ET
.AHJU KUUMUTAMINE
Uus ahi võib eraldada tootmisest jäänud lõhnu: see
on täiesti tavapärane. Soovitame enne esimest
küpsetamist ahju tühjalt kuumutada, et eemalduksid
võimalikud lõhnad. Eemaldage ahjust kogu kaitsev
papp või läbipaistev kile ja eemaldage ahju seest kõik
tarvikud.
Kuumutage ahi ligikaudu üheks tunniks temperatuurini
250 °C, kasutades soovitatavalt funktsiooni
„Konvektsioonküpsetus“. Ahi peab sel ajal olema tühi.
Funktsiooni õigesti kasutamiseks järgige juhiseid.
Pange tähele! Pärast seadme esmakordset kasutamist on
soovitatav ruumi tuulutada.
SEADME ESMAKORDNE KASUTAMINE
1. FUNKTSIOONI VALIMINE
Funktsiooni valimiseks keerake valikunupp soovitud
sümbolile.
VÄLJAS
Ahju väljalülitamiseks.
VALGUSTUS
Ahju lambi sisselülitamiseks.
TAVAPÄRANE
Mis tahes tüüpi roogade küpsetamine ainult
ühel ahjutasandil.
PÕHJALIK PUHASTUS (ainult osal mudelitel)
Spetsiaalne puhastustsükkel, mille käigus
eraldatakse madalal temperatuuril veeauru, mis
hõlbustab kõrbenud rasva- ja toidupritsmete
eemaldamist. Enne selle funktsiooni kasutamist peab
ahi olema külm ja ahju põhja tuleb valada 200 ml vett.
Seadke taimer 30 minutile ja temperatuuriks 90 °C. Kui
tsükkel on lõpetanud, oodake ligikaudu 15 minutit,
enne kui ukse avate.
CONVECTION BAKE (KONVEKTSIOONKÜPSETUS)
Liha või vedela sisuga kookide küpsetamiseks
ühel tasandil. Selle funktsiooniga saab ühtlase,
kuldpruuni ja krõbeda katte ning põhja.
GRILL (GRILLIMINE)
Liha, kebabi ja vorstide grillimine, köögiviljade
gratineerimine või leiva röstimine. Grillimisel soovitame
asetada liha alla küpsetusmahlade kogumiseks
nõrgumispanni: Paigutage nõrgumispann resti alla
ükskõik millisele tasandile ja valage sinna 500 ml
joogivett.
TURBOGRILL
Suurte lihatükkide (koivad, loomalihapraad,
kanad) grillimiseks. Soovitame asetada liha alla
nõrgumispanni küpsetusmahlade kogumiseks:
paigutage nõrgumispann resti alla ükskõik
millisele tasandile ja valage sinna 500 ml vett. Selle
funktsiooniga tuleb kasutada röstimisvarrast (kui on
olemas).
ÜLESSULATAMINE
Toidu kiire sulatamine
SUNDÕHK
Samal ajal erinevate roogade küpsetamiseks
mitmel erineval tasandil (kuni kolmel), mis vajavad
valmimiseks sama temperatuuri. Seda funktsiooni
saab kasutada erinevate toitude samaaegseks
küpsetamiseks, ilma et ühe toidu lõhn või maitse
kanduks üle teisele.
ALUMINE KÜTTEKEHA
Kasulik toidu alt pruunistamiseks. Funktsioon
sobib kasutamiseks ka aeglaseks küpsetamiseks,
mahlakate roogade küpsetamise lõpetamiseks ja
kastmekontsentraadi valmistamiseks.
2. FUNKTSIOONI AKTIVEERIMINE
Valitud funktsiooni käivitamiseks pöörake
termostaadinuppu, et määrata soovitud temperatuur.
PÕHJALIK PUHASTUS (kui on olemas)
Põhjaliku puhastuse funktsiooni kasutamiseks valage
ahju põhja 200 ml joogivett ja keerake siis valikunupp
ja termostaadinupp ikooni
juurde.
. ANALOOGKELL
1. Küpsetusaja alguse
ikoon
2. Küpsetusaja lõpu ikoon
3. Taimeri seadistamise
ikoon
4. Kella kroon
5. Kellaaja seadistamise
ikoon
. KELLAAJA SEADISTAMINE
Vajutage neli korda kella krooni, kuni ekraanil hakkab
vilkuma ikoon
. Keerake kella krooni, et valida
õige kellaaeg ja vajutage seejärel kinnitamiseks kella
krooni.
Pange tähele! Kellaaega tuleb seadistada enne esimest
kasutust ja pärast elektrikatkestust.
. KÜPSETUSAJA PIKKUSE SEADISTAMINE
Pikkuse seadistamiseks tuleb määrata küpsetusaja
lõpp. Kui olete valinud funktsiooni ja reguleerinud
temperatuuri enda vajadustele sobivaks, vajutage
kaks korda kella krooni, kuni ekraanil hakkab vilkuma
ikoon
. Keerake kella krooni, et valida küpsetusaja
lõpp ja seejärel määrake küpsetusaja pikkus.
Kinnituseks ja küpsetamise alustamiseks vajutage
kella krooni: küpsetusaja lõppemisest annavad märku
helisignaal ja vilkuv ikoon
.
Pange tähele! Lühim valitav aeg on 2 minutit. Küpsetusaja
lõpu kontrollimiseks vajutage küpsetamise ajal kella krooni.
Sätte tühistamiseks enne küpsetusaja lõppu hoidke kella
krooni 5 sekundit all: ahi naaseb automaatselt manuaalsesse
küpsetusrežiimi. Kui küpsetamine on lõppenud, hoidke kella
krooni 5 sekundit all, et helisignaal välja lülitada, seejärel
vajutage veel üks kord kella krooni, et kõik sätted tühistada ja
naasta manuaalsesse küpsetusrežiimi.
1
5
2
3
4
FUNKTSIOONID JA IGAPÄEVANE KASUTAMINE