9
Vihjeid energia säästmiseks
Säästate väärtuslikku energiat, kui arvestate järgmisi asjaolusid:
•
Asetage potid ja pannid keedupinnale alati enne keedupinna sisselülitamist.
•
Määrdunud potid ja pannid suurendavad elektrienergia kulu.
•
Katke potid ja pannid alati kaanega, kui see on võimalik.
•
Kasutage ära järelsoojust, näit. toitude soojana hoidmiseks või nende üles sulatamiseks.
Lülitage keedupinnad välja enne küpsetusaja lõppemist.
•
Keedunõu ja -pind peaksid olema sama suurusega.
•
Kui kasutatakse kiirkeedupotte, lüheneb küpsetusaeg isegi 50% võrra.
Näiteandmed pliidiplaadi kasutamiseks
Järgnevates tabelites toodud andmed on mõeldud shabloonina kasutamiseks. Tegelikud
toiduvalmistamiseks vajalikud valikud sõltuvad kasutatavate pottide kvaliteedist ning
toiduainete tüübist ja hulgast.
Lüliti
asend
Toiduvalmistamise
tüüp
Mille jaoks sobib
9 Keema ajamine Suure hulga vee keema ajamine, nuudlite keetmine
7-9 Tugev praadimine Kartulite friteerimine, liha praadimine, nt. guljash,
küpsetamine, nt. kartulid, kintsutükkide ja karbonaadi
praadimine
6-7 Kerge praadimine
Liha, shnitsli,
cordon bleu
, kotlettide, frikadellide,
vorsti, maksa praadimine, jahukastme valmistamine,
munade, omleti, sõõrikute kerge praadimine
4-5 Keetmine Suuremate toiduainehulkade keetmine,
ühepajatoidud ja supid, kartulite aurutamine,
lihaleeme keetmine
3-4 Aurutamine Juurviljade aurutamine, liha moorimine, riisi-
piimasupi keetmine
2-3 Hautamine Riisi ja piimatoitude valmistamine (vahepeal segada),
väiksemate kartuli- ja juurviljakoguste aurutamine,
valmistoitude ülessoojendamine
1-2 Sulatamine Vahtomleti, munapuljongi, hollandi kastme
valmistamine, toitude soojana hoidmine, või,
shokolaadi, zhelatiini sulatamine
0 Järelsoojendamine, seisma jätmine
Me soovitame toiduainete keemaajamisel ja praadimise alguses kasutada kuumustaset
"9" ning hiljem jätkata toiduvalmistamist pikemalt vastaval madalamal kuumusastmel.