Traeger Timberline (Gen 1) 850/1300 Omaniku manuaal

Tüüp
Omaniku manuaal

See käsiraamat sobib ka

TULEKAHJUDE PEAMINE PÕHJUS ON NÕUTUD ÕHUVAHE PUUDUMINE
TULEOHTLIKE MATERJALIDE VAHEL. ON ÜLIMALT TÄHTIS, ET TOODE
PAIGALDATAKS TÄPSELT NENDE JUHISTE KOHASELT.
TÄHTIS. HOIDKE KASUTUSJUHEND ALLES.
LUGEGE SEE HOOLIKALT LÄBI.
KASUTUSJUHEND
TFB85WLE/WLEC
TFB01WLE/WLEC
2
Vingugaasimürgistuse sümptomid on peavalu,
pearinglus, nõrkus, iiveldus, oksendamine, unisus,
segasus. Vingugaas vähendab vere võimet hapnikku
edasi kanda. Vere väike hapnikusisaldus võib
põhjustada teadvusekaotust ja surma.
Kui teil endal või teistel tekivad külmetus- ja gripilaadsed
sümptomid, pöörduge arsti poole. Vingugaasimürgistus,
mida võib kergesti segi ajada külmetuse või gripiga,
avastatakse tihti liiga hilja.
Alkoholi ja ravimite tarvitamine tugevdab
vingugaasimürgistuse mõju.
Vingugaasimürgistus on eriti ohtlik rasedatele ja
loodetele, väikelastele, vanuritele, suitsetajatele ja
inimestele, kellel on probleeme vere või vereringega
(aneemia või südamehaigused).
Kasutage Traegeri grilli ainult väljas ja mittesüttival
pinnal, samuti eemal tuleohtlikest materjalidest.
Ärge kasutage bensiini, bensiinitüüpi lambikütust,
petrooleumi, süütevedelikku ega muid tuleohtlikke
vedelikke, et alustada või „värskendada” tuld selles
seadmes. Hoidke grilli kasutamise ajal kõik taolised
vedelikud sellest eemal.
Palun lugege enne puidugraanulitega köetava seadme kasutamist läbi kogu kasutusjuhend. Nende juhiste eiramine
võib põhjustada varalist kahju, kehavigastusi või isegi surma. Võtke ühendust hoonete kohalike haldajate või
tuletõrjeametnikega, et saada teavet piirangute ja paigalduskontrolli nõuete kohta oma piirkonnas.
Toidu valmistamine lehtpuuküttega vahendiga on aastatepikkune nauding – nii teile kui ka teie rahulolevatele sõpradele
ja perele. Teie uus Traegeri grill on konstrueeritud spetsiaalselt toidutegemise lihtsustamiseks, et pakkuda optimaalset
jõudlust ja parimalt maitsestatud toitu.
Nagu iga grilli ja küpsetusseadme puhul, tekivad toiduvalmistamise ajal materjali (olgu see puit, gaas või süsi) põletamisel
orgaanilised gaasid. Vingugaas (süsinikmonooksiid) võib kontsentreeritud kogustes olla eriti kahjulik. Väljas vabas õhus
hajub süsinikmonooksiid loomulikul teel ja on ohutu.
HOIATUS! Värvitu ja lõhnatu gaasi põhjustatud mürgistuste vältimiseks nii teile endale, teie perele, lemmikloomadele kui
ka teistele, järgige juhiseid.
TÄHTIS. LUGEGE HOOLIKALT JA HOIDKE EDASPIDISEKS ALLES.
Kui paigaldate selle seadme kellegi teise jaoks, andke see kasutusjuhend omanikule kaasa, et ta saaks selle läbi lugeda
ja edaspidiseks alles hoida.
TÄHTIS OHUTUSTEAVE
OHT!
Tarbijatele Põhja-Ameerikas.
Ühendage sobivasse kolmeharulisse pistikupessa.
Nõutud on GFCI kaitsega elektritoide. Elektrišoki
vältimiseks kasutage kolmeharulist pistikupesa,
milleni ulatub 1,8m (6') pikkune toitekaabel. Järgige
pistikupesa paigaldamisel riiklikku elektriseadust ning
kohalikke eeskirju ja määruseid.
Tarbijatele Euroopa Liidus.
Ühendage sobivasse maandatud pistikupessa.
Ärge eemaldage maandusharu ega muutke seda
muul viisil. Ärge kasutage adapterit ega pikendusjuhet.
OHT!
Ohtlik pinge, mis võib anda elektrilöögi, tekitada põletusi
või põhjustada surma. Enne grilli hooldamist ühendage
lahti toitejuhe, kui käesolevas juhendis ei ole teisiti
märgitud.
Ärge kunagi kasutage ega hoidke grilli lähedal
tuleohtlikke vedelikke.
Ärge kunagi kasutage grilli käsitsi süütamiseks bensiini
ega süütevedelikku.
