Whirlpool K3E11(W)/R Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
K3E11/R
Pliidiplaat
Paigaldamine ja kasutamine
Ohutusnõuded
1. Antud seade on mõeldud kasutamiseks siseruumides. Mitte
mingil tingimusel ärge kasutage seadet välitingimustes.
2. Pliiti võib kasutada kodustes tingimustes toidu
valmistamiseks ja soojendamiseks käesoleva juhendi
tingimusi arvestades. Seadme mittesihipärane ning tööstuslik
kasutamine, pliidi kasutamine kontorites,
teenindusettevõtetes, tervishoiuasutustes, haridusasutustes
jne ei ole lubatud. Seadme valmistaja ei kanna vastutust
seadme rivist välja minemisel eeltoodud punkti rikkumise
tulemusena.
3. Antud juhend on mõeldud Klass 1 (eraldi seisev) ja Klass 2
(kahe kapi vahele paigaldatav) seadmele.
4. Pakendi eemaldamine: seadme pakkematerjalid
(plastikaatkotid, penoplast, metallist kinnitused) võivad olla
lastele potentsiaalselt ohtlikud. Seetõttu visake
pakkematerjalid koheselt ära või siis pange lastele
kättesaamatusse kohta.
5. Veenduge, et teie pliit ei ole transpordi käigus vigastada
saanud ning on komplektne. Kahtluste tekkimisel võtke
viivitamatult ühendust seadme edasimüüjaga.
6. Pikendusjuhtmete ja adapterite kasutamine on keelatud.
Toitekaabel ei tohi olla pikem kui 1,5 m. Seadme valmistaja ei
vastuta süttimiste või kahjustuste eest, millised on tingitud
seadme võimsusele mitte vastavate pikendusjuhtmete,
harukarpide või toitekaabli kasutamisest.
7. Toitepistik ja pistikupesa peavad olema ühte tüüpi.
8. Pliiti võivad paigaldada ainult kvalifitseeritud elektrikud
vastavalt seadme tootja soovitustele ning asukoha maal
kehtivate eeskirjadega. Ebaõige paigaldus võib tuua kaasa
kehavigastusi, vigastada loomi või vara. Ebaõige paigaldamine
vabastab seadme valmistaja vastustusest sellest tingitud
kahjustuste eest.
9. Seadme ohutust on võimalik tagada ainult siis kui see on
korralikult ja tõhusalt maandatud vastavalt kõigile
elektriohutusnõuetele. Veenduge alati, et maandus on piisav.
Kahtluste korral võtke ühendust kvalifitseeritud elektrikuga,
kes maanduse sobivuse järele kontrollib. Seadme valmistaja
keeldub igasugusest vastutusest kahjude eest, millised on
tingitud ebapiisavalt maandatud süsteemist.
10. Enne seadme vooluvõrku ühendamist veenduge, et seadme
nimiplaadil toodud andmed (kas seadmel ja/või pakendil) on
kooskõlas teie majapidamise elektrivõrgu parameetritega.
11. kontrollige, et elektrivõrgu ning pesade võimsustaluvus
suudavad taluda seadme suurimat võimsust, mis on ära
toodud seadme nimiplaadil. Kahtluste tekkimisel võtke
ühendust kvalifitseeritud tehnikuga.
12. Paigaldamisel on vajalik paigaldada ka vähemalt 3 mm
kontaktivahega kõigi faaside ahelakatkestaja.
13. Kui seadme pistik ja pesa ei ole omavahel sobivad tuleb pesa
lasta kvalifitseeritud tehnikul sobiva vastu välja vahetada.
Tehnik peab samuti olema võimeline kontrollida pesa kaabli
ristlõike sobivust seadme poolt tarbitava võimsuse
edastamiseks. Adapterite, mitmikpesade ja pikendusjuhtmete
kasutamine ei ole soovitatav. Kui nende vahendite
kasutamine on sellegi poolest vajalik tuleb kasutada ainult
ühekordseid või mitme pesaga adaptereid ja
pikendusjuhtmeid, mis vastavad kehtivatele
ohutuseeskirjadele. Sellistel puhkudel ärge ületage
pikendusjuhtmel võiadapteril toodud maksimaalset võimsust.
