7
Toiduainete säilitusajad
Kasutusjuhendi lõpus on toiduainete
säilitusaegade tabel.
See touainete säilitustabel on siiski vaid suunava
iseloomuga, kuna säilitusaeg sõltub ka toiduaine
värskusest ja käsitlusviisist.
Pange tähele, et sügavkülmutatud toiduaine säilib
külmutuskapis vaid ühe ööpäeva. Kontrollige
säilitusaega ja säilitusviisi sügavkülmutatud
toiduaine pakendilt.
Sügavkülmuti kasutamine
Külmutamine
Juhiseid külmutamiseks:
Külmutage ainult kõrge kvaliteediga toiduaineid.
Enne külmutamise alustamist seadke
temperatuuriregulaator asendisse "3". Asetage
külmutatavad toiduained sügavkülmuti ülemisse
ossa. Külmutamisfaas kestab umbes 24 tundi.
Selle aja möödudes seadke
temperatuuriregulaator normaalasendisse. Kui
temperatuuriregulaatori normaalasend on "3", jätke
see nii. Läbikülmutatud toiduained asetage
sügavkülmiku traatriiulile.
Hoiduge sügavkülmiku ukse avamisest
külmutamisfaasi ajal.
Temperatuuriregulaatorit pole vaja keerata
suuremale numbrile (näiteks asendisse "5").
Külmutusfaas muutuks küll lühemaks, aga
temperatuur külmkapi osas võib langeda 0° C
ning külmkapis olevad toidud ja joogid võivad
jäätuda.
Ärge külmutage liiga suuri koguseid
korraga. Seadme külmutusvõimsus on toodud
tehnilistes andmetes.
Püüdke vältida jäätükkide valmistamist, kui
külmutusfaas on pooleli, kuna see võib alandada
seadme külmutusvõimsust.
Külmutatud toiduainete säilitamine
sügavkülmikus
Läbikülmutatud toiduained tõstke sügavkülmiku
säilitusriiulile. Nii saate külmutusossa asetada
külmutamiseks uusi toiduaineid.
Jälgige sügavkülmutatud toiduainete
pakenditel olevaid säilitusaegu. Kodus külmutatud
toiduainete kohta vaadake sügavkülmiku uksel
olevaid säilitusjuhiseid. Sümbolid tähistavad
erinevaid toiduaineid ja number näitab
maksimaalset lubatud säilitusaega kuudes.
Sügavkülmutatuna ostetud toiduained
asetage võimalikult kiiresti sügavkülmikusse, et
külmakett ei katkeks. Ülessulanud toiduaineid ei
tohi enam uuesti külmutada, vaid need tuleb
võimalikult kiiresti ära tarvitada.
Jäätükkide valmistamine
Jäätükkide valmistamiseks täitke jäätükianum veega ja
asetage see sügavkülmikusse. Jäätükkide valmimise
kiirendamiseks võite kasta anuma põhja märjaks ning
seada temperatuuriregulaatori maksimumasendisse.
Kui jäätükid on valmis, keerake regulaator tagasi
normaalasendisse.
Jäätükid saab anumast kätte, kui seda pisut väänata.
Ärge kasutage anuma lahtikiskumiseks
sügavkülmikust teravaid tööriistu nagu näiteks nuge,
kuna need võivad vigastada seadme
külmutussüsteemi.
Praktilisi nõuandeid ja juhiseid
• Külmutuskapi riiuleid võib ümber tõsta ja nii
vajaduse korral muuta külmutuskapi siseruumi.
Riiulite ümberpaigutamiseks peab külmutuskapi
uks olema lahti 90°.
• Ärge avage sügavkülmiku ust selle sulgemise
järel kohe uuesti, vaid oodake umbes 2 minutit,
kuni alarõhk on ühtlustunud.
• Et toiduained säiliksid kaua, peab sügavkülmiku
sisetemperatuur olema –18 ° C või madalam.
• Kontrollige regulaarselt, kas seade töötab
laitmatult. Nii saate võimaliku rikke korral õigel
ajal ära hoida külmutatud toiduainete
ülessulamise.
Vihjeid ja ideesid
Järgnevas lõigus on vihjeid ja ideesid energia
kokkuhoiuks ning samuti keskkonnaalast
informatsiooni puudutav osa.
Nõuandeid energia säästmiseks
• Valige seadme asukohta väga hoolikalt. Õigesti
paigutatuna kulutab seade vähem elektrit.
• Kapi paigaldamisel kontrollige, et see ei jääks
otsese päikese kätte ega asuks küttekehade,
näiteks pliidi vahetus läheduses.
• Kontrollige, kas kapi õhuringlus on piisav. Ärge
takistage õhuringlust tuulutusrestide
kinnikatmisega.
• Ärge hoidke ust lahti, kui selleks pole vajadust
ning hoiduge pidevast ukse avamisest.
• Enne toiduainete asetamist külmutuskappi
pakkige need karpidesse.
• Laske soojadel toitudel jahtuda, enne kui panete
need külmutuskappi.