LUGEGE ENNE SEADME PAIGALDAMIST JA KASUTAMIST LÄBI
KOGU KASUTUSJUHEND
3
TRAEGERGRILLS.COM
HOIDKE NEED JUHISED ALLES
40.00"
45,7 cm
45,7 cm
102 cm
HOIATUS!
Suitsuoht
Käivitamise ajal võib tekkida graanulite üleküllus, mille
tagajärjeks on ebatavaliselt paks ja valge suits, mis võib
jääda pikaks ajaks. Kui see juhtub, lülitage grill pealülitist
välja ja ühendage vooluvõrgust lahti. Kui see olukord
kestab pikemat aega, võivad osalisest põlemisest tekkinud
gaasid täielikult süttida, pannes kaane „hüppama”. Kui
see „hüpe” tekib ja grilli ei ole nõuetekohaselt hooldatud,
nagu on kirjeldatud osas „Grilli hooldamine” lk 26-27, võib
tekkida rasvatulekahju. Selle probleemi lahendamiseks
laske grillil täielikult jahtuda, eemaldage kõik sisemised
osad ja puhastage põhjalikult kõik kogu ning graanulid
grillist ja koldest (vt lk 27 „Tuha puhastamine kolde seest
ja selle ümbrusest”).
HOIATUS!
Põletusoht
Mitu grilli osa muutub kasutamise ajal väga kuumaks.
Põletuste vältimiseks tuleb olla ettevaatlik nii grilli töötamise
ajal kui ka pärast seda, kui grill on veel kuum.
Ärge jätke kunagi grilli valveta, kui läheduses on
väikesed lapsed.
Ärge liigutage kunagi grilli, kui see töötab.
Laske grillil enne selle liigutamist või transportimist
täielikult jahtuda.
HOIATUS!
Tuleoht
Grilli kasutamisel peab grilli ja süttivate materjalide
vahele jääma VÄHEMALT 45,7 cm.
Kui grilli kasutatakse süttivate materjalide all, peavad
need olema grillist VÄHEMALT 102 cm kaugusel.
HOIATUS!
Õhusaaste oht
Pange grill kokku ja kasutage seda AINULT
kokkupanekujuhiste ja selle kasutusjuhendi kohaselt.
Grill on mõeldud AINULT ÕUES kasutamiseks.
Ärge kasutage kunagi grillis kütmiseks mõeldud
graanuleid, sest neis võivad olla ohtlikud ained või
lisandid.
ETTEVAATUST!
Hoidke puidugraanuleid alati kuivas kohas, eemal
soojusenergia tootmiseks mõeldud seadmetest ja
muudest kütusepaakidest.
Hoidke grill puhtana. Vaadake selles kasutusjuhendis
olevaid puhastamisjuhiseid.
Ärge kasutage lisatarvikuid, mis ei ole mõeldud selle grilli
jaoks.
Parimate tulemuste ja maitse saamiseks kasutage
TRAEGER-i KAUBAMÄRGI PUIDUGRAANULEID.
Isegi kui grillis on piisavalt ruumi, olge sinna suure
koguse toidu lisamisel ettevaatlik. Sellest võib tilkuda
palju rasva ja suureneda tuleoht, eriti kui grilli pole
korralikult hooldatud. Selline toit on näiteks umbes poole
kilo jagu peekonit. Kui eelmiste küpsetamiste käigus on
tekkinud palju tuleohtlikku rasva, soovitame grilli sellest
enne järgmist kasutamist puhastada.
Tarbijatele Euroopa Liidus.
See seade ei ole ette nähtud kasutamiseks isikutele
(sh lastele), kellel on vähenenud füüsilised, sensoorsed
või vaimsed võimed või kellel puuduvad kogemused ja
teadmised, välja arvatud juhul, kui nende ohutuse eest
vastutav isik teostab nende üle järelevalvet või juhendab
neid seadme kasutamisel.
Lastele peab ütlema, et nad ei tohi seadmega mängida.
4
KASUTAGE OMA GRILLI VÕIMALUSI
MAKSIMAALSELT TRAEGERI RAKENDUSEGA
5
TRAEGERGRILLS.COM
SISUKORD
2 TÄHTIS OHUTUSTEAVE
6
MIKS VALIDA TRAEGERI
PUIDUGRAANULID?
7 MUUTKE GRILLI HOOLDAMINE LIHTSAKS
8 GRILLI TUNDMAÕPPIMINE
11 GRILLI ETTEVALMISTAMINE
13 GRILLI KASUTAMINE
14 KÜPSETAMISVIISI VALIMINE
21 LISAJUHTFUNKTSIOONID
22
PUNKRI PUHASTAMINE
23 TIMBERLINE’I OMADUSED
26 GRILLI HOOLDAMINE
28 KORDUMA KIPPUVAD KÜSIMUSED
30 VEAOTSING
32 NÕUANDED KASUTAMISEKS
35 HOOLDUS JA GARANTII
6
MIKS VALIDA TRAEGERI
PUIDUGRAANULID?
