Whirlpool AKZ9 6230 WH Daily Reference Guide

Tüüp
Daily Reference Guide
ET
1
TOOTE KIRJELDUS
JUHTPANEEL
1. Juhtpaneel
2. Ventilaator
3. Tsirkulaarne küttekeha
(ei ole näha)
4. Riiulisiinid
(taseme number on märgitud
ahjuesiküljel)
5. Uks
6. Ülemine küttekeha/grill
7. Lamp
8. Lihatermomeetri sisestuskoht
(kui olemas)
9. Identimisplaat
(ärge eemaldage)
10. Alumine küttekeha
(ei ole näha)
1. VASAKPOOLNE NÄIDIK
2. VALGUSTUS
Lambi sisse-/väljalülitamiseks.
3. ON/OFF
Ahju sisse- ja väljalülitamiseks või
aktiivse funktsiooni peatamiseks
igal ajal.
4. TAGASI
Seadete muutmisel eelmisele
menüüle naasmiseks.
5. PÖÖRDNUPP / 6TH SENSE NUPP
Sedaörates saab liikuda
funktsioonide vahel ja seada
kõiki parameetreid. Vajutage
, etvalida, seada, avada
või kinnitada funktsioonid
või parameetrid ja käivitada
küpsetusprogramm.
6. TEMPERATUUR
Temperatuuri seadmiseks.
7. AEG
Aja või küpsetusaja muutmiseks
või seadmiseks.
8. KÄIVITUS
Funktsioonide käivitamiseks ja
seadete kinnitamiseks.
9. PAREMPOOLNE NÄIDIK
IGAPÄEVASE KASUTAMISE
JUHEND
Lugege ohutusjuhised enne seadme kasutamist tähelepanelikult läbi.
TÄNAME, ET OSTSITE WHIRLPOOLI TOOTE!
Ulatuslikuma abi ja toe saamiseks,
registreerige oma toode aadressil
www.whirlpool.eu/register
WWW
Ohutusjuhised ning kasutus- ja
hooldusjuhendi saate alla laadida meie
veebilehelt docs.whirlpool.eu järgides
voldiku lõpus toodud juhiseid.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
10
7
6
1 2 5 6 93 4 7 8
8
2
TARVIKUD
REST NÕRGUMISPANN KÜPSETUSPLAAT
LIUGSIINID *
(AINULT MÕNEL MUDELIL)
LIHATERMOMEETER
(AINULT MÕNEL MUDELIL)
Tarvikute arv võib sõltuvalt ostetud mudelist olla erinev.
Muid tarvikuid saab eraldi juurde osta teenindusest.
RESTI JA MUUDE TARVIKUTE PAIGALDAMINE
Veenduge, et resti tõstetud äär on ülevalpool,
jalükake rest rõhtsalt mööda riiulisooni ahju.
Muud tarvikud, nt nõrgumispann ja küpsetusplaat,
tuleb sarnaselt restiga rõhtsalt sisse lükata.
LIUGSIINIDE PAIGALDAMINE
(KUI ON OLEMAS)
Eemaldage ahjust riiulisiinid ja eemaldage liugsiinide
plastist kaitsekatted.
Kinnitage siini ülemine
klamber riiulisoone külge ja
libistage see nii kaugele,
kuisee liigub. Laske teine
klamber alla oma kohta.
Siini kinnitamiseks lükake
klambri alumine osa tugevalt
vastu riiulisiini. Veenduge,
et siinid liiguvad vabalt.
Korrake toimingut teisel
samal tasemel asuval
riiulisoonel.
Pange tähele! Liugsiinid võib
kinnitada ükskõik millisele tasemele.
RIIULISOONTE EEMALDAMINE JA ÜMBERPAIGUTAMINE
. Siinide eemaldamiseks, tõstke siine ülespoole
ja tõmmake õrnale alumine osa oma pesast välja:
Nüüdsaab sooned eemaldada.
. Riiulisiinide tagasi paigaldamisel paigutage
kõigepealt oma pessa siinide ülemine osa.
Hoidkeneid üleval, libistage küpsetuskambrisse,
seejärel laske alla oma kohale alumises pesas.
ET
3
TAVAPÄRANE KÜPSETAMINE
Mis tahes tüüpi roogade küpsetamine ainult
ühel ahjutasandil.
GRILLIMINE
Liha, kebabi ja vorstide grillimine, köögiviljade
gratineerimine või leiva röstimine. Grillimisel soovitame
asetada liha alla küpsetusmahlade kogumiseks
nõrgumispanni: Paigutage nõrgumispann resti alla ükskõik
millisele tasandile ja valage sinna 500ml joogivett.
