6
Riiulite paigaldamine
Köögiviljade jaoks mõeldud väljatõmmatava karbi
(ainult teatavatel mudelitel) kohal oleva riiuli
eemaldamiseks tõmmake kõigepealt kinnitused välja
(vt joon. 6) ning seejärel eemaldage riiul. Pärast riiuli
asetamist soovitud kohta paigaldage kinnitused uuesti
esialgsesse kohta.
Teisi külmiku riiuleid võib asetada erinevatele
kõrgustele (joon. 7).
Külmutuskamber
Sügavkülmutuskamber (markeeringuga
) on ette nähtud värskete toiduainete ja
kauasäilivate toiduainete külmutamiseks.
Toiduainete külmutamine
Toiduainete külmutamine peab toimuma võimalikult
kiiresti, maksimaalselt 24 tunni jooksul. Külmutamine
viiakse läbi järgmiselt:
1. Seadke temperatuuriregulaator maksimaalse
külmutuse asendisse.
•
Kui külmutuskamber oli välja lülitatud ja seisis
tühjana, siis tuleb lasta kambril enne
toiduainete külmutamise alustamist töötada 3
tunni jooksul.
•
Kui külmutuskamber oli sisse lülitatud ning
selles on juba külmutatud toiduained, siis
külmutusrežiimi sisselülitamisest kuni uute
külmutatavate toiduainete kambrisse
asetamisest peab mööduma 24 tundi.
2. Maksimaalne 24 tunni jooksul külmutatavate
toiduainete kogus on toodud jaotuses „Tehnilised
andmed“.
3. Asetage külmutamiseks mõeldud toiduained
külmkambri alumisele riiulile. Kasutada võib ka
ülemist riiulit.
4. Toiduained võib lugeda külmutatuks 24 tunni
möödudes külmutamise alustamisest.
Pärast külmutamise lõpetamist keerake
temperatuuriregulaator tavalisse tööasendisse.
Joon. 6
Joon. 7
Külmutatud toiduainete säilitamine
Toiduainete optimaalseks säilitamiseks sügav-
külmkambris peab selle temperatuur olema
vähemalt -18
0
C.
Seda temperatuuri hoitakse automaatselt.
Temperatuuriregulaator peab olema keskmises
asendis. Mõningatel juhtudel (ebapiisava
ventilatsiooni, kõrge temperatuuri korral ning uste
sagedasel avamisel ja sulgemisel) võib tekkida
vajadus regulaatori asendi muutmiseks.
Kui külmik on juhuslikult mõningane aeg
vooluvõrgust välja lülitatud, nt voolukatkestuse
tõttu, siis tuleb tarvitusele võtta järgmised
ettevaatusabinõud:
•
hoida uksi suletuna;
•
selgitada välja, kui kaua võib voolukatksetus
kesta.
Pärast voolukatkestuse lõppemist:
A) Kui külmutuskamber oli toiduainetega täielikult
täidetud ja voolukatkestus ei ületanud
„Tehnilistes andmetes“ toodud „Temperatuuri-
tõusu kestust“, siis ei tekitatud toiduainetele
mingit kahju.
B) Kui külmutuskamber polnud toiduainetega
täielikult täidetud, siis tõuseb kambri
temperatuur kiiremini, kui eelnevalt kirjeldatud
juhul. Kui toiduained ei hakanud sulama,
järgige punktis A toodud juhiseid.