Whirlpool K3C11(W)/R Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
KASUTUSJUHEND
K3 C11/R
EESTI
KÖÖGIPLIIT
2
TÄHELEPANU
1. Antud seade on ette nähtud
mitteprofessionaalseks kasutamiseks
kodustes tingimustes.
2. Juhtnöörid puudutavad ainult riike, milliste
tähised on toodud juhendis ja seadme
tehnilises tabelis.
3. Antud juhend kuulub elektriliste
olmeseadmete klassi 1 (eraldi olev toode)
või klassi 2 - alagrupi 1 (köögimööblisse
integreeritav) juurde.
4. Enne seadme kasutamist lugege antud juhis
tähelepanelikult läbi see sisaldab juhiseid
seadme ohutuks paigaldamiseks,
kasutamiseks ja hooldamiseks. Hoidke
kasutusjuhis alles, et leida sealt ka
tulevikus seadme kohta vajaminevat
informatsiooni.
5. Veenduge pakendit eemaldades, et Teie
seade ei oleks kahjustatud ja et ta on
täielikult komplekteeritud. Kui Teil on
selle suhtes kahtlusi, võtke koheselt
ühendust seadme müüja lähima
esindusega. Ärge jätke kunagi pakendi osi
(plastikkotid, vahtplast, naelad,
metallkinnitid) lastele kättesaadavasse
kohta, kuna need võivad lastele
potentsiaalselt ohtlikud olla.
6. Seadet võivad paigaldada ainult
kvalifitseeritud spetsialistid vastavuses
tootja soovitustele. Ebaõige paigaldamine
võib ohustada inimesi, loomi või teie vara.
Ebaõige paigaldamine vabastab tootja
mistahes vastutusest.
7. Elektriline ohutus on garanteeritud ainult
efektiivse maanduse olemasolul, mis on
teostatud vastavuses elektriohutuse
reeglitega. Selle nõude täitmine on
kohustuslik. Kahtluste tekkimise korral
pöörduge seadmeid seadistavate
spetsialistide poole, kes kontrollivad
maandussüsteemi üle. Tootja ei vastuta
mistahes kahjude eest, mis on põhjustatud
maanduse puudumisest või selle vigadest.
8. Enne seadme vooluvõrku ühendamist
veenduge, et infotabelis märgitud
tehnilised andmed vastavad vooluvõrgu
parameetritele.
9. Kontrollige elektrisüsteemi võimsuse
vastavust seadme maksimaalse
võimsusega, mis on märgitud seadme
tagaküljel paiknevasse tabelisse. Kahtluste
tekkimise korral pöörduge vastavate
spetsialistide poole.
10. Paigaldamiseks on vajalik mitme-polaarne
lüliti väljalülitatud kontaktide vahega
vähemalt 3 mm või rohkem.
11. Juhul, kui pistikupesa ja voolupistik ei
ühildu omavahel, tuleb lasta vastavatel
spetsialistidel pistikupesa sobiva mudeliga
asendada, kusjuures kindlasti tuleb jälgida
juhtmete ristlõike sobilikkust. Adapterite,
mitmekohaliste pistikupesade ja/või
pikendusjuhtmete kasutamien ei ole
soovitatav. Juhul, kui nende kasutamine
on vältimatu, siis tuleb alati kasutada
selliseid ühe- või mitmefunktsioonilisi
adaptereid või pikendusjuhtmeid, mis
vastavad kehtivatele ohutusnõuetele.
Mingil juhul ei tohi ületada maksimaalset
võimsust, mis on märgitud üksikadapterile
või pikendusjuhtmele või siis
maksimaalset voolutugevust, mis on
märgitud mitmefunktsioonilisele
adapterile.
12. Ärge jätke seadet süsteemidesse
ühendatuna seisma, kui te seda ei kasuta.
Kui te seadet ei kasuta, siis lülitage vool
pealülitist välja.
13. Ventilatsiooniavad ja pilud ei tohi olla
kinni kaetud.
14. Käesoleva seadme kasutajal on keelatud
iseseisvalt voolukaablit vahetada. Alati
tuleb vigastatud kaabli parandamiseks või
asendamiseks võtta ühendust vastavate
spetsialistidega.
