Electrolux EK5700 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
GAASIPLIIT
EK5700
EK6701
KASUTUSJUHEND
2
TÄHELEPANU!
Uue pliidi kasutamine on lihtne kuid parimate
tulemuste saavutamiseks on siiski vajalik lugeda
tähelepanelikult läbi kasutusjuhend ja tutvuda kõigi
juhistega enne, kui lülitate pliidi esimest korda sisse.
Kasutusjuhend annab juhised korrektse
installeerimise, kasutamise ja hooldamise kohta.
Lisaks on siin ka kasulikke nõuandeid toidu
valmistamiseks.
Electrolux Eesti AS pakub oma Hoolduskeskuses
parimat tehnilist tuge teie Electroluxi kodumasinatele.
GARANTII
Gaasipliidil on üheaastane (1) garantii.
Garantiitingimused järgivad alati üldisi garantiitingimusi.
Neid saab edasimüüjatelt ja maaletoojalt.
Paluge müüjal märkida ostukuupäev, mudel ja pliiti
identifitseeriv seerianumber, mis on märgitud
andmesildile, kasutusjuhendisse.
Hoidke kasutusjuhend ja ostutshekk alles kui tunnistus
ostukuupäeva kohta, millest alates garantii teie
gaasipliidil jõustub. Esitage need dokumendid
vajadusel Hooldekeskuse töötajale.
Eelmainitud dokumentide puudumisel on
Hooldekeskuse töötaja kohustatud teie käest nõudma
teostatud hoolde- või remonttööde ja varuosade eest
tasumist.
Seade vastab järgmistele EEC
Direktiividele:
73/23 – 90/683 (Madalpinge Direktiiv);
89/336 (Elektromagneetiliste seadmete Direktiiv);
90/396 (Gaasiseadmete Direktiiv);
93/68 (Üldnormid);
ja nende muudatustele.
TOOTJA:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.a.
Viale Bologna, 298
47100 FORLI
Itaalia
3
Hoidke kasutusjuhend alles, et saaksite seda ka edaspidi probleemide või küsimuste tekkides kasutada ja kui
müüte pliidi edasi või annate üle mõnele teisele isikule kasutada siis veenduge, et kasutusjuhend on pliidiga
kaasas. Ka uuel kasutajal peab olema võimalus tutvuda kasutusjuhendiga, et pliiti ohutult kasutada.
MÄRKUSED ON KIRJA PANDUD ÜKSNES TEIE JA TEIE LÄHEDASTE KAITSEKS, SELLEST TULENEVALT
PALUME TEIL KASUTUSJUHENDI HOOLIKALT LÄBI LUGEDA ENNE KUI TE PLIITI PAIGALDAMA VÕI
KASUTAMA HAKKATE.
· Antud toode on mõeldud kasutamiseks
koduses majapidamises täiskasvanud isikute poolt.
Ärge lubage lastel pliidiga mängida.
· Pliidi paigaldus on lubatud teostada üksnes selleks
volitatud isikute poolt. Kõik vajalikud muudatused,
mida on vajalik teha teie koduses elektriseadmes-
tikus, peab teostama kvalifitseeritud elektrik.
· Keelatud on muuta või püüda muuta gaasipliidi
konstruktsiooni ja omadusi.
· Vältige ebatasase pinnaga või deformeerunud keedu-
pottide kasutamist.
· Toidu valmistamisel õlis või rasvas (näiteks
praadimine, küpsetamine) pöörake eriti tähelepanu
sellele, et lisaained üle ei kuumeneks: lisaained
(rasvad) võivad kõrgel temperatuuril põlema süttida.
Seetõttu jälgige toidu ahju panemisel või välja
võtmisel, et vedelikku (õli, leemed, sulatatud
rasvad) ei valguks suures koguses ahju põhja.
Juhul kui hoolimata ettevaatusabinõudest siiski
valgub, puhastage hoolikalt ahju põhi enne järgmist
toiduvalmistamist. Nii väldite samuti ebameeldiva
suitsu ja lõhna teket.
· Pliidi pinnad jäävad peale väljalülitamist pikaks ajaks
kuumaks. Jälgige, et lapsed ei puutuks pliiti
kasutamise ajal ja hoidke neid eemal pliidist, mis ei
ole veel täielikult maha jahtunud.
· Pliidikate (kui on pliidiga kaasas) kaitseb suletult pliiti
tolmu eest ja avatult kogub lenduvaid rasvapritsmeid.
Vältige selle kasutamist muudel eesmärkidel. Enne
pliidikatte sulgemist puhastage kergelt kate ja laske
põletitel ja/või metallist alusplaadil maha jahtuda.
· Pange aluspann ahju üksnes siis, kui te kasutate grilli
või küpsetate ahjus liha. Valage pisut vett aluspannile,
et sinna valguv rasv ei tekitaks kõrbedes
ebameeldivat lõhna.
· Toidu väljavõtmisel ahjust vältige põletusi.
· Peske hoolikalt ahju lisavarustust (grilli ja aluspanni)
enne esimest kasutuskorda.
· Olge ettevaatlik pihustatavate puhastusvahendite
kasutamisel: ärge pihustage vedelikke kunagi
kaitsmetele ja muudele pliidi elektrilistele seadmetele
(juhtnupud, jms).
· Jälgige, et gaasipliidi ümber oleks piisav õhu
ringlemise tsoon. Puudulik ventilatsioon põhjustab
pliidi ülekuumenemist.
· Tähelepanu: gaasipliidi kasutamine tõstab tempera-
tuuri ja õhuniiskust ruumis, kuhu pliit on paigaldatud.
Kindlustage õhuvahetus kas loomuliku- või
sundventilatsiooniga.
Häirete korral pöörduge Electroluxi Hoolduskeskusse.
· Hügieeni- ja ohutustingimuste tõttu tuleb pliiti hoida
kogu aeg võimalikult puhtana. Rasv ja teised
toidujäätmed võivad süttida ja põhjustada tulekahju.
· Pliit on ette nähtud kasutamiseks ainult tavalises
koduses majapidamises.
Vältige pliidi kasutamist muudel eesmärkidel.
· Ärge paigaldage pliiti süttivate materjalide lähedusse
(näiteks tapeet, käterätikud, jne.).
· Kasutage ainult andmesildil märgitud gaasitüüpi,
andmesilt on kleebitud pliidile gaasivooliku vahetusse
lähedusse.
