Philips HR7638/16 Kasutusjuhend

Kategooria
Köögikombainid
Tüüp
Kasutusjuhend

See käsiraamat sobib ka

EESTI54
Köögikombain: osad ja seaded
A) Kiirusregulaator
B) Mootoriosa
C) Sisseehitatud turvalukk
D) Nõu
E) Kaitsekaas (kinnituskoha sulgemiseks, kui te
mikserit ei kasuta)
F) Osade hoidik
G) Kannmikser
H) Kaane keeleke (lukustab ja avab turvaluku)
I) Nõu kaas
J) Pusher
K) Lükkur
L) Mikseri kannu kaas
M) Suletav kate terade hoidmiseks
N) Keskmine viilustustera
O) Riiv peen
P) Riiv keskmine
Q) Lõiketerade hoidik
R) Tiiviknuga (kaitsekattega)
S) Tainakonks
T) Vahustustera
U) Kaabits
Kasutamisjuhend
Seade on varustatud voolu automaatkatkestiga.
Süsteem lülitab automaatselt voolu välja, kui seade
on üle kuumenenud.
Kui seade lakkab äkki töötamast:
1 Tõmmake juhe vooluvõrgust välja.
2 Vajutage `PLUSE/0`nuppu
3 Laske seadmel jahtuda 60 minutit.
4 Ühendage pistik seinakontakti.
5 Lülitage seade uuesti sisse.
Kui automaatkatkesti lülitab seadet vooluvõrgust
välja liiga tihti, pöörduge Philipsi toodete müüja
või Philips Hoolduskeskuse poole.
SOOVITUS: Ohtlike situatsioonide vältimiseks,
mis
põhjustab ajutise voolukatkestuse, ärge lülitage
seadet välja ajaseadmise lülitiga.
Pange tähele
Enne kui seadme kasutamist lugege juhend
tähelepanelikult läbi ja vaadake jooniseid.
Hoidke juhendit alles ka edaspidiseks
kasutamiseks.
Kontrollige, et kohalik voolutugevus vastaks
seadme voolutugevusele (110- 127V või 220-
240V) enne seadme sisse lülitamist.
Ärge kunagi kasutage teiste tehaste poolt
toodetud lisaseadmeid või neid, mida Philips ei
ole soovitanud. Garantii muutub kehtetuks,
kui olete kasutanud teisi tarvikuid või lisaosi.
EESTI 55
Ärge kasutage seadet, kui toitejuhe, pistik või
mõni muu osa on vigastatud.
Kui toitejuhe on vigastatud, tuleb see uue
vastu vahetada Philipsi, Philipsi volitatud
hooldekeskuses või lihtsalt vastavalt
kvalifitseeritud isiku poolt, et vältida ohtlikke
olukordi.
Enne seadme kasutuselevõttu peske hoolikalt
kõik toiduainetega kokkupuutuvad osad
puhtaks.
Ärge ületage tabelis antud maksimaalkoguseid
ega -aegu.
Vedelike segamisel ja vahustamisel ärge
ületage nõule või kannule märgitud
maksimaalkoguse joont.
Lülitage seade välja otsekohe peale
kasutamist.
Ärge kunagi pange mikseri kannu sõrmi ega
muid objekte (näit. kaabitsat) enne, kui seade
pole vooluvõrgust lahti ühendatud.
Ärge kunagi pange mikseri kannu sõrmi ega
kaabitsat enne, kui seade pole vooluvõrgust
lahti ühendatud.
Ärge jätke seadet laste käeulatusse.
Ärge jätke töötavat seadet järelvalveta.
Ärge lülitage seadet välja pöörates kaant.
Lülitage seade välja, vajutades nuppu PULSE/0.
Enne lisaseadmete eemaldamist lülitage seade
välja.
Ärge kunagi pange mootoriosa vette ega
mingisse muusse vedelikku,ega loputage seda
veega. Mootori puhastamiseks kasutage ainult
niisket lappi.
Kannu, nõu ja veovõlli õigesti paigaldamise
korral kuulete klõpsatust.
Pange viilustaja, tiiviknuga ja tainakonks
veovõllile, mis asub kausis.
Eemaldage kaitsekate tiiviknoalt enne selle
kasutamist.
TERAVATE tiiviknugade katsumine on ohtlik,
eriti kui need on sisse lülitatud.