15. Teie pliiti võib kasutada ainult selleks
otstarbeks, milleks ta on ette nähtud. Pliidi
kasutamist mõneks teiseks otstarbeks
(näiteks ruumi kütmiseks) loetakse
mittesihtotstarbeliseks kasutamiseks ning
Seadme EFEKTIIVSE ja OHUTU töö
kindlustamiseks soovitame tungivalt:
• mitte kasutada Tootja poolt volitamata
isikute teenuseid;
• remondi teostamisel nõuda
originaalvaruosade kasutamist.
3
see võib olla ohtlik. Tootja ei kanna
mistahes vastutust kahjude eest, mis on
tekkinud ebaõige või mittevastava
kasutamise tõttu.
16. Elektriliste seadmete kasutamisel tuleb
järgida tervet rida põhireegleid.
Alljärgnevad on eriti olulised:
Ärge puudutage pliiti juhul, kui Teie käed
või jalad on märjad või niisked.
Ärge kasutage seadet paljajalu olles.
Kasutage pikendusjuhtmeid, väid äärmisel
vajadusel.
Ärge kunagi eemaldage pistikut
pistikupesast juhetpidi väljatõmmates.
Ärge jätke seadet mitte kunagi
atmosfääritegurite mõju alla (vihm, päike
jmt.)
Ärge lubage lastel ja teovõimetutel isikutel
kasutada antud seadet ilma järelvalveta.
17. Enne pliidi pesemist või muude
profülaktiktiliste toimingute sooritamist
eemaldage pistik alati pistikupesast või
lülitage vool elektrikilbist välja.
18. Juhul, kui Teie arvates pliit ei ole enam
kasutuskõlblik, muutke ta täiesti
kasutuskõlbmatuks: kõigepealt lülitage ta
vooluvõrgust välja, lõigake ära toitekaabel,
võtke ära potentsiaalselt ohtlikud osad (see
on eriti tähtis laste ohutuse tagamiseks, kes
võivad mängida kasutuses mitteolevate või
äravisatud seadmetega).
19. Ärge asetage pliidile ebatasase või
deformeerunud põhjaga nõusid. Püüdke
paigutada nõud selliselt, et nende
käepidemed ei kuumeneks ning et,
käepidemete juhuslk riivamine ei
põhjustsks nõude ümberminekut.
20. Ärge kasutage töötava pliidi vahetus
läheduses kergestisüttivaid vedelikke
(alkohol, bensiin jt.)
21. Pliidi vahetus läheduses väikeste
elektriliste köögiseadmete kasutamisel
jälgige, et nende toitekaablid ei puutuks
pliidi kuumade osade vastu.
22. Kui pliiti ei kasutata, kontrollige, et kõik
nupud juhtpaneelil oleksid asendis “•”/”0”
23. Praeahju ja grilli töötamise ajal
kuumenevad kütteelemendid ja ned
ahjuukse osad kõvasti
Ärge puudutage neid ja hoidke lapsi
ohutus kauguses
24. Juhul kui köögipliit paigaldatakse põranda
pinnast tõrgemale, tuleb see kinnitada
nõuetekohasel viisil.
.
4
PAIGALDAMINE
Alljärgnevad juhendid on htud ette
kvalifitseeritud spetsialisti jaoks, seadme
paigalduse, seadistuse ja pliidi tehnilise
teeninduse läbiviimiseks vastavalt kehtivatele
ohutustehnilistele normidele.
Tähtis: enne mistahes seadistustöid,
hooldust jmt. lülitage pliit elektrivõrgust
välja.
Paigutamine
Antud seadet on võimalik paigaldada kappide
lähedusse, soovitatavalt ei tohiks nende
kõrgus ületada pliidi kõrgust. Pliidi
nõuetekohaseks paigaldamiseks on vaja
järgida alljärgnevaid nõudeid:
A) Pliidi kõrval asuvad köögimööbli
elemendid, mis ületavad keedupaneeli
kõrguse, peaksid asuma keedupaneeli
servast vähemalt 200 mm kaugusel.
B) Tõmbekapp peab olema paigaldatud
vastavalt tõmbekapi paigaldamise
juhendile, kuid igal juhul peab
tõmbekapp olema paigaldatud pliidist
vähemalt 650 mm kõrgusele.
C) Paigaldage tõmbekapi juurde kuuluvad
seinakapid vähemalt 420 mm
kõrgusele keedupaneelist (vt. Joonist).
D) Kui köögipliit paigaldatakse seinakapi
alla, siis vahemaa seinakapi põhja ja
pliidi keedupaneeli vahel peab olema
vähemalt 700 mm (millimeetrit), nii
nagu on näidatud joonisel.