· Ärge katke kunagi kinni ahju põhjas olevaid õhutus
avasid. Ärge pange aluminiiumfoolimi otse ahju
põhjale.
· Pliit on raske, selle tõstmine ja nihutamine ei ole
soovitav.
· Enne hooldust või puhastamist lülitage pliit välja ja
laske pliidil jahtuda.
· Süütamise hõlbustamiseks süüdake põleti enne
keedupoti pliidile asetamist.
Pärast põletite süütamist veenduge, et leek põleb
korralikult. Enne keedupoti tulelt võtmist keerake leek
väiksemaks või kustutage.
· Jälgige, et rest on ahju korralikult paigaldatud
(vaadake juhendit).
· Isepuhastuvaid paneele tuleb puhastada üksnes vee
ja nõrga pesuainelahusega (vaadake puhastamise
juhendit).
· Ahjuvarustuse kappi võib panna üksnes kuumus-
kindlaid nõusid. Ärge pange sinna kergestisüttivast
materjalist esemeid.
· Häirete korral ärge üritage mitte kunagi ise
gaasipliiti remontida. Mittepädeva isiku teostatud
remont võib tuua kaasa õnnetusi ja ohte. Probleemide
või küsimuste tekkides vaadake kõigepealt
kasutusjuhendi vastavaid lõike. Kui te ei leia teid
huvitavat informatsiooni või ei saa teie probleem
lahendatud, siis võtke ühendust AS Electrolux Eesti
Hoolduskeskusega. Gaasipliidi hooldus- ja remonttöid
võib teostada üksnes selleks volitatud Hooldus-
keskus. Kasutage üksnes originaalvaruosasid.
4
Kasutamine Lk. 6
Paigaldus Lk. 6
Kasutamine Lk. 6
Gaasiahi Lk. 8
Nõuandeid ahju kasutamiseks Lk. 10
Grilli kasutamine Lk. 11
Toiduvalmistamise tabel Lk. 12
Hooldus Lk. 14
Paigaldusjuhend Lk. 15
Gaasiühendus Lk. 16
Erinevat tüüpi gaaside kasutamine Lk. 18
Vooluvõrku ühendamine Lk. 21
Mida teha, kui… Lk. 22
Garantii Lk. 23
Toidu küpsetamisel ahjus või grillides
kuumenevad pliidi klaaspind ja küljed. Ärge
lubage lastel pliidi vahetus läheduse
mängida.
Kui ühendate elektriseadmeid gaasipliidi
läheduses asuvasse seinakontakti, siis
veenduge, et juhe ei asetse pliidi põletite
kohal ja on ka muudest kuumenevatest
pindadest ohutus kauguses.
LASTE KUUMUSKAITSE (n.c. 35791)
Electroluxi gaasipliidid vastavad Euroopa ohutusnõuete
normatiividele.
Laste kaitsmiseks ahjuuksest kiirguva kuumuse eest on
saadaval pliidile väga kergelt kinnitatav kuumuskaitse.
Kuumuskaitset on võimalik osta meie
teeninduskeskusest ja edasimüüjatelt. Selleks, et te
saaksite oma gaasipliidile täpselt sobiva, siis on teil
vaja täpselt teada oma gaasipliidi mudelit.
5
PLIIDI MÕÕTMED
Tüüp Kõrgus Laius Sügavus
1 850 500 500
2 850 600 500
3 850 600 600
Tüüp Kõrgus Laius Sügavus
4 850 900 550
Gaasipliidi tarbitav võimsus ja tehnilised andmed on märgitud andmesildil, mis asub praeahju sees.
KASUTAMINE
6
PAIGALDAMINE
Pliidi paigaldust ja reguleerimist on lubatud teostada
üksnes selleks volitatud isikutel kooskõlas kehtivate
normatiividega.
Kasutusjuhendi paigaldusjuhendis on antud täpsed
juhised gaasipliidi paigaldamiseks.
Enne ahju esmakordset kasutamist eemaldage kõik
kaitsekiled, mis kaitsevad roostevabast terasest või
alumiiniumist pindu. Kuumutage ahju tühjalt, et
põletada ära valmistamise käigus jäänud kaitsemäärde
jäägid. Jääkainete põlemisel võib tekkida suitsu ja
ebameeldivat lõhna.
KASUTAMINE
Pliidi põletite nupud
Juhtpaneelil asuvad nupud gaasipliidi põletite
süütamiseks ja leegi reguleerimiseks. Põletite
reguleernuppe saab keerata vastupäeva kõige
väiksema leegi sümbolini ja päripäeva suunas keerates
maksimaalse leegi sümbolini.
Väljalülitatud
Maksimaalne leek
Minimaalne leek
Pliidil on kaitserelee. Kaitserelee toimib juhul, kui leek
peaks ära kustuma katkestades gaasi juurdevoolu
(näiteks vedeliku ülekeemine, tuuletõmme, jne.).
Pliidi põletite süütamine
Enne keedupoti pliidile asetamist süüdake põleti,
selleks viige tikk põleti juurde (elektrilise süütega
mudelitel vajutage süütenupule, hoides seda all kuni
leegi süttimiseni), samal ajal vajutage vastava põleti
nupp alla ja keerake see maksimaalasendisse ning
hoidke seda allavajutatult umbes 5 sekundit, mille järel
termokaitserelee deaktiveerub ja leek põlema jääb.
Seejärel keerake nupp asendisse, mis vastab soovitud
leegi suurusele.
Kui põleti ei sütti, kontrollige kas süüteküünal on
korralikult paigaldatud ja proovige uuesti süüdata.
Gaasitoite katkestamiseks keerake vastava põleti
nuppu vastupidises suunas asendisse «
h
».
Kui leek kustub ootamatult, keerake nupp
nullasendisse ja oodake enne kordussüütamist umbes
1 minut.
Toidu valmistamisel rasva või õli kasutades olge
äärmiselt tähelepanelik, sest need ained võivad
ülekuumenemisel süttida.
Tabel 1
Kasutavate keedupottide minimaalne ja
maksimaalne läbimõõt
PÕLETI MINIMAALNE
LÄBIMÕÕT mm
MAKSIMAALNE
LÄBIMÕÕT mm
Kiire (suur)
160 260
Poolkiire
(keskmine)
120 220
Abipõleti
(väike)
80 160
Kalanõu 120 x 270 210 x 380
7
TOIDUVALMISTAMSE NÕUD
Arvestage, et lai toidunõu vajab suuremat soojuspinda
ja -hulka, seetõttu valmib toit kiiremini kitsas nõus.
Toiduvalmistamiseks kasutage ainult sobiva suurusega
toidunõusid. Ärge võtke liiga väikseid toidunõusid
suppide valmistamiseks, sest sealt võib vedelik väga
kiiresti üle keeda ja ärge valige ka liiga suuri
toidunõusid kus toidud ei valmi piisavalt kiiresti.
NB! Pliidipõhjale valgunud rasvad ja leemed süttivad
kergelt.
Magustoitude valmistamisel kasutage kaaneta metallist
toidunõusid. Kaane kasutamisel võib nõrguda pliidile
puuviljamahla ja suhkrut, mis jahtudes suhkrustuvad ja
nende eemaldamine on raske.
Ärge asetage gaasipliidile plastiksangadega potti,
mille sangad ei pea kuumusele vastu.
Põlemisprotsessil tekkiva kuumuse efektiivseks
kasutamiseks ja gaasi säästmiseks on soovitatav
kasutada toiduvalmistamise nõusid sellistes
läbimõõtudes nagu tabelis 1, leheküljel 6 soovitatud.
Soovitatav on panna kaas nõudele, mida kasutatakse
toidu keemistemperatuurile tõstmiseks ja kohe kui toit
on keema hakanud, keerake leek toidu valmistamise
jätkamiseks sobivale suurusele.
Joonis 1
GRILLVARRAS
8
Käsitsi süütamine:
Avage ahju uks, viige põlev tikk parempoolse põletiava
juurde nagu on näidatud (joonis 3): vajutage ja keerake
päripäeva ahjunupp maksimaalsele temperatuuri
näidule, hoidke nuppu umbes 5 sekundit all, kuni
termokaitserelee deaktiveerub
Kui esimesel katsel põleti tööle ei hakka, korrake
süütamisprotseduuri, hoides ahju nuppu veidi kauem
all. Soovitud kuumuse saamiseks keerake nupp
vastavasse asendisse.
Automaatne süütamine:
Avage ahju uks, vajutage ja keerake vastavat nuppu
päripäeva kuni maksimaalse temperatuurini (joonis 6);
samaaegselt vajutage gaasi süütava sädeme
tekitamiseks süütenupule. Leegi süttimisel hoidke ahju
nuppu all veel umbes 5 sekundit, et termokaitserelee
deaktiveeruks.
Praeahju põleti süütamisel peab ahju uks olema
avatud.
Joonis 3
Joonis 5
Peale esmakordset praeahju põleti süütamist
soovitame ahju kuumutada tühjalt umbes 45
minutit maksimaalsel temperatuuril.
Toitu ahjus küpsetades või grillides soovitame
ülekuumenemise vältimiseks paigaldada ahju
uksele kaitseplaadi mis hoiab ust paokil.
Termomeetriga varustatud pliitidel kontrollige pärast
paari minutit termomeetri näitu ja viige ahju
temperatuuri reguleerimisnupp (joonis 5) soovitud
asendisse.
Ahjul on kaasas emaileeritud aluspann, mida
kasutatakse grillitavatest või vardas küpsetatavatest
toitudest eralduva leeme ja rasva kogumiseks ning
rest, mida kasutatakse ahjus grillitavate või
küpsetatavate toitude valmistamiseks.
Pliidid, millel saab ahjuresti alla kinnitada aluspanni
(joonis 4) on soovitav toidu valmistamisel grillis või
vardas, et vältida ahju liigset määrdumist, paigaldage
aluspann (A - joonis 4) resti (B - joonis 4) alla nagu
näidatud joonisel 4.
Joonis 4
GRILLVARRAS
9
Gaasipliidil on kaasas grillvarras, selle õigeks
kasutamiseks toimige nagu alljärgnevalt soovitatud on:
Kinnitage äravõetav käepide vardale,
paigaldage vardale kahvel ja valmistatav roog nii, et
see oleks varda suhtes võimalikult tsentreeritud. See-
järel ühendage omavahel varda mõlemad osad,
asetage varras raamile ja lükake rest kolmandasse
vahesse nii, et varda tagumine ots asetub praeahju
tagaseinas olevasse ajami pessa.
Enne praeahju sisselülitamist eemaldage vardalt
käepide.
Keerake ahju regulaator-nupp grillimisasendisse ja
lülitage grillimisajami sisse.
Toidu vardas valmistamise ajal on soovitatav jätta
praeahju uks paokile ja paigaldada juhtpaneeli
kaitseplaat nagu näidatud joonistel 8 ja 9.
Joonis 7
Joonis 8
Joonis 9
10
Toiduvalmistamise alguses peab leek olema suur ning
leegi reguleerimise nupp viidud näidule . Seejärel
reguleerige leek vajadusele vastavaks.
Leegi temperatuur on välispinnal kuumem kui
keskmes (tuumas), järelikult on otstarbekas reguleerida
leek nii suureks, et leek ulatuks keedupoti põhjani.
Poti alt välja sähvatavad leegid näitavad asjatut gaasi
kulutamist.
Vastupidiselt elektriplaatidele ei ole gaasitule puhul
vajalik, et keedupotid kataksid kogu plaadipinda. Gaasi
põlemisel tekkivad leegid “noolivad” keedupoti põhja ja
kannavad soojuse mööda põhja ühtlaselt laiali.
Gaasitulele ei ole tarvis erilisi keedupotte, vaid
plastmassist sangadega keedupotte ei ole soovitatav
kasutada.
Õhemate külgedega ja põhjaga keedupotid kannavad
sooja palju kiiremini toidule üle, kui paksu põhjaga.
MÕNED NÕUANDED PRAEAHJU KASUTAMISEKS
Tavaline kasutamine.
Soojus kandub küpsetatava roani nii alt kui ülevalt,
seetõttu on soovitav kasutada praeahju keskmisi
vahesid. Kui toit nõuab suuremat kuumust alt või
ülevalt, kasutage vastavalt ülemist või alumist vahet.
Ahju eelnev soojendamine.
Soojendades praeahju tühjalt enne, kui asetate ahju
valmistatava roa, algab roogade valmimine koheselt.