SUNDÕHK
Samal ajal erinevate roogade küpsetamiseks
mitmel erineval tasandil (max kolmel), mis vajavad
valmimiseks sama temperatuuri. Sedafunktsiooni
saab kasutada eri toitude üheaegseks
küpsetamiseks, ilma et ühe toidu lõhn või
maitsekanduks üle teisele.
KONVEKTSIOONKÜPSETUS
Liha ja täidisega kookide küpsetamiseks,
täidetud köögiviljade röstimiseks ainult ühel
ahjutasandil. See funktsioon kasutab õrna ja hootist
õhuringlust, et takistada toidu kuivamist.
6
TH
SENSE FUNKTSIOONID
VORMIROOG
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi pastatoitude
valmistamiseks.
LIHA
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi liha küpsetamiseks.
Funktsioon aktiveerib aeg-ajalt ventilaatori aeglase
töörežiimi, et vältida toidu liigset kuivamist.
SUUR KÜPSETAMINE
Funktsioon valib automaatselt parima
küpsetusrežiimi ja temperatuuri suurte lihatükkide
küpsetamiseks (üle 2,5 kg). Mõlemalt küljelt
ühtlasema pruunistumise saavutamiseks on
soovitatav lihatükki küpsetamise ajal pöörata.
Heaoleks liha aeg-ajalt leemega üle valada,
etvältida selle kuivamist.
SAI
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi igat liiki
pagaritoodete küpsetamiseks.
PITSA
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi igat liiki pitsade
valmistamiseks.
KOOGID JA MAGUSTOIDUD
See funktsioon valib automaatselt parima
temperatuuri ning küpsetusviisi igat liiki kookide
valmistamiseks.
ERIFUNKTSIOONID
KIIRE EELKUUMUTAMINE
Ahju kiire eelkuumutamine.
Kuieelkuumutamine on lõppenud valib
ahi automaatselt funktsiooni Tavapärane
küpsetamine. Oodake enne toidu sissepanemist,
kunieelkuumutamine on lõppenud.
TURBO GRILL
Suurte lihatükkide (koivad, loomalihapraad,
kanad) grillimiseks. Soovitame asetada liha alla
nõrgumispanni küpsetusmahlade kogumiseks:
Paigutage nõrgumispann resti alla ükskõik
millisele tasandile ja valage sinna 500 ml vett.
Sellefunktsiooniga tuleb kasutada grillvarrast
(kuionolemas).
SÄÄSTLIK ÕHU SUNDRINGLUS*
Ühel tasandil täidetud prae või fileelõikude
küpsetamine. Õrn ja hootine õhuringlus takistab
toidu kuivamist. Selle ökofunktsiooni kasutamisel
ei sütti küpsetamise ajal tuli. Säästliku tsükli
kasutamiseks ja seega voolutarbe vähendamiseks ei
tohi ahjuust avada enne, kui toit on valmis.
SOOJASHOID
Äsja küpsetatud toidu sooja ja krõbedana hoidmine.
KERGITAMINE
Magusa või soolase taigna paremaks
kergitamiseks. Kerkimise kvaliteedi tagamiseks ärge
aktiveerige seda funktsiooni, kui ahi on eelmisest
küpsetustsüklist veel kuum.
SMART CLEAN
AINULT MÕNEL MUDELIL
Spetsiaalne puhastustsükkel, mille käigus
eraldatakse madalal temperatuuril veeauru,
mishõlbustab kõrbenud rasva- ja toidupritsmete
eemaldamist. Valage külma ahju põhja 200 ml
joogivett ja aktiveerige funktsioon.
FUNKTSIOONID
* Funktsiooni kasutatakse Euroopa Liidu energiatõhususe
deklaratsiooni soovituste kohaselt vastavalt määrusele (EL)
nr65/2014
4
SEADME ESMAKORDNE KASUTAMINE
1. FUNKTSIOONI VALIMINE
Kui ahi on väljalülitatud, kuvatakse ekraanile ainult
kellaaeg. Ahju sisselülitamiseks hoidke all nuppu
.
Pöörake nuppu, et vaadata vasakpoolsel näidikul saadaval
olevaid peamisi funktsioone. Valige üks ja vajutage
.
Alamfunktsiooni (juhul, kui see on saadaval) valimiseks,
valige peamine funktsioon ja seejärel vajutage
kinnitamiseks
ja liikuge funktsiooni menüüsse.
Pöörake nuppu, et vaadata parempoolsel näidikul
saadaval olevaid alamfunktsioone. Valige üks ja
vajutage kinnitamiseks
.
2. FUNKTSIOONI SEADETE MUUTMINE
rast soovitud funktsiooni valimist saab muuta selle
seadeid.