PEAME TRAEGERIS MAITSET VÄGA TÄHTSAKS. Seepärast toodame 100% looduslikke puidugraanuleid, et tagada parima
kvaliteediga puidu kasutamine, mis annab toidule hea maitse ning põleb tõhusalt ja usaldusväärselt. Kuna me ei saa teiste kaubamärkide
puidugraanulite puhul sama tulemust garanteerida, soovitame parima kogemuse saamiseks alati kasutada meie puidugraanuleid.
PUIDU PÕLETAMISEGA RIKASTATUD MAITSE
& SUITSUTEADUS
Täpselt õige niiskussisaldus annab
tulemuseksparima kvaliteediga puhta puidumaitse.
Pärast 30aastat tegutsemist oleme välja töötanud
puidugraanulite tootmise „kullastandardi”.
USA
TRAEGERILE KUULUVAD SAEVESKID
JA GRAANULITE TOOTMISPROTSESS
LOOMALIHA LINNULIHA SEALIHA LAMBALIHA MEREANNID KÜPSETATUD KÖÖGIVILJAD
METSLOOMALIHA
HEA KÕIGEGA. SUUREPÄRANE:
LEPP
ÕUN
KIRSS
HIKKORIPUU
VAHER
MESQUITE
TAMM
PEKAANIPUU
SUUR METSLOOMA-
LIHAVALIK
KALKUNIVALIK
TEXASE
LOOMALIHAVALIK
SIGNATUURVALIK
100% NATURAALNE
PUIT
Pole täite- ega tehislisaaineid –ainult
puhas puit puhta maitse jaoks.
7
TRAEGERGRILLS.COM
GRILLI PUHTANA
ja ladestunud rasvast ja prahivabana hoidmine on väga tähtis, et säilitada grillimisel puhas
puidu põlemisel tekkiv maitsenüanss. Parim viis selle tagamiseks on kasutada meie puhastus- ja hooldustoodete sarja,
mida saate kohaliku edasimüüja käest või veebist aadressil traegergrills.com.
MUUTKE GRILLI HOOLDAMINE
LIHTSAKS
RASVAÄMBER
LINERS
5-OSALINE KOMPLEKT
Tänu meie alumiiniumist
sisevoodritele on rasvaämbri
hooldamine lihtne.
RASVATILKADE PÜÜDMISE ALUS
LINERS
5-OSALINE KOMPLEKT
Need kuumuskindlast
alumiiniumist kerged ja
ühekordsed sisevoodrid
võimaldavad Traegerit kiiresti
puhastada ja edasi kasutada.
TRAEGER X OREN
ROOSA LIHAPABER
18" X 150'
See FDA heakskiidu saanud paber hoiab
liha mahlasena ja vedeliku lihas, kuid
laseb läbi piisavalt õhku, et võimaldada
suitsumaitsel lihani jõuda.
TRAEGERI LOODUSLIK
PUHASTUSVAHEND
950ML
Hoidke oma grill sama puhas ja särav
nagu ostmise päeval, kasutades meie
looduslikku puhastusvahendit.
8
Osa Kirjeldus Osa Kirjeldus
1
Grilli kaas
12
Universaalsete ratastega jalad
2
Kaane käepide
13
Eemaldatav toitekaabel
3
Ülemine grillirest
14
Punkri puhastusluuk (grilli tagaküljel)
4
Keskmine grillirest
15
Esiriiul
5
Alumine grillirest
16
Traegeri juhtpaneel WiFIRE-i tehnoloogiaga
6
Rasvatilkade püüdmise alus
17
Puidugraanulite punker
7
Kuumusetõkesti
18
Peatoitelüliti (grilli tagaküljel)
8
Küljeriiul
19
Lihasond
9
Rasvakogumissüsteem
20
Puidugraanulite punkri sisemus koos restiga
10
Jalaklambrid
21
Lõikelaud (asetatakse punkri kohale)
11
Lukustuvate ratastega jalad
GRILLI TUNDMAÕPPIMINE
GRILLI OSAD JA FUNKTSIOONID
Lugege juhendist, kuidas Traeger-i Timberline’i seeria grilli kokku panna või paigaldada.
20
9
11
12
15
16
13
14
2
3
4
6
7
19
1
8
17
21
5
10
18
9
TRAEGERGRILLS.COM
PUIDUGRAANULITE PUNKER
GRILLIMISALA
MITMEKÜLGSUS
POLE VAJA TEGELDA TULEKUSTUTAMISEGA
TIPPTEHNOLOOGILISED JUHTNUPUD
Tänu 10,8 kg mahutavale puidugraanulite punkrile saate
küpsetada tunde, minnes grilli juurest ära oma toimetusi
tegema.
Traegerile omane vaadikujuline punker tekitab soojusjuhtimise
keerise. See paneb kuuma ja suitsuse õhu küpsetuskambris
ringlema, ümbritsedes toidu puidu põletamisest tekkinud
kuumusega, nii et küpsemine toimub ühtlaselt igast küljest.
