VIHJEID JA NÄPUNÄITEID
HOIATUS
Vt jaotist "Ohutusinfo".
UKSE SISEKÜLG
Mõne mudeli puhul leiate ukse siseküljelt:
• riiulitasandite numbrid (valitud mudelitel)
• andmed küpsetusrežiimide kohta ning levinu‐
mate toitude soovitatavad riiulitasandid ja tem‐
peratuurid (valitud mudelitel).
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp‐
setusajad on ainult soovituslikud. Täp‐
semalt sõltuvad need retseptist ning ka‐
sutatava tooraine kvaliteedist ja kogus‐
test.
KÜPSETAMINE AURUGA
Auruga küpsetamisel kasutatavad nõud
• Kasutage ainult kuumuskindlaid ja roostevabu
nõusid.
• Sobivad ka kroomitud terasest nõud (kaasas
mõne mudeliga).
Riiulitasandid
• Õiged riiulitasandid on toodud järgnevas tabe‐
lis. Riiulitasandeid loetakse altpoolt üles.
Üldist
• Kui küpsetamisaeg on pikem kui 30 minutit või
kui küpsetatava toidu kogused on suured, lisa‐
ge vajadusel vett.
• Asetage toit sobivatesse küpsetusnõudesse ja
nõud ahjuriiulitele. Jälgige, et riiulite vahel
oleks ringleva auru jaoks piisavalt ruumi ja aur
jõuaks kõigi nõudeni.
• Pärast iga kasutuskorda eemaldage vesi vee‐
sahtlist, ühendusvoolikutest ja aurugeneraato‐
rist. Vt jaotist "Puhastus ja hooldus".
Märkus auruga küpsetamise tabelite kohta
• Tabelis on toodud andmed levinumate toitude
kohta.
• Tabelis esitatud temperatuur ja aeg on ainult
soovituslikud; tegelikud väärtused sõltuvad
valmistatava toidu koostisest, suurusest ja ko‐
gusest ning kasutatavatest keedunõudest.
• Kui te tabelist oma retsepti ei leia, võtke alu‐
seks mõni ligilähedane retsept.
• Kui tabelis teistmoodi ei juhendata, siis alusta‐
ge küpsetamist külma ahjuga.
• Riis imab vett, seega kasutage riisi küpsetami‐
sel vee ja riisi vahekorda 1,5 : 1 – 2 : 1.
AURUVEE TABEL
Vee kogus veeanumas (ml)
Aeg
1)
minutites.
400 15 - 25
600 25 - 40
800 40 - 50
1)
Toodud ajad on ligikaudsed
TUGEV AURUTUS
HOIATUS
Ärge avage seadme ust ajal, mil funktsi‐
oon on sisse lülitatud. Põletusoht!
Funktsioon sobib igat tüüpi toitudele – nii värske‐
tele kui ka külmutatutele. Seda võib kasutada
küpsetamisel, soojendamisel, sulatamisel; köögi‐
vilja, liha, kala, pasta, riisi, maisi, manna ja mu‐
nade pošeerimisel või blanšeerimisel.
Terve menüü valmistamine. Ühekorraga on või‐
malik valmistada terve menüü. Et toidud ei jääks
ala- või üleküpsetatuks, valige sellised, mille val‐
mistamisaeg on enamvähem sama. Valige üksi‐
ku koostisosa puhul soovitatud suurim veekogus.
Asetage toidud ahju sobivates nõudes. Jätke toi‐
tude vahele ruumi, nii et aur saaks vabalt liikuda.
Steriliseerimine
• Selle funktsiooniga saate steriliseerida nõusid
(nt imikupudeleid).
• Paigutage puhtad nõud esimese ahjutasandi
resti keskele. Jälgige, et nõude avaused olek‐
sid suunatud väikese nurga all allapoole.
• Kallake veeanumasse maksimaalses koguses
vett ja valige ajaks 40 min.
2
www.aeg.com