153 154
Eesti
Palun voltige lahti esileheküljel olevad illustratsioonid
ohutus
l
Lugege käesolevaid juhised hoolikalt
ning hoidke need alles, juhuks, kui neid
tulevikus vaja läheb.
l
Eemaldage kogu pakkematerjal ja
võimalikud sildid.
l
Ärge puudutage teravaid terasid. Hoidke
teradega osa lastest eemal.
l
Olge lõiketera käsitsedes alati ettevaatlik
ja puhastades vältige terade lõikeservade
puudutamist.
l
Kasutage kannu ainult koos komplekti
kuuluva aluse ja lõiketeraga.
l
Ärge kunagi paigaldage lõiketera pesale
ilma blenderi kannu paigaldamata.
l
Võtke masina juhe alati seinast välja enne
kui oma käed või töövahendid kannu
panete.
l
Lülitage välja ja võtke juhe seinast:
enne osade paigaldamist või
eemaldamist;
pärast kasutamist;
enne puhastamist.
l
Blenderit mootorilt eemaldades:
oodake kuni terad on täielikult
seiskunud;
ärge keerake kannu kogemata lõiketera
küljest lahti.
l
Ainult KAH359GL: Kannus segamispulka
kasutades peab blenderi kaas olema
paigaldatud.
l
Ainult KAH359GL: Kasutage segamispulka
8
vaid külmade koostisosade
töötlemiseks. ÄRGE kasutage seda kuumi
vedelikke töödeldes.
155
l
PÕLETUSOHT: kuumadel koostisosadel
tuleb enne kannu asetamist või segamist
lasta toatemperatuurini jahtuda.
l
Ärge kunagi laske blenderil tühjalt töötada.
l
Kasutage blenderit vaid koos paigas oleva
kaane ja täitmisava korgiga.
l
Ärge jätke seadet kunagi töötamise ajal
valveta.
l
Teie blenderi väärkasutuse tulemuseks võib
olla vigastus.
l
Ärge kunagi segage rohkem kui
soovitusliku kasutuse tabelis määratletud
suurim mahutavus.
l
Ärge kasutage blenderit kunagi kauem kui
üks minut - see kuumeneb üle. Lülitage
see välja kohe kui olete õige konsistentsi
saavutanud.
l
Ärge pange kuivi koostisosi blenderisse
enne selle sisse lülitamist. Lõigake
need kuubikuteks ja laske tükid masina
töötamise ajal läbi täitmisava korgi
blenderisse.
l
Ärge kasutage blenderit hoiunõuna. Hoidke
seda tühjana enne ja pärast kasutamist
l
Ärge kunagi töödelge rohkem kui 1600
ml külmi koostisosi - vahutavate vedelike
(näiteks piimakokteilid) korral vähem.
l
Smuutide retseptid - ärge kunagi töödelge
külmunud koostisosi, mis on külmudes
tahke massi moodustanud; murdke see
enne blenderisse lisamist lahti.
Täiendavate ohutusega seotud hoiatuste
jaoks vaadake oma köögikombaini
põhijuhendit.
156
ohutus
OLULINE: KUUMALT
SEGAMISE JUHEND
Vähendamaks põletusohtu kuumade
koostisosade segamisel hoidke võimalike
põletuste vältimiseks käed ja muu
katmata nahk kaanest eemal. Jälgida
tuleb järgmisi ettevaatusabinõusid:
l
ETTEVAATUST: väga kuumade
koostisosade segamise tulemuseks
võib olla kuuma vedeliku ja auru
ootamatu kaanest või täitmisava
korgist
1
mööda surumine.
l
Me soovitame, et kuumadel
koostisosadel lastaks enne segamist
jahtuda.
l
ÄRGE KUNAGI ületage kuumade
vedelike, näiteks suppide, töötlemisel
mahutavust 1200 ml / 5 tassi (vaadake
kannul olevaid tähiseid).
l
ALATI alustage segamist aeglasel kiirusel
ja suurendage kiirust järk-järgult. ÄRGE
KUNAGI segage kuumi vedelikke impulsi
seadistust kasutades.
l
Vahutama kippuvaid vedelikke, näiteks
piima, tuleks piirata 1000 ml / 4 tassi
suurima mahutavuseni.
l
Olge blenderit käsitsedes ettevaatlik,
kuna kann ja selle sisu on väga kuumad.
l
Olge eriti ettevaatlik kaant eemaldades.
Lekkimise vältimiseks on kaas loodud
tihedalt sobituma. Vajadusel kaitske
seda käsitsedes oma käsi kas lapi või
pajakinnastega.
