Näpunäiteid küpsetamiseks
•
Ärge tõstke suitsutamise ajal suitsuahju kaant, et toidu valmimist kontrollida. Avatud kaas tekitab kuumuse kadu ning
seetõttu pikeneb küpsetusaeg.
•
Kui tõstate küpsetamise ajal kaant, liigutage seda pigem kõrvale, mitte otse üles. Tõstes kaane otse üles, tekitate suit-
suahju sees õhutõmbe, mis imeb tuha toidu peale.
TULE REGULEERIMINE
Je naprosto nezbytné udržovat uvnitř udírny konzistentní a vyrovnané prostředí s teplotou kolem 70 °C. Měli byste být Väga
oluline on säilitada suitsuahjus pidevat, ühtlast ja madalat kuumust - umbes 70 °C. Sellise temperatuuri juures peaks olema
võimalik puudutada suitsuahju välimist korpust ilma end põletamata.
Kui tuli on liiga äge, asetage suitsuahjule kaas ning sulgege selle õhuava. Võite samuti lisada tulle natuke märgi puutükke.
See alandab pisut temperatuuri ning annab toidule täiusliku suitsumaitse.
Kui tuli on liiga väike, avage kaane õhuava ja korpuse alumise osa juurdepääsuava, et õhku juurde lasta ning tuld õhutada
.
VEE LISAMINE KÜPSETAMISE AJAL
Kallake vett aeglaselt lehtri või tilaga anuma abil läbi korpuse ülemise osa juurdepääsuava.
SÖE/PUIDU LISAMINE KÜPSETAMISE AJAL
•
Eemaldage aeglaselt suitsuahju kaas ning avage ettevaatlikult pajakindaid kasutades korpuse ülemise osa juur-
depääsuava.
•
Kasutage söe või puidu lisamiseks pika sabaga tange, vältides tuha ja sädemete üleskeerutamist.
•
Kui süsi või puit on uuesti korralikult põlema hakanud, sulgege uks ja asetage suitsuahju kaas tagasi.
TULE KUSTUTAMINE
•
Asetage suitsuahju kaas oma kohale.
•
Tule summutamiseks sulgege kõik õhu- ja juurdepääsuavad. Võite katta söed ka liivaga. Ärge kasutage tule kustut-
amiseks vett!
HOOLDAMINE
PÄRAST IGA KASUTAMISKORDA
•
Kui söed on täiesti kustunud ja suitsuahi maha jahtunud, pühkige tuhk söepannile ja visake ära.
•
Eemaldage küpsetusrestidelt ja söerestilt jäägid vasktraadist harja või kortsutatud alumiiniumfooliumiga kergelt
hõõrudes, et vältida viimistluskihi kahjustamist. Pühkige jäägid paberkäterätikuga ära.
REGULAARSELT
Hooldage suitsuahju rooste tekke ärahoidmiseks:
•
Kasutage küpsetus- ja söerestide, rasva- ja söepanni ja ning suitsuahju sise- ja välispindade pesemiseks sooja see-
bivett.
•
Loputage hoolikalt veega.
•
Kuivatage hoolikalt pehme lapi või paberkäterätiga. Ärge jätke suitsuahju, panne ja reste kuivaks nõrguma.
•
Rooste tekkimise ärahoidmiseks kandke kerge kiht taimeõli või pihustage toiduõli järgmistele pindadele: kaas, küpse-
tusrest ja veevann. Kuivatage õrnalt paberkäterätikuga. MITTE KANDA õli söerestidele, söepannile ja suitsuahju
sisepindadele.
ROOSTE TEKKIMISE KORRAL
Suitsuahju välispinnal:
•
Puhastage ja poleerige kõik roosteplekid harjaga.
•
Katke kahjustatud piirkonnad hea kuumuskindla värviga.
Suitsuahju sisepinnal:
•
Puhastage ja poleerige roosteplekid harjaga.
•
Katke kahjustatud piirkonnad kergelt taimeõliga või pihustage toiduõli rooste tekkimise vähendamiseks. Kuivatage
õrnalt paberkäterätikuga. Ärge kasutage suitsuahju sisemuses roosteplekkide katmiseks värvi.
www.barbecook.com
|
65