0,55–0,84 m
2
suuruse grillimisalaga Traegeri grillil
on võimalik valmistada lihatükke ja ribisid suurele
peoseltskonnale, kusjuures ka erinevate kõrvalroogade
valmistamiseks jääb piisavalt ruumi üle.
Traeger-i Timberline’i seeria grilli kasutamine on sama lihtne
kui telefoni väljavõtmine. WiFIRE-i tehnoloogia võimaldab
seadistada ja kohandada temperatuuri automaatselt retseptide
järgi, mida saate alla laadida meie Traegeri rakendusest. Minge
Androidile rakenduse allalaadimiseks Google Play poodi; Apple’i
rakenduse allalaadimiseks App Store’i. Külastage rakenduse
kasutamise kohta lisateabe saamiseks veebilehte traegergrills.
com/app. Vaadake Wi-Fi-ühenduse loomise kohta juhiseid
järgmisel lehel olevast jaotisest „Grilli ühendamine”.
Kohandatav kolmetasandiline roostevabast terasest
restisüsteem võimaldab laadida täis mõlemad grillirestid,
et valmistada tõeline pidusöök. Eemaldage pealmine rest,
et küpsetada suuremat toidukogust, nagu terve kalkun, või
pange alumine grillirest kõige alumisse asendisse, et toidule
jääksid ahvatlevad grillimisjäljed.
Te ei pea muretsema süttivate rasvatilkade pärast, mis
võivad toidu rikkuda, sest Traegeri puuküttega grillides
kasutatakse küpsetamiseks kaudset kuumust. Kõik
rasvatilgad juhitakse ohutult välisele rasvatilkade püüdmise
alusele, kust te saate need hõlpsalt ära valada.
HOIATUS! Hoidke oma grill puhtana. Vt lisateavet
osadest „Nõuanded kasutamiseks” ja „Grilli hooldamine”.
MÄRKUS. Kui Traegeri rasvatilkade püüdmise aluseid
vahetatakse sageli, aitavad need hoida teie grilli puhtana
ja vähendada ootamatuid leeke.
VAADIKUJULINE
10
WiFIRE-I ELEKTROONILINE JUHTPANEEL Teie Traeger-i Timberline’i grill on varustatud
Traegeri uusima WiFIRE-i
tehnoloogiaga juhtpaneeliga, millel on Wi-Fi võimalus. Enne grilli kasutamise alustamist tutvuge juhtpaneeli erinevate
funktsioonidega.
GRILLI TUNDMAÕPPIMINE (JÄTKUB)
1
OOTENUPP
Kasutage seda nuppu elektroonilise juhtpaneeli sisse
ja välja lülitamiseks, kui grilli peamine toitelüliti (asub
grilli tagaküljel) on sisse lülitatud (
I). Sulgemistsükli
alustamiseks vajutage nuppu ja hoidke seda 3 sekundit
all. Laske grillil pärast iga küpsetamiskorda läbida täielik
sulgemistsükkel. Lisateabe saamiseks vaadake peatükki
„Grilli hooldamine”.
2
VALIKUNUPP
Keerake valikunuppu kuvamenüü valikute vahel
liikumiseks. Vajutage valiku kinnitamiseks nupu keskele.
3
OLEKUKUVA
Näitab hetketemperatuuri, küpsetamisprogrammi
olekut, järelejäänud küpsetamisaega jne.
4
LIHASONDI PESA
Ühendage lihasond küpsetamisel kasutamiseks pessa.
5
TIMER (TAIMER)
Taimer on ainult teie mugavuseks ega mõjuta grillimist.
Näiteks kui peate grillima liha 15 minutit leemega üle
valades, seadke taimer 15 minutile. Aja möödumisest
annab märku helisignaal.
6
SUPER SMOKE (LISASUITS)
Valige SUPER SMOKE (Lisasuits) mis tahes ajahetkel
grillimise ajal
,
kui küpsetamistemperatuur on vahemikus
74–107°C, et suurendada suitsu kogust ja seeläbi
suitsumaitset.
7
KEEP WARM (HOIA SOOJAS)
See funktsioon hoiab grilli temperatuuril
74°C, et hoida
toit soojana seda üleküpsetamata.
8
MENU (MENÜÜ)
MENÜÜST saate valida lihasondi ja sünkroonida oma
kodu internetisätetega.
9
IGNITE (SÜÜTA)
Vajutage grilli käivitamiseks nuppu IGNITE (Süüta).
GRILLI ÜHENDAMINE
Järgige neid juhiseid grilli ühendamiseks Wi-Fi-ga.
Lisateabe saamiseks WiFIRE-i, Traegeri rakenduse ja teiste
ühendusviiside kohta minge aadressile traegergrills.com/app.
1. Laadige Traegeri rakendus alla Google Play poest
Androidile või App Store’ist Apple’ile.