Soojus tõuseb ühtlaselt ja kiirelt tühjas praeahjus nii, et
igas ahju osas saab niisiis valmistada samaaegselt
erinevaid toite, mitmel erineval alusel.
Niisugune ahju kasutamine välistab õhuniiskuse ja kuiv
õhk takistab lõhnade ja maitsete edasikandumist ja
segunemist.
Korraga on võimalik kasutada mitut erinevat alust ja
samaaegselt neil erinevaid toite valmistada, näiteks
biskviidialus ja soolaste küpsiste alus koheseks
tarvitamiseks või külmutamiseks. Juhul, kui te
valmistate toitu siiski ühelainsal alusel, siis pange see
kõige alumisse praeahju vahesse, et paremini jälgida
küpsemist.
See ahi sobib lisaks ka kiireks toidu sulatamiseks,
kodus valmistatud konservide ja mahlasiirupite
steriliseerimiseks ja lisaks ka seente ning marjade
kuivatamiseks.
Õhukese põhjaga keedupottide kasutamisel on
soovitav toitu sagedamini segada. Paksupõhjaline pott
vähendab ülekuumenemisohtu, edastades siiski
piisava, ühtlase soojushulga. Kui soojus ei jaotu
ühtlaselt kogu keedupoti põhjale on oht, et toidud
soojenevad ainult kohati.
Soovitame mitte kasutada liiga väikseid keedupotte.
Laiad ja madalad keedupotid on sobivamad
suurematele põletitele, nendes soojeneb toit kiirelt.
Te ei kiirenda toiduvalmistamist sellega, kui panete
väikesed keedupotid suurtele põletitele, sest suur hulk
soojust läheb potist lihtsalt mööda. Õige keedupottide
asetus põletitele: väiksemad nõud väikesematel
põletitel ja suuremad nõud suurematel põletitel.
Praeahju funktsioonid.
Antud gaasipliidi praeahjus on võimalik toite
soojendada, küpsetada ja grillida. Seetõttu on soovitav
valmistada alati optimaalne kogus toitu.
Magustoitude valmistamine:
Soojendage eelnevalt praeahju (välja arvatud siis, kui
toidu valmistamise retseptis ei ole teisiti mainitud)
vähemalt 10 minutit enne roa ahju asetamist. Ärge
avage ahju ust, kui te tahate valmistada toite mis
peavad kerkima (näiteks kergitusainega taignad ja
sufleed), sest külm õhk katkestab küpsetiste kerkimise.
Küpsetiste valmimisastme kontrollimiseks pistke tikk
taignasse - kui tainas ei jää enam tiku külge on kook
parajalt küps. Valmimisastme määramiseks oodake
enne praeahju ukse avamist vähemalt ¾ ettenähtud
küpsetusajast.
Pidage meeles, et:
väliselt täiesti küps, aga seest veel ebapiisavalt
küpsenud kook vajab madalamat temperatuuri ja veidi
pikemat küpsetusaega. Kui kook on seest küps aga
pealispind vajab veel küpsetamist, siis on vajalik
küpsetamine lõpetada kõrge temperatuuriga.
Nõuanded liha valmistamiseks praeahjus:
Ahjus küpsetatava liha kaal peab olema vähemalt 1
kilo, et see küpsetamisel liigselt ei kuivaks. Pange
praad ahju madala äärega nõus, kõrge äärega nõu
takistab sooja juurdepääsu praele.
Kui te tahate anda praele kena välimuse, siis kasutage
pisut rasvaineid. Kui valmistatava lihatüki pekikiht on
õhuke, määrige lihatükki kergelt toiduõliga. Toiduõliga
määrimine on seevastu liiast, kui lihatükk on väga
rasvrikas. Kui lihatükil on rasv üksnes ühel küljel siis
kastke aeg-ajalt lihatükki praepanni põhja nõrgunud
leemega.
Punase liha (sealiha, veiseliha) tükid tuleb võtta
külmikust tund aega enne praeahju asetamist välja,
sest järsk temperatuurimuutus muudab liha kõvaks.
Punasest lihast praadi ei ole soovitatav soolata
küpsetamise alguses, sest sool imab lihast välja mahla
ja vere, takistades nii hästi pruunistunud krõbeda pinna
teket.
Soovitame praadi soolata vahetult pärast selle
valmimist. Liha võib panna küpsetamiseks mõeldud
aluspannile või praeahju küpsetusrestile, mille alla
tuleb panna aluspann, et koguda leem. Vajalikud
maitseained pannakse kohe alusele ainult siis, kui
valmistusaeg on lühike, vastasel juhul lisatakse need
viimasel pooltunnil.
11
Alustage veriste punaste lihade küpsetamist kõrgel
temperatuuril ja seejärel alandage temperatuuri, et liha
küpseks seest hästi ära. Valgete lihade (kalaliha,
linnuliha) küpsemistemperatuuri võib muuta algusest
lõpuni.
Küpsemise taset saab kontrollida, kui torkate kahvli
lihasse - kui kahvel läheb lihasse kergelt, on see täiesti
küps.
Küpsetamise lõppedes on soovitav oodata vähemalt 15
minutit enne, kui alustate liha lahti lõikamist, siis ei
voola leem lihast välja.
Taldrikud võib panna, enne nendel toitude
serveerimist, kõige madalamal temperatuuril praeahju
sooja.
Kala valmistamine:
Väikeste kalade valmistamisel praeahjus küpsetage
neid algusest lõpuni kõrgel temperatuuril. Keskmise
suurusega kalu küpsetage alguses kõrgel tempe-
ratuuril, seejärel alandage järk-järgult temperatuuri.
Suuri kalu küpsetage keskmisel temperatuuril.
Kontrollige küpsenud kalade valmimisastet, tõstes
õrnalt üles kõhuääre - liha peab olema valge ja
läbipaistmatu, juhul kui tegu ei ole lõhe, forelli või muu
sarnase kalaga.
Grillimine:
Grillis saab küpsetada väiksema kaaluga liha või
rupskeid, erineva suurusega lihalõike või tükke,
soovitatav aga ei ole grillida suuri, poolitatud ja küljele
pandud linde, kalu, mõningaid juurvilju (näiteks
väikseid kõrvitsaid, baklazhaane, tomateid, jne.),
lihavardaid ja meresaadusi.
Küpsetamisel võõbake liha ja kala kergelt üle toiduõliga
ja asetage lihtsalt praeahju restile (mille alla on
asetatud alusplaat), soolake liha (välja arvatud kala,
mida on soovitatav soolata enne küpsetamist seest)
küpsetamise lõpus. Rest tuleb panna praeahju 3 või 4
vahesse, sõltuvalt valmistatavate lihatükkide
paksusest. Paksemate lihatükkide puhul kasutage 3
vahet, õhemate puhul aga 4 vahet.
Valage 1- 2 klaasi vett alusplaadile, nii väldite suitsu
teket, mis tekib leeme ja rasvade pritsmete kõrbemisel.
Grillis on võimalik küpsetada ka riivleivaga kaetud
vormiroogasid, grillida võileibu ja küpsetada erinevaid
sorti puuvilju, nagu näiteks banaane, greipe,
ananassitükke, õunu, jne.
Puuvilju ärge grillige küttekeha lähedal.
Küpsetamise aeg.
Küpsetamise ajad varieeruvad vastavalt toiduainete
liigile, homogeensusele ja kogusele.
Soovitame jälgida roogade küpsemist ja kontrollida
tulemusi niikaua, kui saate samades tingimustes täiesti
sarnased tulemused.
KÜPSETAMISE AJATABELIS on antud orienteeruvad
küpsemisajad. Vastavalt kas ahjus või grillis
valmistamisele.
Järgige samuti hoolikalt toiduretseptis olevaid
märkusi.
Ettevaatust: ärge asetage kunagi otse ahju põhjale
toidunõusid, teisi alusplaadi tüüpe, lainjaid magustoidu-
vorme, katlaid, alumiiniumfooliumi jms. nõusid praeahju
töötamise ajal.
Sellest tuleneb soojusringluse seiskumine, mis võib
muuta toidu valmimise tulemust ja kahjustada praeahju
emailpinda.
VALMISROOGADE PRAEAHJUS SOOJENDAMINE
12
Praeahjus küpsetamine või grillimine.
Küpsetatav, grillitav toiduaine
Temperatuur
ºC
Praeahjuvahe*
Toidu-
valmistamise aeg
minutites
Biskviittaignast küpsetised
Marmorkook 175 2 60-70
Õhuke lehttaignakook 175 3 60-70
Margherita tort 175 3 35-40
Saiakesed
Tordipõhi 200 3 15-20
Lehttaignast kohupiimakook 200 2 35-40
Moosipirukad. 200 2 35-40
Pärmitaignast küpsetised
Võisai 200 2 35-40
Väikesed saiad
Lehttaigen 170 3 10-15
Moosipallid 200 3 30-40
Besee 140 3 120
Lasagne 225 2 40-50
Liha (valmistusaeg vastavalt paksusele 1 cm
kohta)
Praad pika valmistusajaga 175 2 12-15
Praad lühikese valmistusajaga 200 2 10-12
Hakklihapallid 200 2 30-40
Linnuliha
Part 1 ½-2 kg 200 2 120-180
Hani 3 kg 200 2 150-210
Kana 200 2 60-90
Kalkun 5kg 175 2 Umbes 240
Ulukiliha
Jänes 200 2 60-90
Metskitsekints 200 2 90-150
Hirvekints 175 2 90-180
Juurvili
Riivleivaga kaetud vormiroad 200 2 40-45
Kala
Gefaal 200 2 40-50
Pitsa 240 2 20-25
Grill
Seakarbonaad 3 15-20
Viinerid 3 20-25
Kana 2 60-70
Vasikapraad vardas 0,6 kg 70-80
Kana vardas 60-90
* Soovituslikuna on antud praeahju vahe, mis tagab optimaalse küpsemise (välja arvatud ahjupõhja tugi,
kuhu aluspanni ei ole võimalik paigaldada).
Grillimine
13
Grillitav Kogus Praeahju Temperatuur ºC Aeg minutites
toiduaine kg vahe
Kana 1-1,5 3 Maksimaalne 30
Võileib 0,5 4 Maksimaalne 5
Viiner 0,5 4 Maksimaalne 10
Karbonaad 0,5 4 Maksimaalne 8
Kala 0,5 4 Maksimaalne 8
VALMISROOGADE SOOJENDAMINE PRAEAHJUS
Roog Kogus kg Praeahju Temperatuur º C Aeg minutites
vahe
Seapraad 1,5 2 170 180
Biifsteek 1,5 3 220 60
Kana 1,2 2 190 90
GAASIPLIIDI PAIGALDUSJUHEND
14
Enne igat hooldusoperatsiooni tõmmake gaasipliidi pistik
seinakontaktist välja. Ärge tõmmake juhtmest, vaid hoidke
kinni pistikust.
Pliidi puhastamine
Sousti, leeme, viljamahla jne. kõrbenud pritsmed tuleb
eemaldada võimalikult kiiresti niisutatud käsnaga,
hilisemal pritsemete eemaldamisel on oht pliidi pinda
kriimustada.
Emailiga kaetud pindadelt kergete kriimude
eemaldamiseks kasutage tavalisi kergelt abrasiivseid
pulbrilisi puhastusvahendeid. Igapäevasel puhastamisel
kasutage vett ja pesuvahendit.
Peske emailiga kaetud reste vee ja pesuvahendiga (neid
võib pesta ka nõudepesumasinas).
Põletite puhastamiseks eemaldage leegitorud ja
põletikaaned ning peske neid sooja vee ja pesu-
vahendiga. Kuivatage leegitorud ja põletikaaned hoolikalt
enne tagasi paigaldamist.
Kontrollige, et põletid on õiges asendis. Leegitorusid võib
puhastada kareda riide või kergelt abrasiivse pulbriga.
Puhastage ahju ust ja klaasi ainult sooja vee ja
pesuvahendiga, vältige karedate riiete ja abrasiivsete
vahendite kasutamist.
Elektrilise süütega gaasipliitidel puhastage perioodiliselt
hoolikalt süütenuppe, et ei tekiks raskusi süütamisel,
lisaks kontrollige, et leegitorud ei oleks ummistunud.
Leegitorud tuleb hoida puhtana, sest mustad
leegitorud ei taga efektiivset põlemisprotsessi.
Praeahju puhastamine.