Kui tiiviknoad jäävad kinni, lülitage seade välja,
enne kui hakkate tiiviknuga kinnijäämist
põhjustanud toiduainetest vabastama.
Laske toiduainetel jahtuda, enne kui hakkate
neid töötlema (max. temperatuur
80cC/175cF)
Töödeldes vedelikke, mis vahustavad, ärge
pange kannu üle 1liitri, et vältida pritsimist.?
Müra tase: Lc = 83 dB [A]
Kui on paigaldatud nii kannmikser kui ka nõu
töötab ainult kannmikser.
Seadme kasutamine
Nõu
Kui soovite nõud kasutada, eemaldage kann ja
sulgege keeratava kaitsekaanega. Kõike
funktsioone nõus võite teha ainult siis, kui
kann on eemaldatud.
C
1 Paigaldage nõu köögikombainile, pöörake
käepidet noole suunas, kuni kuulete
klõpsatust.
C
2 Pange kaas nõule. Keerake kaant noole
suunas, kuni kuulete klõpsatust (see vajab
pisut jõudu).
1
2
CLICK
1
2
CLICK
EESTI56
Sisseehitatud turvalukk
B
Nii mootoriosal kui ka kaanel on tähised. Seade
töötab vaid siis, kui nool seadmel on kohakuti
tähisega kaanel. Nii mootoriosal kui ka kaanel on
tähised. Seade töötab vaid siis, kui nool seadmel
on kohakuti tähisega kaanel.
C
1 Kontrollige, et nool nõul on kohakuti
tähisega kaanel. Selles asendis katavad
kaane ja tarvikute keelekesed nõu
käepideme avause.
Etteandetoru ja lükkur
C
1 Etteandetoru kasutage vedelike ja/või
tahkete toiduainete lisamiseks. Suruge
toiduaineid etteandetorusse ainult
lükkuriga.
C
2 Lükkurit võib kasutada ka etteandetoru
sulgemiseks, et vältida toituainete
pritsimist.
Tiiviknuga
Tiiviknoaga saab peenestada, segada,
püreestada ning valmistada koogitainast.
C
1 Paigutage nõu mootoriosale.
CLICK
1
2
CLICK
C
2 Eemaldage enne tiiviknoa kasutamist sellelt
kaitse.
Tiiviknoa servad on väga teravad. Soovitame neid
mitte katsuda!
C
3 Pange tiiviknuga veovõllile.
C
4 Pange veovõll nõusse.
5 Mõõtke ained nõusse. Ained tuleb
tükeldada 3 x 3 cm suurusteks tükkideks.
Pange nõule kaas peale.
C
6 Valige kiirusregulaatoriga seade, mis tagab
parima tulemuse.
B
seade'PULSE/0': pulseeriv töötlus ja seadme töö
peatamine. Kui 'PULSE/0' nupp on all, töötab
seade maksimaalse kiirusega. Nuppu lahti lastes
seadme töö lakkab.
B
seade 1: normaalkiirus
B
seade 2: suur kiirus.
vt. tabelist soovitatud kiiruse seadeid. Töötlus
kestab 1- 60 sekundit.
EESTI 57
Nõuanded
Seade tükeldab väga kiiresti. Kasutage
pulseerivat funktsiooni.
Ärge laske seadmel (kõva) juustu hakkides
liiga kaua töötada. Juust soojeneb, hakkab
sulama ning paakub.
Ärge kasutage tiiviknuga liiga kõvade ainete
tükeldamiseks, nagu kohvioad, muskaatpähkel
ja jääkuubikud. Tiiviknuga muutub nüriks.
Kui toiduained jäävad tiiviknoa või nõu seintele:
1 Lülitage seade välja.
2 Võtke nõult kaas.
3 Võtke toiduained kaabitsa abil välja.
Vahetatav lõikaja
Lõikajate lõiketerad on väga teravad. Ärge katsuge
neid.
Ärge purustage lõikajaga kõvu koostisosi nagu
jääkuubikud.
C
1 Pange sobiv lõikaja hoidikusse.
C
2 Pange lõikehoidik veovõllile, mis asub
nõus.
3 Pange kaas nõu peale.
1
2
CLICK
C
4 Pange toiduained etteandetorusse. Lõigake
etteandetorusse mahtuvateks tükkideks.
5 Parema tulemuse saavutamiseks täitke
etteandetoru ühtlaselt.
Kui on vaja töödelda suuremat kogust toiduaineid,
siis tehke seda jaokaupa ja tühjendage
vahetevahel nõud.