14. Kui te seadet ei kasuta tõmmake pistik seinakontaktist välja.
Masina mitte kasutades lülitage pealüliti ja gaasivarustus
välja.
15. Jahutamiseks ja ventileerimiseks mõeldud avasid ei tohi
mingil juhul kinni katta.
16. Seadme kasutajal ei ole lubatud seadme toitejuhet välja
vahetada. Kaablit vigastumisel või kaabli välja vahetamise
vajaduse tekkimisel pöörduge alati valmistaja poolt volitatud
teeninduskeskuse poole.
17. Seadet võib kasutada ainult neil eesmärkidel, milleks ta on
ehitatud. Kõiki teisi kasutusi (näiteks ruumide kütmiseks)
loetakse mittesihipärasteks ning potentsiaalselt ohtlikuks.
Seadme valmistaja vabastab ennast vastutusest sellise
mittesihipärase või vastutustundetu kasutamise korral.
18. Elektriseadmete kasutamisel tuleb järgida kindlaid
põhimõttelisi ohutusnõudeid. Järgnevad punktid on neist
eriliselt olulised:
Ärge puudutage seadet kui teil on käed või jalad märjad.
Ärge kasutage seadet paljajalu.
Ärge kasutage pikendusjuhtmeid; kui nende kasutamine
on vältimatu tuleb tegutseda suure ettevaatusega.
Pistiku pesast välja tõmbamiseks ärge kunagi tõmmake
seadme juhtmest.
Ärge jätke seadet ilmastikunähtuste kätte (vihm, pike
jne).
Ärge laske lastel ning isikutel, kes ei ole seadme
kasutamisega kursis, seadet ilma järelvalveta kasutada.
19. Enne seadme puhastamist või hooldamist tuleb seade välja
lülitada ning eraldada vooluvõrgust.
20. Kui te enam seda tüüpi seadet ei kasuta tuleb seade peale
vooluvõrgust eraldamist toitejuhtme ära lõikamise teel
kasutuks muuta. Samuti tuleb ka kõik teised seadme
potentsiaalselt ohtlikud detailid ohutuks muuta pidades
silmas just seadmega mängida võivate laste ohutust silmas.
21. Juhusliku maha ajamise vältimiseks vältige elektrilistel
keedualadel ebatasaste või deformeerunud põhjaga nõude
kasutamist. Keerake keedunõude käepidemed juhusliku
maha ajamise vältimiseks sisse poole.
22. Ärge kasutage töötava seadme läheduses kergesti süttivaid
vedelikke nagu näiteks alkohol või bensiin.
23. Pliidi läheduses väikesi elektriseadmeid kasutades hoidke
nende toitejuhtmed eemal keeduala kuumadest pindadest.
24. Veenduge, et kui te seadet ei kasuta on nupud keeratud
asendisse „” / „O”.
25. Seadme kasutamise ajal võivad keedualad ning mõned ahju
ukse elemendid muutuda väga kuumaks. Olge
tähelepanelikud, et te selliste kuumade pindade vastu ei
puutu ning hoidke ka lapsed töötavast seadmest eemal.
26. Kui pliit on paigaldatud alusele võtke kasutusele vastavad
meetmed vältimaks seadme juhuslikku maha libisemist.
27. Kasutage ahju ukseklaasi puhastamiseks švammi ja
mitteabrasiivset puhastusvahendit, seejärel kuivatage
põhjalikult pehme lapiga. Ärge kasutage abrasiivseid
materjale või teravaid kraabitsaid kuna nad võivad
puhastatavat pinda kriipida ning tuua kaasa klaasi
mõranemise.
Paigaldamine
Alljärgnevad juhised on mõeldud kvalifitseeritud tehniku poolt
kasutamiseks tagamaks, et seade on paigaldatud, välja
reguleeritud ning tehniliselt hooldatud vastavalt kehtivatele
reeglitele.
Tähelepanu: muudatuste, reguleerimiste, hooldustööde jms
teostamise ajaks tuleb seade alati vooluvõrgust lahti ühendada.
Paigalduskoht
Seadet saab paigaldada mööbliesemete kõrvale, millised ei ole
kõrgemad kui pliit ise. Pliidi korralikuks paigaldamiseks tuleb
silmas pidada järgmisi ohutusnõudeid:
a. Pliidist kõrgemad köögikapid tuleb paigaldada pliidist
vähemat 200 mm kaugusele.
b. Tõmbekapid tuleb paigaldada vastavalt tõmbekapi juhendis
toodud nõudmistele. Igal juhul ei tohi tõmbekappi paigaldada
pliidile lähemale kui 650 mm.
c. Pliidi kõrval asuvate seinakappide ja pliidi vahele peab jääma
vähemalt 420 mm vaba ruumi.
d. Juhul kui pliit paigaldatakse seinakapi alla peab viimane
asuma pliidist vähemalt 700 mm kõrgusel (vt joonist).
e. Pliidi ümbrus peab vastama alljärgneval joonisel toodud
mõõtmetele.
Seadme loodimine (ainult osadel seadmetel)
Teie seadmel on reguleeritava kõrgusega jalad. Vajaduse korral on
need jalad võimalik kruvida seadme nurkade sisse (Fig A).
Jalgade paigaldamine (ainult osadel seadmetel)
Seadmega on kaasas külge surutavad tugijalad, milliseid on
võimalik paigaldada seadme põhja külge (Fig B).
Elektriühendused
Toitekaabli suurus sõltub elektriühendusest (vt järgmist
ühendusdiagrammi).
Toitekaabli paigaldamine
Kontaktikarbi avamine
Kruvige lahti kruvi V (FIg C).
Tõmmake ja avage ühendusbloki kaas.
Toitekaabli paigaldamiseks tegutsege järgmiselt:
paigaldage väike ühendus A-B vastavalt teotatava ühenduse
tüübile vastavalt joonisel D toodud skeemile.
Märkus: Tehase poolt on valmis pandud väikesed ühendused
230V ühe faasilise ühenduse jaoks (kontaktid 1-2-3 on üksteisega
ühendatud). Sild 4-5 asub kontaktikarbi alumises osas.
Ühendage kaablid (N ja
) vastavalt joonisel näidatule ning
keerutage kruvid kinni.
Kinnitage ülejäänud kaablid 1-2-3 liistu külge
Kinnitage toitekaabel spetsiaalse kaabliklambriga ning
sulgege karbi kaas keerates kruvi V uuesti kinni.
Toitekaabli ühendamine vooluvõrku
Ühendage toitekaabliga seadme nimiplaadil toodud koormusele
vastav pistik. Toitejuhtme ilma pistikuta otseühenduse korral tuleb
seadme ning vooluvõrgu vahele paigaldada vähemalt 3 mm
kontaktivahega kõikide faaside ahelakatkestaja (lüliti). Lüliti peab
olema kasutatava vooluhulgaga sobiv ning vastama kehtivatele
reeglitele (lüliti ei tohi katkestada maandusjuhet). Toitejuhe tuleb
paigaldada selliselt, et selle temperatuur ei tõuseks üle
toatemperatuuri enam kui 50°C võrra kogu oma pikkuses. Enne
ühenduse tegemist kontrollige, et:
vooluahela kaitse ning elektrisüsteem ise suudavad
kasutatavale koormusele vastu pidada (vt seadme nimiplaati).
vooluvõrk on korralikult maandatud vastavalt kehtivatele
eeskirjadele.
Pistikupesa ning ahelakatkestaja peavad peale pliidi
paigaldamist jääma kergesti ligipääsetavaks.