Ekraanile kuvatakse järjekorras seaded, mida saab
muuta.
TEMPERATUUR / GRILLIMISE TASE
Kui ekraanil vilgub ikoon °C/°F, keerake väärtuse
muutmiseks nuppu, ja seejärel vajutage kinnitamiseks
. Pärast seda muutke järgnevaid seadeid
(kuionvõimalik).
IGAPÄEVANE KASUTAMINE
1. MÄÄRAKE AEG
Ahju esimesel sisselülitamisel tuleb määrata kellaaeg.
Hakkab vilkuma kahekohaline tundide näit.
Keerake nuppu, et määrata õiged tunnid ja vajutage
kinnitamiseks
.
Hakkab vilkuma kahekohaline minutite näidik.
Keerake nuppu, et määrata õiged minutid ja vajutage
kinnitamiseks
.
Pange tähele! Aja hilisemaks muutmiseks hoidke ajal, mil ahi
on väljalülitatud vähemalt sekundi jooksul all ja korrake
eelkirjeldatud toiminguid.
Võimalik, et pärast pikemat voolukatkestust tuleb kellaaeg
uuesti seada.
2. SEADED
Vajadusel saate muute vaikimisi määratud
mõõtühikuid, temperatuuri (°C) ja nimivoolu (16A).
Kui ahi on väljalülitatud, hoidke vähemalt 5 sekundit
all
.
Keerake valikunuppu, et valida mõõtühik, ja seejärel
vajutage kinnitamiseks
.
Keerake valikunuppu, et valida nimivool, ja seejärel
vajutage kinnitamiseks
.
Pange tähele! Ahi on programmeeritud tarbima
elektrit koguses, mis vastab kodusele elektrivõrgule,
mille nimivõimsus on suurem kui 3 kW (16 A). Kui teie
majapidamises on võimalik tarbitav võimsus väiksem,
tulebseda väärtust vähendada (13A).
3. AHJU KUUMUTAMINE
Uus ahi võib eraldada tootmisest jäänud lõhnu.
Seeon täiesti tavapärane.
Soovitame enne esimest küpsetamist ahju tühjalt
kuumutada, et eemalduksid võimalikud lõhnad.
Eemaldage ahju pealt kõik kile- ja pappkatted ja seest
kõik tarvikud.
Kuumutage ahju umbes tund aega 200 °C juures ja
soovitavalt mõne õhuringlust sisaldava funktsiooniga
(nt Sundõhk või Konvektsioonküpsetus).
Funktsiooni õigesti kasutamiseks järgige juhiseid.
Pange tähele! Pärast seadme esmakordset kasutamist on
soovitatav ruumi tuulutada.
ET
5
Samuti saate samal ajal seada grillimise taseme
(3=kõrge, 2 = keskmine, 1 = madal).
Pange tähele! Kui funktsioon on juba käimas, saate
temperatuuri ja grilli tase muuta, kui vajutate ,
võikeerate kohe nuppu.
KESTUS
Kui ekraanil vilgub ikoon , saate soovitud
küpsetusaja määrata seadete nupuga, kinnitamiseks
vajutage
.
Kui soovite küpsetamist käsitsi juhtida, ei pea te
küpsetusaega määrama: Vajutage
, et kinnitada ja
käivitada funktsioon.
Sellisel juhul ei saa küpsetusaja lõppu viitkäivitusega
määrata.
Pange tähele! Küpsetamise ajal saab määratud küpsetusaega
muuta nupuga : Keerake nuppu, et muuta tunde ja
vajutage kinnitamiseks .
KÜPSETUSE LÕPUAJA SEADMINE / VIITKÄIVITUS
Arvukates funktsioonides saab pärast küpsetusaja
määramist kasutada funktsiooni viitkäivitust,
programmeerides küpsetamise lõpetamise aja.
Kui lõpuaega on võimalik muuta, kuvatakse ekraanile
eeldatav lõpuaeg ja ikoon
vilgub.
Vajadusel keerake nuppu, et määrata küpsetamise
lõpuaeg, ning seejärel vajutage kinnitamiseks ja
funktsiooni käivitamiseks
.
Pange toit ahju ja sulgege uks: Funktsioon hakkab
tööle automaatselt pärast arvutatud aja möödumist,
et küpsetamine lõpeks teie seatud ajal.
Pange tähele! Käivitamise viitaja programmeerimisel
keelatakse ahju eelsoojendus. Ahi jõuab soovitud
temperatuurini aegamisi, mis tähendab, et küpsetusaeg võib
olla natuke pikem, kui küpsetustabelis märgitud.
Ooteajal saate seadete nupuga muuta programmeeritud
lõpuaega.