157
l
Veenduge, et kann on kindlalt aluse
külge kinnitatud ja seda seadme
küljest eemaldades suunake alust ning
veenduge, et see eemaldatakse koos
kannuga.
l
Enne iga segamist veenduge, et kaas ja
täitmisavakork on kindlalt paigas.
l
Enne iga segamist veenduge alati, et
täitmisava kaanes olevad õhuavad on
puhtad
7
.
l
Kannule kaant paigaldades tagage hea
sulgemise kindlustamiseks ja lekkimise
vältimiseks alati see, et kaas ja kannu äär
on puhtad ning kuivad.
l
Käesolev seade vastab EL’i
määrusele 1935/2004 materjalide
ja esemete kohta, mis puutuvad
kokku toiduga.
Kasutage blenderit suppide,
jookide, pasteetide, majoneesi,
leiva- või küpsisepuru jaoks,
pähklite hakkimiseks ja jää
purustamiseks.
enne oma Kenwoodi
lisaseadme esimest kasutamist
Peske osi: vaadake osa
„puhastamine“.
legend
1
täitmisava kork
2
kaas
3
kann
4
rõngastihend
5
lõiketera
6
alus
7
õhuavad
8
segamispulk (ainult KAH359GL)
oma blenderi
kasutamiseks
1 Paigutage rõngastihend 4
lõiketerasse
5 - veendudes,
et tihend on õigesti paigas. Kui
tihend on kahjustatud või ei
ole õigesti paigaldatud, hakkab
seade lekkima.
2 Paigutage lõiketera
5
alusesse
6.
3 Seejärel keerake kann alusele
– veendudes, et tera alus on
täielikult kinni keeratud
2.
4 Asetage oma koostisosad kannu.
5 Paigaldage kaas seda kuni kindlalt
paigas olemiseni alla vajutades
(veenduge, et üks kaane eenditest
asetub kannu tila kohale).
6 Asetage täitmisava kork kaane
sisse ja lükake seda kinnitamiseks
alla.
7 Eemaldage suure kiiruse pesa
kaas
3.
8 Pange blender pesa kohale,
pöörake seda päripäeva ja samal
ajal lükake seda alla kuni seade
kohale haakub
4. Seejärel
pöörake veel päripäeva kuni
lisaseade paika lukustub.
9 Lülitage nõutud kiirusele (vaadake
soovitusliku kasutuse tabelit).
10 Soovitud konsistentsi saavutamisel
lülitage välja ja eemaldage blender
seda mõlema käega toetades.
158
segamispulga kasutamiseks
(ainult KAH359GL)
1 Paigaldage kaas kannule ja
eemaldage täitmisava kork. ÄRGE
kasutage segamispulka kannus
ilma paigas oleva kaaneta.
2 Sisestage segamispulk
5
ja
liigutage seda mootori töötamise
ajal aeglaselt kannus.
l
Kasutage segamispulka selleks,
et aidata koostisosi kannus
liigutada ja et vältida ummistumist
töötlemise ajal.
näpunäited
l
Lekete ära hoidmiseks:
tehke rõngastihend enne
paigaldamist märjaks;
veenduge, et kann on kindlalt
aluse külge lukustunud.
l
Majoneesi valmistades asetage
blenderisse kõik koostisosad peale
õli. Seejärel eemaldage masina
töötades täitmisava kaas ja lisage
aeglaselt ning ühtlaselt õli.
l
Tihked segud, nt pasteedid ja
dipikastmed: kasutage madalat
kuni keskmist kiirust, vajadusel
segu maha kraapides. Kui seda on
raske töödelda, lisage vedelikku
ja kasutage segamispulka (kui see
on komplektis). Teise võimalusena
kasutage impulsside seadistust,
et saada koostisosad üle terade
liikuma.
l
Jääd purustades töödelge korraga
väikseid koguseid ja kasutage
impulsside seadistust. Töötamise
ajal on soovitatav oma kätt kaanel
ja täitmisava korgil hoida.
puhastamine
l
Enne puhastamist lülitage seade
alati välja, võtke juhe seinast ja
seade koost lahti.
l
Tühjendage kann enne aluse lahti
keeramist.
lõiketera
Olge lõiketera käsitsedes alati
ettevaatlik ja vältige terade
lõikeserva puudutamist.
1 Eemaldage rõngastihend ja peske
seda.
2 Harjake terad kraani all puhtaks.
Hoidke seadme alumine külg
kuivana.