2. Veenduge, et teie nutiseade oleks ühendatud Wi-Fi võrku,
millega soovite grilli ühendada.
3. Avage Traegeri rakendus ja järgige juhiseid.
NÕUANDED.
Parima ühenduvuse saamiseks pöörake oma grill Wi-Fi-
ruuteri suunas, suunake grilli antenn alla ja veenduge,
et Wi-Fi-signaal oleks tugev.
Wi-Fi-signaali tugevust võib suurendada Wi-Fi leviala
laiendaja.
MÄRKUSED.
Veenduge, et teie nutiseadmes töötaks uusim
operatsioonisüsteem.
Grilli ühendamiseks Wi-Fi võrku peab grill olema
sisse lülitatud. Veenduge, et peamine toitelüliti oleks
sisselülitatud asendis (I) ja grilli juhtpaneelil oleks ees
avaekraan.
MÄRKUS. Temperatuurikõikumised
on Traegeri grillide korral
normaalsed. Suurem kõikumine
võib olla põhjustatud tuulest,
õhutemperatuurist, valest
kasutamisest või grilli ebapiisavast
hooldamisest.
TIMER MENU
IGNITE
KEEP
WARM
SUPER
SMOKE
1
9
3
2
8
7
6
5
4
11
TRAEGERGRILLS.COM
GRILLI ETTEVALMISTAMINE
KASUTAGE AINULT ESMAKORDSEL SÜÜTAMISEL. Grilli õige töö tagamiseks peate esmalt ette valmistama grilli
spiraalajami, „laadides” ajami toru puidugraanulitega.
1 2
Täitke punker TRAEGER-I KAUBAMÄRGI
LEHTPUUGRAANULITEGA.
PISTIKU VÄLIMUS VÕIB PIIRKONNITI ERINEDA.
Kui peamine toitelüliti on VÄLJAS (O), ühendage toitejuhe
sobivasse maandatud pistikupessa.
Vajutage peamenüü kuvamiseks nuppu MENU (Menüü).
Keerake valimisnupp asendisse AUGER, seejärel valige Prime
Auger (Spiraalajami ettevalmistamine).
Spiraalajami toru graanulitega täitmiseks kulub paar minutit,
seejärel hakkab see neid küttekoldesse suunama. Kui
spiraalajami ettevalmistamise funktsiooni taimer on lugemise
lõpetanud, valige Done (Valmis).
Avaekraanil kuvatakse kiri „Press dial to set temp.“
(Temperatuuri valimiseks vajuta valikunuppu). Pöörake
valikunupp päripäeva kuni 177°C. Vajutage IGNITE (Süüta),
sulgege grilli kaas ja laske grillil 20 minutit töötada, kuni see
on saavutanud määratud temperatuuri.
HOIATUS!
Kasutage AINULT TRAEGER-i
KAUBAMÄRGI PUIDUGRAANULEID, mis on mõeldud
just meie grillides kasutamiseks. Ärge kasutage grillis
kütmiseks mõeldud puidugraanuleid.
MÄRKUS. Kui peate valima või kinnitama
menüüvaliku, keerake valikunuppu, kuni
jõuate soovitud valikuni, ja vajutage valiku kinnitamiseks
nupu keskele.
Press Dial To Set Temp
350
°F
Press Dial To Set Temp
AUGER
>Prime Auger
>Clear Auger Jam
>Back
3
4
Press dial
to set temp
350
°F
12
Seadke temperatuuriks 260°C ja laske grillil veel 30 minutit
töötada.
Grilli väljalülitamiseks vajutage ja hoidke ootenuppu
3 sekundit all, nii alustab grill väljalülitustsükliga. Täieliku
väljalülitustsükli lõppedes on grill ette valmistatud.
GRILLI ETTEVALMISTAMINE (JÄTKUB)
MÄRKUS. Kui spiraalajam kiilub kasutamise ajal kinni,
laske grillil täielikult jahtuda, seejärel vajutage menüü
uuesti kuvamiseks nuppu MENU (menüü). Keerake
valikunuppu, kuni jõuate valikuni AUGER (Spiraalajam),
seejärel valige Clear Auger Jam (Kõrvalda spiraalajami
ummistus). Ajam töötab kinni kiilunud graanulite
eemaldamiseks 60 sekundit tagurpidi.
Press dial
to set temp
500
°F
5
6
13
TRAEGERGRILLS.COM
GRILLI KASUTAMINE
GRILLI KASUTAMISEL PEATE IGA KORD ALUSTAMA NENDEST SAMMUDEST.
Vajutage grilli tööle hakkamiseks ootenupule.
1
PISTIKU VÄLIMUS VÕIB PIIRKONNITI ERINEDA.
Ühendage toitekaabel sobivasse maandatud pistikupessa
ja vajutage peamine toitelüliti sisselülitatud asendisse (I).
MÄRKUSED.
Traegeri mobiilirakendus muudab WiFIRE-i
elektroonilise juhtpaneeli kasutamise veel lihtsamaks.
Grilli ühendamiseks laadige alla Traegeri rakendus ja
järgige juhiseid. Lisateabe saamiseks WiFIRE-i, Traegeri
rakenduse ja teiste ühendusviiside kohta minge
aadressile traegergrills.com/app.
Kui vajutate nuppu IGNITE (Süüta), alustab Traeger-i
Timberline’i seeria grill küpsetusmeetodist olenemata
alati süütamis- ja eelsoojendamistsükliga.
Kui kohandatud küpsetusprogramm on loodud,
käivituvad need tsüklid automaatselt – te ei pea neid
programmeerima.
Laske grillil pärast iga küpsetamiskorda läbida täielik
sulgemistsükkel. Väljalülitustsükli alustamiseks
vajutage ja hoidke all ootenuppu.
Soovitame rasvatilkade püüdmise alust tihti puhastada,
et vähendada rasvast põhjustatud tulekahju tekkimise
võimalust. Vaadake täpsema teabe saamiseks peatükki
„Grilli hooldamine“ lk 26.
HOIATUS!
Grilli kasutamisel hoidke grill süttivatest materjalidest
vähemalt 45,7 cm kaugusel.
Kasutage AINULT TRAEGER-I KAUBAMÄRGI
PUIDUGRAANULEID, mis on mõeldud just meie
grillides kasutamiseks. Ärge kasutage grillis kütmiseks
mõeldud puidugraanuleid.
2
14
KÜPSETAMISVIISI VALIMINE
PÜSIVAL TEMPERATUURIL KÜPSETAMINE Kasutage seda viisi lihtsamate retseptide puhul, kui toitu on vaja
küpsetada ühel püsival temperatuuril.
4
Pärast nupule Standby (Ootenupp) vajutamist, on
avaekraanil vaikimisi sõnum „Turn Dial To Select
Temp” (Keera temperatuuri valimiseks valikunuppu).
Küpsetamistemperatuuri saab valida otse sellelt ekraanilt.
Vajutage nuppu IGNITE (Süüta). Algab automaatne
süütamis- ja eelsoojendamisprotsess.
Kui eelsoojendamine on lõppenud, pange toit grilli ja sulgege
grilli kaas.
Temperatuuri valimiseks keerake valikunuppu vasakule
või paremale. Kui kuvatakse sobiv temperatuur, vajutage
kinnitamiseks valikunupu keskele.
NÕUANDED.
On soovitatav, kuid mitte kohustuslik, oodata toidu asetamisega grillile, kuni eelsoojendamine on lõpuni jõudnud.
Kaane peab eelsoojendamise ajaks sulgema, et grill saavutaks määratud temperatuuri.
Teatud temperatuurikõikumised on Traegeri grillide korral normaalsed.
Press Dial To Set Temp
350
°F
Press Dial To Set Temp
Turn Dial
To Select Temp
165
°F
1 2
3
15
TRAEGERGRILLS.COM
EELSEADISTATUD KOHANDATUD KÜPSETUSTSÜKLI KASUTAMINE Traeger-i Timberline’i seeria grilli on
juba programmeeritud kaks teie lemmikut kohandatud küpsetustsüklit: „Beginner’s Brisket“ (rinnatüki grillimine algajale)
ja „Chicken Challenge“ (kana väljakutse). Traegeri rakendusest leiate tuhandeid retsepte, mida saate oma grilli kohe alla
laadida. Enne retseptide allalaadimist sünkige oma grill koduse internetiga.
Kui kuvatakse avaekraan, vajutage nuppu MENU (Menüü).
Peamenüüs kuvatakse mitu valikut. Valige Cook Cycle
(Küpsetustsükkel).
Kui kohandatud küpsetustsükkel on valitud, kuvatakse selles
sisalduvad sammud. Seejärel valige üks neljast võimalusest:
RUN NOW (Käivita kohe), EDIT (Redigeeri), DELETE
(Kustuta), või eelmisesse menüüsse naasmiseks BACK
(Tagasi).
Kui soovite käivitada kohandatud küpsetustsükli algsel kujul,
vajutage RUN NOW (Käivita kohe).
Küpsetustsükli ekraanil valige valikunupu abil soovitud
retsept. Vajutage valiku kinnitamiseks nupu keskele.
NÕUANNE. Kui olete küpsetustsükli programmeerimise
keskel ja muutsite meelt, vajutage korduvalt nupule
MENU (menüü), kuni olete tagasi pealehel, ja alustage
otsast peale.
MÄRKUS. Sammude redigeerimiseks või lisamiseks järgige
juhiseid osas „Kohandatud küpsetustsükli loomine” lk 17.
VISIT TRAEGER APP
FOR MORE RECIPES
>Chicken Challenge
>Beginners Brisket
>NEW
>NEW
TRAEGER WiFIRE
>Cook Cycle
>Probe
>Auger
>Pellet Sensor
>Wi-Fi Information
Press Dial To Set Temp
165
°F
1 2
Beginners Brisket
>RUN NOW
>EDIT
>DELETE
>BACK
Beginners Brisket
STEP 1
165°F | TIME: 03:30
STEP 2
225°F | PROBE: 190°F
>RUN NOW
3 4
16
EELSEADISTATUD KOHANDATUD KÜPSETUSTSÜKLI KASUTAMINE (jätkub)
8
Et käivitada RUN COOK CYCLE NOW (Käivita
küpsetustsükkel kohe), valige YES (Jah) või NO (Ei),
et naasta eelmisele ekraanile.
Nüüd kuvatakse ekraanile küpsetusprogrammi esimene
samm. Alustamiseks vajutage nupule IGNITE (Süüta).
Algab automaatne süütamis- ja eelsoojendamisprotsess. Kui
eelsoojendamine on lõppenud, pange toit grilli ja sulgege grilli
kaas.
Kui roa valmistamiseks on vaja kasutada sondi, palutakse
teil panna sond liha sisse. Seejärel pange sondi pistik
juhtpaneelil olevasse pistikupessa. Kui sond on tuvastatud,
kostab helisignaal. Et käivitada RUN COOK CYCLE NOW
(Käivita küpsetustsükkel kohe), valige YES (Jah).
MÄRKUSED.
Kui sondi pistik ei ole korralikult pesas, kostab grillist kolm helisignaali.
On soovitatav, kuid mitte kohustuslik, oodata toidu asetamisega grillile, kuni eelsoojendamine on lõpuni jõudnud.
Kaane peab eelsoojendamise ajaks sulgema, et grill saavutaks kiiresti määratud temperatuuri.
BEGINNER’S BRISKET
Probe Required.
Insert Probe in Meat.
>Back
RUN COOK CYCLE NOW?
>YES
>NO
5 6
077
°F
STEP 1: 165°F | TIME: 03:30
PROBE: 072°F
Push Ignite To Start
150
7
17
TRAEGERGRILLS.COM
KOHANDATUD KÜPSETUSTSÜKLI LOOMINE Kasutage seda funktsiooni oma küpsetusprogrammi loomiseks või
olemasoleva programmi redigeerimiseks.
Valige küpsetustsükli menüüs NEW (Uus), et kuvada
sammude menüü.
Kui temperatuur on valitud, valige Time (Aeg) (küpsetamine
määratud ajaperioodil) või Probe (Sond) (küpsetamine, kuni
liha sisetemperatuur on saavutanud määratud väärtuse).
Kui retseptis on nõutud konkreetne arv tunde määratud
temperatuuril, valige TIME (Aeg). Tundide valimiseks keerake
nuppu. Valiku kinnitamiseks vajutage ja liikuge minutitele.
Minutite valimiseks keerake, valiku kinnitamiseks ja
lõpetamiseks vajutage.
Esimese sammu Step 1 puhul tuleb valida grilli temperatuur
(Vaiketemperatuur on 74°C). Soovitud temperatuuri
valimiseks keerake valikunuppu ja valiku kinnitamiseks
vajutage nupu keskele.
MEELDETULETUS Kui kasutate valikute tegemiseks valikunuppu, siis valiku kinnitamiseks ja järgmise menüü-üksuse juurde
liikumiseks vajutage kindlasti nupu keskele.
MÄRKUS. Kohandatud küpsetustsükkel sisaldab
minimaalselt ühe sammu ja maksimaalselt neli sammu.
My Cook Cycle 3
STEP 1
> GRILL: 165°F
VISIT TRAEGER APP
FOR MORE RECIPES
>Chicken Challenge
>Beginners Brisket
>NEW
>NEW
1 2
My Cook Cycle 3
STEP 1
170°F> | TIME: 00:00
HR: MIN
My Cook Cycle 3
STEP 1
170°F> Time OR Probe
3 4
18
KOHANDATUD KÜPSETUSTSÜKLI LOOMINE (jätkub)
Kui retseptis on ette nähtud küpsetada liha konkreetse
sisetemperatuuri saavutamiseni, valige Probe (Sond).
Valige soovitud temperatuur valikunupu abil.
Nüüd naaseb ekraan teie kohandatud küpsetustsükli
sammude menüüsse. Teie poolt äsja loodud samm
salvestatakse automaatselt. Te võite lisada veel ühe
sammu, salvestada küpsetusprogrammi praegusel kujul,
kustutada programmi või naasta menüüsse Cook Cycle
(Küpsetustsükkel).
Kui kõik sammud on lisatud, vajutage SAVE (Salvesta).
Seejärel küsitakse teilt, kas soovite aktiveerida funktsiooni
RUN COOK CYCLE NOW (Käivita küpsetustsükkel kohe).
Kui valite YES (Jah), suunatakse teid avaekraanile tagasi ja
alustamiseks vajutage IGNITE (Süüta). Kui valite NO (Ei),
naasete küpsetustsükli menüüsse.