Peske ahi hoolikalt pärast kasutamist siis kui ahi on veel
kergelt leige. Sel ajal õnnestub teil kergesti eemaldada
rasva, kastet, kõrbenud suhkrutükke või muid ahju
ladestunud toidu jäätmeid. Kasutage sooja vett ja vedelat
pesuvahendit või pihustatavat praeahju puhastusainet.
Järgige puhastusaine kasutusjuhendit. Ärge pihustage
kunagi puhastusaineid gaasipliidi elektrilistele osadele.
Peske ahju varustust (grill, alusplaat, jne.) sooja vee ja
pesuvahendiga.
Eemaldage võimalikud kinnikõrbenud jäägid kergelt
abrasiivse pulbriga.
Praeahju seinad, välja arvatud põhi, on kaetud
spetsiaalse poorse emailiga (katalüütiline email) mis
imab endasse ja põletab kõrgel temperatuuril rasva.
Selliseid praeahju osi ei tohi puhastada
pesuvahendiga.
Ärge pange kunagi ühelegi ahju osale või ahju põhja
alumiiniumfooliumit, et koguda rasvapritsmeid.
See takistab soojuse normaalset ringlust, mis rikub
küpsetamise tulemuse ja võib kahjustada emailpinda.
Kontroll – Muu
Kontrollige regulaarselt gaasipliidi elastse ühendustoru
ühendusi ning võtke otsekohe ühendust vastava ala
spetsialistiga, kui te märkate mingeid kõrvalekaldeid.
Soovitame vahetada gaasitoru kord aastas.
Laske regulaarselt vastava ala spetsialistil õlitada
gaasiregulaatorite kraane. Kui te märkate
gaasiregulaatorite töös mingeid kõrvalekaldeid on vaja
koheselt lasta vastava ala spetsialistil pliiti kontrollida.
Gaasiballoonide kasutamisel ei tohi kasutatava
gaasiballooniga samas ruumis hoiustada tühje või
eeldatavalt tühje balloone, mis ei ole ühendatud
pliidiga.
Gaasiballooniruum
Pliidid, millel on gaasiballooniruum, peavad olema
paigaldatud nii, et selles ruumis oleks tagatud piisav
ventilatsioon. Võimalik on paigaldada alternatiivne
balloonihoidja (lisavarustus). Siis saab gaasiballooni-
ruumi kasutada kapina.
Praeahju valgusti lambi vahetamine (joonis 17)
Enne lambi vahetamist kontrollige, et praeahi oleks maha
jahtunud ja tõmmake pliidi pistik seinakontaktist välja.
Seejärel keerake lambi kate ja pirn välja ning vahetage
see analoogse kuumuskindla lambiga (300 ºC), mis
vastab alljärgnevatele omadustele:
Pinge: 230 V (50Hz)
Võimsus: 15 W
Sokkel: E14
Joonis 17
Ahjuukse puhastamine
Ahjuukse põhjalikuks puhastamiseks on võimalik uks eest
ära võtta. Selleks avage uks täielikult, keerake 180º
mõlemate hingede fiksaatoreid, tõstke uks umbes 30º alla,
tõstke ja tõmmake ust ülespoole (vt. joonis 18).
Tehes eelnimetatud toiminguid vastupidises järjekorras
paigaldage praeahju uks.
Joonis 18
GAASIPLIIDI PAIGALDUSJUHEND
15
Gaasipliiti võivad paigaldada ja tehnilist hooldust
teostada ainult vastava ala spetsialistid.
Pliit peab olema paigaldatud vastavalt kehtivatele
normatiividele, seadusandlusele ja paigaldusjuhendile.
Enne toimingute teostamist tuleb gaasipliidi pistik
seinakontaktist välja tõmmata ja jälgida, et pliit oleks
jahtunud.
PLIIDI VALMISTAJA EI VASTUTA RIKETE EEST,
MIS ON TINGITUD GAASIPLIIDI PAIGALDUS-
NÕUETE EIRAMISEST VÕI EBAÕIGEST KASU-
TAMISEST.
PAIGALDAMISE KOHT
Tähelepanu – gaasipliiti võib paigaldada ja
kasutada üksnes sellistes ruumides, kus on
tagatud pidev ventilatsioon vastavalt UNI 7129 ja
UNI 7131nõuetele.
Gaasipliidi normaalsete töötingimuste tagamiseks on
vajalik, et gaasileegi põlemiseks vajalik õhk pääseks
ruumi piisava suurusega ventilatsiooniavade kaudu,
mis tagaksid ruumis loomuliku ventilatsiooni
(paigaldamisel tuleb järgida kehtivaid normatiive UNI-
CIG 7129; 7131). Õhk peab sisenema ruumi läbi
ventilatsiooniavade, mis on otseühenduses välis-
keskkonnaga (Vt joonis 19-20). Soovitatav on, et
ventilatsiooniavad paikneksid välisseinas.
Ventilatsiooniava pindala peab olema vähemalt 100cm²
(võib olla üks või mitu avaust).
Ventilatsiooniavad peavad asetsema nii, et oleks
välditud ummistumine ja mööbli või muude esemetega
katmine. Õhu sissevooluavad on soovitav teha
põranda lähedale, väljatõmbeava vastas asuvasse
seina.
Juhul, kui gaasipliiti ei ole võimalik paigaldada ruumi,
kus on tagatud nõuetele vastav ventilatsioon, siis võib
vajalik õhk tulla ka kõrvalruumist, kui see ei ole
magamistuba või mõni muu ohtlik ruum ja et seal on
tagatud
UNI-CIG 7129 normatiividele vastav ventilatsioon.
Põlemisproduktide väljatõmme
Gaasipliitide kohal võib kasutada vastavalt nõuetele
paigaldatud õhupuhasteid, mis peavad olema
ühendatud ventilatsioonilõõriga, mille kaudu eemalda-
takse ruumist efektiivselt mürgised gaasid (joonis 21).
Juhul, kui õhupuhastit ei ole võimalik /soovi
paigaldada, siis on vajalik paigaldada õhu välja-
tõmbekanalile spetsiaalselt köögi kliimasse sobiv
elektriventilaator.
Kindlasti peab arvestama sellega, et ruumis kuhu on
paigaldatud õhu väljaimemise seade, oleks olemas
kindlasti piisava suurusega õhu sisselaskeavad (UNI-
CIG 7129) (joonis 22).
Minimaalne
õhu sisse-
laskeava
100 cm²
Joonis 19
Minimaal-
ne õhu
sisse-
laskeava
100 cm²
Joonis 20
Õhupuhasti
Minimaalne
õhu sisse-
laskeava
100 cm²
Joonis 21
Elektriventilaator
Minimaalne
õhu sisse-
laskeava 100
cm², ava peab
vastama
elektriventi-
laatori
ulatusele.
Joonis 22
KÖÖGIMÖÖBLI SISSE PAIGALDAMINE
16
ASETUS
Gaasipliidi paigaldamisel peab tuleohutuse tagamiseks
arvestama sellega, et pliidi kõrval olevad mööbli-
esemed ei oleks gaasipliidist kõrgemad ning mööbli ja
gaasipliidi vahele peab jääma vähemalt 2 mm vahe.
LOODIMINE
Pliiti saab loodida nelja reguleeritava tugijala abil.
Tugijalgu sisse või välja keerates (vt joonis 23-A) on
võimalik pliidi kõrgus külgneva mööbliga vastavaks ja
keedu ning küpsetuspinnad horisontaalseks
reguleerida.
GAASIÜHEDUS
Gaasipliit väljastatakse tehasest kindlale gaasitüübile
kohandatult ja reguleeritult vastavalt normatiivile UNI-
CIG 7129 – 7131.
Pliit on seadistatud vastavalt gaasitüübile, mis on
märgitud pliidi tagaküljel asuvale andmesildile. Kui pliit
seadistatakse ümber teist tüüpi gaasile, siis tuleb
kindlasti teha vastava sisuline märge ka andmesildile.
Gaasitüübi muutmiseks teostage toimingud vastavalt
kasutusjuhendi peatükis ”ERINEVAT TÜÜPI GAASIDE
KASUTAMINE” toodud juhistele. Selleks, et pliiti
võimalikult efektiivselt ja gaasi võimalikult säästlikult
kasutada, veenduge, et gaasirõhk vastab tabelis
”Põletite omadused” toodud väärtustele.
Kui gaasirõhk on erinev (või muutuv) ettenähtud
väärtustest on vaja paigaldada voolikule spetsiaalne
rõhuregulaator. Vedelgaasi puhul on lubatud
rõhuregulaatorite kasutamine, kui need vastavad
normatiivile UNI-CIG 7432 (vajalik on rõhk 30 mbar).
KAASASOLEVATE LIITMIKE KASUTAMINE
Metaangaasi kasutamiseks: paigaldage ”A”-tüüpi
liitmik (vt joonis 24).
GPL Vedelgaasi kasutamiseks: paigaldage ”B”-tüüpi
liitmik (vt. Joonis 24).
Liitmiku ja gaasitoru vahele paigaldage ainult tihend
“C” (vt.joonis 24).
Gaasipliiti on lubatud gaasiballooniga või gaasitorus-
tikuga ühendada nii painduva voolikuga kui teras-
toruga. Suurema ohutuse tagamiseks on soovitatav
teostada ühendus terastoruga.
Joonis 23 - A
Joonis 23 - B
Joonis 24
KÖÖGIMÖÖBLI SISSE PAIGALDAMINE
17
ÜHENDAMINE TERASTORUGA
Suurema ohutuse tagamiseks on soovitatav teostada
ühendus gaasiseadmele roostevabast terasest toruga
kooskõlas UNI-CIG 7140 nõuetega, nii et seadmele ei
langeks mingisugust survet.
Gaas tuleb pliiti sisse ühendusest Gc 1/2.
ÜHENDAMINE PAINDUVA VOOLIKUGA
Kui gaasiühendus on kergelt kontrollitav kogu ulatuses,
siis on lubatud kasutada ka painduvat voolikut
vastavalt normatiivile UNI-CIG 7140.
Painduv voolik tuleb paigaldada kindlalt liitmikule
arvestades vastavat ohutusnormatiivi UNI-CIG 7141.
Painduv voolik peab olema paigaldatud nii, et:
- selle temperatuur ei tõuseks mitte üheski punktis
kõrgemale kui 30 ºC; kraani ühendamisel painduva
voolikuga peab voolik minema pliidi tagant nagu
näidatud joonisel 25;
- vooliku pikkus ei ületaks 1500mm;
- voolik ei oleks liiga väikese läbimõõduga;
- voolik ei oleks pinges või keerdus;
- voolik ei toetuks teravatele servadele või
nurkadele;
- vooliku seisukord on lihtsalt kontrollitav terves
pikkuses.
Painduva vooliku kontrollimisel tuleb jälgida :
- pragusid, lõhesid, põletusjälgi jm kahjustusi nii
otstes kui terves ulatuses;
- materjali elastsust (peab olema elastne);
- roostet metallist liitmikel ja kinnitustel;
- kasutusaeg (5 aastat) ei oleks ületatud.
Kui te märkate kasvõi väikest kõrvalekallet kontrollides
gaasivoolikut vastavalt eeltoodud juhistele, siis ärge
parandage vaid asendage vigastatud voolik esimesel
võimalusel.
Pliidi ühendamiseks gaasiballooniga, peale juba
eelmainitud juhised, kasutage painduvat voolikut (UNI-
CIG 7140) viige voolik ballooniruumi tagant,
paigaldage ballooni liitmikule ja kinnitage kahe
spetsiaalse klambriga kapi seinale (vt. joonis 26).
Kasutage ballooni alust A (vt. joonis 26), et balloon
ümber ei kukuks.
TÄHELEPANU!
Kui gaasipliit on paigaldatud ja kõik ühendused
teostatud, siis kontrollige kõikide gaasiühenduste
hermeetilisust, kasutades selleks seebivett.
Ärge kasutage hermeetilisuse kontrollimisel leeki!
ÕIGE
PAINDUV
GAASIVOOLIK
(UNI 7140)
ELEKTRI-
JUHE
VALE
PAINDUV
GAASI-
VOOLIK
(UNI 7140)
ELEKTRI-
JUHE
Joonis 25
Joonis 26
KÖÖGIMÖÖBLI SISSE PAIGALDAMINE
18
ERINEVAT TÜÜPI GAASIDELE
KOHANDAMINE
Gaasipliit on tehases seadistatud maagaasi
kasutamiseks. Seadmega on kaasas komplekt
spetsiaalseid düüse ja liitmikke, mille abil saab muuta
pliidile sobivat gaasitüüpi.
Selleks, et pliit seadistada teisele gaasitüübile järgige
alljärgnevat juhist:
Tihendi asendamine (joonis 27)
Vedelgaas:
Kasutage komplektis sisalduvat toruliitmikku “A”.
Pange gaasitoru ja toruliitmiku vahele tihend “C” (vt.
joonis 27).
Metaangaas:
Kasutage komplektis sisalduvat toruliitmiku “B”. Pange
gaasitoru ja toruliitmiku vahele tihend “C” (vt. joonis
27).
Maagaasi kasutamiseks sobib sama toruliitmik, mis
metaangaasile.
Joonis 27
DÜÜSIDE VAHETAMINE JA
REGULEERIMINE
Pliit ei ole seadistatud vedelgaasi kasutamiseks.
Kui see osutub vajalikuks, siis pöörduge
Electroluxi hoolduskeskusesse ja paluge
seadistada pliit ümber. Selleks on vaja vahetada
kõikide põletite düüsid ja need seejärel reguleerida.
Düüside vahetamine:
Tõstke üles pliidi kate, võtke ära pliidi rest, võtke ära
põletite kaaned ja demonteerige leegitorud:
Keerake düüsid lahti ja asendage teisele gaasitüübile
vastavate düüsidega (vt. tabel 2).
Maagaasil töötamiseks, pärast spetsiaalsete düüside
paigaldamist, keerake düüsidele lisaks peale
spetsiaalsed düüsikatted: normaalpõletitele lisage
düüsi-kate A, ava läbimõõt 10mm, kiirpõletitele lisage
düüsi-kate C, läbimõõt 16mm (vt. joonis 29).
Joonis 28
DÜÜSIKATE
Joonis 29
19
Gaasipliidi põletite reguleerimine:
Vähendatud võimsusrezhiimile reguleerimiseks süüdake
põleti(-d), laske mõnda aega maksimaalse võimsusega
põleda ja kui põlemisprotsess on stabiliseerunud keerake
nupp minimaalse leegi asendisse, eemaldage
reguleerimisnupp(-ud)
(vt. joonis 32) ja juhul kui seadistate pliidi ümber
metaangaasilt vedelgaasile, siis keerake kruvi põhjast välja
umbes ¾ pööret.
Seevastu vedelgaasilt metaangaasile seadistades keerake
kruvi ¼ pööret ja umbes 1 pööre juhul kui seadistate pliidi
maagaasile. Reguleerige seni, kuni saate väikese stabiilse
leegi.
Monteerige osad tagasi eelpool kirjeldatud toimingutele
vastupidises järjekorras.
Reguleeringu lõplikuks kontrollimiseks reguleerige kõiki
nuppe maksimaalselt asendilt minimaalsesse jälgides leegi
stabiilsust ja et põletid ei kustuks.
Praeahju põleti düüside vahetamine:
Praeahju põleti düüside vahetamiseks toimige alljärgnevalt:
Avage praeahju uks, tõmmake ahju põhi välja, keerake põleti
kinnituskruvi (1 tk) välja (vt. joonis 33) ja võtke põleti välja.
Seejärel keerake düüs lahti ja võtke välja, asendage see
kasutatavale gaasitüübile sobiva düüsiga (vt. tabel 2) ja
monteerige kõik osad tagasi eelpool kirjeldatud toimingutele
vastupidises järjekorras.
Praeahju põleti reguleerimine:
Praeahju põletite reguleerimisel toimige põhimõtteliselt
samuti nagu pliidi põletitega. Laske praeahjul töötada
maksimaalsel temperatuuril suletud uksega umbes 10
minutit, keerake seejärel nupp keskmisse asendisse ja:
- kui seadistate gaasipliidi metaangaasilt vedelgaasile,
siis keerake kruvi lõpuni sisse
(vt. joonis 32);
- kui seadistate metaangaasilt maagaasile, siis keerake
kruvi lõpuni sisse ja seejärel umbes 1 ring väljapoole;
- vedelgaasilt metaangaasile seadistamisel keerake
kruvi 1/2 pööret välja ja 1,5 pööret juhul kui seadistate
maagaasile.
Reguleerige seni, kuni saate stabiilse leegi. Reguleeringu
lõplikuks kontrollimiseks reguleerige leeki nupust
minimaalselt maksimaalsele jälgides leegi stabiilsust.
Seejärel keerake leek minimaalsele asendile ning avage
ja sulgege mõned korrad praeahju ust. Kui leek kustub
tuleb reguleerkruvi 1/5 pööret välja keerata.
Seejärel korrake praeahju ukse avamise katset,
veendumaks reguleeringu õigsuses.
Joonis 32
Joonis 33
Joonis 34
20
PÕLETITE OMADUSED JA DÜÜSID
Tabel 2
Nimi Võim-sus
Gaasitüüp Põletitüüp 1/100mm
Nimi-
võimsus
kW
Vähen-
datud
võimsus
kW
m³/h g/h
Nimirõhk
m bar
Maagaas
(Metaan)
Kiirpõleti (suur)
Normaalpõleti
(keskmine)
Abipõleti (väike)
Kala
Termostaadiga ahi
119
96
70
119
116
105
3,0
2,0
1,0
3,0
2,4
0,65
0,45
0,33
0,85
1,0
1,1
0,286
0,190
0,095
0,286
0,286
0,228
-
-
-
-
-
-
20
Vedel-
gaas
(But/Prot)
Kiirpõleti (suur)
Normaalpõleti
(keskmine)
Abipõleti (väike)
Kala
Termostaadiga ahi
86
71
50
88
82
73
2,8
2,0
1,0
3,2
3,0
2,4
0,65
0,45
0,33
0,85
1,0
1,1
-
-
-
-
-
-
202
144
72
230
216
173
28-30/37
Ahju ja pliidi põletid ei vaja õhu vooluhulga reguleerimist.
TÄHELEPANU!
Kui gaasirõhk on erinev ettenähtust, siis peab gaasiballooni ja seadme vahele paigaldama vastava
rõhuregulaatori.
Vedelgaasi kasutamisel peab rõhuregulaator vastama normatiivile UNI-CIG 7432.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26

Electrolux EK5700 Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend