www.barbecook.com 93
7 KASULIKUD SOOVITUSED JA
NÕUANDED
7.1 Maitse lisamine puidulaastudega
Toidule lisamaitse andmiseks võite kasutada leekides
maitsestatud puidulaaste. Laaste saab kasutada kahel viisil.
• Leotage laaste 10 minutit vees, laske neil nõrguda ja laotage
need puusöele või puidule.
• Pange laastud fooliumist kotikesse, tehke kotikesse kahvliga
augud ja pange kotike puusöele või puidule.
Kummalgi juhul ei tohi lisada laaste enne, kui puusöele või
puidule on tekkinud õhuke valge tuhakiht.
Barbecook pakub kolme tüüpi maitsestatud puidulaaste.
7.2 Toidu mahlasuse säilitamine
Toidu mahlasuse säilitamiseks pange puljongipannile
suitsutamise alguses natukene vedelikku (vett, puljongit, veini
vms). Kontrollige panni suitsutamise ajal regulaarselt ja lisage
vajadusel pannile vedelikku juurde. Tegutsege järgmiselt.
1 Avage kere alumise rõnga uks.
2 Valage ettevaatlikult vedelik puljongipannile, kasutades
lehtrit või tilaga nõud.
3 Sulgege kere alumise rõnga uks.
7.3 Kaane tõstmine
Kui olete suitsutamist alustanud, vältige võimalusel kaane
tõstmist. Kaane iga tõstmisega pääseb välja arvestataval hulgal
kuumust ja suitsu, mis pikendab omakorda toidu küpsemisaega.
Kui peate kaane ära võtma, tõstke seda alati küljele, mitte otse
üles. Kaane otse üles tõstmine tekitab seadmes õhuvoolu, mis
võib imeda tuha toidu peale.
7.4 Seadme kasutamine grillina
Kui te ei paiguta toidu ja puusöe või puidu vahele puljongipanni,
saate kasutada seadet tavalise grillina. Tegutsege järgmiselt.
1 Süüdake tuli, nagu kirjeldatud lõigus “6 Toidu suitsutamine”.
2 Pange kere alumise rõnga tugikronsteinidele küpsetusrest.
Veenduge, et grillrestide ääris toetub kindlalt kronsteinidele.
3 Pange toit grillrestile.
7.5 Seadme kasutamine tuleasemena
Te vajate selleks ajalehte, tulehakatist (mis vastaks standardile EN
1860-3), puitu (raod, oksad, halud) ja pikka tikku.
1 Võtke puusöekauss (kere alumine osa) ja eemaldage
puusöerest.
2 Kortsutage kokku mõned ajalehe lehed ja pange need
puusöekaussi.
3 Pange ajalehtede vahele natukene tulehakatist. Kasutage
alati tulehakatisvahendeid, mis vastavad standardile
EN 1860-3.
4 Pange ajalehtede peale mõned raod, oksad ja mõned halud.
Soovitused:
• Jälgige, et te ulatuksite siiski tulehakatiseni.
• Ärge pange hetkel tuleasemele liiga palju halge. Te saate
halge lisada juurde, kui esimesed on põlema läinud.
5 Süüdake suure tikuga tulehakatis. Need süütavad seejärel
paberi, raod, oksad ja lõpuks halud.
8 SEADME HOOLDAMINE
8.1 Tuha eemaldamine
Me soovitame eemaldada tuha pärast iga kasutuskorda.
Tuhamahutiga saab seda teha hetkega. Tegutsege järgmiselt.
1 Laske seadmel täielikult maha jahtuda.
2 Eemaldage kaas, kere ülemine rõngas, küpsetusrestid ja
puljongipann.
3 Eemaldage puusöerest ja lükake tuhk tuhaanumasse.
4 Tõstke tuhaanum puusöekausist ja valage tuhk ämbrisse.
5 Pange puusöerest ja puusöekauss tagasi.
8.2 Korvi, grillrestide ja võre
puhastamine
Me soovitame puhastada suitsutuskorvi, küpsetusreste ja
puusöevõret pärast iga kasutuskorda puhastusvahendiga
Barbecook cleaner. Tegutsege järgmiselt.
1 Pihustage vaht puhastatavale osale ja laske sellel mõnda
aega mõjuda.
Vaht muutub mustuse ja määrde lahti leotamisel tuhmimaks.
2 Eemaldage vaht pehme pesukäsna ja veega.
3 Loputage detaili põhjalikult ja laske enne hoiule panemist
täielikult kuivada. See takistab rooste tekkimist.
2
Samuti võite korvi, grillreste ja võret puhastada pehme
puhastusvahendiga või söögisoodaga. Ärge kasutage
kunagi nendel osadel ahjupuhastusvahendeid.
2
Rooste tekkimise vältimiseks õlitage küpsetusresteja
suitsutuskorvi enne hoiule panemist taimeõliga. Ärge
õlitage kunagi puusöeresti.
8.3 Puljongipanni ja kere puhastamine
Me soovitame puhastada puljongipanni ja seadme keret
(sisemus ja välispind) pärast iga kasutuskorda.
• Kasutage osade puhastamiseks vett, pehmet pesuvahendit
ja pehmet pesukäsna või lappi.
• Loputage osi põhjalikult ja laske enne hoiule panemist
täielikult kuivada.
2
Rooste tekkimise vältimiseks õlitage puljongipanni ja kere
välispinda enne seadme ära panemist taimeõliga. Ärge
kunagi õlitage kere sisepindasid.
8.4 Kaane puhastamine
Suitsutamise ajal võib kaas muutuda rasvaseks. Rasva
kogunemise vältimiseks soovitame puhastada kaane sisemust
pärast iga kasutuskorda. Tegutsege järgmiselt.
1 Oodake, kuni kaas on jahtunud. See peaks olema soe, aga
mitte liiga kuum.
2 Pühkige kaane sisemust paberrätikuga või puhastage seda
vee ja pehme pesuvahendiga.
2
Kui rasv on sellest hoolimata kogunenud, harjake tükid
ära messingist harja või kokku kortsutatud
alumiiniumfooliumiga.
Maitse
Intensiivsu
s
Sobib toiduainetele
Õun Mahe Koorikloomad, kala, linnuliha
Tamm Keskmine Sealiha, linnuliha
Hikkoripuu Tugev Sealihaviilud, ribid, praed
MAN_SMOKERXL_BBC_160106_A.book Page 93 Wednesday, January 6, 2016 4:12 PM