Ekraanile kuvatakse funktsiooni Super Smoke (Lisasuits)
lisamise võimalus. Lisasuitsu lisamiseks valige valikunupu
abil OFF (Väljas) (vaikesäte) või ON (Sees). Vaikesätte
kinnitamiseks vajutage nupu keskele.
MÄRKUS. Grillil on kokku neli mälukohta. Kui olete juba salvestanud neli retsepti ja soovite luua uue, siis ruumi tegemiseks
peate kustutama ühe olemasolevatest retseptidest.
MÄRKUS. Super Smoke (Lisasuits) funktsiooni saab
aktiveerida ainult siis, kui grilli temperatuur on vahemikus
74 °–107 °C.
My Cook Cycle 3
STEP 1
170°F | PROBE: 145°F
>Super Smoke: OFF
My Cook Cycle 3
STEP 1
170°F> Time OR Probe
5 6
My Cook Cycle 3
>ADD STEP
>SAVE
>DELETE
>BACK
My Cook Cycle 3
>STEP 1
170°F | PROBE: 145°F
>ADD STEP
>SAVE
>DELETE
7 8
19
TRAEGERGRILLS.COM
SONDIGA KÜPSETAMINE Kasutage neid küpsetamisviise retseptide puhul, mille puhul peab toidul olema kindel
sisetemperatuur.
2
Ühendage sondi ots sondi pistikupessa, mis asub WiFIRE-i
juhtpaneelil. Vaadake lõigust „Grilli kasutamine”, kuidas grill
sisse lülitada. Kui grill on sisse lülitatud, tuvastab juhtpaneel
sondi ja juhtpaneeli kuva ülemises paremas nurgas süttib
sondiikoon.
Vajutage nuppu MENU (Menüü), seejärel keerake
valikunuppu ja valige PROBE (Sond). Teil palutakse määrata
sondi märguanne, mis kõlab siis, kui liha on saavutanud
määratud sisetemperatuuri. Valige SET ALARM (Määra
märguanne). Seejärel saate menüüst Set Probe Alam
(Määra sondi märguanne) valikunuppu kasutades
määrata lihale sobiva temperatuuri.
Kui märguanne on määratud, ilmub avaekraanile grilli
temperatuur, sondi sihttemperatuur ja grilli olek. Kui liha on
saavutanud määratud temperatuuri, kõlab helimärguanne.
Traegeri WiFIRE-i rakendust kasutades saate teavituse ka
oma ühendatud nutiseadmesse, samuti kuvatakse grilli olek
kogu küpsetamisprotsessi jooksul.
Kui grill on soojendatud määratud temperatuurini, pange toit
grillile. Juhtige sond läbi grilli küljel oleva avause ja lükake
selle ots pooleldi liha kõige paksemasse ossa, aga mitte
pekisesse ossa ega vastu luud.
Kui grill on välja lülitatud
MÄRKUS. Sondi kalibreerimiseks vaadake lk
“Lisajuhfunktsioonid”
lk
21.
057
°F
355
PROBE : COLD
Igniting . .
1
Probe: 72˚ F 145˚
Igniting
054
°F
350
PROBE
>Set Alarm
>Back
TRAEGER WiFIRE
>Cook Cycle
>Probe:
>Auger
>Pellet Sensor
>Wi- Information
3 4
20
SONDIGA KÜPSETAMINE (jätkub)
2
Ühendage sondi ots sondi pistikupessa, mis asub WiFIRE-i
juhtpaneelil. Juhtpaneel tuvastab sondi ja juhtpaneeli kuva
ülemises paremas nurgas süttib sondiikoon. Kuvatakse
küsimus, kas soovite märguannet määrata. Valige YES (Jah).
Keerake valikunuppu, kuni jõuate soovitud
toidutemperatuurini. Valiku kinnitamiseks vajutage
nupu keskele.
Kui grill on soojendatud määratud temperatuurini, pange toit
grillile. Juhtige sond läbi grilli küljel oleva avause ja lükake
selle ots pooleldi liha kõige paksemasse ossa, aga mitte
pekisesse ossa ega vastu luud.
Kui grill on sisse lülitatud
Kui märguanne on määratud, ilmub avaekraanile grilli
temperatuur, sondi sihttemperatuur ja grilli olek. Kui liha on
saavutanud määratud temperatuuri, kõlab helimärguanne.
Traegeri WiFIRE-i rakendust kasutades saate teavituse ka
oma ühendatud nutiseadmesse, samuti kuvatakse grilli olek
kogu küpsetamisprotsessi jooksul.
MÄRKUS. Sondi kalibreerimiseks vaadake lk
“Lisajuhfunktsioonid”
lk
21.
054
°F
355
Set Probe Alarm?
>YES
>NO
1
PROBE
Set Probe Alarm:
145
3
Probe: 72˚ F 145˚
Igniting
054
°F
350
4
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Traeger Timberline (Gen 1) 850/1300 Omaniku manuaal

Tüüp
Omaniku manuaal
See käsiraamat sobib ka