Temperatuuri ja küpsetusaja seadete muutmiseks vajutage
või . Lõpetamisel vajutage kinnitamiseks .
3. FUNKTSIOONI AKTIVEERIMINE
Kui olete määranud kõik soovitud seaded, vajutage
funktsiooni aktiveerimiseks
.
Hetkel aktiivse funktsiooni võib igal ajal peatada,
selleks hoidke all
.
4. EELKUUMUTAMINE
Mõnel funktsioonil on ahju eelsoojenduse etapp.
Pärast funktsiooni käivitamist näitab ekraan,
eteelsoojendus on aktiveeritud.
Kui eelsoojendus on lõppenud, kõlab helisignaal
ja ekraan annab teada, et ahi on jõudnud seatud
temperatuurini.
Nüüd saate ukse avada, panna toidu ahju, sulgeda
ukse ja alustada küpsetamist, selleks vajutage
.
Pange tähele! Kui panete toidu ahju enne eelkuumutamise
lõppemist, võib see küpsetustulemusele halvasti mõjuda.
Kui eelsoojendamise ajal avatakse ahju uks, peatatakse
eelsoojendus.
Küpsetusaeg ei sisalda eelsoojenduse aega.
Soovitud sihttemperatuuri saab alati nupuga muuta.
5.PSETAMISE LÕPP
Kõlab helisignaal ja ekraan annab teada,
etküpsetamine on lõppenud.
Küpsetusaja pikendamiseks ilma seadeid muutmata
keerake uue küpsetusaja seadmiseks nuppu ja
vajutage
.
6
. 6
th
SENSE FUNKTSIOONID
TEMPERATUURI TAASTAMINE
Kui temperatuur ahjus peaks küpsetamise ajal
avatud ukse tõttu langema, on olemas spetsiaalne
funktsioon, mis aktiveerub automaatselt, et taastada
algne temperatuur.
Temperatuuri taastamise ajal on näidikul „ussimängu”
animatsioon, kuni sihttemperatuur on saavutatud.
Kui programmeeritud küpsetustsükkel on käimas,
suurendatakse parima tulemuse tagamiseks
küpsetusaega vastavalt sellele, kui pikalt uks
lahtiseisis.
. ERIFUNKTSIOONID
SMART CLEAN
Funktsiooni Smart Clean aktiveerimiseks ajage külma
ahju põhjal laiali 200 ml vett ja sulgege siis ahjuuks.
Liikuge erifunktsioonide juurde
ja keerake nuppu,
et valida menüüst
, seejärel vajutage kinnitamiseks
elementi
.
Vajutage elementi
puhastustsükli viivitamatuks
käivitamiseks või elementi
viivitusega lõpuaja/
käivituse seadistamiseks.
Tsükli lõppedes laske ahjul jahtuda ja eemaldage
kogu ahju jäänud vesi ja asuge puhastama kuumas
vees niisutatud käsnaga (puhastamine ei pruugi
õnnestuda, kui möödub enam kui 15 minutit).
Pange tähele! Puhastustsükli kestust ja temperatuuri ei
saaseadistada.
. LIHATERMOMEETRI KASUTAMINE (KUI ON OLEMAS)
Kaasasolev lihatermomeeter võimaldab küpsetamise
ajal täpselt mõõta toidu sisetemperatuuri.
Lihatermomeetrit saab kasutada ainult mõne
küpsetusfunktsiooniga (tavapärane, õhu sundringlus,
konvektsioonküpsetus, turbogrill, 6th Sense lihaja
6thSense maksiküpsetus).
Suurepäraste valmistamistulemuste
saavutamiseks on väga oluline
sond õigesti oma kohale asetada.
Sisestage sond täielikult liha kõige
liharikkamasse osasse, vältides konte
ja rasvaseid osi.
Linnuliha puhul tuleb sond sisestada
külgsuunaliselt rinnakuosa keskel,
jälgides, et sondi ots ei satuks
tühja kohta. Väga ebaregulaarse
paksusega liha puhul kontrollige
enne ahjust võtmist, kas liha on
korralikult valminud. Ühendage termomeetri ots ahju
parempoolses siseseinas asuvasse avasse.
Kuilihatermomeeter on ahjus ühendatud,
kõlabhelisignaal ja näidikule ilmub ikoon koos
sihttemperatuuriga.
Kui lihatermomeeter ühendatakse funktsiooni
valimise ajal, kuvatakse näidikul lihatermomeetri
vaikimisi sihttemperatuur.
Praeguste seadetega käivitamiseks vajutage nuppu
. Pöörake nuppu, et seada lihatermomeetri
sihttemperatuur. Kinnitamiseks vajutage
.
