ET
.AHJU KUUMUTAMINE
Uus ahi võib eraldada tootmisest jäänud lõhnu: see on
täiesti tavapärane.
Soovitame enne esimest küpsetamist ahju tühjalt
kuumutada, et eemalduksid võimalikud lõhnad.
Eemaldage ahjust kaitsepapp või läbipaistev kile ja
eemaldage ahjust tarvikud.
Kuumutage ahju umbes tund temperatuuril 250 °C,
eelistatavalt konvektsioonküpsetamisfunktsiooni
abil. Ahi peab sel ajal olema tühi. Funktsiooni õigesti
kasutamiseks järgige juhiseid.
Pange tähele! Pärast seadme esmakordset kasutamist on
soovitatav ruumi tuulutada.
SEADME ESMAKORDNE KASUTAMINE
1. FUNKTSIOONI VALIMINE
Funktsiooni valimiseks keerake valikunupp soovitud
sümbolile.
VÄLJAS
Ahju väljalülitamiseks.
LAMP
Ahju lambi sisselülitamiseks.
TAVAPÄRANE KASUTAMINE
Mis tahes tüüpi roogade küpsetamine ainult
ühel ahjutasandil.
TEEMANTPUHASTUS (ainult teatud mudelitel)
Spetsiaalne puhastustsükkel, mille käigus
eraldatakse madalal temperatuuril veeauru, mis
hõlbustab kõrbenud rasva- ja toidupritsmete
eemaldamist. Seda funktsiooni tohib aktiveerida
ainult siis, kui ahi on külm ja pärast 200 ml vee
valamist ahju põhja. Seadke taimer 30 minutile ja
temperatuuriks 90 °C. Kui tsükkel on lõpetanud,
oodake ligikaudu 15 minutit, enne kui ukse avate.
CONVECTION BAKE (KONVEKTSIOONKÜPSETUS)
Liha või vedela sisuga kookide küpsetamiseks
ühel tasandil. Selle funktsiooniga saab ühtlase,
kuldpruuni ja krõbeda katte ning põhja.
GRILL (GRILLIMINE)
Liha, kebabi ja vorstide grillimine, köögiviljade
gratineerimine või leiva röstimine. Grillimisel soovitame
asetada liha alla küpsetusmahlade kogumiseks
nõrgumispanni: Paigutage nõrgumispann resti alla ükskõik
millisele tasandile ja valage sinna 500 ml joogivett.
TURBOGRILL
Suurte lihatükkide (koivad, loomalihapraad,
kanad) grillimiseks. Soovitame asetada liha alla
nõrgumispanni küpsetusmahlade kogumiseks:
paigutage nõrgumispann resti alla ükskõik
millisele tasandile ja valage sinna 500 ml vett. Selle
funktsiooniga tuleb kasutada röstimisvarrast (kui on
olemas).
ÜLESSULATAMINE
Toidu kiiremaks sulatamiseks.
SUNDÕHK
Samal ajal erinevate roogade küpsetamiseks
mitmel erineval tasandil (kuni kolmel), mis vajavad
valmimiseks sama temperatuuri. Seda funktsiooni
saab kasutada erinevate toitude samaaegseks
küpsetamiseks, ilma et ühe toidu lõhn või maitse
kanduks üle teisele.
ALUMINE KUUMUTUS
Kasulik roa põhja pruunistamiseks. Seda
funktsiooni soovitatakse kasutada ka aeglase
küpsetamise, mahlaste roogade lõppküpsetamiseks ja
kastmekontsentraatide valmistamiseks.
2. FUNKTSIOONI AKTIVEERIMINE
Valitud funktsiooni käivitamiseks pöörake
termostaadinuppu, et määrata soovitud temperatuur.
TEEMANTPUHASTUS (kui olemas)
Teemantpuhastusfunktsiooni aktiveerimiseks valage
ahju põhja 200 ml joogivett, keerake valikunupp ja
termostaadi nupp ikoonile
.
. ANALOOGKELL
1. Küpsetusaja käivitamise
ikoon
2. Küpsetusaja lõpetamise
ikoon
3. Minutipiiksu määramise
ikoon
4. Kellakroon
5. Kellaaja määramise ikoon
. KELLAAJA MÄÄRAMISE IKOON
Vajutage kellakrooni neli korda, kuni ekraanil vilgub
ikoon
. Keerake kellakrooni, et valida õige aeg, ja
kinnitage see kellakroonile vajutamisega.
Pange tähele! Kellaaeg tuleb määrata esimesel kasutamisel ja
pärast voolukatkestust.
. KÜPSETUSAJA PIKKUSE MÄÄRAMINE
Pikkuse seadmiseks on vaja täpsustada küpsetusaja
lõpp. Pärast funktsiooni valimist ja temperatuuri
reguleerimist vastavalt teie vajadustele vajutage
kaks korda kellakrooni, kuni ekraanil vilgub ikoon
. Keerake kellakrooni, et määrata küpsetusaja
lõpp ja seejärel küpsetusaja pikkus. Kinnitamiseks
ja küpsetamise alustamiseks vajutage kellakrooni:
helisignaal ja vilkuv ikoon
hoiatavad teid, kui
küpsetusaeg on lõppenud.
Pange tähele! Lühim aeg, mille saate määrata, on 2 minutit.
Määratud küpsetusaja lõpuaja kinnitamiseks vajutage
küpsetamise ajal üks kord kellakrooni. Sätte tühistamiseks
enne selle lõppu hoidke kellakrooni 5 sekundit all: ahi naaseb
automaatselt käsiküpsetamise juurde. Kui küpsetamine on
lõppenud, hoidke helisignaali väljalülitamiseks kellakrooni
5 sekundit all, seejärel vajutage kõigi sätete tühistamiseks ja
käsiküpsetamisele naasmiseks veel üks kord kellakrooni.
1
5
2
3
4
FUNKTSIOONID JA IGAPÄEVANE KASUTAMINE