3 Parima tulemuse saavutamiseks valige
sobiv kiirus. Vt. tabelis antud kiiruse
seadeid.
Töötlemine kestab 10-60 sekundit.
C
4 Aeglaselt ja ühtlaselt lükake toiduained
etteandetorusse.
C
5 Lõikaja eemaldamiseks lõikaja hoidikust
võtke hoidik kätte nii, et selle alumine osa
oleks suunatud Teie poole. Lükake
pöialdega lõikajat servadest nii, et see
kukuks hoidikust välja.
Tainakonks
Tainakonksu võib kasutada leiva- , klimbi-,
küpsise- ja koogitaina valmistamisel.
C
6 Kinnitage tainakonks veovõllile.
7 Pange ained nõusse.
EESTI58
C
8 Sulgege nõu kaanega.
C
9 Pange lükkur etteandetorusse.
C
10 Seadke kiirusregulaator asendisse, mis
tagab parima tulemuse. Vt. tabelist
soovitavaid kiiruse seadeid.
Vahustaja
Vahustajat võite kasutada majoneesi
valmistamiseks, vahukoore ja munavalge
vahustamiseks.
C
11 Pange vahustaja veovõllile, mis asub nõus.
12 Pange ained nõusse ja sulgege nõu
kaanega.
13 Seadke sobiv kiirus parima tulemuse
saavutamiseks. Vt. tabelist sobivat kiirust.
1
2
CLICK
Nõuanded
Munavalgete vahustamiseks olgu munavalged
toasoojad.
Võtek munad külmkapist välja vähemalt pool
tundi enne nende kasutamist.
Kõik majoneesi valmistamiseks vajaminevad
koostisained olgu toasoojad.
Lisage õli läbi ümbrpööratud korgi väikse avause
kaudu.
Vahukoore vahustamiseks võtke rõõsk koor
külmkapist välja vahetult enne vahustamist.
Vaadake vahustamise kestust tabelist.
Vahukoort ei tohi liiga kaua vahustada.
Kasutage pulseerivat funktsiooni vahustamise
kontrollimiseks.
Kann
Kann on ette nähtud:
- Segatavad vedelikud, nt., piimatooted, kastmed,
puuviljamahlad, supid, segajoogid, kokteilid.
- Vedelate ainete segamine, nt. pannikoogi tainas
või majonees.
- Keedetud ainete püreestamine. nt. imikutoidu
tegemiseks.
C
14 Eemaldage veovõll.
1
2
EESTI 59
C
15 Paigaldage kann kinnitussüvendisse ja
noole suunas keerates kinnitage see
kindlalt oma kohale.
Kannu kinnitades ärge vajutage liiga tugevasti
kannu käepidemele.
C
16 Mõõtke ained kannmikserisse.
17 Keerake kaas kannu peale.
18 Lülitage seade sisse ja segage koostisosad.
Parima tulemuse saavutamiseks valige
kiirusregulaatoriga sobiv kiirus. Vt. kiiruse
seadeid tabelist.
Nõuanded
C
Vedelaid aineid valage kannu väikse ava kaudu.
Mida kestvamalt mootor töötab, seda
peenestatuma tulemuse saate.
Suuri aineid tükeldage enne kannu panemist.
Kui Te tahate töödeldada suuremat kogust,
siis tehke seda jaokaupa.
Kui Te ei ole kindel, et olete valinud õige
kiiruse, valige alati suurim kiirus (asend 2).
Kui kannu külge on toiduained kinni jäänud , siis:
1 Lülitage seade välja ja eemaldage pistik
pistikupesast.
2 Võtke kaas ära.
1
2
CLICK
2
1
Ärge kunagi eemaldage kaant, kui seade töötab.
3 Eemaldage kannu seinte külge jäänud
toituained kaabitsaga.
Hoidke kaabits teradest ohutus kauguses (umbes
2 cm).
Puhastamine
Enne seadme puhastamist eemaldage alati pistik
pistikupesast.
1 Pühkige mootoriosa niiske lapiga puhtaks.
Ärge kunagi kastke mootoriosa vette ega
loputage seda.
2 Alati peske toiduainetega kokkupuutunud
osad kohe pärast kasutamist sooja
pesuvahendiveega puhtaks.
Kausi, kausi kaant, lükkurit ja lisatarvikuid võib
pesta ka nõdepesumasinas.
