70 www.barbecook.com
5.2 Samm 2: tuleaseme paigaldamine
Tulease tuleb riputada statiivi jalgadele. Tegutsege järgmiselt.
1 Võtke kolm kinnitusketti ja kinnitage iga keti üks ots
tuleaseme kinnitusaukudesse.
2 Kinnitage kettide teine ots statiivi jalgade haakidele.
3 Veenduge, et tulease ripuks otse. Vajadusel kohandage
statiivi jalgade asendit.
4 Kontrollige, kas statiiv on stabiilne. Lükake jalad võimalikult
tugevalt maasse.
5.3 Samm 3: grillresti paigaldamine
Kui saate lükata statiivi jalad tugevalt maasse, saate riputada
grillresti ketirattale. Kui ei, peate riputama jalgade kinnitamiseks
grillresti statiivi jalgadele.
5.3.1 GRILLREST KETIRATTAL
1 Võtke kolm kinnitusketti ja kinnitage iga keti üks ots grillresti
kinnitusaukudesse.
2 Kinnitage iga keti vaba ots ketiratta haagile.
5.3.2 GRILLREST STATIIVI JALGADEL
1 Võtke kolm kinnitusketti ja kinnitage iga keti üks ots grillresti
kinnitusaukudesse.
2 Kinnitage iga keti vaba ots statiivi jalgade haakidele.
• Sõltuvalt haakidele kinnitatavatest lülidest saab grillresti
paigutada tulele lähemale või kaugemale.
• Kasutage alati igal ketil sama lüli. Vastasel juhul ei ole
grillrest otse.
3 Veenduge, kas grillresti kaugus tulest on sobiv. Pärast tule
süütamist ei ole enam võimalik kaugust muuta.
5.4 Samm 4: tule süütamine
Te vajate selleks kuiva ajalehte, puitu (raod, oksad, halud),
tulehakatist (mis vastavad standardile EN 1860-3) ja pikki tikke.
1 Kortsutage kokku mõned ajalehe lehed ja pange need
tuleasemele.
2 Pange ajalehtede vahele natukene tulehakatist. Kasutage
alati tulehakatisvahendeid, mis vastavad standardile
EN 1860-3.
3 Pange ajalehtede peale mõned raod, oksad ja mõned halud.
Soovitused:
• Jälgige, et te ulatuksite siiski tulehakatiseni.
• Ärge pange hetkel tuleasemele liiga palju halge. Te saate
halge lisada juurde, kui esimesed on põlema läinud.
4 Süüdake suure tikuga tulehakatis. Need süütavad seejärel
paberi, raod, oksad ja lõpuks halud.
1
Seadme esmakordsel kasutamisel laske sellel põleda 30
minutit. See eemaldab seadmelt tootmisest jäänud
määrdejäägid.
1
Hoiatus! Ärge kasutage tule süütamiseks või uuesti
süütamiseks alkoholi ega bensiini.
5 Grillimisega võite alustada, kui puit on kaetud õhukese valge
tuha kihiga. Ärge alustage grillimist, kui tuleasemel on veel
leegid.
6 KASULIKUD SOOVITUSED JA
NÕUANDED
6.1 Tule intensiivsuse reguleerimine
Kui söed tekitavad liiga palju või liiga vähe kuumust, tuleb
reguleerida grillresti ja tule vahekaugust. Selleks langetage või
tõstke grillresti ketirattaga.
1
Kaugust grillresti ja tule vahel on võimalik reguleerida
ainult siis, kui grillrest ripub ketirattal. Kui grillrest toetub
statiivi jalgadele, tuleb kohandada grillresti riputamisel
nende vahekaugust.
6.2 Toidu kinni jäämise vältimine
Toidu kinni jäämist saate vältida järgmistel viisidel.
• Pintseldage toitu enne grillile asetamist kergelt õliga. Samuti
võite kanda õli grillrestile.
• Ärge keerake toitu liiga kiiresti ümber. Laske sellel esmalt
natukene kuumeneda.
7 SEADME HOOLDAMINE
7.1 Grillresti puhastamine
Me soovitame puhastada grillresti pärast iga kasutuskorda
puhastusvahendiga Barbecook cleaner. Tegutsege järgmiselt.
1 Pihustage vaht grillrestile ja laske sellel mõnda aega mõjuda.
Vaht muutub mustuse ja määrde lahti leotamisel tuhmimaks.
2 Eemaldage vaht pehme pesukäsna ja veega ning loputage
grillrest põhjalikult.
3 Kuivatage grillrest põhjalikult ja hoidke seda kuivas kohas.
See takistab rooste tekkimist.
2
Samuti võite grillresti puhastada pehme
puhastusvahendiga või söögisoodaga. Ärge kasutage
grillrestil ühtegi muud puhastusvahendit.
7.2 Tulekolde ja statiivi puhastamine
Me soovitame puhastada tulekollet ja statiivi pärast iga
kasutuskorda.
7.3 Seadme hoiustamine
Seadme kasutusea pikendamiseks hoidke kõiki osi (statiiv,
tulease, grillrest, ketid) pärast iga kasutuskorda kuivas kohas.
Osa Puhastamine
Tulekolle Lükake tuhk ämbrisse.
Statiiv
• Puhastage vee ja pehme pesukäsna või
riidetükiga.
• Kuivatage täielikult enne hoiule panemist.
MAN_JUNKO_BBC_150909_A.book Page 70 Wednesday, September 9, 2015 2:16 PM