•
Auruga küpsetamise puhul
võtke
rasvafilter välja , sest vastasel korral pi-
keneb küpsemisaeg.
• Kui seadet enam ei kasutata, tuleb vee-
sahtlit, voolikühendusi ja aurutit põhjalikult
pesta (vt ptk "Puhastamine ja hooldus").
Märkusi auruga küpsetamise ja inter-
vallküpsetamise tabelite juurde
Järgmistest tabelistest leiate seal toodud toi-
tude jaoks vajalikud temperatuurid, küpseta-
misajad ja -tasandid.
• Temperatuurid ja küpsetamisajad on ori-
entiirid, sest need sõltuvad küpsetatava
toidu suurusest, kogusest ja kasutatava-
test nõudest.
• Kui te ei leia oma retsepti jaoks õigeid and-
meid, orienteeruge vastavalt mõnele sar-
nasele toiduainele.
• Kui pole teisiti öeldud, siis tabelites toodud
väärtused eeldavad, et küpsetamist alus-
tati külma ahjuga.
Auruga küpsetamine
Auruga küpsetamine
sobib kõigi toi-
duainete jaoks, olgu värsked või sügavkül-
mutatud. Saab valmistada toite köögivilja, li-
ha, kala, riisi, maisi, manna ja munaga, tai-
natooteid, saab soojendada, sulatada, pos-
heerida või blanšeerida.
Menüüde küpsetamine
Terviklikud menüüd saab valmistada ühe
hooga. Ideaalis peaks valima välja road, millel
on sarnased küpsemisajad. Seeläbi välditak-
se üksikute komponentide liiga vähene või
üleküpsetamine. Lisatava veekoguse puhul
lähtutakse suurima valitud komponendi jaoks
antud veekogusest. Juhiseid vt tabelist.
Road tuleb asetada selleks sobivatesse küp-
setusanumatesse resti peale. Vahemaa res-
tide vahel tuleb nii valida, et aur pääseks iga
roani.
Terviklikke menüüsid küpsetades tuleb riisi
veekogust suurendada erinevalt tabelis too-
dud andmetest vahekorrale 1 : 1,5 kuni 1 : 2.
Anumate steriliseerimine
Auruga küpsetamise funktsiooni
puhul
on võimalik anumaid, nt lutipudeleid, auruga
steriliseerida. elleks paigutage puhastatavad
anumad avausega allapoole resti keskele 1.
tasandile. Anumad kergelt kaldus asendis
küpsetusruumi lükata. Valage sisse maksi-
maalne veekogus (650 ml) ja valige kestvu-
seks 40 min. 96°C juures.
Auruga küpsetamise tabel
Praetav toit Vee lisamine vee-
sahtlisse (ml)
Tempera-
tuur °C
Tasand Toiduval-
mistami-
se aeg
1)
minutites.
Risotto 400 96 2 25-30
Riis (vahekord vedelikuga 1:1) 650 96 2 35-40
Mais (polenta, vedelikuga 1:3) 550 96 2 35-40
Koorega kartulid, keskmise suurusega 650 96 2 50-60
Soolaga keedetud kartulid 550 96 2 35-40
Ratatouille 400 96 2 25-30
Rooskapsas 550 96 2 30-35
Brokoli, õisikutena 550 96 2 25-30
Lillkapsas, terve 650 96 2 40-45
Lillkapsas, õisikutena 600 96 2 30-35
Hapukapsas 650 96 2 50-60
Tomatid, terved 250 96 2 15-20
Peet, terve 550 96 2 60-70
Nuikapsas, seller, apteegitill, peenes-
tatud
550 96 2 35-40
Suvikõrvits, tükeldatud 400 96 2 20-25
Porgandid, tükeldatud 550 96 2 35-40
electrolux 17