Osi võib pesta nõudepesumasinas DIN EN 12875.
Katet, lõikajate hoidikut ja kannu ei tohi pesta
nõudepesumasinas.
Tiiviknoa, kannutera ja lõikaja pesemisel olge
ettevaatlik. Nende servad on väga teravad.
Jälgige, et terad, mikseriterad ja tiiviknuga ei
puutuks vastu kõvu esemeid. Need võivad
nürineda.
EESTI60
Mõned toiduained võivad seadme osi värvida. See
pole probleem. Värv kaob ajapikku osadelt
iseenesest.
Kannu kiire pesemine
C
1 Valage kannu sooja vett (mitte rohkem kui
0.5 liitrit) ja pesuvahendit.
2 Kinnitage kaas.
C
3 Laske seadme mootoril mõne aja töötada
vajutades nuppu Pulse. (Seade lõpetab
töötamise, kui vabastate nupu.)
4 Avage kann ja loputage seda puhta veega.
Kokku panemine
Mikrokokkupanek
C
Pange osad (vahustaja, tiiviknuga,
tainakonksud, lõikaja hoidik) veovõllile ja
pange kaussi. Viimaseks jätke alati lõikaja
hoidik.
C
Kaks lõikajat võite panna kausi kaanekattesse,
nagu näidatud kaane sisepinnal. Libistage
lõikajad kattesse, ärge vajutage neid.
C
Pange kate kausi läbipaistvale kaanele.
Kerige toitejuhe ümber seadme
juhtmeklambri, mis asub seadme taga.
Garantii ja teenindus
Kui Te vajate informatsiooni või on Teil
probleemid tekkinud, külastage Philips Web
lehekülge www.philips.com või võtke ühendus
teie maa Philipsi hoolduskeskusega (lisainfot ja
telefoninumbrid leiate garantiitalongilt). Kui Teie
maal ei ole Philipsi hoolduskeskust, pöörduge
Philipsi toodete müüja poole või võtke ühendus
Philipsi koduhooldusseadmete ja isikliku hoolduse
BV teenindusosakonnaga
EESTI 61
Kogused ja valmistamise aeg
Kasutusotstar
ve
Pannkoogid,
vahvlid
Koogivormides
se
riputamiseks,
gratineeritud
toidud.
Magustoit,
garneeringud
Garneering,
toores
köökivili,
kaalikatoidud,
koogid, kasted
Salatid
Garneering,
supp, kastmed,
'au gratin'
toidud
Töötlemine
Valage kannu kõigepealt piim
ning seejärel kuivained.Segage
aineid umbes 1 minut. Vajaduse
korral korrake segamist 2
korda.
Kasutage kuivanud, krõbedat
saia.
Kasutage toasooja võid.
Lõigake köögivilid väikesteks
tükkideks mis mahuvad
etteandetorusse.Täitke
etteandetoru ja viilustage
vajutades kergelt lükkuriga.
Täitke etteandetoru väikeste
köögiviljatükkidega ja vajutage
ettevaatlikult lükkuriga.
Kasutage kooreta Parmesan
juustu ja lõigake see
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks umbes 3 x 3 cm.
Kiirus
e
asend/
lisaosa
2/P
2/P
2/P
2 / j
k
2 / P /
g\par
2/P
Maks.
kogus
250ml
piima
100g
300g
350g
350g
200g
Koostisosad ja
tulemus
Kloppimine
(pannkoogid) -
vahustamine
Riivsai -
peenestamine
Võikreem
(kreem au
beurre) -
vahustamine
Köögiviljad
(Porgandid,
kaalikad,
valged
redised) -
viilustamine
Köögivili
(porgandid,
porrulauk,
seller)-
hakkimine
Juust
(Parmesan)-
peenestamine
Kasutusotstar
ve
Kastmed,
pitsad,
gratineeritud
toidud,
fondüüd
Garneering,
kastmed,
kondiitritooted
, kreemid.
Püreed ja
supid
Imikutoidud.
Salat,
garneering
Leib
Pitsa.
Töötlemine
Lõigake juust etteandetorusse
mahtuvateks tükkideks.
Vajutage ettevaatlikult lükkuriga.
Kasutage kõva mõrushokolaadi.
Murdke umbes 2cm suurusteks
tükkideks.
Kasutage keedetud herneid või
ube. Kui vaja, lisage vedelikku,
et parandada segu koostist.