Pöörake nuppu ahju temperatuuri seadmiseks.
Kinnitamiseks ja küpsetustsükli käivitamiseks vajutage
nuppu
või .
Küpsetustsükli ajal kuvatakse näidikul
lihatermomeetri sihttemperatuur. Kui liha jõuab
seatud sihttemperatuurini, küpsetustsükkel peatub ja
näidikul kuvatakse tekst END.
psetustsükli uuesti käivitamiseks, kuikuvatakse
tekst End, saab nuppu pöörates seada
lihatermomeetri sihttemperatuuri, nagu kirjeldatud
eespool. Kinnitamiseks ja küpsetustsükli uuesti
käivitamiseks vajutage nuppu
või .
Pange tähele! Lihatermomeetrit kasutava küpsetustsükli ajal
saab nuppu pöörates muuta lihatermomeetri sihttemperatuuri.
Ahju temperatuuri seadmiseks vajutage .
Lihatermomeetri saab sisestada igal ajal, ka küpsetustsükli
kestel. Sellisel juhul tuleb küpsetusfunktsiooni parameetrid
uuesti seada.
Kui lihatermomeeter vastava funktsiooniga kasutamiseks ei
sobi, lülitab ahi küpsetustsükli välja ja kõlab hoiatussignaal.
Sellisel juhul eemaldage lihatermomeeter või vajutage
teise funktsiooni seadmiseks. Viitkäivitust ja eelkuumutuse
faasi ei saa lihatermomeetriga kasutada.
. KLAHVILUKK
Klahvide lukustamiseks hoidke vähemalt 5 sekundit
all
.
Nuppude avamiseks korrake toimingut.
Pange tähele! Klahviluku saab aktiveerida ka siis,
kuiküpsetamine parasjagu käib.
Ohutuse tagamiseks on võimalik ahi igal ajal välja lülitada,
selleks vajutage .
ET
7
KUIDAS KÜPSETUSTABELIT LUGEDA
Tabelis on eri toitude küpsetamiseks sobivaimad
funktsioonid, tarvikud ja tasemed. Küpsetusaeg
algab hetkest, kui toit pannakse ahju, kuid
ei sisalda eelsoojendamiseks kuluvat aega.
Küpsetustemperatuurid ja ajad on ligikaudsed ning
sõltuvad toidu kogusest ja kasutatavast tarvikust.
Kasutage alguses kõige madalamat soovituslikku
seadet ja kui toit ei ole piisavalt küps, siis kasutage
kõrgemaid seadeid. Kasutage kaasasolevaid tarvikuid
ja eelistatavalt tumedat värvi metallist koogivorme
ja küpsetusplaate. Kasutada võib ka püreksklaasist ja
keraamilisi nõusid, kuid tuleb meeles pidada, et nende
kasutamisel on küpsetusajad veidi pikemad.
ERINEVATE TOITUDE SAMAAEGNE KÜPSETAMINE
Kasutades sundõhu funktsiooni, saate küpsetada
korraga erinevaid samal temperatuuril valmistatavaid
roogasid (näiteks kala ja köögiviljad), paigutades
toidud erinevatele ahjutasanditele. Võtke lühema
küpsetusajaga road ahjust välja varem ja jätke
pikemat küpsemist vajavad toidud kauemaks ahju.
LIHA
Kasutage liha küpsetamiseks sobiva suurusega mis
tahes tüüpi ahjuplaate või püreksklaasist nõusid.
Praetükkide küpsetamisel on soovitav nõu põhja
veidi puljongit või lihaleent valada ja küpsetamise
ajal sellega liha maitse tugevdamiseks kasta.
Pangetähele, et selle toimingu käigus eraldub
aur. Kuipraad on valmis, laske sellel ahjus seista
10-15minutit või mähkige fooliumisse.
Kui soovite liha grillida, valige ühtlase
küpsetustulemuse saavutamiseks võimalikult
võrdse paksusega lõigud. Väga paksud tükid
vajavad küpsemiseks pikemat aega. Liha välispinna
kõrbemise vältimiseks tõstke rest madalamale,
etliha asuks grillelemendist kaugemal. Pöörake lihal
2/3 küpsetusaja möödumisel teine külg. Olge ukse
avamisel ettevaatlik, kuna aru väljub ahjust.
Lihaleeme kogumiseks on soovitatav panna otse
resti alla, millele toit on asetatud, rasvavann, kuhu on
valatud umbes pool liitrit vett. Vajaduse korral lisage
vett ka küpsetamise ajal.
MAGUSTOIDUD
Kasutage õrnade magustoitude küpsetamiseks
tavapärast küpsetamist ühel ahjutasandil.
