Soo‐
jusast‐
me
mää‐
rami‐
ne
Kasutamiseks: Aeg Näpunäited
3-4 Köögivilja, kala, liha aurutamiseks 20-45
min
Lisage mõni supilusikatäis ve‐
delikku
4-5 Kartulite aurutamiseks 20-60
min
Kasutage maks ¼ l vett 750 g
kartulite kohta
4-5 Suuremate toidukoguste, hautiste
ja suppide valmistamiseks
60-150
min
Kuni 3 l vedelikku pluss kom‐
ponendid
6-7 Õrnalt praadimiseks: eskalopid,
vasikalihast cordon bleu, karbo‐
naad, kotletid, vorstid, maks, kee‐
dutainas, munad, pannkoogid,
sõõrikud
Vasta‐
valt va‐
jaduse‐
le
Keerake poole valmistusaja
möödudes
7-8 Tugevaks praadimiseks, praetud
kartulid, ribiliha, praetükid
5-15
min
Keerake poole valmistusaja
möödudes
9 Suurte koguste vee ja pasta keetmiseks, liha pruunistamiseks (guljašš, pa‐
japraad), friikartulite valmistamiseks
Ukse sisekülg
Ahju ukse siseküljelt võib leida:
• riiulitasandite numbrid
• info ahju funktsioonide, tüüpilistele toitudele soovitatud tasandite ja tempe‐
ratuuride kohta.
Tabelis toodud temperatuurid ja küpsetusajad on vaid orientiirid. Need olene‐
vad retseptidest, kasutatud komponentide kvaliteedist ja kogusest.
Küpsetamine
Üldised juhised
• Uus ahi võib küpsetada või röstida erinevalt võrreldes eelmise seadmega.
Kohandage oma tavalisi seadeid (temperatuur, küpsetamise ajad) ja riiuli
tasandeid tabelis olevate väärtustega.
• Pikemate küpsetusaegade korral võib ahi umbes 10 minutit enne küpsetu‐
saja lõppu välja lülituda, et kasutada ära jääksoojus.
Kui kasutate sügavkülmutatud toitu, võivad ahjus olevad plaadid küpsetamise
ajal painduda. Kui plaadid maha jahtuvad, omandavad need endise kuju.
Kuidas kasutada küpsetustabeleid
• Esimesel korral soovitame kasutada madalamat temperatuuri.
• Kui te ei suuda leida mõne konkreetse retsepti jaoks seadeid, otsige sarnast
retsepti.
• Küpsetamise aega võib pikendada 10-15 minuti võrra, kui küpsetate kooke
rohkem kui ühel tasandil.
10
Vihjeid ja näpunäiteid