Jämeda püree saamiseks lisage
vedelikku vähem. Peene püree
saamiseks lisage vedelikku seni,
kuni püree muutub ühtlaseks.
Pange kurk etteandetorusse ja
vajutage ettevaatlikult.
Segage sooja vett pärmi ja
suhkruga. Lisage jahu, õli ja
soola ja segage tainast umbes
90 sekundit. Pange kerkima
umbes 30 minutiks.
Jätkake sama tegevust nagu
leivagagi. Segage tainast umbes
1 minut. Kõigepealt pange jahu
ja alles siis lisage teised
koostisosad.
Kiirus
e
asend/
lisaosa
2 / j
k
2/P
2 / P
D
2/P
1 / g
2 / {
2 / {
Maks.
kogus
200g
200g
250g
300g
1 kurk
350g
jahu
400g
jahu
Koostisosad ja
tulemus
Juust (Gouda)-
riivimine
Chokolaad-
peenestamine
Keedetud
herned, oad-
püreestamine
Köögivili ja liha
- püreestamine
Kurgid -
viilustamine
Tainas (Leiva)
- sõtkumine
Tainas (pitsa) -
sõtkumine
EESTI62
Kasutusotstar
ve
Õunapirukad,
magusad
küpsised,
plaadisaiad.
Puuviljatordid,
pirukad,
juustuküpsised
Pidusai
Munapuder,
suflee, besee.
Töötlemine
Kasutage külma margariini, mis
on tükeldatud 2cm suurusteks
tükkideks. Lisage teised
koostisosad ja segage kuni
tainast moodustub pall.
Jahutage tainast enne edasist
töötlust.
Kasutage külma margarini ja
külma vett. Pange jahu kaussi ja
lisage tükeldatud margariini
(2cm suurused tükid). Segage
maksimaalkiirusel, kuni tainas
muutub sõmeraks, siis lisage
külma vett ja segage edasi.
Lõpetage segamine, kui tainast
moodustub pall. Jahutage
tainast enne edasist töötlust.
Segage kõigepealt eraldi kausis
pärm, soe piim ja osa suhkrust.
Pange kõik koostisosad
köögikombaini kaussi ja
sõtkuge, kuni tainas ei kleepu
enam kausi seintele (umbes 1
min). Jätke tainas umbes 30
minutiks kerkima.
Munad olgu toasoojad.
Märkus:Vahustage vähemalt
kahe muna valged.
Kiirus
e
asend/
lisaosa
2/P
2/P
2 / {
2 / S
Maks.
kogus
200g
jahu
200g
jahu
300g
flour
4
munav
alget
Koostisosad ja
tulemus
Tainas
(õhukese
koorikuga
kondiitritoode
d) - sõtkumine
Tainas (tordid,
koogid) -
sõtkumine
Tainas (pärmi)
- sõtkumine
Munavalged-
vahustamine
Kasutusotstar
ve
Pudingud,
imikutoit
Garneerimine,
kastmed
Kastmed,
supid,
garneering,
maitserohelise
ga võided
Puuviljamahlad
Salatid,
garneering ja
grillkastmed
Kotletid,
hamburgerid,
hakklihapallid
Töötlemine
Nõuanne: Mahla tumenemise
vältimiseks lisage pisut
sidrunimahla. Püree
valmistamiseks lisage vedelikku.
Puhastage küüslauk. Vajutage
alati mitu korda nuppu Pulse, et
küüslauku mitte liiga peeneks
hakkida. Kogus olgu vähemalt
150g.
Peske ja kuivatage
maitserohelist enne hakkimist.
Lisage vett või muud vedelikku
(millist soovite) ühtlase
mahlajoogi saamiseks.
Kõik koostisosad olgu
toasoojad. Märkus: töödelge
vähemalt ühte suurt või kahte
väikest muna või kahe muna
kollast. Pange kaussi muna ja
veidi äädikat ning lisage
tilkhaaval õli.
Eemaldage kõõlused ja luud.
Lõigake liha umbes 3cm
suurusteks tükkideks.
Jämepeenestuseks kasutage
surulülitit.
Kiirus
e
asend/
lisaosa
P / P
P / P
2/P / P
2 / D
1-2 /
S
2/ P /
P
Maks.
kogus
500g
300g
Min.
75g
500g
(suuri
m
kogus)
3
muna
300g
Koostisosad ja
tulemus
Puuvili (näit.
õunad,
banaanid) -
peenestamine/
püreestamine
Küüslauk-
peenestamine
Maitseroheline
(näit. petrsell)-
hakkimine
Mahlad (näit.
papaia, melon,
pirn) -
Majonees -
emulgeerimine
Liha (tailiha) -
hakkimine
EESTI 63
Kasutusotstar
ve
Piimakokteilid
Koogid
Salatid, sai,
mandlipasta,
pudingud
Praetud
köögivili,
garneering
Praetud
köögivili,
garneering
Hakkliha
Supid, kastmed
Töötlemine
Püreestage puuvili (näit.
banaanid, vaarikad) suhkru,
piima ja jäätisega ning segage
hästi läbi.
Koostisosad olgu toasoojad.
Segage pehme või ja suhkur,
kuni segu on ühtlaselt pehme ja
kreemjas. Lisage piim, munad ja
jahu.
Kasutage surulülitit
jämepeenestuseks või
kiirusseadet 2 peenemaks
peenestamiseks.
Koorige sibulad ja lõigake
neljaks. Märkus: kasutage
vähemalt 100g. Vajutage
survenuppu mitu korda, et
sibulat mitte liiga peeneks
hakkida.
Koorige sibulad ja lõigake need
etteandetorusse mahtuvateks
tükkideks. Märkus: ärge
kasutage vähem kui 100g
sibulat.
Eemaldage kõõlused ja luud.
Lõigake liha umbes 3cm
suurusteks tükkideks.
Jämepeenestuseks kasutage
surulülitit.
kasutage keedetud köögivilja
Kiirus
e
asend/
lisaosa
2 / D
2/P
2/ P /
P
P / P
1 / g
2/ P /
P
2 / D
Maks.
kogus
250g
piima
3
muna
250g
400g
300g
200g
500g
Koostisosad ja
tulemus
Piimakokteil -
segamine
Segu (koogi)-
segamine
Pähklid-
peenestamine
Sibul-
peenestamine
Sibulad-
viilustamine
Kodulinnu liha-
hakkimine
Supid-
segamine
Kasutusotstar
ve
Garneering,
kreem,
jäätisesegud
Töötlemine
Enne vahustamist jahutage
koort külmakapis. Märkus:
kasutage vähemalt 125ml
koort. Vahukoor on valmis
umbes 20 sekundi pärast.
Kiirus
e
asend/
lisaosa
P / S
Maks.
kogus
350g
Koostisosad ja
tulemus
Vahukoor-
vahustamine
EESTI64
Retseptid
Brokolisupp (4 portsjonit)
h or D
- 50g Gouda juustu
- 300g keedetud brokolit (varred ja õisikud)
- brokoli keedubuljong
- 2 tükkideks lõigatud keedukartulit
- 2 buljongikuubikut
- 2 tl mittevahustatud koort
- karri
- sool
- pipar
- muskaatpähkel
B
Riivige juust. Püreestage brokoli keedetud kartuli ja
vähese brokoli keeduleemega. Mõõtke brokoli
püree ja vedelik ning buljongikuubikud
segamisnõusse, kuni 750ml. Valage pannile ja
laske keema. Riputage peale juustu, maitsestage
karri, soola, pipra ja muskaatpähkliga ning lisage
koort.
Puuviljakook
P
- 450 g kuivatatud kivideta datleid, poolitatud
- 200g kuivatatud ploome, poolikud
- 650 g pekani-hikkoripuu pähkleid
- 160 g riivitud kookost
- 300 g ananassisukaadi
- 1 prk (400 g) magusat kondenspiima
- 1 tl vanillessentsi
B
Määrige kaks 20cm pikkust küpsetusvormi võiga
ja soojendage ahi 135 °C.
B
Pange poolitatud datlid ja ploomid mikserisse ja
hakkige neid maskimumkiirusel 30sek. Seejärel
tühjendage kauss.
B
Pange pekan-hikkoripuu pähklid miksernõusse ja
hakkige need suurteks tükkideks, kasutades
pulseerimisfunktsiooni. Seejärel tühjendage kauss.
B
Pange ananassisukaadid miksernõusse ja hakkige
need tükkideks, kasutades pulseerimisfunktsiooni.
Seejärel tühjendage kauss.
B
Pange datlid, ploomid, pekan-hikkoripuu pähklid,
ananassisukaad ja riivitud kookos suurde
segamiskaussi ja segage läbi.
B
Lisage koostisosadele piim ja vanill ning segage.
B
Pange puuviljasegu küpsetusvormi ja küpsetage
kooki temperatuuril 135c C 90 minutit.
B
Ärge töödelge retsepti koostisosi vaheajata enam
kui korra. Kui vajate töötlemiseks enam aega,
laske seadmel maha jahtuda ja seejärel jätkake
töötlust.
Kartulipuder
P
- 750g keedetud kartulit
- umbes 250 ml kuumutatud piima
- 1 tl võid
- sool
B
Püreestage kartulid. Lisage piima, soola ja võid.
Kasutage kiirust 1 kestusega umbes 30 minutit
kuni kartlipuder muutub ühtlaselt paksuks.
EESTI 65
Majonees
S
- 2 munarebu või 1 suur muna
- 1 tl sinepit
- 1 tl äädikat
- 200ml õli
B
Koostisosad olgu toasoojad. Pange vahustaja
kaussi. Pange kaussi munarebud, sinep ja äädikas.
Kasutage kiirust 1 või 2. Valage õli läbi
etteandmistoru pöörlevale terale. Võib kasutada
ka avaust ümberpööratud korgis.
B
Soovitus tatari kastme valmistamiseks: lisage
peterselli, marineeritud kurke ja kõvaks keedetud
mune.
B
Soovitus kokteilikastme valmistamiseks: lisage
50ml koort, pisut viskit, 3 tl. tomatipastat ja pisut
ingverisiirupit 100ml majoneesi valmistamiseks.
Piimakokteil
D
- 175ml piima
- 10g suhkrut
- 1/2 banaani või umbes 65g muud värsket
puuvilja
- 50g vanilje jäätist
B
Segage kõiki koostisosi kuni segu on vahustatud.
Pitsa.
{
- 400g jahu
- 40ml õli
- 1/2 tl. soola
- 20g värsket pärmi või 1,5 pakki kuivpärmi
- umbes 240cc vett (35cC)
Garneeringuks
- 300ml läbi sõela pressitud tomateid (konserv)
- 1tl itaalia maitsetaimi (kuivatatud või värskeid)
- 1sibul
- 2 küüslauguküünt
- soola ja pipart
- suhkur
- Koostisosad kastmeks: oliivid, salaami, artishokid,
seened, anchovi, Mozzarella juust, pipar, riivitud
mature juust ja oliivõli maitse järgi.
B
Pange tainakonks kaussi. Mõõtke kõik koostisosad
kaussi ja valige kiiruseks 2. Segage umbes 1 minut
kuni tainast moodustub pall. Hoidke seadet ühe
käega kinni, et vältida selle libisemist. Pange
tainas eraldi kaussi, katke niiske riidega ja laske
kerkida umbes 30 minutit.
B
Kasutage tiiviknuga sibula ja küüslaugu
peenestamiseks. Praadige peenestatud sibuö ja
küüslauk kuni need muutuvad läbipaistvaks.
B
Lisage läbi sõela vajutatud tomatid, maitsetaimed
ja keetke tasasel tulel umbes 10 minutit.
B
Maitsestage soola, pipra ja suhkruga. Pange kaste
jahtuma.
B
Soojendage ahi kuni 250cC.
B
Pange tainas jahusele lauale ja vormige sellest
kaks ümarakujulist pitsaalust. Pange pitsaalused
rasvainega määritud pannile. Määrige pitsad
pealt, kuid jätke servad puhtaks. Määrige
pitsavormile katteained, riputage peale riivitud
juustu ja tilgutage mõni tilk oliivõli.
B
Küpsetage pitsat 12 kuni 15 minutit.
EESTI66
Kartuli-kabatshoki ahjuroog
Pgk
- 375g kartulit
- näputäis soola
- 1 (umbes 250g)
- 1 küüslauguküüs, purustatud
- umbes 40g võid`+ pange või toidu peale
- 2tl itaalia või Povencal maitserohelist
- 1 suur muna
- 75ml vahustatud koort
- 75ml piima
- pipar
- 70g semi-matur juustu
B
Koorige ja peske kartulid.
B
Paigutage viilustaja terahoidikusse ja terahoidik
nõusse. Viilustage kartulid ja kabatshokk kiirusel 1.
B
Keetke kartuliviilud vees, kuhu on lisatud pisut
soola kuni need on peaaegu pehmed.
B
Valage viilud sõela ja loputage neid hästi.
B
Pange 20g võid praepannile, praadige 3 minutit
pool kabatshoki kogusest, neid aegajalt segades.
Riputage viiludele 1tl itaalia või provencal
maitserohelist.
B
Kuivatage kabatshoki viile pabersalvrätikuga.
B
Määrige ahjuplaati rasvainega ja pange kartuli ja
kabatshoki viilud sellele nii, et nad üksteist osaliselt
kataksid.
B
Vahustage munad koos koore ja piimaga tiiviknoa
abil kiirusel 2. Lisage maitse järgi soola ja pipart
ning valage segu üle kartuli ja kabatshoki viilude.
B
Vahetage viilustaja riivi vastu, riivige juust kiirusel
2 ja raputage see toidule.
B
Pange toit ahju keskele (200cC)ja pruunistage
umbes 15 minutit.
Vahukreem lõhest
PS
- 1 lõhekalakonserv (220g)
- 2 tahvlit zhelatiini
- mõned murulaugu naadid
- näputäis soola
- näputäis punapipart
- pool tl sidrunimahla
- 125ml vahukoort
- väike sibul
- allikkerss garneeringuks
B
Pange zhelatiin rohkesse vette paisuma.
B
Peenestage murulauk ja sibul köögikombainis
surulüliti funktsiooni kasutades.
B
Eemaldage lõhelt nahk ja luud.
B
Lisage soola, punapipart. sidrunimahla, lõhe ja
konservivedelik, peeestatud murulauk ja sibul ning
püreestage kiirusel 2.
B
Pange püree kaussi.
B
Soojas väheses vees lahustage zhelatiin.
B
Segage zhelatiinilahus lõhepüreega.
B
Pange vahustustera kaussi ja vahustage koor
survenupule vajutades umbes 15 min.
B
Segage vahukoor puulusikaga lõhepüreega.
B
Valage vahukreem vaagnale, katke ja pange
mõneks tunniks külmkappi jahtuma .
B
Garneerimisel kasutage allikkressi.
Sandvitshi võie
P
- 2 väikest tükeldatud porgandit
- 2-3g marineeritud kurki
- 75g tükeldatud lillkapsast
EESTI 67
- 75g tükeldatud sellerit
- maitseroheline (petersell, till, tükeldatud
sellerijuur)
- 100g majoneesi
- 100g kohupiima
- sool
- pipar
B
Peenestage porgandid, marineeritud kurgid,
lillkapsad, maitseroheline, sellerijuur ja roheline seller.
Segage ettevaatlikult majoneesi ja kohupiimaga ning
lisage maitse järgi pipart ja soola.
Hispaania kapsasalat
P
- 1 väike punakapsas
- 2 punast sibulat
- 1kimp tilli
- 1 õun
- 1 apelsini mahl ja 2 tl punast veiniäädikat
- 1 tl sinepit
B
Segage mahl, sinep ja äädikas. Peenestage
kapsas, sibul, till ja õun kiirusel 1.
B
Pange koostisosad salatikaussi.
Tainakook
P
- 4 muna
- 30ml vett (35cC)
- näpuotsatäis soola
- 150g suhkrut
- 1 pakk vaniljesuhkrut
- 150g sõelutud jahu
- 3g küpsetuspulbrit
B
Kloppige mune ja vett umbes 2 min. Lisage
väikeste koguste kaupa suhkrut, vaniljet ja soola ja
segage umbes 1 min. Segu peab lusikalt valguma
ühlase paksu massina. Segage jahu ja
küpsetuspulbrit kaabitsaga. Küpsetage ahjus
umbes 170cC u 30-35 min.
B
Soovitus: Võite kooki kaunistada erinevate
kreemide või lihtsalt vahukoore ning puuviljadega.
Tzatziki
k
- 1 kurk
- 200ml jogurtit
- 1 tl oliivõli
- 2 küüslauguküünt
- näputäis soola
- 1 tl hakitud tilli
- mõned piparmündilehed
B
Koorige kurk ja peenestage kiirusel 1. Pange
peenestatud kurk sõelale.
B
Segage teised koostisosad, välja arvatud
piparmündilehed, kurgiga. Pange salat kaetud
kausis jahtuma külmkappi üheks tunniks.
Peenestage piparmündilehed ja pange peale enne
lauale andmist.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128

Philips HR7638/16 Kasutusjuhend

Kategooria
Köögikombainid
Tüüp
Kasutusjuhend
See käsiraamat sobib ka