Kasutage tumedaid metallist koogivorme ja pange
need alati ahjuga kaasasolevale restile. Et küpsetada
korraga mitmel ahjutasandil, tuleb valida õhu
sundringluse funktsioon ja paigutada küpsetusvormid
eri ahjutasanditele vaheldumisi, et kuum õhk pääseks
ahjus vabalt ringlema.
Kui soovite kontrollida, kas kerkinud kook on valmis,
torgake koogi keskele hambatikk. Kui tikk on koogist
välja tõmmates puhas, on kook valmis.
Mittenakkuvate vormide kasutamisel ärge määrige
rasvainega vormi servi, sest siis võib kook kerkida
äärtest ebaühtlaselt.
Kui toit küpsetamisel paisub, kasutage järgmisel
korral madalamat temperatuuri ja kaaluge võimalust
vähendada lisatud vedeliku kogust või segada
seguõrnemalt.
Niiske sisu või kattega kookide puhul (nt juustukook
või puuviljapirukad) kasutage Konvektsioonküpsetuse
funktsiooni. Juhul kui koogi põhi jääb nätskeks, tõstke
vorm madalamale ahjutasandile ja puistake koogi
põhjale enne täidise lisamist leiva- või biskviidipuru.
PITSA
Määrige küpsetusplaati, nii saate krõbeda põhjaga
pitsa. Kui kaks kolmandikku küpsetusajast on
möödunud, puistake pitsa üle mozzarellaga.
KERGITAMINE
Katke tainas enne ahju kerkima panemist niiske
rätikuga. Seda funktsiooni kasutades väheneb taina
kerkimisaeg toatemperatuuriga (2025 °C) võrreldes
umbes ühe kolmandiku võrra. Pitsataigna kerkimisaeg
on umbes tund 1 kg taigna kohta.
KASULIKUD NÄPUNÄITED
8
KÜPSETUSTABEL
RETSEPT
FUNKT-
SIOON
EELKUUMUTUS
TEMPERATUUR
(°C)
KÜPSETUSAEG
(min)
TASE
JA TARVIKUD
Kerkinud/biskviitkoogid
- 170 30–50
2
Jah 160 30–50
2
Jah 160 30–50
4
1
Täitega koogid
(juustukook, struudel, õunapirukas)
- 160200 3085
3
Jah 160200 3590
4
1
Küpsised / väikesed koogid
- 160 170 2040
3
Jah 150–160 2040
3
Jah 150–160 20 -40
4
1
Tuuletaskud
- 180–200 3040
3
Jah 180190 3545
4
1
Jah 180190 3545*
5
3 1
Besee
Jah 90 110 150
3
Jah 90 130150
4
1
Jah 90 140–160*
5
3 1
Pitsa (õhuke põhi, paks põhi,
plaadipirukas)
- 220–250 2040
2
Jah 220–240 2040
4
1
Jah 220–240 25–50*
5
3 1
Saiapäts 0,5 kg - 180–220 50–70
2
Väike sai - 180–220 30–50
3
Sai Jah 180–220 3060
4
1
Külmutatud pitsa
- 250 10–20
2
Jah 250 10–20
4
1
Pikantsed saiakesed
(juurviljapirukas, lahtine plaadipirukas)
Jah 180190 45–60
2
Jah 180190 45–60
4
1
Jah 180190 45–70*
5
3 1
Volovanid / lehttainast küpsised
Jah 190–200 20–30
3
Jah 180190 2040
4
1
Jah 180190 2040*
5
3 1
Lasanje / lahtised pirukad - 190–200 4065
3
Küpsetatud makaroniroad /
täidetud makaronitorud
- 190–200 2545
3
ET
9
RETSEPT
FUNKT-
SIOON
EELKUUMUTUS
TEMPERATUUR
(°C)
KÜPSETUSAEG
(min)
TASE
JA TARVIKUD
Lambaliha/vasikaliha/loomaliha/
sealiha
1 kg
- 190–200 60–90
3
Seapraad krõbeda kamaraga 2 kg - 170 110 150
2
Kana/küülik/part 1 kg - 200–230 5080 **
3
Kalkun/hani 3 kg - 190–200 90–150
2
Küpsetatud kala / kala
küpsetuspaberis
(lee, terve)
Jah 180–200 4060
3
Täidetud aedvili
(tomatid, suvikõrvitsad, baklažaan)
Jah 180–200 5060
2
Röstleib ja -sai - 3 (kõrge) 3–6
5
Kalaleed/-steigid - 2 (keskmine) 20–30***
4
3
Vorstid / kebab / ribi / kotletid -
2–3
(keskmine
kõrge)
15–30***
5
4
Röstitud kana 1-1,3 kg - 2 (keskmine) 55–70**
2
1
Poolküps loomalihapraad 1 kg - 2 (keskmine) 3550**
3
Lambakoot / -jalg - 2 (keskmine) 60–90**
3
Ahjukartulid - 2 (keskmine) 3555**
3
Köögiviljagratään - 3 (kõrge) 10–25
3
Terve söögikord: Puuviljakook
(tase5) / lasanje (tase 3) / liha (tase 1)
Jah 190 40–120*
5
3 1
Lasanje ja liha Jah 200 50–120*
4
1
Liha ja kartulid Jah 200 45120*
4
1
Kala ja köögivili Jah 180 30–50
4
1
Täidetud praad - 200 80–120*
3
Lihalõigud
(küülik, kana, lammas)
- 200 50120*
3
* Arvestuslik ajakulu. toidu võib vastavalt isiklikule maitse-eelistusele ahjust välja võtta erineval ajal.
** Vajadusel pöörake toit ümber pärast 2/3 küpsetusaja möödumist.
*** Keerake toitu poole küpsetusaja möödudes.
Pange tähele! 6th Sense küpsetite funktsioon Pastry Cakes kasutab ainult ülemisi ja alumisi küttekehi, ilma õhu sundringluseta.
See ei vaja eelkuumutust.
FUNKTSIOONID
Tavapärane
küpsetamine
Grill Turbo Grill Sundõhk Konvektsioonküpsetus Säästlik sundõhk
AUTOMAAT-
FUNKTSIOONID
Vormiroog Liha Suur küpsetamine Sai Pitsa
Koogid ja
magustoidud
TARVIKUD
Rest
Ahjuplaat või
koogivormrestil
Nõrgumispann/
küpsetusplaat või
ahjuplaatrestil
Nõrgumispann /
küpsetusplaat
Nõrgumispann
500 ml veega
10
LISPIND
Puhastage välispindu ainult niiske mikrokiudlapiga.
Kui see on väga must, lisage paar tilka neutraalse pH-ga
puhastusvahendit. Lõpetage puhastamine kuiva lapiga.
• Ärge kasutage abrasiivseid või söövitavaid
puhastusvahendeid. Juhul kui mõni selline aine peaks
kogemata seadme mõne pinnaga kokku puutuma,
pühkige seade kohe niiske mikrokiudlapiga puhtaks.
SISEPIND
Pärast iga kasutust laske ahjul jahtuda ja seejärel
puhastage (soovitatavalt siis, kui ahi on veel soe)
ningeemaldage võimalikud toidujäägid ja -plekid.
Suureniiskusesisaldusega toitude küpsetamisel tekkinud
kondensaadi kuivatamiseks laske ahjul täielikult maha
jahtuda ja seejärel kuivatage lapi või käsnaga.
Puhastage ukseklaas sobiva vedela puhastusvahendiga.
Sisepindade parimaks puhastamiseks aktiveerige
funktsioon Smart Clean (kui on olemas).
Ust on võimalik puhastamise lihtsustamiseks
eemaldada.
Ahju lae puhastamiseks saab grilli kütteelemendi
allalasta.
TARVIKUD
Leotage tarvikuid pärast kasutamist pesuvees, hoides
neid kinni pajalappidega, juhul kui need on veel
kuumad. Toidujääke saab kergesti eemaldada pesuharja
või švammiga.
En
ne hooldamist või puhastamist
veenduge, et ahi on maha jahtunud.
Ärge kasutage
aurpuhastusseadmeid.
Ärge kasutage traatnuustikut,
abrasiivseid küürimispastasid
ega abrasiivseid/söövitavaid
puhastusvahendeid, kuna need
võivad kahjustada seadme pinda.
Kandke kaitsekindaid.
Enne mis tahes hooldustööd tuleb
ahi vooluvõrgust lahti ühendada.
SEADME HOOLDAMINE
JA PUHASTAMINE
LAMBIPIRNI VAHETAMINE
1. Eemaldage ahi vooluvõrgust.
2. Keerake kate lambilt lahti, vahetage pirn ja keerake
kate tagasi.
3. Ühendage ahi uuesti elektrivõrku.
Pange tähele! Kasutage ainult hõõglampe 25-40 W / 230V,
tüüp E-14, T300°C, või halogeenlampe 20-40 W / 230 V,
tüüp G9, T300°C. Seadmes kasutatav lambipirn on loodud
spetsiaalselt kodumasinatele ja ei sobi kodus tubade üldiseks
valgustamiseks (EÜ määrus nr 244/2009). Pirnid on saadaval
teeninduses.
- Kui paigaldate halogeenpirni, ärge võtke pirnist paljaste
kätega kinni, kuna sõrmejäljed võivad seda kahjustada.
Ärgekasutage ahju enne, kui olete lambikatte tagasi pannud.
KATALÜÜTILISTE PINDADE PUHASTAMINE
AINULT MÕNEL MUDELIL
Ahi on varustatud spetsiaalsete katalüütiliste
paneelidega, mis hõlbustavad ahju sisemuse
puhastamist. Neil on eriline, väga poorne isepuhastuv
kattekiht, mis suudab imada rasva ja tahma.
Paneelid on kinnitatud riiulisiinidele. Riiulisiinide
ümbertõstmisel ja nende uuesti paigaldamisel
veenduge, et ülaosas olevad konksud oleksid korralikult
paneelide vastavates aukudes.
Katalüütiliste paneelide isepuhastustoime tõhusaks
kasutamiseks soovitame ahju kuumutada umbes tund
aega 200 °C juures funktsiooniga Konvektsioonküpsetus.
Ahi peab sel ajal olema tühi.
Enne järelejäänud toidujääkide eemaldamist pehme
švammiga laske ahjul maha jahtuda.
Pange tähele! Ärge kasutage söövitavaid või abrasiivseid
pesuvahendeid, karedat harja, terasharja või ahjupihuseid,
mis võivad katalüütilist pinda kahjustada ja selle
enesepuhastusvõime rikkuda!
Kui vajate asenduspaneele, pöörduge teenindusse.
ET
11
UKSE EEMALDAMINE JA TAGASI PAIGUTAMINE
1. Ukse eemaldamiseks tehke see lõpuni lahti, laske
fiksaatorid alla, kuni need on lukust lahti.
2. Sulgege uks nii põhjalikult kui võimalik.
Võtke uksest mõlema käega kõvasti kinni –
ärgehoidke seda käepidemest.
Ukse eemaldamiseks lükake seda edasi kinni,
tõmmates samal ajal ülespoole, kuni see oma pesast
lahti tuleb. Pange uks pehme pinna peale ühele
küljele maha.
a
b
~15°
3. Ukse tagasipaigaldamiseks asetage see vastu ahju,
joondage hingede haagid pesadega ja kinnitage
ülemine osa oma pessa.
4. Laske uks alla ja seejärel avage täielikult.
Langetage fiksaatorid algasendisse tagasi. Veenduge,
et need liiguvad lõpuni alla.
b
a
Nihutage õrnalt, et veenduda, et fiksaatorid on
õigesasendis.
“CLICK”
5. Proovige ust sulgeda ja vaadake, et see oleks
juhtpaneeliga ühel joonel. Kui pole, korrake
ülalkirjeldatud toiminguid. Kui uks korralikult ei käi,
ib see viga saada.
b
a
LANGETAGE ÜLEMINE KÜTTEKEHA
AINULT MÕNEL MUDELIL
3. Kütteelemendi asendi taastamiseks tõstke
seda ülespoole ja tõmmake samal ajal natuke
enda poole. Veenduge, et kütteelement jääks
külgmistele tugedele toetuma.
1. Eemaldage külgmised riiulisiinid.
2
1
2. Tõmmake kütteelementi pisut väljapoole ja
laskeallapoole.
12
Probleem Võimalik põhjus Lahendus
Ahi ei tööta. Voolukatkestus.
Vooluvõrgust lahti
ühendatud.
Kontrollige, kas vool on olemas ja kas ahi on
vooluvõrku ühendatud.
litage ahi välja ja uuesti sisse, et näha,
kasviga püsib.
Ekraanil on kuvatud täht F ja
selle järel number.
Tarkvara viga. Võtke ühendust lähima teenindusega ja öelge
neile F tähele järgnev number.
TOOTE KIRJELDUS
WWW
Toote kirjelduse koos seadme
energiamärgistusega saate alla laadida
Whirlpooliveebilehelt docs.whirlpool.eu
KUST SAADA KASUTAMIS JA HOOLDUSJUHEND
>
WWW
Laadige kasutus- ja hooldusjuhend
alla meie veebilehelt docs.whirlpool.eu
(selleks võite kasutada seda QR-koodi),
täpsustamiseks on vaja lisada toote
kaubanduslik kood.
> Teine võimalus on võtta ühendust
meieteenindusega.
TEENINDUSE KONTAKT
Kontaktandmed leiate garantiijuhendist.
Kuivõtateühendust
teenindusega,
palun öelge oma
toote andmeplaadil
olevadkoodid.
Model: xxxXXXXxx
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
400011097897
Trükitud Itaalias
RIKKEOTSING
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool AKZ9 6230 WH Daily Reference Guide

Tüüp
Daily Reference Guide