Ahju kasutamine
16 Eesti
Ahju kasutamine
Režiimi automaatne kuumapahvak juhis
Järgmises tabelis on toodud režiimi Hot Blast Auto (Automaatne kuumapahvak) 10 programmi,
kogused, ooteajad ja asjakohased soovitused. Need programmid töötavad mikrolainete, grilli ja
konvektsioonsoojendi kombinatsioonis.
Kood Toit Portsjoni suurus Juhised
H1 Külmutatud
pannipitsa
300–350 g Eemaldage pakend ja asetage pitsa madalale
restile.
Pärast küpsetamist laske 2–3 minutit seista.
H2 Kodune pitsa 500–550 g • Koostisained
Pitsatainas (200–250 g)
150 g tugevat nisujahu, 3 g kuivpärmi,
0,5 spl oliiviõli, 100 ml sooja vett, 0,5 spl
suhkrut ja soola.
Kate
100 g köögiviljaviile, 100 g tomatipüreed,
80–100 g riivitud mozzarellat.
• Valmistamine
Pange jahu, pärm, õli, sool, suhkur ja soe
vesi kaussi ning segage läbi. Sõtkuge
mikseri abil või käega 5–10 minutit. Katke
kauss kaanega ja laske 30 minutit kerkida.
Rullige tainas krõbestusalusele. Määrige
tomatipasta tainale ja lisage köögiviljad.
Puistake juust ühtlaselt peale. Asetage alus
kõrgele restile. Pärast küpsetamist laske 2–3
minutit seista.
Kood Toit Portsjoni suurus Juhised
H3 Kodune lasanje 500–600 g
1000–1100 g
• Koostisained (1000–1100 g)
2 spl oliiviõli, 300 g hakkliha, 200 g
tomatikastet, 100 ml lihapuljongit, 150 g
kuivi lasanjeplaate (8 tk), 1 sibul (hakitud),
kuivatatud peterselli, punet, basiilikut
(igaüht 1 tl), 200 g riivitud mozzarellat.
500–600 g puhul kasutage poolt kogust.
• Valmistamine
Kaste: kuumutage õli praepannil, seejärel
praadige hakkliha ja tükeldatud sibulat
umbes 10 minutit kuni pruunistumiseni.
Valage peale tomatikaste ja lihapuljong
ning lisage maitsetaimed. Laske keema
tõusta, seejärel kuumutage tasasel tulel
30 min. Keetke lasanjeplaadid pakendil
toodud suuniste järgi. Laotage plaadid,
hakklihakaste ja juust kihiti küpsetusnõusse,
korrake. Puistake järelejäänud mozzarella
lasanjele ja asetage nõu madalale restile.
Pärast küpsetamist laske 2–3 minutit seista.
Untitled-11 16 2017-01-09 1:41:36