Tehniline spetsifikatsioon
Ahju mõõtmed (l x s x k) 39 x 44 x 34 cm
Maht 58 l
Ahju võimsustarbimus max 2100 W
Elektriline pliidiplaat kiire ø 145 mm: 1500W
kiire ø 180 mm: 2000W
Pliidi võimsustarbimus max 7000 W
Pinge ja sagedus vt nimiplaati
Energiasilt
Direktiiv 2002/40/EC elektriahjude siltide osas
Norm EN 50304
Energiatarbimuse Klassi sertifitseerimine Loomulik konvektsioon
Kuumutusrežiim: Staatilne
Antud seade vastab järgmistele Euroopa Majandusühenduse
direktiividele
73/23/CEE (madalpinge) ning selle hilisemad muudatused
89/336/CEE (elektromagnetiline ühilduvus) ning selle
hilisemad muudatused
93/68/EEC ning selle hilisemad muudatused
Vanast elektriseadmest vabanemine
Vastavalt Euroopa Liidu direktiivile 2002/96/CE
elektri- ja elektroonikaseadmete utiliseerimise
kohta (WEEE) ei tohi elektriseadmeid visata ära
koos tavalise olmeprügiga. Kasutud seadmed tuleb
toimetada spetsiaalsetesse kogumispunktidesse, et
eraldada seadmetest seal leiduvad väärtuslikud
materjalid ning tagada loodusele ja inimese tervisele ohutu
jäätmete käitlemine. Täpsema info seadme
utiliseerimisvõimaluste kohta saate te kui pöördute kohaliku
omavalitsuse, jäätmekäitlusfirma või kaupluse poole, kus kohast
te seadme endale muretsesite.
Kõik juhtivad kodumasinate tootjat tegutsevad aktiivselt
seadmete kogumise ja utiliseerimise süsteemide loomisega.
Elektriahi ja –pliit
A. Ülekeenud toidu kogumisvann
B. Keedualad
C. Juhtpaneel
D. Ahju siinid
E. Tilgaplaat või küpsetusplaat
F. Reguleeritava kõrgusega või tavalised jalad
G. Selektor
H. Roheline pilootlamp
I. Keeduala nupp
L. Termostaadi nupp
M. Taimeri nupp
N. Termostaadi nupp
Ahju erinevad funktsioonid ja kasutamine
Seadme erinevaid funktsioone juhitakse juhtpaneelil asuvate
nuppude abil.
Märkus: esimest korda seadet kasutades soovitame teil keerata
termostaat suurima võimaliku temperatuuri peale ning jätta ahi
sedasi pooleks tunniks või tunniks seisma ilma midagi ahju
panemata. Ahju uks peab sellel ajal olema suletud. Seejärel avage
ahju uks. Sellise esimese kuumutamise juures sageli tuntav lõhn
tekib ahju säilitamiseks kasutatavate kaitsekihtide aurustumisel
kuumutamise käigus.
Tähelepanu: pöördvarrast (kui on) kasutades kasutage ainult ahju
alumist riiulit. Kõikide muude küpsetamiste puhul ärge alumist
riiulite kasutage ning ärge pange mingeid esemeid töötava ahju
põhja kuna sedasi võite te kahjustada ahju emailkatet. Pange oma
nõud (nõud, alumiiniumfoolium jne) alati seadmega kaasas olevale
restile.
Ahju nupud
Nende kahe juhtnupuga on teil võimalik valida vastavalt
valmistatavale toidule erinevaid ahju funktsioone ning erinevaid
valmistamistemperatuure. Erinevaid valmistamisfunktsioone
valitakse kahe nupu abil:
G – funktsioonide selektor
N – termostaadinupp
Nuppude keeramisel „0” asendist erinevasse asendisse süttib
põlema vastav indikaatorlamp.
sümboliga tähistatud
positsioon võimaldab lülitada ahju valgustust sisse ilma
kuumutuselemente seejuures sisse lülitamata. Kui ahju valgustus
põleb tähendab see, et ahi on sisse lülitatud. Valgustus jääb
põlema kuni ahju kasutamise lõpuni.
Staatiline ahi
G nupu asend
N nupu asend: 50°C ja Max vahel
Ahju valgustus süttib põlema ning ülemine ja alumine
kuumutuselement lülitub sisse. Termostaadiga valitud
temperatuur saavutatakse automaatselt; termostaat hoiab
temperatuuri ühtlasel tasemel. Tänu väga heale temperatuuri
jaotusele on selle funktsiooniga võimalik valmistada igat liiki toite.
Alumine kuumutuselement
G nupu asend
N nupu asend: 50°C ja Max vahel
Ahju valgustus ning alumine kuumutuselement lülituvad sisse.
Termostaadiga valitud temperatuur saavutatakse automaatselt
ning hoitakse ühtlasel tasemel. Antud funktsiooni soovitatakse
selliste (nõudes asuvate) toitude lõpetamiseks, millised on väljast
valmis, kuid seest vajavad veel küpsemist või siis moosi või
marjadega kaetud magustoitude pealt pruunistamiseks. Pange
tähele, et selles funktsioonis ei ole võimalik saavutada võimalikku
suurimat temperatuuri 250°C; kasutage seda ainult toitude puhul,
kus on võimalik piirduda 180°C temperatuuriga.
Ülemine kuumutuselement
G nupu asend
N nupu asend: 50°C ja Max vahel
Ahju valgustus ning infrapunagrill lülituvad sisse. Mootor paneb
pöördvarda pöörlema. Grilli kõrge ning otsene kuumus lubavad liha
välispinna koheselt pruunistada nii, et liha jääb õrnaks ning kõik
mahlad jäävad lihasse sisse.
Grill
G nupu asend
N nupu asend: 50°C ja Max vahel
Ahju valgustus ning topelt grill kuumutuselement lülituvad sisse.
Mootor paneb pöördvarda pöörlema. Grill on suurem kui
keskmiselt grillid on ning täiesti uues ehitus võimaldab
suurendada grilli tootlikkust 50% võrra. Topeltgrill tagab, et ka
toidu nurgad saavad korralikult ära pruunistatud.
Tähelepanu: grilli kasutades tasub parimate tulemuste
saavutamiseks ahju uks kinni hoida. Samuti hoiate te sedasi ka
kokku elektrienergiat (ligi 10%). Grilliga toitu valmistades pange
toidu rest kõige alumisele kõrgusele (vt valmistamistabelit). Rasva
ja mahlade kogumiseks pange kõige ahju kõige alumisele
kõrgusele tilgakogumisrenn.
Tähelepanu: kui grillimise ajal tuleb ust lahti hoida pange ukse ja
juhtpaneeli vahele deflektor D. Deflektor hoiab ära juhtpaneeli
kahjustumise kuumuse tõttu.
Pöördvarras
Pöördvarda kasutamiseks tegutsege järgmiselt:
a. Pange esimesele kõrgusele tilgakogumisrenn.
b. Kinnitage 4 kõrgusele pöördvarda tugi. Kinnitage varras ahju
tagaseinas asuvasse spetsiaalsesse avasse.
c. Pöördvarda käivitamiseks keerake selektor G väikeste
lihakoguste korral asendisse
(grillimisvõimsus on
vähendatud 50%) ning suuremate koguste puhul asendisse
(grill töötab täie võimsusega).
Ahju töötamise pilootlamp (L)
Süttib põlema ahju kuumenemise ajal. Lülitub välja kui
temperatuur ahju sees on saavutanud valitud suuruse. Sellest
hetkest edasi lülitub lamp vaheldumisi sisse ja kustub näidates
sellega, kuidas termostaat ahju temperatuuri ühtlasena hoiab.
Elektripliidi keedualade juhtnupud (I)
Pliit võib olla varustatud erinevates kombinatsioonides
standardsete, kiirete või automaatsete elektriliste keedualadega
(kiirplaadid erinevad teistest keskmes oleva punase täpi poolest,
automaatplaatidel on keskel alumiiniumketas).
Soojuse paremaks üle kandmiseks ning keeduplaatide
deformeerumise vältimiseks soovitame teil kasutada tasase
põhjaga nõusid, mille põhja läbimõõt ei ole kasutatavast
keeduplaadi läbimõõdust väiksem. Järgnevas tabelis on näha
kontrollnupu erinevate asendite ning neile vastavate võimalike
kasutuste vahel.
Asend Normaalne või kiirplaat
0 Välja lülitatud
1 Juurviljad, kala
2 Kartulid (auruga), supid, oad
3 Suure koguse toidu pikemaajalisem valmistamine
4 Praadimine (keskmine)
5 Praadimine (üle keskmise)
6 Pruunistamine ning kiire keema ajamine
Enne keeduplaatide esimest korda kasutamist peaksite neid
tühjalt ilma pottide ja pannideta umbes 4 minutit
maksimumtemperatuuril kuumutama. Selle aja jooksul plaatide
kaitsekiht tugevneb ning saavutab oma suurima vastupidavuse.
Roheline pilootlamp (H)
Süttib pliidi sisse lülitamisel põlema.
Taimerinupp
Taimeri kasutamiseks peab heliseja M olema üles keeratud.
Selleks keerake ta täis tiir päripäeva suunas ning seejäre tagasi
soovitud ajale nii, et nupul olev minutite arv oleks kohakuti paneelil
oleva märgistusega.
Tähelepanu
Ärge lastel ahju ust puudutada kuna see muutub töötamise käigus
väga kuumaks.
Hoideruumi (kui on) seinad võivad muutuda väga kuumaks.
Hoiatus: Ärge kunagi pange nõusid või esemeid ning süttivaid
materjale nõude soojendamise sahtlisse.
Ahju all olev hoideruum (ainult osadel mudelitel)
Ahju all asuvat ruumi saab kasutada pannide ja küpsetustarvikute
hoidmiseks. Ahju töötamise ajal võib ruumi kasutada ka toidu
soojana hoidmiseks. Sektsiooni avamiseks tõmmake kate alla
poole lahti.
Ettevaatust: ruumi ei tohi kasutada süttivate materjalide
hoidmiseks.
Nõuanded toidu valmistamiseks
Ahi pakub teile suurt hulka erinevaid võimalusi igat liiki toidu
einevaks valmistamiseks. Aja jooksul õpite te seda mitmekülgset
seadet kõige paremini ära kasutama. Järgnevad juhised on ainult
suuna näitamiseks ning teie isiklik kogemus ja maitseeelistused
teevad neisse kindlasti oma korrektiive.
Kookide küpsetamine
Ahi peab enne valmistamist olema ette kuumutatud (u 10-15
minutit). Kookide valmistamiseks on sobiv temperatuur tavaliselt
160°-200°C. Ärge valmistamise ajal ahju ust lahti tehke kuna
selle tulemusena võib kook kokku vajuda. Üldiselt aga:
Kook on liiga kuiv
Suurendage temperatuuri 10°C võrra ning lühendage
valmistamisaega.
Kook on kokku vajunud
Kasutage vähem vedelikku ning vähendage temperatuuri 10°C
võrra.
Kook on pealt liiga tume
Pang kook madalamale tasemele, alandage temperatuuri ning
pikendage valmistamisaega.
Väljast poolt on hästi ära küpsenud, kuid seest on veel pooltoores
Kasutage vähem vedelikku, vähendage temperatuuri ning
pikendage valmistamisaega.
Kook jääb vormi külge
Määrige vorm seest poolt korralikult ning raputage jahuga üle.
Kala ja liha küpsetamine
Valge liha, linnuliha ja kala küpsetamsel kasutage madalamaid
temperatuure (150°C kuni 175°C). Kui punane liha peab väljast
olema küpse, kuid sees toorem on soovitatav alustada
valmistamist lühikese aja jooksul kõrgetest temperatuuridest (200-
220°C) ning lõpus kuumust vähendada. Reegel on selline, et mida
rohkem on liha seda madalam on temperatuur ning seda kauem
peab valmistamine aega võtma. Pange liha resti keskele ning
pange tilgakogumisrenn maha kukkuvate rasva- ja mahlatilkade
kogumiseks alla. Pange rest ahju selliselt, et ta oleks ahju keskel.
Kui alt osale on vaja täiendavat kuumust kasutage resti jaoks alt
lugedes esimest kõrgust.
Grill
Mõlema grillrežiimi kasutamisel tuleks valida kõrgeim võimalik
temperatuur kuna see on kõige mõjusam grillfunktsiooni täielikuks
kasutamiseks. Vajaduse korral saab termostaati panna grillimise
jaoks ka madalamale temperatuurile. Grillfunktsioonide
kasutamisel pange rest kõige madalamale tasemele (vt
valmistamistabelit) ning rasva ja mahlade ahju põhja kukkumise ja
suitsema hakkamise vältimiseks pange kõige alumisele kõrgusele
kogumisplaat.
Tähtis: grill kasutamise ajal peaks ahju uks alati suletud olema.
Sedasi saate te nii kõige paremad tulemused kui ka hoiate kokku
elektrienergiat (umbes 10%). Tabelis 1 leiate te parimate
tulemuste saavutamiseks soovitatavad temperatuurid,
valmistamisajad ning restide kõrgused.
Pliidi ja ahju tavaline puhastamine ja hooldamine
Enne iga toimingut eraldage ahi vooluvõrgust lahti. Seadme pika
tööea tagamiseks tuleb teda sageli põhjalikult puhastada pidades
meeles, et:
ärge kasutage pliidi puhastamiseks auruga puhastamise
seadmeid.
Emaileeritud detaile ning isepuhastuvaid paneeli pestakse sooja
veega ning ilma abrasiivsete pulbrite või korrodeerivate
ainetega, millised võiksid neid pindu kahjustada.
Ahju sisemust tuleb puhastada üpris sageli sooja vee ning
puhastusvahendiga ajal kui ahi on veel soe; pesemise järel tuleb
kõik põhjalikult loputada ning kuivatada.
Keeduplaate puhastatakse niiske lapiga ning lisaks tuleb veel
soojasid keeduplaate määrida vähese toiduõliga.
Väga kareda vee või kange puhastusvahendiga (mis sisaldab
fosforit ) pikka aega kokku puutudes võib roostevaba teras värvi
muuta. Puhastamise järel on soovitav pinnad põhjalikult ära
loputada ning kuivatada. Soovitatav on ka kõik veetilgad ära
kuivatada.
Ahju lambi välja vahetamine
Tõmmake pistik seinakontaktist välja.
Eemaldage lambi klaaskate.
Eemaldage pirn ning asendage see järgmistele omadustele
vastava kuumakindla (300°C) pirniga.
- Pinge 230 V
- Võimsus 25 W
- Tüüp E14
Pange klaaskate tagasi oma kohale ning ühendage seade tagasi
vooluvõrku.
Kaane eemaldamine
Puhastamise lihtsustamiseks on võimalik pliidi kate ära võtta.
Kaane eemaldamiseks avage ta kõigepealt lõpuni ning tõmmake
seejärel üles poole (vt joonist).
Valmistamistabel
Selektori asend Toidud Kaal kg
Valmistamisasend alt
lugedes
Kuumutamisaeg
minutites
Termostaat
Valmistamisaeg
minutites
Staatiline
Lasagne
Canneloni
Pasta au gratin
Vasikaliha
Kana
Part
Jänes
Siga
Lammas
Makrell
Punane merikoger
Paberis küpsetatud
forell
Napoli pitsa
Küpsised või
saiakesed
Tort
Maitsestatud kook
Pärmikook
Puuviljakook
2,5
2,5
2,0
1,7
1,5
1,8
2
2,1
1,8
1,1
1,5
1
1
0,5
1,1
1
0,5
1
2
3
3
2
3
3
3
3
3
2
2
2
2
3
3
3
3
3
5
5
5
10
10
10
10
10
10
5
5
5
15
10
10
10
10
10
200
200
200
180
200
180
180
180
180
180
180
180
220
180
180
180
160
170
45-50
30-35
30-35
60-70
80-90
90-100
70-80
70-80
70-80
30-40
30-35
25-30
15-20
10-15
25-30
30-35
25-30
25-30
Ahju alumine osa
Viimase välise lihvi
andmine
Ahju ülemine alaosa
Seepia
Kalmaar või krevett
vardas
Tursafilee
Grillitud köögiviljad
1
1
1
1
4
4
4
3/4
5
5
5
5
Max
Max
Max
Max
8
4
10
8-10
Vasikaliha steik
Kotletid
Hamburgerid
Makrellid
Röstitud võileivad
1
1,5
1
1
n°4
4
4
3
4
4
5
5
5
5
5
Max
Max
Max
Max
Max
15-20
20
7
15-20
5
Grill
Pöördvardaga
Vasikaliha vardas
Kana vardas
1,,0
2,0
-
-
5
5
Max
Max
70-80
70-80
NB: toodud valmistamisajad on ligikaudsed ning võivad isiklikust maitsest sõltuvalt olla erinevad. Kasutades valmistamiseks kas grilli või
topeltgrilli tuleb ahju alt esimesele kõrgusele paigaldada alati ka tilgakogumisplaat.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6

Whirlpool K3E11(W)/R Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend