Whirlpool K3T76S(X)/U Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
KASUTUSJUHEND
K3G76 S/U
K3T76 S/U
K3G66 S/U
EESTI
KÖÖGIPLIIT
2
TÄHELEPANU
1. See seade on väljatöötatud koduseks
kasutamiseks siseruumides.
2. Käesolev kasutusjuhend on ettenähtud
ainult nende riikide jaoks, mille sümbolid
on kantud esilehele ja seadmel olevale
seeriaplaadile.
3. Käesolev juhend kehtib seadmetele, mis
kuuluvad klassi 1 (vaba seade) ja klassi
2 alaklassi 1 (kahe kapi vahele
paigaldatavad seadmed).
4. Enne seadme esmakordset kasutuselvõttu
lugege käesolev kasutusjuhend hoolikalt
läbi, kuna see sisaldab kogu
informatsiooni, mis on vajalik ohutusk
paigaldamiseks, kasutamiseks ja
hooldamiseks. Hoidke kasutusjuhend alati
käepärast, et tulevikus vajadusel seda
uuesti lugeda.
5. Veenduge pakendit eemaldades, et Teie
pseade ei oleks kahjustatud ja et ta on
täielikult komplekteeritud. Kui Teil on
selle suhtes kahtlusi, võtke koheselt
ühendust seadme müüja lähima
esindusega. Ärge jätke kunagi pakendi osi
(plastikkotid, vahtplast, naelad,
metallkinnitid) lastele kättesaadavasse
kohta, kuna need võivad lastele
potentsiaalselt ohtlikud olla.
6. Seadet võivad paigaldada ainult
kvalifitseeritud spetsialistid vastavuses
tootja soovituste. Ebaõige paigaldamine
võib ohustada inimesi, loomi või teie vara.
Ebaõige paigaldamine vabastab tootja
mistahes vastutusest.
7. Elektriline ohutus on garanteeritud ainult
efektiivse maanduse olemasolul, mis on
teostatud vastavuses elektriohutuse
reeglitega. Selle nõude täitmine on
kohustuslik. Kahtluste tekkimise korral
pöörduge seadmeid seadistavate
spetsialistide poole, kes kontrollivad
maandussüsteemi üle. Tootja ei vastuta
mistahes kahjude eest, mis on põhjustatud
maanduse puudumisest või selle vigadest.
8. Enne pistiku sisestamist vooluvõrku tuleb
kontrollida vooluvõrgu ja pliidi vastavust.
Vajalikud andmed on toodud (või
pakendil), kontrollige, et need vastaksid
majas leiduva elektri- ja gaasisüsteemile.
9. Kontrollige elektrisüsteemi võimsuse
vastavust seadme maksimaalse
võimsusega, mis on märgitud seadme
tagaküljel paiknevasse tabelisse. Kahtluste
tekkimise korral pöörduge vastavate
spetsialistide poole.
10. Paigaldamiseks on vajalik mitme-polaarne
lüliti väljalülitatud kontaktide vahega
vähemalt 3 mm või rohkem.
11. Juhul, kui pistikupesa ja voolupistik ei
ühildu omavahel, tuleb lasta vastavatel
spetsialistidel pistikupesa sobiva mudeliga
asendada, kusjuures kindlasti tuleb jälgida
juhtmete ristlõike sobilikkust. Adapterite,
mitmekohaliste pistikupesade ja/või
pikendusjuhtmete kasutamien ei ole
soovitatav. Juhul, kui nende kasutamine
on vältimatu, siis tuleb alati kasutada
selliseid ühe- või mitmefunktsioonilisi
adaptereid või pikendusjuhtmeid, mis
vastavad kehtivatele ohutusnõuetele.
Mingil juhul ei tohi ületada maksimaalset
võimsust, mis on märgitud üksikadapterile
või pikendusjuhtmele vüõi siis
maksimaalset voolutugevust, mis on
märgitud mitmefunktsioonilisele
adapterile.
12. Ärge jätke seadet süsteemidesse
ühendatuna seisma, kui te seda ei kasuta.
Kui te seadet ei kasuta, siis lülitage vool
pealülitist välja ja keerake gaas kinni.
13. Ventilatsiooniavad ja pilud ei tohi olla
kinni kaetud.
14. Käesoleva seadme kasutajal on keelatud
iseseisvalt voolukaablit vahetada. Alati
tuleb vigastatud kaabli parandamiseks või
asendamiseks võtta ühendust vastavate
psetsialistidega.
15. Teie pliiti võib kasutada ainult selleks
otstarbeks, milleks ta on ette nähtud. Pliidi
kasutamist mõneks teiseks otstarbeks
Seadme EFEKTIIVSE ja OHUTU töö
kindlustamiseks soovitame tungivalt:
• mitte kasutada Tootja poolt volitamata
isikute teenuseid;
• remondi teostamisel nõuda
originaalvaruosade kasutamist.
3
(näiteks ruumi kütmiseks) loetakse
mittesihtotstarbeliseks kasutamiseks ning
see võib olla ohtlik. Tootja ei kanna
mistahes vastutust kahjude eest, mis on
tekkinud ebaõige või mittevastava
kasutamise tõttu.
16. Elektriliste seadmete kasutamisel tuleb
järgida tervet rida põhireegleid.
Alljärgnevad on eriti olulised:
Ärge puudutage pliiti juhul, kui Teie käed
või jalad on märjad või niisked.
Ärge kasutage seadet paljajalu olles.
Ärge kasutage pikendusjuhtmeid, kui see
aga on hädavajalik, siis tuleb rakendada
ettevaatusabinõusid.
Ärge kunagi eemaldage pistikut
pistikupesast juhetpidi väljatõmmates - see
on väga ohtlik.
Ärge jätke seadet mitte kunagi
atmosfääritegurite mõju alla (vihm, päike
jmt.)
Ärge lubage lastel ja käesoleva juhendiga
mittetutvunud isikutel kasutada antud
seadet ilma järelvalveta.
17. Enne pliidi pesemist või muude
profülaktiktiliste toimingute sooritamist
eemaldage pistik alati pistikupesast või
lülitage vool elektrikilbist välja.
18. Probleemide ja/või rikete tekkimisel
lülitage pliit vooluvõrgust välja, sulgege
gaasikraan ning ärge hakake seaded ise
omavoliliselt lahti võtma.
Parandamisvajaduse korral võtke ühendust
müügijärgse teeninduskeskusega ning
nõudke ainult originaalsete varuosade
kasutamist. Nende nõuete rikkumine võib
mõjutada seadme ohutust.
19. Juhul, kui Teie arvates pliit ei ole enam
kasutuskõlblik, muutke ta täiesti
kasutuskõlbmatuks: kõigepealt lülitage ta
vooluvõrgust välja, lõigake ära toitekaabel,
võtke ära potentsiaalselt ohtlikud osad (see
on eriti tähtis laste ohutuse tagamiseks, kes
võivad mängida kasutuses mitteolevate
või äravisatud seadmetega).
20. Õnnetuste vältimiseks ärge asetage pliidile
ebatasase või deformeerunud põhjaga
nõusid. Püüdke paigutada nõud selliselt, et
nende käepidemed ei kuumeneks ning et
juhuslikult nende käepidemeid puudutades
poleks nende ümberminek võimalik.
21. Pliidi osad jäävad ka pärast väljalülitamist
veel kauaks kuumadeks. Olge ettevaatlik,
ärge puudutage kuumi detaile, vaid
oodake, kuni need täielikult jahtuvad.
22. Ärge kasutage töötava pliidi vahetus
läheduses kergestisüttivaid vedelikke
(alkohol, bensiin jt.).
23. Pliidi vahetus läheduses väikeste
elektriliste köögiseadmete kasutamisel
jälgige, et nende toitekaablid ei puutuks
pliidi kuumade osade vastu.
24. Kui pliiti ei kasutata, kontrollige, et kõik
nupud juhtpaneelil oleksid asendis “•”/”0”.
25. Kui seade on kasutusel, siis võivad
küttekehad ja ahjuukse detailid
muutuda ülikuumadeks. Ärge
puudutage neid ning hoidke lapsed
ohutus kauguses.
26. Gaasipliidi kasutamine vajab õhu
pidevat juurdevoolu. Pliiti paigaldades
täitke rangelt käesoleva juhendi
alalõigus ”Paigaldamine” toodud
juhiseid.
27. Mõningatel mudelitel on pliiti võimalik
katta klaasist kattekaanega. See võib
ülekuumenemise korral puruneda. Klaasi
pragunemise vältimiseks ära laske klaasist
katet veel kuumadele keeduplaatidele ning
sulgege kõik põletid.
28. Pliidi tugijalgadele paigaldamisel võtke
tarvitusele ohutusabinõusid, et vältida
pliidi tugedelt mahalibisemist.
4
PAIGALDAMINE
Alljärgnevad juhendid on nähtud ette
kvalifitseeritud spetsialistide jaoks, kes on
teadlikud gaasi ohutusnõuetest (paigaldamine ja
kasutamine) aastast 1984.
Tähtis: enne mistahes seadistustöid, hooldust
jmt. lülitage pliit elektrivõrgust välja ja
ühendage seade gaasi juurdevoolust lahti.
Paigutamine
Antud seade on töötatud välja teatud kaitsega
ülekuumenemise vastu klassis X; seetõttu võib
käesolevat seadet paigaldada kappide lähedusse,
soovitatavalt ei tohiks nende kõrgus ületada pliidi
kõrgust. Pliidi tagumise külje tagune sein peaks
olema mittepõlevast materjalist. Pidage meeles, et
pliidi tagumine paneel võib kuumeneda kuni
50
o
C üle ruumitemperatuuri.
Tähtis: Pliit tuleb paigaldada ja seda võib
kasutada püsiva ventilatsiooniga ruumis, selleks
on vaja järgida alljärgnevaid nõudeid:
a) Ruumis peab olema põlemisproduktide
eemaldamiseks piisav ventilatsioonisüsteem.
See võib olla väljatõmmei
elektriventilaator, mis lülitub automaatselt
sisse väljatõmbe töötamisel.
Väljatõmme suitsulõõri Otsene
olemasolul väljatõmme
b) Korralikuks põlemiseks peab värske õhk
ruumi pääsema. Õhu sissevool peab olema
vähemalt 2 m
3
/h iga kilovati installeeritud
võimsuse kohta. Õhk võib tulla otse õuest,
läbi 100 cm
2
suuruse ristlõikega toru, mille
konstruktsioon hoiab ära saastumise. Seadme
puhul, millel ei ole leegi juhusliku kustumise
korral gaasi ruumitungimist ärahoidvaid
ohutusseadmeid, peab toru ristlõikepindala
olema vähemalt 200 cm
2
(joon. A). Lisaks
sellele võib õhk tulla ka kõrvalruumist
(väljaarvatud magamistubadest ja
tuleohtlikest ruumidest) juhul, kui
sellel on sobiv õhutustoru olemas ja kui
ukse konstruktsioon võimaldab õhu
vaba läbipääsu (joon. B).
Juurdevoolu ava A Kõrvalruum
Ventileerimist
vajav ruum
Näide õhu juurdevoolu Ukse ja lävepaku vahelise
kindlustamise kohta pilu tagamine õhu vabaks
juurdevooluks.
Joon. A Joon. B
c) Pliidi pikemaaegsel töötamisel võib
osutuda vajalikuks täiendav
ventilatsioon, näiteks avatud aken või
konditsioneer.
d) Vedelgaas on õhust raskem ja koguneb
selletõttu allapoole. Ruumid, millistesse
on paigutatud vedelgaasi balloonid,
peavad olema varustatud väljatõmbe
ventilatsiooniga väliskeskkonda nii, et
juhusliku lekkimise korral saaks gaas
läbi selle välisõhku eralduda. Lubamatu
on gaasiballoonide paigaldamine või
hoidmine ruumides, mis on põrandast
madalamal (keldrites ja poolkeldrites).
Soovitame köögis hoida ainult
kasutuselolevat ballooni, paigaldades
selle kaugemale sellistest
soojusallikatest (praeahjudest,
kaminatest, ahjudest jt.), mis võiksid
kuumutada ballooni 50
o
C
temperatuurist kõrgemale.
5
Pliidi tasakaalu loodimine
(Ainult mõningate mudelite puhul).
Teie pliit on varustatud reguleeritavate
jalgadega, mis on ettenähtud selle loodi
viimiseks. Vajaduse korral keeratakse need jalad
pliidi nurkades olevatesse avavustesse
Tugijalgade paigaldamine
(Ainult mõningate mudelite puhul)
Pliit on komplekteeritud sisselükatavate
tugijalgadega, mis paigaldatakse pliidi põhja
alla.
Pliidi paigaldamine
Seadet võib paigaldada vahetult kõrvuti selliste
mööbliesemetega, mille pind ei ole pliidist
kõrgemal. Pliit võib olla kokkupuutes ruumi
seinaga ja köögimööbliga vaid juhul, kui need
võivad taluda toatemperatuurist 50
o
C võrra
kõrgemat temperatuuri. Pliidi paigaldamisel
tuleb kinni pidada järgmistest ohutusabinõudest:
a) Pliiti võib paigaldada kööki, söögituppa või
elutuppa, kuid mitte vannituppa või
duširuumi.
b) Köögimööbel, mille pind on pliidist
kõrgemal, peab olema paigutatud sellest
vähemalt 200 mm kaugusele.
c) Ventilatsiooniseadmed paigaldatakse
vastavalt nende ekspluatatsiooni kohta
kehtivatele kasutusjuhenditele.
d) Seinakapid võib paigaldada pliidi
külgseintega ühele joonele, kuid
vahekaugus kapi alumisest servast pliidi
tööpinnani ei tohi olla alla 420 mm. Vähim
vahekaugus pliidi ja kergestisüttivast
materjalist köögimööbli vahel peab olema
vähemalt 700 mm (joon.)
väljatõmme
e) Pliidi tagumise küljega kokkupuutuv sein,
peab olema kaetud tulekindla materjaliga.
Ühendamine gaasiga
Pliidi ühendamist gaasitorustikuga võib
teostada ainult kvalifitseeritud personal
vastavalt kehtivatele standartidele ning pärast
kontrollimist, et ühendatav gaasitüüp vastab
sellele gaasitüübile, mis on sellele seadmele
ette nähtud. Gaasitüübi mittevastavuse korral
toimige vastavalt peatükis „ Pliidi
reguleerimine erinevatele gaasitüüpidele”
toodud juhenditele.
Mõningate pliidimudelite puhul võib gaasi
ühendada pliidiga nii selle vasakult kui ka
paremalt poolelt. Gaasi ühenduskoha
muutmiseks vahetage omavahel sealne tuts ja
pimeäärik ning asendage tihend (tarnitakse
koos seadmega). Kui pliit tuleb ühendada
vedelgaasiballooniga, siis reguleerige selle rõhk
vastavaks kehtivatele ohutustehnika normidele,
gaasiballoonile tuleb kindlasti paigaldada
reduktor.
Tähtis: seadme ohutuks ja pikaajaliseks
töötamiseks veenduge, et gaasi rõhk vastaks
andmetele, mis on märgitud tabelisse nr. 1
„Põletite ja düüside andmed”.
6
Pliidi ühendamine gaasivoolikuga
Ühendage pliidiga selline gaasivoolik, mille
parameetrid vastavad siseriiklikele standartidele.
Vooliku ühendamisel tuleb kinni pidada
järgmistest ohutusabinõudest:
Voolik ei tohi kogu oma pikkuses puutuda
kokku pliidi osadega milliste temperatuur
on kõrgem kui 50
o
C.
Voolik ei tohi olla pikem kui 1500 mm.
Voolik ei tohi olla venitatud ega keerdus,
omada lookeid, ega väljasopistusi.
Voolik ei tohi olla kokkusurutud ega
puutuda kokku liikuvate detailide või
teravaservaliste esemetega.
Voolik peab kogu oma pikkuses olema
vaatluseks ja tema seisundi kontrollimiseks
ligipääsetav.
Kontrollige vooliku paigalduskoha tihedust selle
mõlemalt poolt ning fikseerige ta
surveklambritega. Kui kasvõi ühte neist
ülaltoodud nõudmistest ei õnnestu täita,
kasutage painduvaid metalltorusid.
Juhul, kui pliit paigaldatakse vastavalt
reeglitele, mis kehtivad 2. klassi 1. alamklassi
olmeseadmetele, siis vastavuses
gaasiühendamise kohta kehtivatele standarditele
võib ühendamiseks kasutada ainult painduvaid
metalltorusid.
Painduva õmblusteta terastoru ühendamine
keermestatud liitmikuga.
Eemaldage tuts. Painduv terastoru ühendatakse
sellesse samasse 1/2 tollise välimise
diameetriga väljundisse. Kasutage
ühendamiseks ainult siseriiklikele standartidele
vastavaid torusid ja tihendeid. Toru täispikkus ei
tohi ületada 2000 mm. Pärast ühendamist
veenduge, et painduv terastoru ei puutuks vastu
liikuvaid esemeid ega ei oleks kuskilt
kokkusurutud.
Ühenduse tiheduse kontrollimine
Tähtis: Pärast gaasi ühendamist kontrollige
seebivahuga võimalike lekete puudumist. Ärge
kunagi kasutage selleks lahtist tuld.
Toitekaabli ühendamine vooluvõrku
Varustage toitekaabel vastava pistikuotsaga (vt.
parameetrite tabelit ja kohalike standardeid) või
ühendage seade vahetult vooluvõrku (ilma
pistikuta ja pistikupesata). Viimasel juhul tuleb
paigaldada mitmesooneline lüliti, mis vastab
seadme koormusele ning mille lahutatud
kontaktide minimaalne vahekaugus on 3 mm,
kusjuures maandusjuhtmes ei tohi olla sees
katkestusi. Toitekaabel tuleb paigaldada
selliselt, et selle temperatuur kogu kaabli
pikkuses ei ületaks kunagi ruumi temperatuuri
enam kui 50
o
C võrra.
Enne ühendamist veenduge, et:
kaitsmed (korgid) või automaatlülitid ja
juhtmestik taluvad nii seda koormust, mis
neil juba on ja et nad kannatavad välja uute
installeeritud seadmete tõttu lisanduvat
koormust (vt. parameetrite tabelit);
maandus vastab reeglitele ja nõuetele, mis
on kehtestatud olmetehnika maandamise
kohta;
pistikupesa ja mitmesooneline lüliti asuvad
hõlpsasti ligipääsetavas kohas.
NB! Ärge kasutage kunagi pikendusjuhtmeid,
üleminekuid, kahe- või enamakohalisi
pistikupesi, mis võivad üle kuumenedes saada
tulekahju põhjuseks. Pistikupesa ja
voolupistik peavad olema kergesti
ligipääsetavad.
Pliidi reguleerimine erinevatele
gaasitüüpidele
Selleks, et kohandada antud pliiti sellest
gaasitüübist erinevatele gaasiliikidele, mille
jaoks on see pliit toodetud (märgitud kaanel
olevale sildile), tuleb toimida järgmiselt:
a) Düüside vahetamine pealmistes
põletites:
eemaldage restid ja võtke põletid pesadest
välja;
keerake 7 mm toruvõtme abil düüsid välja
ja asendage need uue gaasitüübi jaoks
sobilike düüsidega (vt. tabel nr. 1 „Põletite
ja düüside andmed”);
pange kõik detailid vastupidises järjekorras
tagasi.
7
b) Vähima leegi reguleerimine pealmistes
põletites:
pöörake nupp vähimasse asendisse;
võtke nupukate ära ja pöörake tema
reguleerimiskruvi (asub küljel või
reguleerimisvarda sees) erinevates
suundades seni kaua, kuni leek läheb
väikseks, kuid jääb siiski stabiilseks.
PÕLETITE JA DÜÜSIDE
PARAMEETRID
NB! Vedelgaasi puhul tuleb see reguleerimiskruvi
täielikult põhjani sisse keerata.
veenduge, et leek ei kustuks nupu kiirel
keeramisel maksimaalsest asendist
vähimasse asendisse.
c) Põletisse õhu juurdevoolu
reguleerimine:
Õhu juurdevool põletisse ei vaja reguleerimist.
Tähtis: Pärast kõikide operatsioonide lõpetamist
asendage senine tootetüübi kleebisetikett uuega
märkusega gaasitüübi kohta (kleebis on saadaval
teeninduskeskustes).
Märkus: Kui kasutatava gaasi rõhk erineb
soovituslikust (varieerub), tuleb toitetorule
paigaldada sobiv reduktor vastavalt kehtivatele
kohalikele siseriiklikele standarditele.
* Kuiv gaas temperatuuril 15
o
C ja 1013 mbar
G30 GPB-B) P.C.S. = 49.47 MJ/kg
G20 (GZ50) P.C.S. = 37.78 MJ/m
3
GZ350 (GZ35) P.C. S. = 27.20 MJ/m
3
K3G 76; K3G 66 K3T 76
Tabel 1
G20 (GZ50)
GZ350 (GZ35)
Põleti
Diameeter
Soojus-
võimsus
kW (p.c.s.*)
1/100
(mm)
Düüs
1/100
(mm)
Soojus-
võimsus
kW
(p.c.s.*)
Vool*
g/h
Soojus-
võimsus
kW
(p.c.s.*)
Nom.
Pihusti
1/100
(mm)
Vool *
l/h
Pihusti
1/100
(mm)
Vool *
l/h
Vähend.
Nominaalne
Kiire (suur) (R)
100
0.7
41
86
3.40
247
3.00
116
286
158
397
Poolkiire (keskmine) (S)
75
0.4
30
70
2.20
160
1.90
106
181
143
251
Täiendav (väike) (A) 55 0.4 30 50 1.30 95 1.00 79 95 106 132
Rõhk
Nominaalne
Minimaalne
Maksimaalne
36
29
44
20
16
25
13
10
16
8
TEHNILISED ANDMED
Praeahju sisemised mõõtmed
Laius : 39 cm
Sügavus: 44 cm
Praeahju sisemine maht
Kõrgus : 17 cm
Soojendamis– ja hoidmisruumi sisemised
mõõtmed
54 l
Laius : 42 cm
Sügavus: 44 cm
ENERGIA TÄHIS
Kõrgus : 23 cm
Direktiiv 2002/40/EÜ elektripliitide tähise kohta
Standard EN 50304
Energiakulu loomuliku konvektsiooni puhul
Kuumutusviis Traditsiooniline
Deklareeritud kulu sundkonvektsiooni puhul
Kuumutusviis Küpsetamine
______________________________________
Toitepinge ja -sagedus
vt. andmete tabelit
______________________________________
Põletid: kohandatud kõikidele gaasitüüpidele,
mis on toodud soojendamis- ja hoidmisruumi
sees vasakul või selle ruumi ukse siseküljel
asuvas parameetrite tabelis.
______________________________________
See seade vastab järgmistele Euroopa
Majandusühenduse direktiividele:
- 73/23/EEC 19/02/73 (Madalpinge) ja sellele
järgnevad modifikatsioonid;
- 89/336/EEC 03/05/89 (Elektromagnetiline
ühilduvus) ja sellele järgnevad
modifikatsioonid;
- 90/396/EEC 29/06/90 (Gaas) ja sellele
järgnevad modifikatsioonid
- 93/68/ EEC 22/07/93 ja sellele järgnevad
modifikatsioonid.
KÖÖGIPLIIT UUE PRAEAHJUGA „7 KOKKA”
A Tööpind
B Gaasipõletid
C Pealmiste gaasipõletite turvaseade
D Pealmine rest
E Juhtpaneel
F Reguleeritavad või sisselükatavad tugijalad
G Rasvakogumispann või küpsetusplaat
H Elektrooniline süüteseade
K Praeahju võrerest
L Selektornupp
M Termostaadi reguleerimisnupp
N Pealmiste gaasipõletite reguleerimisnupud
P Termostaadi lamp
S Taimer
9
SEADME KASUTAMINE
Pliidi erinevate funktsioonide valimiseks
kasutatakse juhtpaneelil olevaid nuppe ja
lüliteid.
.
Pealmiste gaasipõletite reguleerimisnupud
(N)
Iga põleti asekoht, mida vastav nupp
reguleerib, on skemaatiliselt märgitud
värvilise täisringiga . Põleti süütamiseks
lähendage sellele süüdatud tikk või
tulemasin. Samaaegselt suruge vastav nupp
alla ja pöörake seda vastu kellaosutite
liikumise suunda maksimaalse asendi
poole. Iga põleti leegi suurus on
reguleeritav maksimaalsele, minimaalsele
või vahepealsele tugevusele. Vastavad
sümbolid on kujutatud juhtpaneelil iga nupu
juures: maksimaalne leek ja
minimaalne leek Nuppude viimiseks
nendesse asenditesse, pöörake seda nuppu
positsioonist „•” väljalülitatud -
kellaosutite liikumisele vastassuunas ja viige
nupul olev jaotuskriips vajaliku sümboliga
vastavusse. Põleti väljalülimiseks pöörake
vastavat nuppu kellaosutite liikumissuunas
kuni takistuseni (vastab uuesti sümbolile
„•”).
Pealmiste gaasipõletite elektrooniline
süüde
Leegi süütamiseks vajutage vajalikule
nupule ja pöörake seda kellaosutite
liikumisele vastassuunas positsioonini
maksimaalne leek, kuni tuli süttib.
Tähelepanu: Kui leek peaks põletis
juhuslikult kustuma, lülitage gaas nupust
keerates välja ja oodake vähemalt 1
minut enne, kui proovite seda uuesti
süüdata.
Turvaseadmega mudelid
Mõned mudelid on varustatud leegi
turvaseadmega (vaata detaili C), mis
rakendub juhul, kui leek peaks juhuslikul
kustuma ja see katkestab gaasi pääsu
põletisse.
Tähtis: Kui pealmised põletid on varustatud
turvaseadmega, siis hoidke pärast põleti
sisselülitamist selle nuppu allavajutatuna 3
sekundi jooksul, lastes gaasil põleda kuni
termopaar soojeneb.
Pliidi 7 kokka puhul on ühte seadmesse
kombineeritud traditsiooniline konvektsioon-ahi
koos kaasaegsemate ventileerimis-võimalustega.
Tegemist on äärmiselt mitmekülgse seadmega,
mis võimaldab teil hõlpsasti ja ohutult valida 7
erineva küpsetusviisi vahel. Erinevad võimalused
on valitavad juhtpaneelil olevate nuppude abil:
Lselektor ja „Mtermostaat.
Märkus: Enne praeahju esmakordset kasutamist
kuumutage tühja praeahju avatud uksega poole
tunni vältel, seades termostaadi maksimaalsesse
asendisse. Veenduge, et tuba hästi õhutatakse.
Mõne aja jooksul võib eralduda ebameeldivat
lõhna see tuleb määrdeainete põlemisest, mida
kasutati konserveerimiseks praeahju laos
hoidmise perioodil.
Märkus: Paigutage praeahju põhjale
nõrutamispann, mis väldib kastme ja/või mustuse
sattumist praeahju põhjale, ainult praevarda (selle
olemasolul) kasutamisel. Kõigil teistel juhtudel
valmistage toitu ainult juhtsoontele paigutatud
restidel või pannidel. Mitte mingil juhul ärge
asetage toidunõusid (toite, alumiiniumfooliumi
jmt.) praeahju põhjale see või kahjustada ahju
põhja emailkatet.
Tähelepanu: pliidi kasutamiseks manuaalses
režiimis ilma küpsetamist koltrolliva taimerita,
tuleb viia indikaator juhtpaneelil vastavusse
sümboliga taimerinupul.
Praeahju valgustus
Praeahju valgustuse sisselülitamiseks viige nupp
„L” sümbolile . See valgustab praeahju ning
jääb põlema juhul, kui ahju mistahes elektriline
kuumutuselement on sisselülitatud.
10
1. Konvektsiooni režiim
- Seadke nupp „L” positsiooni:
- Seadke nupp „M” positsiooni 50
o
C ja Max
vahel.
Sellise seadistuse puhul hakkab valgustus
põlema ning ahju alumised ja ülemised
kuumutuselemendid on aktiveeritud. See on
klassikaline, traditsiooniline ahju režiim,
kuumuse suurepärase levikuga ja
vähendatud energiakuluga. Siiski on taolise
konvektsioonirežiimiga ahju kasutamine
ebapiisav selliste toitude valmistamiseks,
mis koosnevad väga erinevatest
koostisainetest, näiteks kapsas ribidega,
hautatud liha jne. Parimad tulemused on
saavutatavad liharoogade küpsetamisel
(smooritud või hautatud liha, guljašš,
metsloomad, sink jmt.), mis vajavad aeglast
küpsetamist ja pidevat vedelikuga kastmist.
Samuti on see üldiselt parimaks süsteemiks
kondiitritoodete ja puuviljade küpsetamisel,
eriti kui kasutada spetsiaalseid kaanega
kaetud küpsetusnõusid, mis on ettenähtud
ahjus kasutamiseks. Konvektsioonirežiimis
küpsetamisel kasutage korraga ainult ühte
panni või küpsetusresti, sest vastasel korral
jaotud kuumus ebaühtlaselt. Valige
küpsetusresti paigutamise kõrgus vastavalt
sellele, kas valmistatav toit vajab rohkem
või vähem kuumust ülevalt või altpoolt.
2. Kondiitritoodete küpsetusrežiim
- Seadke nupp „L” positsiooni:
- Seadke nupp „M” positsiooni 50
o
C ja Max
vahel.
Ventilaator hakkab tööle ning kõik
kuumutuselemendid on sisselülitatud. See
tagab maheda kuumutusprotsessi, mille
puhul põhikuumus tuleb altpoolt. See režiim
on ideaalne just delikaatsete toitude
valmistamiseks eelkõige kondiitritoodete
küpsetamiseks, mis peavad kerkima, kuna
altpoolt tulev kuumus soodustab
kerkimisprotsessi. Mõned nõuanded:
Alati soojendage ahju ette;
Ärge kunagi pange ahju korraga rohkem
kui ühe toidunõu;
Parem on kasutada küpsetusreste
(väljaarvatud küpsetuspannil küpsetamise
puhul), kuna need tagavad parema
õhuringluse; ärge jätke küpsetamise ajaks
mittevajalikke küpsetuspanne ahju;
Paigutage küpsetusrest ahjupõhjast arvates
kolmandasse või teise vahemikku, mis
võimaldab saada ahjupõhjast kumavast
kuumusest maksimaalset kasu. Paigutage pann
küpsetusresti keskele;
Kondiitritoodete küpsetamise ajal ärge avage
ahjuust temperatuuri järskude kõikumiste
vältimiseks, see võib raskendada
küpsetamisprotsessi ja põhjustada
kondiitritoodete allavajumise.
3. Pizzarežiim
- Seadke nupp „L” positsiooni:
- Seadke nupp „M positsiooni 50
o
C ja Max
vahel.
Sisse lülituvad nii põhjas olevad ja tsirkuleerivad
kuumutuselemendid kui ka ventilaator. See
kombinatsioon kuumutab ahju kiiresti üles, kuid
sunnib seadet hulgaliselt energiat tarbima (2700
W), kuid mis võimaldab ühtlase kuumuse
saavutamise tänu põhjast tuleva kuumuse
levitamisel õhuringluse abil. Pizzarežiim on
ideaalne selliste toitude valmistamiseks, mis
vajavad kõrget kuumust nagu näiteks pizza ja
suured röstitükid. Kasutage korraga ainult ühte
küpsetuspanni või resti. Kui te aga kasutate neid
korraga rohkem, siis tuleb kindlasti poole
küpsetamise pealt nende asukohti vahetada.
4. Ventilatsioonirežiim
- Seadke nupp „L” positsiooni:
- Seadke nupp „M positsiooni 50
o
C ja Max
vahel.
Alates sellest, kui kuumus kogu ahjus ühtlustub ja
saavutab püsiva taseme, hakkab ventilaator ahju
põhjas tööle ning õhk küpsetab ja pruunistab toitu
ühtlaselt terves ahjus. Selle režiimi puhul on teil
võimalik üheaegselt valmistada mitut rooga juhul,
kui nende küpsetusaeg ja temperatuur on enam-
vähem ühesugused. Üheaegselt võib kasutada
maksimaalselt 2 küpsetustaset, jälgides peatükis
„Mitmel tasandil üheaegne küpsetamine”. Antud
küpsetusrežiim on ideaalne pikemat küpsetusaega
vajavate toitude puhul, nagu näiteks lasanje jmt.
Lisaks sellele võimaldab kuumuse suurepärane
levik kasutada küpsetamiseks madalamat
temperatuuri ka röstitavate roogade
valmistamisel. Selle tulemusel läheb vedelikku
vähem kaduma, liha jääb mahlasem ning ka prae
kaalu langus on väiksem. Ventilatsiooniga režiim
11
on eriti sobiv kalade küpsetamiseks, mida on
võimalik valmistada väiksemas koguses
maitseainete lisamisega. Samuti on võimalik
suurepäraseid tulemusi saavutada selliste
köögiviljade küpsetamisel nagu kabatšokid
ehk suvekõrvitsad, baklažaanid, paprikad,
tomatid jmt. Magustoidud: ka pärmitaignast
küpsetiste jaoks on ventilatsioonirežiim
ideaalne. Lisaks sellele on seda režiimi
võimalik kasutada külmutatud liha, kala ja
leiva ülessulatamiseks, seades temperatuuri
vahemikku 80-100
o
C. Õrnemate toitude
ülessulatamiseks tuleb termostaat seada
temperatuurile 50
o
C või kasutada külma õhu
ringlust, seades termostaadi asendisse 0
o
C.
5. Grill
- Seadke nupp „L” positsiooni:
- Seadke nupp „M” positsiooni 50
o
C ja Max
vahel.
See äärmiselt kõrge ja otsene kuumus
võimaldab liha pinda kiiresti pruunistada,
jättes mahlad lihasse. Grillimisrežiim on
soovitatav ka teiste kõrget temperatuuri
vajavate roogade valmistamiseks: biifsteek,
vasikaliha, antrekoot, filee, hamburger jmt.
6. Topeltgrill
- Seadke nupp „L” positsiooni:
- Seadke nupp „M” positsiooni 50
o
C ja Max
vahel.
See mittegabariitne grill on täiesti uus
lahendus, mis suurendab küpsetamise
efektiivsust 50% võrra. Topeltgrill välistab
kuumenemata õhutaskud ahju nurkades.
Tähtis: Jätke alati ahju uks suletuks, kui te
kasutate grilli, see aitab saavutada parimat
tulemust ning säästa energiat (umbes 10%).
Grilli kasutamisel paigutage küpsetusrest
restide maksimaalsele kõrgusele (vt.
küpsetamise tabelit) ning pange sellest
allapoole üks nõrutamispann, et vältida
mustuse sattumist ahjupõhjale.
7. Ventileeritav topeltgrill
- Seadke nupp „L” positsiooni:
- Seadke nupp „M positsiooni 50
o
C ja
200
o
C vahel.
See kombinatsioon tõstab kütteelementide
kaudse soojuskiirguse efektiivsust tänu õhu
sundringlusele kogu ahjus. See aitab hoida
ära toitude pealt kõrbemist, võimaldades
kuumusel tungida toidu sisse. Suurepäraseid
tulemusi on võimalik saavutada lihast ja
köögiviljadest kebabide puhul, soustide, ribide,
lambalihast karbonaadide, kanade, vuttide,
sealihast karbonaadide jmt. puhul. See režiim on
ideaalne ka kalalõikude küpsetamiseks sellistest
kalaliikidest nagu mõõkkala, tuunikala, jmt.
Selle funktsiooni puhul võib panna ka praevarda
mootori pöörlema (selle olemasolul). Selle
funktsiooni kasutamine on eriti soovitatav
liharoogade küpsetamiseks nagu näiteks
kintsutükid, kodulinnud jmt.
Märkus: Grilli kasutamise korral (variandid 5,
6, 7) peab ahju uks olema suletud.
Praevarras
Praevarda kasutamisel toimige alljärgnevalt:
a) pange rasva kogumiseks esimesele
kõrgussoonele aluspann;
b) asetage praevarda raam
neljandale kõrgus-
soonele ja toetage
sellele praevarras,
lükates selle
spetsiaalsesse avasse
praeahju tagaseinas;
c) praevarda pöörlemine lülitage sisse viies
selektorinupu „L” asendisse
Termostaadi lamp (P)
See lamp näitab, et ahi on kuumenemas. Kui see
lamp kustub, siis on ahju sisetemperatuur
saavutanud termostaadinupu abil etteantud
kuumuse. Sellest ajamomendist alates hakkab
lamp süttima ja kustuma vastavalt vajadusele
hoida temperatuuri ühtlasel tasemel.
Praktilisi nõuandeid gaasipõletite kasutamiseks
Parimate tulemuste saamiseks pidage kinni
järgmistest põhireeglitest:
Kasutage toidunõusid, mis oma diameetri
poolest (vt. tabelit) sobivad põleti tüübile:
leek ei tohi ulatuda nõu ääre alt välja;
Kasutage alati siledapõhjalisi nõusid.
Pärast keemahakkamist pöörake põleti nupp
leegi vähimasse asendisse;
Katke alati keedunõud kaantega;
Põleti
Nõu põhja diameeter cm
Kiire (R)
24-26
Poolkiire (S)
16-20
Täiendav (A)
10-14
PRAKTILISI NÕUANDEID
Praeahju funktsioonide lai diapasoon
võimaldab toitu parimal viisil valmistada.
Aegamööda Te omandate isiklikke
kogemusi, mis võimaldavad Teil seadme
võimalusi järjest täieulatuslikumalt ära
kasutada. Lisaks sellele aitavad Teid
järgmised soovitused:
Eelkuumutamine
Juhul, kui praeahju on vaja eelnevalt
soojendada (põhimõtteliselt on see vajalik
siis, kui küpsetatakse pärmitaignast tooteid),
siis võib kasutada pizza režiimi
(kolmas valik) võimalikult kiiresti soovitud
temperatuuri saavutamiseks, et säästa
energiat. Kui aga toit on juba pandud ahju,
siis on võimalik valida mõni teine
küpsetamiseks paremini sobiv režiim.
Mitmel tasandil üheaegne küpsetamine
Kui teil on vaja üheaegselt küpsetada
rohkem kui ühel tasandil, siis kasutage
selleks ainult 4. valikut „ventileeritud
režiim“, mis on tegelikult ainus, mis on
sobilik sellelaadseks küpsetamiseks.
Kasutatavateks tasanditeks peaks olema
kolm keskmist tasandit, kuna alumisele ja
ülemisele tasandile võib saada osaks liiga
palju otsest kuumust, mis võib õrnema toidu
ära kõrvetada. Kui kõik kolm tasandit on
korraga kasutuses, siis võib keskmisel
tasandil asuv toit vajada veidi enam aega
valmimiseks. Seetõttu tuleks see jätta
mõneks minutiks pikemalt ahju. Kui te
valmistute tervet söögikorda üheaegselt
ahjus valmistama, siis paigutage keskmisele
tasandile see toit, mis vajab valmimiseks
kõige madalamat küpsemistemperatuuri
(peamiselt küpsetised).
Grilli kasutamine
Antud ahi võimaldab teil kasutada kahte
erinevat grillimismeetodit. Väiksemate
portsjonite korral kasutage valikut nr.5
Energiakulu selle valiku puhul on vaid
1200W; kuid see sobib ideaalselt väiksemate
toiduportsjonite grillimiseks, näiteks
röstisaiad, vorstikesed jmt.
Paigutage toidud grilli keskossa, kuna
sisselülitatud on ainult keskmine
kuumutuselement. Nurkades paiknev toit
võib jääda korralikult küpsemata.
Valiku nr. 6 all olev Topeltgrill
võimaldab ainsana teil grillida kogu pinna
ulatuses. Kasutage seda valikut juhul, kui
toit on paigutatud ebaühtlaselt ning te
soovite, et see pruunistuks kõikjal ühtlaselt.
Tähtis: Jätke alati ahju uks suletuks, kui
te kasutate grilli, see aitab saavutada
parimat tulemust ning säästa energiat
(umbes 10%).
Kui te kasutate grillivalikuid, siis on
soovitatav, et termostaat oleks seatud
maksimumile, kuna see on grillimiseks
kõige optimaalsem, sest ta kasutab kõige
täielikumalt ära infrapunast kiirgust. See
loomulikult ei tähenda seda, et madalamat
kuumust poleks võimalik vajaduse korral
kasutada, keerates lihtsalt nupust kuumust
vähemaks.
Grilli kasutamise korral paigutage
grillimisrest 4. tasemele (vt. küpsetustabelit)
ning pange grillimisresti alla rasva
kogumiseks pann, et vältida mustuse
sattumist ahjupõhjale.
Valiku nr. 7 all olev Ventileeritud
topeltgrill on äärmiselt kasulik toitude
kiireks grillimiseks, kuna kuumuse levimine
teeb võimalikuks mitte ainult pealispinna
ühtlase pruunistumise, vaid võimaldab toitu
ka põhjaosast korralikult läbi küpsetada.
Samuti on seda režiimi võimalik kasutada
suuremate lihatükkide või tervete lindude
grillimiseks. Lisaks sellele võib seda režiimi
kasutada ka toitude pruunistamiseks
küpsetamisprotsessi lõpetamisel.
Selle funktsiooni kasutamise korral
paigutage rest ahjupõhjast 2-le või 3-ndale
tasemele (vt. küpsetustabelit). Selleks, et
vältida rasva või mustuse sattumist
ahjupõhjale, paigutage grillimisresti alla 1-le
tasandile nõrutamispann. Kui te kasutate
seda funktsiooni koos praevardaga (selle
olemasolul mõnede mudelite puhul), siis te
võite valmistada toitu ka 1-sel tasandil,
näiteks kartuleid jmt.
13
Pirukate küpsetamine
Enne pirukate küpsetamisele asumist
soojendage alati eelnevalt praeahju.
Veenduge, et praeahi oleks piisavalt
kuumenenud (punane „P“ peab olema
kustunud). Tavaline valmistustemperatuur
on umbes 160
o
C. Küpsetamise ajal ärge
avage praeahju ust, et tainas alla ei vajuks.
Tainas ei tohi olla liiga vedel, vastasel korral
võib küpsetise valmimine venida.
Üldisi näpunäiteid:
Kui pirukas on väljast hästi küpsenud,
seest aga on toores:
Vähendage vedeliku hulka taina segamisel,
vähendage temperatuuri ja suurendage
valmistusaega.
Kui pirukas kleepub vormi külge kinni
Määrige vormi hästi ja raputage see jahuga
üle või kasutage küpsetuspaberit.
Kui pirukas on liiga kuiv:
Järgmisel korral tõstke temperatuuri 10
o
C
võrra ja lühendage valmistusaega.
Kui pirukas on liiga niiske:
Vähendage vedeliku hulka taignas või
vähendage temperatuuri 10
o
C võrra.
Kui piruka pind on liiga tume:
Paigutage pirukas madalamale tasandile,
vähendage temperatuuri ja suurendage
valmistusaega.
Kui üheaegselt valmistatakse mitut toitu
(funktsiooni „ventileeritud ahi“ puhul), ei
valmi toidud üheaegselt:
Kasutage madalamat temperatuuri. Pole
tingimata vaja võtta kõiki toite kõikidelt
tasanditel üheaegselt välja.
Pizza küpsetamine
Parima tulemuse saavutamiseks pizzade
küpsetamisel kasutage valikut 3 „Pizza
režiim
Kindlasti soojendage ahju eelnevalt
vähemalt 15 minutit;
Kasutage ahjuga kaasasolevat kerget
alumiiniumist pizzapanni; kui te kasutate
selleks tavalist küpsetuspanni, siis
küpsetusaeg pikeneb ning krõbeda
koorukese saavutamine on raskendatud;
Ärge avage pizza küpsetamise ajal sageli
ahjuust;
Juhul, kui pizzal on mitmekesine kate
(kolm või neli), siis on soovitatav
mozzarella juust lisada peale poole
küpsetamisprotsessi ajal.
Kala- ja lihatoitude valmistamine
Liigse ülekuivamise vältimiseks valmistage
liha ette vähemalt 1 kg suuruste tükkidena.
Kui valmistate heledamat liha nagu näiteks
sealiha, lindu või kala, kasutage madalat
temperatuuri (150-175
o
C). Toitude
valmistamisel punasest lihast nagu näiteks
ulukid, veiseliha, mis peab olema hästi
läbiküpsenud ja seest mahlane, tõstke
temperatuuri lühikeseks ajaks kuni 200-
220
o
C, seejärel viige temperatuur endiseks.
Üldiselt mida suurem on prae kogus, seda
madalam peab olema temperatuur ja seda
pikem on valmistusaeg. Pange liha
keskmisele restile, selle alla aga asetage
pann rasva kogumiseks. Pange rest praeahju
keskmisele kõrgussoonele. Kui tahate
suurendada altpoolt tuleva soojuse hulka,
kasutage praeahju alumist tasandit.
14
ELEKTROONILISE PROGRAMMEERIJA KASUTAMINE
See funktsioon võimaldab teil programmeerida
ahju või grilli alljärgneval viisil:
Viitstart pärast teatud ajaperioodi möödumist;
Kohene käivitumine teatud pikkusega
ajaperioodiks;
Taimer
Funktsioonide nupud:
: taimer – tunnid ja minutid;
: küpsetusaeg;
: küpsetusaja lõpp;
: küpsetusaja seadmine tagasiulatuvalt;
: küpsetusaja seadmine edasiulatuvalt;
Digitaalse kella lähtestamine
Pärast seda, kui sead on ühendatud vooluvõrku
või kui on toimunud elektrikatkestus, läheb
digitaalne kell automaatselt algseadesse 0:00
ning hakkab vilkuma.
Vajutage järjestikku nuppe ja ning
seejärel viige aeg algseadesse (4 sekundi
jooksul), kasutades selleks nuppe ja
Nupp seab kellaaega edasi.
Nupp seab kellaaega tagasi.
Kui kellaaega on vaja millalgi taas seadistada,
siis järgige täpselt neid samasid juhiseid.
Ahju manuaalne kasutamine
Pärast kellaaja seadistamist lülitub programm
automaatselt sisse manuaalse režiimi.
Märkus: Selleks, et pärast iga „automaatset“
küpsetamist taastada manuaalne režiim, tuleb
üheaegselt vajutada nuppudele ja .
Kindla kestvusega küpsetamise viivitatud
käivitamine
Selleks peavad olema kindlaksmääratud nii
küpsetusprogrammi pikkus kui ka aeg, mil
küpsetusprogramm peab lõppema. Oletagem,
et näidikul kuvatav kellaaeg on 10.00:
1. Pöörake ahju valikunuppe soovitud
funktsioonile ja temperatuurile (näiteks
konvektsioonahi, 200
o
C);
2. Vajutage nuppu ja seejärel
seadke paika küpsetusaeg (nelja
sekundi jooksul) kasutades nuppe
ja . Oletagem, et me
määrasime küpsetusajaks 30 minutit.
Displeilt on loetav järgmine näit:
Pärast seda, kui nupp on vabastatud,
kuvatakse taas umbes 4 sekundi
möödumisel hetke kellaaeg, kuid
koos sümboliga ja tähega „A“
(automaat).
3. Vajutage nuppu ning seejärel
nuppe ja , et määrata kindlaks
see aeg, mil küpsetusprogramm
peaks lõppema. Oletagem, et see
kellaaeg peaks olema 13:00:
4. Pärast seda, kui nupud on vabastatud,
kuvatakse umbes 4 sekundi
möödumisel taas hetke kellaaega:
Täht „A“ jääb põlema, et meenutada teile, et
küpsetamise pikkus ja lõpuaeg said
programmeeritud automaatses režiimis.
Sellest ajahetkest alates lülitub ahi
automaatselt kell 12:30 sisse ja 30 minuti
möödumisel uuesti välja. Kui ahi on
sisselülitunud, siis on sümbol kuvatud
kogu küpsetusaja vältel. Kogu
küpsetusprotsessi jooksul on võimalik
mistahes ajahetkel kuvada küpsetusaja
pikkust, vajutades nupule ning vaadata
ka küpsetamisaja lõppu vajutades nupule
.
Pärast seda, kui küpsetamisaeg on täis
saanud, hakkab taimer mõned minutid
helisema; helina välja lülitamiseks vajutage
ükskõik millisele nupule, väljaarvatud
ja nuppudele.
15
Kindla kestvusega küpsetamise kohene
käivitamine
Kui programmeeritakse ainult küpsetamise
kestvus (punktid 1 ja 2 „Kindla kestvusega
küpsetamise viivitatud käivitamine“), käivitub
küpsetamine kohe.
Programmeeritud küpsetusvaliku
histamine
Vajutage üheaegselt nuppudele ja .
Taimeri funktsioon
Taimeri funktsioon võimaldab sisestada kindla
ajahulga, mida taimer hakkab siis vähemaks
lugema. See funktsioon ei lülita ahi ei sisse ega
välja; ta üksnes hakkab helisema, kui aeg on
otsa saanud.
Kui on vajutatud nupule , siis on displeil
alljärgnev näit:
Seejärel kasutage ja nuppe, et
seadistada soovitud aeg. Pärast nuppude
vabastamist hakkab taimer kohe aega
vähemaks lugema ning displeil kuvatakse
hetke kellaaega.
Pärast seda, kui aeg on otsa saanud, kõlab
helisignaal, mida saab lülitada välja,
vajutades mistahes nupule (väljaarvatud
nuppudele ja ) ning sellest hetkest
alates kustub ka sümbol .
Andmete parandamine/muutmine
Sisestatud andmeid on võimalik
muuta mistahes ajal, vajutades
vastavale nupule ja pärast seda
nupule või .
Kui andmed küpsetusaja kohta
tühistatakse, siis tühistuvad
automaatselt ka andmed küpsetusaja
lõppemise kohta ning vastupidi.
Kui ahju programmeeritakse, siis ta
ei aktsepteeri sellist küpsetusaja
lõppu, mis jääb küpsetamisprotsessi
käivitamise ajahetkest varasemaks.
Helisignaali tugevuse reguleerimine
Kella seadmisel ja seadete kinnitamisel
kasutage helisignaali tugevuse
reguleerimiseks nuppu
16
SEADME HOOLDAMINE JA PUHASTAMINE
Enne pliidi puhastamist või mistahes muu
hooldustoimingu sooritamist lülitage pliit
vooluvõrgust välja. Seadmete
ekspluatatsiooniea pikendamiseks tuleb seda
regulaarselt ja hoolikalt puhastada, pidades
sealjuures silmas, et:
Puhastamiseks ei tohi kasutada
auruseadmeid.
Emailitud osasid ja isepuhastuvaid pindu
tuleb pesta sooja veega, kasutamata
sealjuures abrasiivseid või sööbivaid
vahendeid, mis võivad neid rikkuda.
Peske praeahju seestpoolt sooja vee ja
pesuvahendiga siis, kuni ta pole veel
täielikult jahtunud, seejärel loputage
hoolikalt ja kuivatage.
Leegihajutajaid peske regulaarselt kuuma
vee ja pesuvahendiga, kindlasti kõrvaldades
neile kogunenud tagi.
Elektroonilise süüte otsikut tuleb puhastada
ettevaatlikult ja regulaarselt, samuti
kontrollige, et gaasiavad poleks
ummistunud.
Pikemaaegsel kontaktil kareda vee või
agressiivsete (fosforit sisaldavate)
puhastusvahenditega võib roostevaba teras
kaotada oma tavapärased omadused.
Roostevabast terasest komponente
soovitatakse pesta veega ja kuivatada,
kõrvaldades hoolikalt veeplekid.
Mõnedel mudelitel on olemas klaasist kate,
mida tuleks puhastada kuuma veega, vältida
tuleks karedate lappide ja abrasiivsete
puhastusvahendite kasutamist.
NB! Ärge sulgege pliidi katet seni kaua, kuni
gaasipõletid on veel kuumad. Eemaldage
kaanelt enne avamist igasugune vedelik
Tähtis: Kontrollige gaasivooliku seisukorda
perioodiliselt ja mistahes defektide ilmnemisel
asendage see viivitamatult. Me soovitame seda
vahetada kord igal aastal.
Gaasikraanide hooldus
Kasutamise käigus võib tulla ette kraanide
kinnikiilumist ja raskusi nende keeramisel; sel
juhtumil nõudke kraani vahetamist.
Märkus: Vahetamist peab teostama tootja
poolt volitatud tehnik.
Lambi vahetamine praeahjus
(See protseduur ei kuulu garantiiremondi alla)
Lülitage praeahi vooluvõrgust välja.
Eemaldage lambihoidiku klaasist kate.
Keerake lamp pesast välja ja asendage
see lambipirniga, mis talub kuumust
kuni 300
o
C ja millele on alljärgnevad
parameetrid:
- Pinge 230 V
- Võimsus 25 W
- Tüüp E 14.
Pange lambihoidiku klaasist kate oma
kohale tagasi ja lülitage praeahi uuesti
vooluvõrku.
Pliidikatte eemaldamine
Pliidikatte puhastamise hõlbustamiseks võib
selle eemaldada. Selleks avage kaas täielikult
ja tõmmake seda ülespoole (vt. joon.).
17
PRAKTILISI NÕUANDEID KÜPSETAMISEKS
NB! Toidu valmimisaeg on märgitud ligikaudsena ning seda võib Teie äranägemise järgi muuta.
Grillimisel asetage alati ahjupõhjast arvestatuna esimesele tasandile nõrutamispann.
Selektornupu
positsioon
Toit
Kaal (kg)
Kõrgustase
ahjupõhjast
lugedes
Eelkuumutamise
aeg (min)
Termostaadi
nupu
positsioon
Küpsetusaeg
(min)
1Konvektsiooni
režiim
Part
Röstitud loomaliha
Röstitud sealiha
Biskviidid
Tordid
1
1
1
-
1
3
3
3
3
3
15
15
15
15
15
200
200
200
180
180
65-75
70-75
70-80
15-20
30-35
2. Kondiitri-
toodete
küpsetus-
režiim
Küpsised
Pirukad
Ploomikook
Biskviittaignast kook
0,5
1
-
-
3
2/3
3
3
15
15
15
15
180
180
180
160
20-30
45-50
40-50
25-30
3. Pizza režiim
Pizza
Röstitud loomaliha
Kana
0,5
1
1
3
2
2/3
15
10
10
220
220
180
15-20
25-30
60-70
4Ventilatsiooni
režiim
Pizza (2 tasandil)
Lasanje
Makaronitooted
Üleküpsetatud lapšaa
Lambaliha
Kana+kartulid
Makrell
Latikas
Ploomikook
Lehttainas (2 tasandil)
Biskviidid (2 tasandil)
Biskviittaignast kook
Makaronitooted (2 tasa)
1
1,8
1
1,5
1,5
1
1
1,5
1
0,5
0,5
1
2,5
2-4
3
3
3
2
2-4
2
2
3
2-4
2-4
2-4
2-4
15
10
10
10
10
15
10
10
10
10
10
10
15
230
180
180
180
180
200
180
180
160
190
180
165
200
15-20
30-35
20-30
20-30
40-45
60-70
3
55-60
40-50
20-25
10-15
20-25
35-40
5. Grilli režiim
Lest ja kalmaar
Kalmaar ja krevetid
varrastel
Tursa filee
Grillitud köögiviljad
1
1
1
1
4
4
4
3/4
5
5
5
5
Max
Max
Max
Max
8
4
10
8-10
6. Topeltgrill
Karbonaad vasikalihast
Kotletid
Hamburgerid
Makrell
Võileivad
1
1,5
1
1
4 tk
4
4
3
4
4
5
5
5
5
5
Max
Max
Max
Max
Max
15-2
20
7
15-20
5
Vardas küpsetatult
Vasikaliha vardas
Kana vardas
1,0
2,0
-
-
5
5
Max
Max
70-80
70-80
7 Ventileeritav
topeltgrill
Grillkana
Tindikala
Kana (vardas) +
kartulid (pannil)
1,5
1,5
1,5
-
2
2
-
-
5
5
5
5
200
200
200
200
55-60
30-35
70-75
70-75
Vardas küpsetatult
Vasikaliha vardas
Kana vardas
Lambaliha vardas
1,5
1,5
1,5
-
-
-
5
5
5
200
200
200
70-80
70-80
70-80
Mitmeharulisel
praevardal (olemasolul)
Kebab lihast
Aedvilja šašlõkk
1,0
0,8
-
-
5
5
Max
Max
40-45
25-30
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17

Whirlpool K3T76S(X)/U Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend