamiseks
Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui
teie varasem seade. Alltoodud tabelitest
leiate temperatuuri, küpsetusaja ja
riiulitasandite standardseaded.
Kui te ei leia mõne retsepti jaoks täpseid
seadeid, kasutage sarnaste toitude omi.
Nõuandeid ahju
küpsetusfunktsioonide
kasutamiseks
Soojashoidmine
Funktsioon võimaldab hoida toitu soojas.
Temperatuur on automaatselt 80 °C.
Nõude soojendamine
Selle funktsiooniga saate enne
serveerimist soojendada taldrikuid ja
nõusid. Temperatuur on automaatselt 70
°C.
Pange taldrikud ja nõud ühtlaste
virnadena traatrestile. Kasutage esimest
riiulitasandit. Poole soojendusaja
möödudes tõstke taldrikud ringi.
Taina kergitamine
See funktsioon võimaldab kergitada
pärmitainast. Pange tainas suurde
kaussi. Kasutage esimest ahjutasandit.
Valige funktsioon: Taina kergitamine ja
küpsetusaeg.
Sulatamine
Eemaldage pakend ning asetage toit
taldrikule. Ärge toitu kinni katke, sest see
võib külmumisaega pikendada. Kasutage
esimest riiulitasandit.
Tugev Aurutus
Olge töötava ahjuga ukse avamisel
ettevaatlik. Välja võib paiskuda kuuma
auru.
Funktsioon sobib igat tüüpi toitudele – nii
värsketele kui ka külmutatutele. Seda
võib kasutada köögivilja, liha, kala,
pasta, riisi, maisi, manna ja munade
küpsetamisel, soojendamisel,
sulatamisel, pošeerimisel või
blanšeerimiseks.
Teil on võimalik valmistada ühekorraga
ka terve lõunasöök. Et kõik toidud
küpseksid õigesti, valige sellised, mille
valmistusajad on enam-vähem
ühepikkused. Täitke veesahtel
maksimumtasemeni. Pange toidud
sobivatesse küpsetusnõudesse ja
asetage nõud ahjurestidele. Jätke toitude
vahele ruumi, nii et aur saaks vabalt
liikuda.
Steriliseerimine
Selle funktsiooniga saate steriliseerida
nõusid (nt imikupudeleid).
Paigutage puhtad nõud ahjuriiuli keskele
esimesel ahjutasandil. Jälgige, et nõude
avaused oleksid suunatud väikese nurga
all allapoole.
Kallake sahtlisse maksimaalses koguses
vett ja valige ajaks 40 min.
Kasutage esimest tasandit.
Valige temperatuuriks 100 °C, kui
alltoodud tabelis ei ole soovitatud teist
seadet.
KÖÖGIVILI
(min)
Brokoli, õisikud, eel‐
soojendage tühi ahi
8 - 10
2
KÖÖGIVILI
(min)
Kooritud tomatid 10
Juurvili, blanšeeritud 15
Spinat, värske 10 - 15
Suvikõrvits, viilud 10 - 15
Seeneviilud 15 - 20
Paprikaribad 15 - 20
Baklažaanid 15 - 25
Brokoli, terve 15 - 25
Spargel, roheline 15 - 25
Kõrvits, kuubikud 15 - 25
Tomatid 15 - 25
Lambasalat, õisikud 20 - 25
Oad, blanšeeritud 20 - 25
Kähar peakapsas 20 - 25
Herned 20 - 30
Apteegitill 20 - 30
Porgandid 20 - 30
Porrulauk, viilud 20 - 30
Seller, tükeldatud 20 - 30
Lestherned / Salather‐
ned
20 - 30
Maguskartulid 20 - 30
Lillkapsas, õisikud 25 - 35
Nuikapsas, ribad 25 - 35
Rooskapsas 25 - 35
Spargel, valge 25 - 35
Valged aedoad 25 - 35
Maisivardad 30 - 40
Lillkapsas, terve 35 - 45
Rohelised oad 35 - 45
KÖÖGIVILI
(min)
Aed-mustjuur 35 - 45
Valge või punane
kapsas, ribad
40 - 45
Artišokid 50 - 60
Kuivatatud oad, leota‐
tud, vesi / oad 2:1
55 - 65
Hapukapsas 60 - 90
Peet 70 - 90
KÕRVALROAD / LISANDID
(min)
Kuskuss, vesi / kuskuss 1:1 15 - 20
Värske tagliatelle 15 - 25
Mannavorm, piim / manna
3,5:1
20 - 25
Läätsed, punased, vesi /
läätsed 1:1
20 - 30
Spaetzle 25 - 30
Bulgurnisu, vesi / bulgur 1:1 25 - 35
Pärmiknedlikud 25 - 35
Aromaatne riis, vesi / riis
1:1
30 - 35
Keedetud kartulid, sektorid 30 - 40
Leivaknedlikud 35 - 45
Kartuliknedlikud 35 - 45
Riis, vesi / riis 1:1, kuid vee
ja riisi suhe võib muutuda
olenevalt kasutatava riisi
tüübist
35 - 45
Polenta, vedelik 3:1 40 - 50
3
KÕRVALROAD / LISANDID
(min)
Riisipuder, piim / riis 2,5:1 40 - 55
Koorimata kartulid, keskmi‐
sed
45 - 55
Läätsed, pruunid ja roheli‐
sed, vesi / läätsed 2:1
55 - 60
PUUVILI
(min)
Õunaviilud 10 - 15
Kuumutatud marjad 10 - 15
Sulatatud šokolaad 10 - 20
Puuviljakompott 20 - 25
KALA
(°C) (min)
Õhuke kalafilee 75 - 80 15 - 20
Krevetid, värsked 75 - 85 20 - 25
Karbid 100 20 - 30
Paks kalafilee 75 - 85 20 - 30
Forell, 0,25 kg 75 - 85 20 - 30
Krevetid, külmuta‐
tud
75 - 85 30 - 40
LIHA
(°C) (min)
Chipolata-vorstid 80 15 - 20
Baieri vasikaliha‐
vorst, Valge
vorst
80 20 - 30
Viini vorstid 80 20 - 30
Pošeeritud kana‐
rind
90 25 - 35
Keedusink, 1 kg 100 55 - 65
Kana, pošeeri‐
tud, 1,0 - 1,2 kg
100 60 - 70
Kasseler, pošee‐
ritud
90 70 - 90
Vasikaliha, Sea
seljatükk, 0,8 -
1,0 kg
90 80 - 90
Tafelspitz 100 110 - 120
MUNAD
(min)
Munad, pehmeks kee‐
detud
10 - 11
Munad, keskmiselt kee‐
detud
11 - 12
Munad, kõvaks keede‐
tud
18 - 21
Pöördõhk ja Tugev Aurutus
üksteise järel
Funktsioonide kombineerimisel saate
valmistada liha, juurvilju ning lisandeid
järjest. Nii võite kõiki toite serveerida
samal ajal.
Toidu esmaseks küpsetamiseks
kasutage funktsiooni: Pöördõhk .
4
Pange ettevalmistatud köögivili ja
lisandid ahjukindlatesse nõudesse.
Asetage koos praega ahju.
Käivitage funktsioon: Tugev Aurutus.
Küpsetage toiduaineid, kuni kõik on
valmis.
Laske ahjul jahtuda kuni temperatuurini
80 °C. Kiiremaks jahutamiseks avage
ahju uks esimesse asendisse ja jätke
see lahti umbes 15 minutiks.
Maksimaalne veekogus on 650 ml.
Kõrge Niiskus
Kasutage teist tasandit.
(°C) (min)
Keedukreem /
Lahtine piru‐
kas väikestes
vormides
90 35 - 45
(°C) (min)
Küpsetatud
munad
90 - 110 15 - 30
Terriinid 90 40 - 50
Õhuke kalafi‐
lee
85 15 - 25
Paks kalafilee 90 25 - 35
Väiksed kalad,
kuni 0,35 kg
90 20 - 30
Kala, terve, ku‐
ni 1 kg
90 30 - 40
Knedlikud 120 - 130 40 - 50
Madal Niiskus
Kasutage esimest tasandit.
(kg)
(°C) (min)
Seapraad 1 160 - 180 90 - 100
Rostbiif 1 180 - 200 60 - 90
Vasikapraad 1 180 80 - 90
Pikkpoiss, toores, 0.5 180 30 - 40
Sea seljatükk, suitsutatud 0.6 - 1 160 - 180 60 - 70
Kana 1 180 - 210 50 - 60
Part 1.5 - 2 180 70 - 90
Kartuligratään - 160 - 170 50 - 60
Pastavorm - 170 - 190 40 - 50
Lasanje - 170 - 180 45 - 55
Leib 0.5 - 1 180 - 190 45 - 60
5
Kasutage esimest tasandit.
(kg)
(°C) (min)
Kuklid 0.04 - 0.06 180 - 200 25 - 35
Valmistaignast saiakesed - 200 15 - 20
Valmistaignast baguette'id 0.04 - 0.05 200 15 - 20
Külmutatud valmistaignast
baguette'id
0.04 - 0.05 200 25 - 35
Kuumutamine auruga
Kasutage esimest tasandit.
(°C)
(min)
Ühe-taldriku-roog 110 10 -
15
Pasta 110 10 -
15
Riis 110 10 -
15
Knedlikud 110 15 -
25
Steamify
Aur (aurutamiseks)
Kasutage teist tasandit.
KÖÖGIVILI
Valige temperatuuriks maksi‐
maalselt 100 °C.
(min)
8-10 Brokoli, õisikud, eel‐
soojendage tühja ahju
10 Kooritud tomatid
KÖÖGIVILI
Valige temperatuuriks maksi‐
maalselt 100 °C.
(min)
10-15 Spinat, värske
10-15 Suvikõrvits, viilud
15 Juurvili, blanšeeritud
15-20 Paprikaribad
15-20 Seeneviilud
15-25 Baklažaanid
15-25 Lillkapsas, terve
15-25 Brokoli, terve
15-25 Spargel, roheline
15-25 Tomatid
15-25 Kõrvits, kuubikud
20-25 Lambasalat, õisikud
20-25 Kähar peakapsas
20-25 Oad, blanšeeritud
20-30 Maguskartulid
20-30 Herned
6
KÖÖGIVILI
Valige temperatuuriks maksi‐
maalselt 100 °C.
(min)
20-30 Apteegitill
20-30 Porgandid
20-30 Porrulauk, viilud
20-30 Seller, tükeldatud
20-30 Lestherned
25-35 Lillkapsas, õisikud
25-35 Nuikapsas, ribad
25-35 Rooskapsas
25-35 Spargel, valge
25-35 Valged aedoad
30-40 Maisivardad
35-45 Rohelised oad
35-45 Aed-mustjuur
40-45 Valge või punane kap‐
sas, ribad
50 - 60 Artišokid
55-65 Kuivatatud oad, leota‐
tud
60-90 Hapukapsas
70-90 Peet
KÕRVALROAD / LISANDID
Valige temperatuuriks maksi‐
maalselt 100 °C.
(min)
15-20 Kuskuss, vesi / kuskuss
1:1
15-25 Värske tagliatelle
20-25 Mannavorm, piim /
manna 3:5:1
20-30 Läätsed, punased, ve‐
si / läätsed 1:1
25-30 Spaetzle
25-35 Bulgurnisu, vesi / bul‐
gur 1:1
25-35 Pärmiknedlikud
30-35 Aromaatne riis, vesi /
riis 1:1
30-40 Keedetud kartulid, sek‐
torid
35-45 Kartuliknedlikud
35-45 Riis, vesi / riis 1:1, vee
ja riisi suhe oleneb riisi
tüübist.
35-45 Leivaknedlikud
40-50 Polenta, vedelik 3:1
40-55 Riisipuder, piim / riis
2,5:1
45-55 Koorimata kartulid,
keskmised
55-60 Läätsed, pruunid ja ro‐
helised, vesi / läätsed
2:1
7
PUUVILI
Valige temperatuuriks 100 °C.
(min)
10-15 Õunaviilud
10-15 Kuumutatud marjad
10-20 Sulatatud šokolaad
20-25 Puuviljakompott
KALA
(min) (°C)
15-20 Õhuke kalafilee 75-80
20-25 Krevetid, värs‐
ked
75-85
20-30 Paks kalafilee 75-85
20-30 Forell, 0,25 kg 75-85
20-30 Karbid 100
30-40 Krevetid, külmu‐
tatud
75-85
LIHA
(min) (°C)
15-20 Chipolata-vors‐
tid
80
20-30 Baieri vasikali‐
havorst
/ Valge vorst
80
20-30 Viini vorstid 80
25-35 Pošeeritud ka‐
narind
90
LIHA
(min) (°C)
55-65 Keedusink, 1 kg 100
60-70 Kana, pošeeri‐
tud, 1 - 1,2 kg
100
70-90 Kasseler, po‐
šeeritud
90
80-90 Vasikaliha / Sea
seljatükk, 0.8 - 1
kg
90
110-120 Tafelspitz 100
MUNAD
(min) °C
10-11 Munad, peh‐
meks keedetud
100
12-13 Munad, keskmi‐
selt keedetud
100
18-21 Munad, kõvaks
keedetud
100
35-45 Keedukreem /
Täidisega kook
85
40-50 Terriinid 85
Aur (hautamiseks)
(min) (°C)
15 - 20 Küpsetatud mu‐
nad
110
20 - 30 Kala, terve, kuni
1 kg
120 -
130
40 - 50 Knedlikud 120 -
130
8
(min) (°C)
50 - 60 Stoovitud / Ah‐
jus hautatud ka‐
la
130
60 - 90 Stoovitud / Ah‐
jus hautatud ka‐
na
130
100 - 140 Stoovitud / Paja‐
praad
130
Aur (tulemus õrnalt krõbe)
(min) (°C)
20 - 40 Kalagratään 150
35 - 50 Täidetud köögi‐
viljad
150
35 - 45 Pastavorm / Pa‐
jaroad
150
40 - 50 Lasanje 150
60 - 70 Kartuligratään 150
75 - 100 Searibi 140 -
150
Aur küpsetamiseks ja röstimiseks
(min) (°C)
15 - 20 Valmistaignast
baguette'id, 0,04
- 0,05 kg
200
15 - 25 Küpsised 155-170
20 - 35 Magusad pärmi‐
taignaküpseti‐
sed
170 -
180
25 - 35 Külmutatud val‐
mistaignast ba‐
guette'id, 0,04 -
0,05 kg
200
25 - 35 Kuklid 180 -
200
(min) (°C)
25 - 40 Küpsetatud ka‐
lafilee
170 -
180
30 - 40 Pikkpoiss, küp‐
setamata, 0,5 kg
180
30 - 40 Ahju-pajapraad 160
30 - 40 Omlett 160-170
30 - 45 Magus sai 160 -
170
35 - 45 Küpsetatud kala 170 -
180
45 - 60 Erinevat tüüpi
leivad, 0,5 - 1 kg
180 -
190
45 - 60 Magustoidud 160 -
180
50 - 60 Kana, 1 kg 180-210
60 - 70 Sea seljatükk,
suitsutatud, 0.6 -
1 kg
160-180
60 - 90 Rostbiif, 1 kg 180-200
70 - 90 Part, 1,5 - 2 kg 180
80 - 90 Vasikapraad, 1
kg
180
90 - 100 Seapraad, 1 kg 160-180
Kasutage esimest tasandit.
(min) (°C)
15-30 Pitsa / Focaccia 190 -
210
30-45 Lehttaignaküp‐
setised / Soola‐
ne kook / Saia‐
kesed
155 -
180
45-60 Muretaignaküp‐
setis
155 -
170
9
Kasutage esimest tasandit.
(min) (°C)
130-170 Hani, 3 kg 170
Küpsetamine
Esimesel korral kasutage madalamat
temperatuuri.
Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel
ahjutasandil, võib küpsetusaega 10-15
minuti võrra pikendada.
Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja
küpsetised ei pruunistu alati võrdselt.
Ebaühtlase pruunistamise puhul pole
vaja temperatuuriseadistust muuta.
Küpsetamise käigus erinevused
võrdsustuvad.
Küpsetamise ajal võivad ahjuplaadid
veidi kõveraks minna. Kui plaadid jälle
maha jahtuvad, taastub esialgne kuju.
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetamise tulemu‐
sed
Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole piisa‐
valt küpsenud.
Vale ahjutasand. Pange kook madalamale ahju‐
tasandile.
Kook vajub kokku ja
muutub nätskeks või
triibuliseks.
Ahju temperatuur on liiga
kõrge.
Järgmine kord valige veidi ma‐
dalam ahju temperatuur.
Küpsetusaeg on liiga lühi‐
ke.
Järgmine kord valige pikem
küpsetusaeg ja madalam ahju
temperatuur.
Kook on liiga kuiv. Ahju temperatuur on liiga
madal.
Järgmine kord seadke veidi kõr‐
gem ahju temperatuur.
Küpsetusaeg on liiga pikk. Järgmine kord seadke lühem
küpsetusaeg.
Kook pruunistub eba‐
ühtlaselt.
Ahju temperatuur on liiga
kõrge ja küpsetusaeg liiga
lühike.
Seade madalam ahju tempera‐
tuur ja pikem küpsetusaeg.
Koogitainas ei ole ühtla‐
selt jaotunud.
Järgmine kord jaotage koogitai‐
nas küpsetusplaadil ühtlaselt.
Kook ei saa antud ret‐
septis toodud küpsetu‐
sajaga valmis.
Ahju temperatuur on liiga
madal.
Järgmisel küpsetamisel seadke
veidi kõrgem ahju temperatuur.
Küpsetamine ühel ahjutasandil
KÜPSETAMINE VORMIDES
(°C) (min)
Gugelhupf / Nupsusai Pöördõhk 150 - 160 50 - 70 1
10
KÜPSETAMINE VORMIDES
(°C) (min)
Madeira kook / Puuvilja‐
koogid
Pöördõhk 140 - 160 70 - 90 1
Tordipõhi Pöördõhk 140 - 150 35 - 50 1
Tordipõhi Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
160 35 - 50 1
Koogipõhi – muretaignast,
eelsoojendage tühi ahi
Pöördõhk 150 - 160 20 - 30 2
Koogipõhi – biskviittaignast Pöördõhk 150 - 170 20 - 25 2
Õunakook, 2 vormis Ø 20
cm
Pöördõhk 160 70 - 90 2
Õunakook, 2 vormis Ø 20
cm
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
180 70 - 90 1
Juustukook, kasutage sü‐
gavat panni
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
160 - 170 70 - 90 2
KOOGID / KÜPSETISED / SAIAD KÜPSETUSPLAADIL
Eelkuumutage tühja ahju.
(°C) (min)
Palmiksai / Rosett Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
170 - 190 30 - 40 1
Jõulusai Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
160 - 180 50 - 70 1
Rukkileib Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
esimene:
230
20 1
seejärel:
160 - 180
30 - 60
Tuuletaskud / Ekleerid Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
190 - 210 20 - 35 2
Rullbiskviit Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
180 - 200 10 - 20 2
Kuiv purukook Pöördõhk 150 - 160 20 - 40 2
11
KOOGID / KÜPSETISED / SAIAD KÜPSETUSPLAADIL
Eelkuumutage tühja ahju.
(°C) (min)
Purukattega mandlikook /
Suhkrukoogid
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
190 - 210 20 - 30 2
Puuviljakoogid (pärmitaig‐
nast / keeksitaignast)
Pöördõhk 150 - 170 30 - 55 2
Puuviljakoogid (pärmitaig‐
nast / keeksitaignast)
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
170 35 - 55 2
Muretaignast puuviljakoo‐
gid
Pöördõhk 160 - 170 40 - 80 2
Õrna kattega (nt kohupiim,
koor, keedukreem) pärmi‐
taignaküpsetised
Ülemine + alumi‐
ne kuumutus
160 - 180 40 - 80 2
KÜPSISED
Kasutage teist tasandit.
(°C) (min)
Muretaignast küpsised Pöördõhk 150 - 160 15 - 25
Liivatainas / Taignaribad Pöördõhk 140 20 - 35
Liivatainas / Taignaribad, eel‐
soojendage tühi ahi
Ülemine + alumine
kuumutus
160 20 - 30
Biskviittaignast küpsised Pöördõhk 150 - 160 15 - 20
Munavalgeküpsetised Pöördõhk 80 - 100 120 - 150
Makroonid Pöördõhk 100 - 120 30 - 50
Pärmitaignast küpsised Pöördõhk 150 - 160 20 - 40
Lehttaignaküpsetised, eelsoo‐
jendage tühi ahi
Pöördõhk 170 - 180 20 - 30
Saiakesed, eelsoojendage tü‐
hi ahi
Pöördõhk 160 10 - 25
Ülemine + alumine
kuumutus
190 - 210 10 - 25
12
KÜPSISED
Kasutage teist tasandit.
(°C) (min)
Väikesed koogid, eelsoojen‐
dage tühi ahi
Pöördõhk 160 20 - 35
Ülemine + alumine
kuumutus
170 20 - 35
Vormiroad ja gratäänid
Kasutage esimest tasandit.
(°C) (min)
Pastavorm Ülemine + alumine kuu‐
mutus
180 - 200 45 - 60
Lasanje Ülemine + alumine kuu‐
mutus
180 - 200 25 - 40
Köögiviljagratään, eel‐
soojendage tühi ahi
Turbogrill 170 - 190 15 - 35
Juustukattega baguet‐
te'id
Pöördõhk 160 - 170 15 - 30
Riisipuder Ülemine + alumine kuu‐
mutus
180 - 200 40 - 60
Kalavormid Ülemine + alumine kuu‐
mutus
180 - 200 30 - 60
Täidetud köögiviljad Pöördõhk 160 - 170 30 - 60
Küpsetamine mitmel tasandil
Kasutage funktsiooni: Pöördõhk
Kahe plaadi puhul kasutage esimest ja
neljandat ahjutasandit.
13
KOOGID / KÜPSETISED /
SAIAD KÜPSETUSPLAADIL
(°C) (min)
Tuuletaskud /
Ekleerid, eel‐
soojendage tü‐
hi ahi
160 - 180 25 - 45
Kuiv purukook 150 - 160 30 - 45
KOOGID / VÄIKESED KOO‐
GID / SAIAD KÜPSETUSPLAADIL
(°C) (min)
Muretaignast küp‐
sised
150 -
160
20 - 40
Liivatainas / Taig‐
naribad
140 25 - 45
Biskviittaignast
küpsised
160 -
170
25 - 40
Munavalgeküpseti‐
sed / Beseed
80 - 100 130 -
170
KOOGID / VÄIKESED KOO‐
GID / SAIAD KÜPSETUSPLAADIL
(°C) (min)
Makroonid 100 -
120
40 - 80
Pärmitaignast küp‐
sised
160 -
170
30 - 60
Praed
Kasutage kuumakindlaid ahjunõusid.
Taisest lihast praad, kaetud.
Küpsetage suuri lihatükke otse
ahjuplaadil või ahjuplaadi kohale
asetatud traatrestil.
Kallake ahjuplaadile veidi vett, et vältida
tilkuva rasva kõrbemist.
Pöörake praadi, kui 1/2–2/3
küpsetusajast on möödunud.
Suured röstliha- või kala tükid (1 kg või
rohkem).
Röstimise ajal valage lihatükid nende
enda mahlaga mitu korda üle.
Küpsetustabelid
Kasutage esimest tasandit.
VEISELIHA
(°C) (min)
Pajapraad 1 - 1,5 kg Ülemine + alu‐
mine kuumutus
230 120 - 150
Rostbiif või filee,
väheküps, eel‐
soojendage tühi
ahi
paksuse cm koh‐
ta
Turbogrill 190 - 200 5 - 6
14
VEISELIHA
(°C) (min)
Rostbiif või filee,
poolküps
paksuse cm koh‐
ta
Turbogrill 180 - 190 6 - 8
Rostbiif või filee,
täisküps
paksuse cm koh‐
ta
Turbogrill 170 - 180 8 - 10
SEALIHA
Kasutage funktsiooni: Turbogrill.
(kg)
(°C) (min)
Abatükk / Kael / Sink,
seljatükk
1 - 1.5 150 - 170 90 - 120
Lihalõigud / Searibi 1 - 1.5 170 - 190 30 - 60
Pikkpoiss 0.75 - 1 160 - 170 50 - 60
Seakoot, eelküpseta‐
tud
0.75 - 1 150 - 170 90 - 120
VASIKALIHA
Kasutage funktsiooni: Turbogrill.
(kg)
(°C) (min)
Vasikapraad 1 160 - 180 120 - 150
Vasikakoot 1.5 - 2 160 - 180 120 - 150
15
TALLELIHA
Kasutage funktsiooni: Turbogrill.
(kg)
(°C) (min)
Tallekoot / Tallepraad 1 - 1.5 150 - 180 100 - 120
Talle seljatükk 1 - 1.5 160 - 180 40 - 60
ULUKILIHA
(kg)
(°C) (min)
Tagatükk / Jäne‐
sekoib, eelsoojen‐
dage tühi ahi
kuni 1 Turbogrill 180 - 200 35 - 55
Hirve seljatükk 1.5 - 2 Ülemine + alumine
kuumutus
180 - 200 60 - 90
Tagatükk 1.5 - 2 Ülemine + alumine
kuumutus
180 - 200 60 - 90
LINNULIHA
Kasutage funktsiooni: Turbogrill.
(kg)
(°C) (min)
Kana 0,2 - 0,25 kg tükid 200 - 220 30 - 50
Pool kana 0,4 - 0,5 kg tükid 190 - 210 40 - 50
Linnuliha portsjonitükid 1 - 1.5 190 - 210 50 - 70
Part 1.5 - 2 180 - 200 80 - 100
16
KALA
(kg)
(°C) (min)
Kala, terve 1 - 1.5 Turbogrill 180 - 200 30 - 50
Krõbedad küpsetised valikuga Pitsa
PITSA
Kasutage esimest tasandit.
(°C) (min)
Korvikesed 180 - 200 40 - 55
Spinatipirukas 160 - 180 45 - 60
Quiche lorraine 170 - 190 45 - 55
Šveitsi juustupirukas 170 - 190 45 - 55
Juustukook 140 - 160 60 - 90
Õunakook, kattega 150 - 170 50 - 60
Köögiviljapirukas 160 - 180 50 - 60
PITSA
Enne küpsetamist eelkuumutage tühja ahju.
Kasutage teist tasandit.
(°C) (min)
Pitsa, õhukese põhjaga 210 - 230 15 - 25
Pits, paksu põhjaga, kasutage
sügavat panni
180 - 200 20 - 30
Hapendamata leib 210 - 230 10 - 20
17
PITSA
Enne küpsetamist eelkuumutage tühja ahju.
Kasutage teist tasandit.
(°C) (min)
Lehttaignaküpsetis 160 - 180 45 - 55
Elsassi pirukas 210 - 230 15 - 25
Pelmeenid 180 - 200 15 - 25
Leib
Eelkuumutamine ei ole soovitatud.
LEIB
Kui pole öeldud teisiti, kasutage esimest tasandit.
(°C) (min)
Sai 190 - 210 40 - 60
Baguette 200 - 220 35 - 45
Nupsusai 180 - 200 40 - 60
Ciabatta 200 - 220 35 - 45
Rukkileib 190 - 210 50 - 70
Täisterajahuleib 190 - 210 50 - 70
Täisteraleib 190 - 210 40 - 60
Kuklid, kasutage teist tasandit 200 - 220 25 - 35
Grill
Grillige üksnes õhemaid liha- või
kalatükke.
Enne küpsetamist eelkuumutage tühja
ahju.
Asetage esimesele tasandile plaat rasva
kogumiseks.
18
GRILLIMINE
Kasutage esimest tasandit.
(°C) (min)
1. külg 2. külg
Rostbiif, poolküps 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Veisefilee, poolküps 230 20 - 30 20 - 30
Sea seljatükk 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Vasika seljatükk 210 - 230 30 - 40 30 - 40
Lamba seljatükk 210 - 230 25 - 35 20 - 35
Kala, terve, 0,5 - 1
kg
210 - 230 15 - 30 15 - 30
Küpsetamine madalal t°
Selle funktsiooniga saate valmistada
taiseid, õrnu liha- ja kalatükke. Ei sobi:
linnulihaga, rasvase seapraevõi
pajapraega.Toidutermomeeter
temperatuur ei tohiks olla kõrgem kui 65
°C.
1. Praadige liha kõrgel kuumusel
mõlemalt poolt 1 - 2 minutit.
2. Asetage liha küpsetusnõusse või
otse ahjurestile. Rasva kogumiseks
asetage resti alla nõu.
Küpsetage alati ilma kaaneta, kui
kasutate seda funktsiooni.
3. Kasutage Toidutermomeeter.
4. Valige funktsioon: Küpsetamine
madalal t°. Esimeseks 10 minutiks
seadke temperatuur vahemikku 80
°C ja 150 °C. Vaiketemperatuur on
90 °C. Valige Toidutermomeeter
temperatuur.
5. 10 minuti pärast alandab ahi
temperatuuri automaatselt tasemele
80 °C.
Kasutage esimest tasandit.
(kg)
(°C) (min)
Rostbiif 1 - 1.5 150 120 - 150
Veisefilee 1 - 1.5 150 90 - 110
Vasikapraad 1 - 1.5 150 120 - 150
Steik 0.2 - 0.3 120 20 - 40
19
Külmutatud toiduained
Eemaldage toidu pakend. Asetage toit
taldrikule.
Ärge toitu kinni katke, sest see võib
sulamisaega pikendada.
SULATAMINE
Kasutage teist tasandit.
(°C) (min)
Pitsa, külmutatud 200 - 220 15 - 25
Pannipitsa, külmutatud 190 - 210 20 - 25
Pitsa, jahutatud 210 - 230 13 - 25
Pitsasuupisted, külmutatud 180 - 200 15 - 30
Friikartulid, õhukesed 190 - 210 15 - 25
Friikartulid, paksud 190 - 210 20 - 30
Viilud/kroketid / Viilud/Kroketid 190 - 210 20 - 40
Kartulipannkoogid 210 - 230 20 - 30
Lasanje / Cannellonid, värsked 170 - 190 35 - 45
Lasanje / Cannellonid, külmutatud 160 - 180 40 - 60
Küpsetatud juust 170 - 190 20 - 30
Kanatiivad 180 - 200 40 - 50
Hoidistamine
Kasutage ainult ühesuguse suurusega
hoidisepurke.
Ärge kasutage keeratava (keere või
bajonett) kaanega purke ega
metallpurke.
Kasutage esimest tasandit.
Ärge pange küpsetusplaadile rohkem kui
kuus üheliitrist purki.
Täitke purgid võrdselt ning sulgege
klambriga.
Purgid ei tohi üksteise vastu puutuda.
Kallake küpsetusplaadile umbes 1/2 liitrit
vett, et hoida ahjus piisavalt niiskustaset.
Valige temperatuuriks 160 - 170 °C.
Kui purkide sisu hakkab mullitama (1-
liitriste purkide puhul umbes 35 - 60
minuti pärast), lülitage ahi välja või
alandage temperatuuri kuni 100 °C-ni ( vt
tabelit).
PEHMED PUUVILJAD
(min)
Aeg mullikeste
tekkimiseni
Maasikad / Musti‐
kad / Vaarikad /
Küpsed karusmar‐
jad
35 - 45
20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Electrolux KVBAS21WX Recipe book

Tüüp
Recipe book