3 Laske kuivada.
muud osad
Peske käsitsi kuumas seebivees,
seejärel kuivatage.
Järgnev tabel näitab seda,
milliseid esemeid võib pesta
nõudepesumasinas.
Ese Sobib
nõudepesumasinasse
Kann
4
Kaas
4
Täitmisava
kork
4
Alus
4
Lõiketera
8
Rõngastihend
4
Segamispulk
4
159 160
Kasutus/toiduained Soovituslik
kogus
Kiirus
Töötlemise
aeg
Külmad vedelikud
Joogid ja kokteilid
Max 1,6 liitrit Max 30–60 sek
Smuutid
Esmalt pange sisse värsked
puuviljad ja vedelad
koostisosad (sh jogurt, piim ja
puuviljamahlad).
Seejärel lisage jää või
külmutatud koostisosad
(sealhulgas külmutatud
puuviljad, jää või jäätis).
Kasutage segamispulka.
1 liiter vedelikku Max 60 sek
Supid Puljongil
põhinevad supid
1,2 liitrit Järk-järgult
kuni max
suurendades
30 sek
Piimaga supid 1 liiter
ÄRGE kasutage segamispulka kuumi vedelikke töödeldes.
Me soovitame, et kuumadel koostisosadel lastaks enne
segamist jahtuda.
Ent kui te peaksite soovima kuumi koostisosi töödelda, lugege
palun kuumalt segamise ohutusjuhendit.
Jää
purustamine
Parimate tulemuse
saamiseks
kasutage impulsse
start-stopp
toimingutega.
„Slushie“ tüüpi
jookide jaoks
külmutage
puuviljamahla
jääkuubikute
alustes.
10 jääkuubikut
(200 g)
Impulss 30 sek
Peeneks
hakkimine
Pähklid, leivapuru
ja sarnased kuivad
koostisosad.
Kohvioad
100 g Max 30 sek
Parima
tulemuse
saamiseks
peatage
blender
kui olete
soovitud
tulemuseni
jõudnud.
Keedetud juurviljapüreed /
beebitoidu retseptid
300 g Min - 2 60 sek
Pehmed/keedetud
puuviljapüreed
300 g Max +
impulss
30 sek
Majonees/salatikastmed Max 3 muna Max 30–60 sek
Esitatud töötlemise ajad on vaid juhiseks ja erinevad täpsest retseptist ning
töödeldavatest koostisosadest sõltuvalt.
Soovitusliku kasutuse tabel
159 160
porgandi-koriandri
supp
25 g võid
1 sibul, hakituna
1 küüslauguküüs, purustatuna
800 g porgandit, 2,5 cm
kuubikuteks lõigatuna
külma kanapuljongit
10-15 ml (2-3 tl) jahvatatud
koriandrit
soola ja pipart
1 Sulatage või pannil, lisage sibul ja
küüslauk ning praadige kuni need
on pehmed.
2 Asetage porgand blenderisse
ja lisage sibul ning küüslauk.
Lisage piisavalt puljongit, et jõuda
kannule märgitud 1,6 L tasemeni.
Paigaldage kaas ja täitmisava kaas.
3 Segage maksimaalse kiirusega
5 sekundit jämeda supi jaoks või
peenema tulemuse saamiseks
kauem
4 Kallake segu keedupotti, lisage
koriander ja maitseained ning
keetke suppi tasasel tulel 30 kuni
35 minutit või kuni supp on valmis.
5 Kohandage maitsestamist vastavalt
vajadusele ja vajadusel lisage
täiendavat vedelikku.
teenindus ja
kliendihooldus
l
Kui Teil esineb probleeme
lisaseadme töötamisega, tutvuge
enne abi palumist lehega
www.kenwoodworld.com.
l
Tuletame Teile meelde, et Teie
toodet kaitseb garantii, mis on
kooskõlas kõikide seaduslike
sätetega, mis puudutavad
olemasolevaid garantiisid ja
tarbijaõigusi riigis, kus seade osteti.
l
Kui Teie Kenwood’i seadmel
esineb rikkeid või kui Te leiate
seadmelt kahjustuse, palun
saatke see või tooge see volitatud
KENWOOD’i teeninduskeskusesse.
Ajakohastatud andmed Teile
lähimast volitatud KENWOOD’i
teeninduskeskusest on veebilehel
www.kenwoodworld.com või
Teie asukohariigi KENWOOD’i
veebilehel.
l
Disaininud ja välja töötanud
Kenwood Üendkuningriigis.
l
Valmistatud Hiinas.
/