E) Köögimööbli niššide mõõdud peavad
vastama joonisel näidatule.
Pliidi tasakaalu loodimine
Köögipliidi ideaalseks tasakaalustamiseks
kasutage spetsiaalseid tugijalgu (vt. Joonist),
mis keeratakse pliidi põhja all olevatesse
avadesse.
Ühendamine vooluvõrku
Toitekaabel parameetrid arvestatakse
väljavastavalt elektriühenduse tüübile (vt.
allpool ära toodud elektriühenduse skeemi)
Toitejuhtme ühendamine
Kontaktide harukarbi avamise kord:
Keerake lahti kruvi V
Avage harukarbi kate tõmmates seda
ülespoole.
Toitejuhtme ühendamine toimub järgmiselt:
Teostage madalama pingega elektri-
ühendus A-B vastavuses elektri-ühenduse
tüübile, millele on viidatud ülaltoodud
skeemil nr. 3.
Tähelepanu: Madalama pingega
ühefaasilised ühendused on valmistatud
tehases pingele 230 V (kontaktid 1-2-3 on
üksteisega ühendatud). Sildamisklemm 4-
5 paikneb harukarbi alumises osas
Asetage juhtmed N ja oma kohale
nagu on näidatud joonisel.
5
Kinnitage ülejäänud juhtmed
klemmide külge 1 2 3.
Kinnitage kaabel spetsiaalse kaabli
klambriga ja sulgege jaotuskarbi kaas.
Toitekaabli ühendamine vooluvõrku
Varustage toitekaabel vastava pistikuotsaga
(vt. parameetrite tabelit ja kohalike
standardeid) või ühendage seade vahetult
vooluvõrku (ilma pistikuta ja pistikupesata).
Viimasel juhul tuleb paigaldada
mitmesooneline lüliti, mis vastab seadme
koormusele ning mille lahutatud kontaktide
minimaalne vahekaugus on 3 mm, kusjuures
maandusjuhtmes ei tohi olla sees katkestusi.
Toitekaabel tuleb paigaldada selliselt, et selle
temperatuur kogu kaabli pikkuses ei ületaks
kunagi ruumi temperatuuri enam kui 50
o
C
võrra.
Enne ühendamist veenduge, et:
kaitsmed (korgid) või automaatlülitid ja
juhtmestik taluvad nii seda koormust, mis
neil juba on ja et nad kannatavad välja
uute installeeritud seadmete tõttu
lisanduvat koormust (vt. parameetrite
tabelit);
maandus vastab reeglitele ja nõuetele,
mis on kehtestatud olmetehnika
maandamise kohta;
pistikupesa ja mitmesooneline lüliti
asuvad hõlpsasti ligipääsetavas koha
TEHNILISED ANDMED
Praeahju mõõtmed
(L x S x K) 39 x 44 x 34 cm.
Töömaht 54 liitrit.
Elektriline keedupaneel
Praeahju maksimaalne tarbimisvõimsus 2100W
Eesmine vasakpoolne 1200 W
Tagumine vasakpoolne 1700 W
Tagumine parempoolne 1200 W
Eesmine parempoolne 1700 W
Keedupaneeli maksimaalne tarbitav võimsus
ENERGIA TÄHIS
5800 W
Direktiiv 2002/40/EÜ elektripliitide tähise kohta
Standard EN 50304
Kuumutusviis Staatiline
Toitepinge ja -sagedus
Soojendamis– ja hoidmisruumi sisemised
mõõtmed
230 V/ 400 V 3 F vahelduv vool 50/60 Hz
Laius : 42 cm
Sügavus: 44 cm
Kõrgus : 23 cm
See seade vastab järgmistele Euroopa
Majandusühenduse direktiividele:
- 73/23/EEC 19/02/73 (Madalpinge) ja sellele
järgnevad modifikatsioonid;
- 89/336/EEC 03/05/89 (Elektromagnetiline
ühilduvus) ja sellele järgnevad
modifikatsioonid;
- 93/68/ EEC 22/07/93 ja sellele järgnevad
modifikatsioonid.
KÖÖGIPLIIT
MULTIFUNKTSIONAALSE
PRAEAHJUGA JA
KLAASKERAAMILISE
KEEDUPANEELIGA
C Rasvakogumispann või küpsetusplaat eel
A Juhtpaneel
D Reguleeritavad või sisselükatavad
tugijalad
H Elektriliste keeduplaatide
valgusindikaator
I Keeduplaatide reguleerimisnupud
B Praeahju võrerest
L Praeahju termostaadi valgusindikaator
N Termostaadi nupp
G Praeahju funktsioonide valiku nupp
M Taimeri nupp
7
PRAEAHJU REGULEERIMISNUPUD
Praeahju erinevate toidu valmistamis- režiimide valik toimub kahe juhtpaneelil asetseva nupu
abil
G - praeahju funktsioonide valiku nupp.
N - Termostaadi nupp – sümbol
(nuppude tähistused sümbolitena on kantud juhtimispaneelile)
Kui praeahju funktsioonide nupp G on mistahes asendis peale“0“- väljalülitatud, põleb praeahjus
valgustus. Nupu keeramisel asendisse sütib valgustus ilma, kuumutuselemente sisse
lülitamata. Põlev praeahju valgustus näitab, et praeahi on kasutuses. Valgustus jääb põlema kogu
praeahju kasutuse vältel.
1. Staatiline praeahi
- Nupp G asendis
- Nupp N mistahes asendis
vahemikus 50
o
C Max.
Põleb valgustuslamp, sisse on lülitatud ülemine ja alumine kuumutuselement praeahi kuumeneb
termostaadi nupuga etteantud väärtuseni: valitud temperatuur säilib automaatselt. Kuuma õhu
voog on suunatud ülevalt alla. Suurepärane kuumuse jaotuvus võimaldab valmistada selles
režiimis mistahes toite.
Staatiline praeahi sobib eriti hästi selliste liharoogade valmistamiseks, mida tuleb valmistada
aeglaselt ja valmimise käigus on vaja lisada vedelikku või roogade valmistamiseks, mis
koosnevad kahest (või rohkemast) komponendist (näiteks guljašš, hautatud liha) Samuti sobib
režiim kuiva biskviidi, küpsiste, kotlettide, puuviljade küpsetamiseks
Kuumuse ühtlaseks jaotumiseks kasutage vaid ühte ahjuplaati (või resti). Ahjuplaadi asetuse
tasand valige sõltuvalt sellest, kas roog vajab kuumutamist ülevalt või alt.
2. Alumine kütteelement
- Nupp N mistahes asendis vahemikus 50
o
C Max.
Põleb valgustuslamp, sisse on lülitatud alumine kuumutuselement praeahi kuumeneb
termostaadi nupuga etteantud väärtuseni: valitud temperatuur säilib automaatselt. Selline nupu
G asend on soovitav kasutada roogade valmistamise lõppjärgus (toiduvormides), mis on juba
küpsed väljast poolt, kuid toored seest või siis puuviljade või džemmiga kaetud dessertroogade,
pruunistamiseks. See valik ei võimalda kuumuse suurenemist praeahjus piirväärtuseni 250
o
C,
seetõttu on soovitav kasutada antud funktsiooni roogade puhul, mille valmistamistemperatuur ei
ületa 180
o
, näiteks pirukad, tordid.
3.Grill
- Nupp G asendis:
- Nupp N mistahes asendis
vahemikus 50
o
C Max.
Praeahjus põleb valgustuslamp, toitu küpsetab ülemise keskmise hõõguva küttekeha infrapunane
soojuskiirgus. See kiirgus kuumutab vahetult liha pealispinda (õhk kuumeneb nõrgalt). Lihale
moodustub pruunikas koorik, mis hoiab liha mahlase ja pehmena. Grill on eriti soovitatav nende
toitude valmistamiseks, mis nõuavad pealispinna kõrget temperatuuri (nagu biifsteek, vasikaliha,
filee, hamburger romštek jne).
8
4. Grill
- Nupp G asendis:
- Nupp N mistahes asendis
vahemikus 50
o
C Max.
Praeahjus põleb valgustuslamp, sisse on lülitatud töötab grilli topelt kütteelement, praevarras
pöörleb. Selle grilli võimsus ületab tava-grilli võimsust 50% võrra. Topelt grilli töö korral on
kuumuse mõjule allutatud isegi praeahju nurgad.
Tähtis: kasutage režiimi ainult praeahju suletud uksega. See võimaldab saavutada toidu
valmistamisel suurepäraseid tulemusi ja säästa energiat (ligi 10%). Asetage rest ülemistele
tasanditele (vaata tabelit toidu valmistamise kohta küpsetusahjus ptk. „Praktilised nõuanded“ ) ja
tilkumisalus 1-le tasandile.
L Praeahju termostaadi indikaator
Praeahju soojenedes indikaator põleb. Kui temperatuur praeahjus on saavutanud temperatuuri
nupuga etteantud väärtuse, hakkab indikaator vilkuma näidates sellega, et termostaat on
töökorras ja ahi hoiab ühtlast temperatuuri.
Tähelepanu: Praeahju uks kuumeneb toiduvalmistamise ajal tugevalt - ärge laske lastel seda
puudutada
Praevarras
Praevarda kasutamisel toimige alljärgnevalt:
a) pange rasva kogumiseks esimesele (1.) kõrgussoonele alusplaat;
b) asetage praevarda raam neljandale (4.) soonele ja toetage sellele praevarras, lükakes selle
spetsiaalsesse avasse praeahju tagaseinas
c) praevarda pöörlemise sisselülitamiseks viige selektorinupp „G” asendisse
väikeste toidukoguste jaoks (kasutusel on 50% grilli võimsusest) või asendisse
(grill töötab täis võimsusel).
Taimeri nupp (M)
Taimeri käivitamiseks pöörake nuppu M ühe täispöörde võrra vastu kellaosutite liikumise
suunda ; seejärel pöörates nuppu kellaosutite liikumise suunas määrake ära soovitav
valmimisaeg selleks seadke omavahelisse vastavusse nupule märgitud minutite arv juhtpaneelil
oleva vastava tähisega.
Elektriliste pliidiplaatide juhtimisnupud(P)
Pliidid võivad olla varustatud erinevates kombinatsioonides tavaliste-, kiirkuumenevate- ja
automaatsete- elektriliste pliidiplaatidega (kiirkuumenevat pliidiplaati on võimalik eristada
punase rõnga järgi pliidiplaadi keskel -automaatse pliidiplaadi aga alumiinium litri järgi
keeduplaadi keskel). Soojusenergia kao ja toidunõude riknemise vältimiseks on soovitav
kasutada toidunõusid, mis oma diameetri poolest sobivad keeduplaadi diameetriga.
9
Tabelis on ära toodud vastavus pliidiplaadi reguleerimisnupu positsiooni ja selle eesmärgi vahel,
milleks seda kasutatakse.
Positsioon
Tavaline või kiire pliidiplaat
0
Väljalülitatud
1
Köögivilja, kala valmistamine
2
Kartuli, supi, herneste, ubade
keetmine
3
Suurte toidu koguste
hautamine
4
Praadimine(keskmisel
temperatuuril)
5
Praadimine(keskmisest
temperatuurist kõrgemal)
6
Kiireks praadimiseks ja
keetmiseks
Enne pliidiplaatide esmakordset kasutamist kuumutage neid tühjalt 40 minuti vältel see on
vajalik pliidiplaatide kaitsekihi kinnistumiseks.
Sahtel tarvikute hoidmiseks
(Ainult mõnedel mudelitel)
Praeahju all on sahtel, milles võib hoida panne ja köögitarbeid. Lisaks sellele võib seda sahtlit
praeahju töötamise ajal kasutada toidu soojendamiseks. Sahtel avatakse selle ust enda poole
tõmmates (joon.).
Ettevaatust: Ärge hoidke selles sahtlis tuleohtlikke materjale.
Gaasipõletite kasutamine
Parimate tulemuste saamiseks pidage kinni järgmistest põhireeglitest:
kasutage toidunõusid, mis oma diameetri poolest sobivad igale põleti tüübile: leek ei tohi
ulatuda nõu ääre alt välja;
pärast keemahakkamist pöörake põleti nupp leegi vähimasse asendisse;
katke nõud kaantega;
kasutage alati siledapõhjalisi nõusid.
10
PRAKTILISI NÕUANDEID
Praeahju funktsioonide lai diapasoon
võimaldab toitu parimal viisil valmistada.
Aegamööda Te omandate isiklikke
kogemusi, mis võimaldavad Teil seadme
võimalusi järjest täieulatuslikumalt ära
kasutada. Lisaks sellele aitavad Teid
järgmised soovitused:
Pirukate küpsetamine
Enne pirukate küpsetamisele asumist
soojendage praeahju (umbes 10-15 min.).
Tavaline valmistustemperatuur on
160/200
o
C. Küpsetamise ajal ärge avage
praeahju ust, et tainas alla ei vajuks. Tainas
ei tohi olla liiga vedel, vastasel korral võib
küpsetise valmimine venida.
Üldisi näpunäiteid:
Kui pirukas on liiga kuiv:
Järgmisel korral tõstke temperatuuri 10
o
C
võrra ja lühendage valmistusaega.
Kui pirukas on liiga niiske:
Järgmisel korral vähendage temperatuuri
10
o
C võrra või vähendage vedeliku hulka
tainas.
Kui piruka pind on liiga tume:
Paigutage vorm madalamale tasemele,
vähendage temperatuuri ja suurendage
valmistusaega.
Kui pirukas on väljast hästi
läbiküpsenud, seest aga on toores:
Vähendage vedeliku hulka taina segamisel,
vähendage temperatuuri ja suurendage
valmistusaega.
Kui üheaegselt valmistatakse mitut toitu,
ei valmi toidud üheaegselt:
Vähendage temperatuuri. Toidud, mida Te
valmistate peavad valmima üheaegselt.
Põleti
Nõu põhja
diameeter
cm
Kiire (R)
24-26
Poolkiire (S)
16-20
Täiendav (A)
10-14
11
Kala- ja lihatoitude valmistamine
Liigse ülekuivamise vältimiseks valmistage
liha ette vähemalt 1 kg suuruste tükkidena.
Kui valmistate heledamat liha nagu näiteks
lindu või kala, kasutage madalat
temperatuuri (150-175
o
C). Toitude
valmistamisel punasest lihast, mis peab
olema hästi läbiküpsenud ja seest mahlane,
tõstke temperatuuri lühikeseks ajaks kuni
200-220
o
C, seejärel viige temperatuur
endiseks. Üldiselt mida suurem on prae
kogus, seda madalam peab olema
temperatuur ja seda pikem on valmistusaeg.
Pange liha keskmisele restile, selle alla aga
asetage pann rasva kogumiseks. Pange rest
praeahju keskmisele (tsentraalsele)
kõrgussoonele. Kui tahate suurendada
altpoolt tuleva soojuse hulka, kasutage
praeahju alumist kõrgustasandit.
Maitsva kooriku saamiseks valage liha üle
sulatatud rasvaga või katke liha
peekoniviiludega, asetades resti praeahju
ülemisse ossa.
Grilli kasutamine
Režiimi grill kasutamisel on soovitav
keerata termostaadi nupp
maksimaalasendisse see on kõige
efektiivsem viis grilli infrapuna kiirte
kasutuseks. Kuid samas on vajadusel
võimalik lihtsa nupu keeramisega seada
termostaadi nupp ka madalamale
temperatuuri tasemele. Seda režiimi
kasutades asetage rest ülemisele tasandile ja
alt lugedes esimesele tasandile asetage
rasvakogumispann.
Tähtis suurepäraste tulemuste
saavutamiseks ja ka elektrienergia
säästmiseks (umbes 10 %) kasutage režiimi
grill ainult praeahju suletud uksega.
Tabelis „ Praktilised nõuanded toidu
valmistamisel praeahjus“ on ära toodud
andmed küpsetuse temperatuuri, kestvuse,
küpsetusrestide kõrgustasemete (praevarda)
kohta, mis on soovituslikud parimate
toiduvalmistamise tulemuste saavutamisel
praeahjus
12
PRAKTILISI NÕUANDEID
NB! Toidu valmimisaeg on märgitud ligikaudsena ning seda võib Teie äranägemise järgi muuta.
Selektornu
pu
positsioon
Toit
Kaal
(kg)
Praeahju
kõrgusnivoo
altpoolt lugedes
Temperatuu
r
(C
o
)
Praeahju
eelneva
kuumutam
ise aeg
(min)
Toidu
valmimise
aeg (min)
1
Staatiline
praeahi
Lasanje
Kannelonid
Üleküpsetatud lapša
Vasikaliha
Kana
Part
Küülik
Sealiha
Lambaliha
Skumbria
Forell, küpsetuskotis
Naapoli lind
Biskviidid või küpsised
Pirukad, puuviljatordid
Soolased pirukad
Pärmitaignast pirukad
Puuviljakeeks
2,5
2,5
2,0
1,7
1,5
1,8
2
2,1
1,8
1,1
1
1
0,5
1,1
1
0,5
1
2
3
3
2
3
3
3
3
3
2
2
2
3
3
3
3
3
5
5
5
10
10
10
10
10
10
5
5
15
10
10
10
10
10
200
200
200
180
200
180
180
180
180
180
180
220
180
180
180
160
170
45 -50
30 -35
30 -35
60 - 70
80 - 90
90 - 100
70 - 80
70 - 80
70 - 80
30 - 40
25 - 30
15 - 20
10 - 15
25 - 30
30 - 35
25 - 30
25 - 30
2Alumine
kütteelem
ent
Küpsetamise
lõppstaadium
3 Grill
Lest ja kalmaar
Kalmaar ja krevetid
varrastel
Tursa filee
Grillitud köögiviljad
1
1
1
1
4
4
4
3/4
5
5
5
5
Maks
Maks
Maks
Maks
8
4
10
8 - 10
4 Grill
Karbonaad vasikalihast
Kotletid
Hamburgerid
Makrell
Võileivad
1
1,5
1
1
4 tk
4
4
3
4
4
5
5
5
5
5
Maks
Maks
Maks
Maks
Maks
15 – 20
20
7
15 – 20
5
Vardas küpsetatud
grillroad
Vasikaliha praevardas
Kanapojad
1,0
2,0
-
-
5
5
Maks
Maks
70 – 80
70 - 80
13
Klaaskeraamilise keedupaneeli kasutamine
Kirjeldus
Keedupaneelil asetseb 4 spiraalset
kuumutuselementi. Need
kuumutuselemendid on integreeritud
keedupaneeli alla (kuumutuspiirkonnad
kuumenevad töö käigus hõõgumiseni):
A spiraalsed kuumutuselemendid
B valgusindikaatorid, mis näitavad, et
vastavate kuumutuselementide temperatuur
ületab 60
o
C Isegi, kui vastav keeduala oli
väljalülitatid
Kuumutuselementide kirjeldus
Ümmargused kuumutuselemendid
koosnevad spiraalse kujuga
kuumutuselementidest, mis kuumenevad
peale nende sisselülitamist 10 20 sekundi
jooksul hõõguvpunaseks.
Klaaskeraamilise keedupaneeli
kasutamine
Parimate tulemuste saavutamiseks
klaaskeraamilise tööpinna kasutamisel
järgige peamisi reegleid:
Klaaskeraamilisel tööpinnal võib
kasutada igat tüüpi kastruleid ja panne,
siiski peavad kasutatavate nõude põhjad
olema ideaalselt siledad. On loomulik, et
mida paksem on kastruli või panni põhi,
seda ühtlasemalt toimub kuumuse
jaotumine.
Kasutage paraja läbimõõduga kastruleid
ja panne. Nad peavad täielikult katma
kuumutusala. See võimaldab soojuse
kõige efektiivsemal moel ära kasutada.
Kontrollige alati, kas kastrulite ja pannide
põhjad on puhtad ja kuivad. See tagab
hea kontakti tööpinna ja kööginõude
vahel ning pikendab nende eluiga
Ärge kasutage toidunõusid, mida on
kasutatud gaasipliidil toidu
valmistamiseks. Gaasipõletist tulev
kontsentreeritud soojus võib nõude põhja
deformeerida, mis välistab nende ja
tööpinna vahelise täieliku kontakti.
14
Praktilised soovitused klaaskeraamilise Keedupaneeli kasutamisel
Elektriliste pliidiplaatide juhtimisnupud(I)
Pliidid võivad olla varustatud erinevates kombinatsioonides tavaliste-, kiir-kuumenevate- ja
automaatsete- elektriliste pliidiplaatidega (kiirkuumenevat pliidiplaati on võimalik eristada
punase rõnga järgi pliidiplaadi keskel -automaatse pliidiplaadi aga alumiinium litri järgi
keeduplaadi keskel). Soojusenergia kao ja toidunõude riknemise vältimiseks on soovitav
kasutada toidunõusid, mis oma diameetri poolest sobivad keeduplaadi diameetriga.
Tabelis on ära toodud vastavus pliidiplaadi reguleerimisnupu positsiooni ja selle eesmärgi vahel,
milleks seda kasutatakse
Positsioon
Tavaline või kiire pliidiplaat
0
Väljalülitatud
1
Köögivilja, kala valmistamine
2
Kartuli, supi, herneste, ubade
keetmine
3
Suurte toidu koguste
hautamine
4
Praadimine(keskmisel
temperatuuril)
5
Praadimine(keskmisest
temperatuurist kõrgemal)
6
Kiireks praadimiseks ja
keetmiseks
Elektri pliidiplaadi indikaator
Indikaator põleb, kui sisse on lülitatud kas või ükski elektriline pliidiplaat
SEADME HOOLDAMINE JA PUHASTAMINE
Enne pliidi puhastamist või mistahes muu
hooldustoimingu sooritamist lülitage pliit
vooluvõrgust välja. Seadmete
ekspluatatsiooniea pikendamiseks tuleb seda
regulaarselt ja hoolikalt puhastada, pidades
sealjuures silmas, et:
Puhastamiseks ei tohi kasutada
auruseadmeid.
Emailitud osasid ja isepuhastuvaid pindu
tuleb pesta sooja veega, kasutamata
sealjuures abrasiivseid või sööbivaid
vahendeid, mis võivad neid rikkuda.
Peske praeahju seestpoolt sooja vee ja
pesuvahendiga siis, kuni ta pole veel
täielikult jahtunud, seejärel loputage
hoolikalt ja kuivatage..
Pikemaaegsel kontaktil kareda vee või
agressiivsete (fosforit sisaldavate)
puhastusvahenditega võib roostevaba
teras kaotada oma tavapärased
omadused. Roostevabast terasest
komponente soovitatakse pesta veega ja
kuivatada, kõrvaldades hoolikalt
veeplekid.
15
Vältige rasvaplekkide teket
juhtpaneelile, puhastage seda
regulaarselt. Kriimustuste tekkimise
vältimiseks emailpinnal või roostevabast
terasest detailidel kasutage puhastamiseks
pehmet käsna või riidelappi.
Keedupaneeli pealispinna puhastamine
Enne pliidiplaadi kasutamist tuleb niiske lapiga
eemaldada eelmisest toiduvalmistamisest jäänud
tolmu- või toidujäägid. Keedupaneeli
pealispinda tuleks regulaarselt pesta neutraalse
pesuvahendi vesilahusega. Perioodiliselt on
vajalik hoolsam puhastus selleks kasutage
spetsiaalseid klaaskeraamiliste pindade
hooldusvahendeid. Kõigepealt tuleks
eemaldada kõrbenud toidu- ja rasvajäätmed
kaabitsa abil (ei kuulu toote
komplekti) või selle puudumisel peene
liikumatu tera abil.
Puhastage pinda, sobivaid puhastusvahendeid ja
paberrätikuid kasutades, kuni pind on veel soe,
ja seejärel pühkige niiske ja kuiva lapiga. Kui
teie keedupaneeli külge on juhuslikult kinni
sulanud plastmassi- või fooliumitükke,
eemaldage need pliidi kuumalt pinnalt
viivitamatult kasutades kaabitsat, see on vajalik
pliidipinna riknemise vältimiseks. Toimige
samuti kui pildipinnale on sattunud suhkrut või
kõrge suhkrusisaldusega toiduaineid. Ärge
kunagi kasutage karedaid nuustikuid (harju) ega
abrasiivseid vahendeid. Ei tohi kasutada
keedupaneeli puhastamiseks sööbivaid
puhastusvahendeid samuti ka küpsetusahjude
puhastamiseks ja plekkide eemaldamiseks
mõeldud keemiliselt aktiivseid
puhastusvahendeid.
Keraamilise pinna
puhastusvahend
Kus on võimalik
soetada
Kaabitsad
Vahetatavad terad
Firmapoed, kaubamajad
supermarketid
COLLO Luneta HOB BRITE
Hob Clean SWISSCLEANER
Elektrikaupade ja
majapidamistarvete
kauplused
Lambi vahetamine praeahjus
Lülitage praeahi vooluvõrgust välja.
Eemaldage lambihoidiku klaasist kate.
Keerake lamp pesast välja ja asendage
see lambipirniga, mis talub kuumust
kuni 300
o
C ja millele on alljärgnevad
parameetrid:
- Pinge 230 V
- Võimsus 25 W
- Tüüp E 14.
Pange lambihoidiku
klaasist kate oma
kohale tagasi ja
lülitage praeahi
uuesti vooluvõrku.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15

Whirlpool K3C11(W)/R Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend