173
8.
Autosoojenduse väljalülitamiseks vajutage klahvi «Reheat/Cancel».
Klahvi indikaator kustub.
Eelsadistuse funktsioon on olemas kõikides valmistamise automaatprogram-
mides, väljaarvatud programmides «FRY», «PASTA» и «QUICK COOK».
Ei soovitata kasutada funktsiooni «Time delay», kui retseptid kasutatakse
kiirelt riknevaid toiduaineid (munad, värske piim, liha, juust jm.).
Aja seadmisel funktsioonis «Time delay» on vaja arvestada, et aja taga-
siarvestus programmis «STEAM» algab vaid peale seda, kui multikeetja on
saavutanud vajaliku töötemperatuuri (peale vee keemahakkamist).
Valmistoitude temperatuuri ülalhoiu funktsioon «Keep warm»
(autosoojendus)
Lülitub sisse automaatselt valmistamisprogrammi töö lõppedes ja võib
hoida valmistoitude temperatuuri vahemikus 70–75°С 24 tunni vältel. Au-
tosoojenduse ajal põleb klahvi «Reheat/Cancel» indikaator, ekraanile ku-
vatakse aja otsene tagasiarvestus antud programmis. Vajadusel võib auto-
soojenduse välja lülitada, vajutades ja hoides mõne sekundi vältel all
klahvi «Reheat/Cancel».
Autosoojenduse eelnev väljalülitamine
Autosoojenduse väljalülitamine valmistamisprogrammi töö lõppedes ei ole
alati soovitatav. Multikeetjas REDMOND RMC-M90E on võimalus nimetatud
programm eelnevalt välja lülitada käivitamise ajal või põhilise valmistamis-
programmi ajal. Selleks vajutage stardi ajal või valmistamisprogrammi ajal
ja hoidke mõne sekundi jooksul all klahvi «Menu», kuni klahvi «Reheat/
Cancelt» indikaator kustub. Autosoojenduse taaslülitamiseks vajutage
klahvi «Menu» veelkord (sütib klahvi «Reheat/Cancel» indikaator).
Toitude soojendamise funktsioon
Multikeetjat REDMOND RMC-M90E võib kasutada külmade toitude soojen-
damiseks. Selleks:
• Pange toiduained anumasse, paigutage see multikeetja korpusesse.
• Sulgege kaas klõpsatuseni, lülitage seade elektrivõrku.
• Vajutage ja hoidke mõne sekundi vältel all klahvi «Reheat/Cancel»
helisignaali kõlamiseni. Ekraanil sütib vastav indikaator ja soojendus
lülitub sisse. Taimer alustab soojendamise aja tagasiarvestust.
Seade soojendab toidu temperatuurini 70–75°С ja võib hoida toitu kuu-
mana 24 tunni vältel. Vajadusel võib autosoojenduse peatada, vajutades ja
hoides mõne sekundi vältel all klahvi «Reheat/Cancel», kuni ekraanil kustu-
vad vastavad indikaatorid.
Vaatamata sellele, et multikeetja võib toitu hoida soojana kuni 24 tundi, ei
soovitata toitu jätta soojana seisma enam kui kaheks-kolmeks tunniks, kuna
see võib tingida toidu maitseomaduste muutuse.
Automaatprogrammide kasutamise üldkord
1. Valmistage ette (mõõtke) vajalikud toiduained.
2.
Pange toiduained multikeetja anumasse vastavalt valmistamispro-
grammile ja asetage see seadme korpusesse. Jälgige, et kõik toiduained,
muuhulgas vedelik, oleksid anuma välispinnal asuvast maksimaalsest
märgist allpool. Veenduge, et anum on asetatud otse ja see puutub
tihedalt kokku soojenduselemendiga.
3. Sulgege multikeetja kaas klõpsatuseni. Lülitage seade elektrivõrku.
4.
Vajutades klahvi «Menu» valige vajalik valmistamisprogramm (ekraan-
il süttib vastava programmi indikaator).
5.
Kui teid ei rahulda vaikimisi seatud valmistamisaeg, võite seda tähen-
dust muuta klahvidele «Hour» ja «Min» vajutades.
6. Vajadusel seadke eelseadistuse aeg. Funktsiooni «Time delay» ei ole
programmides «FRY», «PASTA» ja «QUICK COOK».
7.
Valmistamisprogrammi käivitamiseks vajutage ja hoidke mõne sekun-
di vältel klahvi «Start», kuni süttivad klahvide «Start» ja «Reheat/
Cancel» indikaatorid. Hakkab tööle seadistatud programm ja valmist-
amisaja tagasiarvestus. Programmis «STEAM» algab aja tagasiarves-
tus vee keemahakkamisel ja piisava aurutiheduse saavutamisel anu-
mas; programmis «PASTA» — peale vee keemahakkamist anumas,
toiduainete panekut ja klahvi «Start» teistkordset vajutamist.
8.
Vajadusel võib autosoojendusfunktsiooni eelnevalt välja lülitada,
vajutades ja hoides all klahvi «Menu», kuni kustub klahvi «Reheat/
Cancel» indikaator. Klahvi «Menu» teistkordne vajutus võib antud
funktsiooni taas sisse lülitada. Autosoojendusfunktsiooni ei ole pro-
grammides «YOGHURT» ja «BREAD».
9.
Valmistamisprogrammi lõppemisest teavitab teid helisignaal. Järgne-
valt, sõltuvalt valitud programmist või jooksvatest seadistustest, läheb
seade üle autosoojendusrežiimi (põleb klahvi «Reheat/Cancel» indikaa-
tor) või ooterežiimi (vilgub klahvi «Start» indikaator).
10.
Selleks, et tühistada sisestatud programm, katkestada valmistamisaeg
või autosoojendus, vajutage ja hoidke mõne sekundi vältel klahvi
«Reheat/Cancel».
Kvaliteetse tulemuse saavutamiseks soovitame kasutada multikeetjale
REDMOND RMC-M90E lisatud raamatus «100 retsepti» toodud retsepti, mis
on spetsiaalselt välja töötatud antud mudelile.
Kui teie arvates ei suutnud te saavutada soovitavat tulemust tavalistes
automaatprogrammides, kasutage universaalset, laiendatud käsiseadistu-
stega programmi «MULTICOOK», mis avab teie toiduvalmistamise eksper-
imentidele suured võimalused.
Programm «MULTICOOK»
Nimetatud programm on mõeldud praktiliselt mistahes toitude valmista-
miseks kasutaja poolt seatud valmistamisaja ja temperatuuri parameetri-
tega. Tänu programmile «MULTICOOK» võib Multikeetja REDMOND RMC-M90E
asendada terve rida köögiseadmeid ja valmistada toitu praktiliselt mistahes
teid huvitava, vanas kulinaariaalases raamatus loetud või Internetist võetud
retsepti järgi.
Et oleks mugavam, toitude valmistamise korral temperatuuril alla 80°С, on
autosoojenduse funktsioon välja lülitatud. Vajadusel võib selle käsitsi sisse
lülitada, vajutades ja hoides mõne sekundi vältel all klahvi «Menu» peale
valmistamisaja käivitamist, kuni süttib indikaator «Reheat/Cancel».
Vaikimisi valmistamise aeg programmis «MULTICOOK» on 15 minutit, vai-
kimisi valmistamise temperatuur 100°С.
Temperatuuri käsitsi reguleerimise vahemik (muudetav klahvile «Tempera-
ture» vajutamisega): 35-170°С 5°С — muutmissammuga.
Aja käsitsi reguleerimise vahemik: 5 minutist — 12 tunnini 1-minutilise
muutmissammuga kuni 1-tunnisele intervallile või 5-minutilise muutmis-
sammule enam kui 1-tunnisele intervallile.
Programmis «MULTICOOK» on võimalik valmistada hulgaliselt erinevaid
toite. Kasutage raamatut «100 retsepti» meie professionaalsetelt kokkadelt
või spetsiaalset temperatuuritabelit erinevate toitude ja toiduainete
valmistamiseks.
Programm «OATMEAL»
Soovitatakse piimaputrude valmistamiseks. Vaikimisi valmistamise aeg pro-
grammis on 10 minutit. Valmistamisaja võib seada käsitsi vahemikus 5
minutist kuni 1 tunni 30 minutini 1-minutilise paigaldussammuga.
Programm «OATMEAL» on mõeldud putrude valmistamiseks vähese kalor-
susega pastöriseeritud piimast. Piima väljakeemise vältimiseks ja vajaliku
tulemuse saavutamiseks soovitatakse enne valmistamist:
• hoolikalt pesta läbi kõik täisteraviljad (riis, tatar, hirss), kuni vesi jääb
puhtaks;
• enne valmistamist määrida multikeetja anum võiga;
• rangelt järgida proportsioone, mõõtes toiduaineid vastavalt retsepti-
raamatu soovitustele, suurendada või vähendada toiduainete kogust
vaid proportsionaalselt;
• täispiima kasutamisel lahustada see joogiveega vahekorras 1:1.
Piima ja teraviljade omadused võivad erineda sõltuvalt päritolust ja tootjast,
mis vahest võib end tunda anda valmistamise tulemustel.
Kui programmis «OATMEAL» oodatud tulemust ei saavutatud, kasutage
universaalset programmi «MULTICOOK». Piimapudru valmistamise opti-
maalne temperatuur moodustab 95°С. Toiduainete kogust ja valmistamise
aega valige vastavalt retseptile.
Programm «STEW»
Soovitatakse juurviljade, liha, linnuliha, mereandide hautamiseks. Vaikimisi
valmistamise aeg programmis on 1 tund. Valmistamisaja võib seada käsitsi
vahemikus 20 minutist 12 tunnini 5-minutilise paigaldussammuga.
Programm «FRY»
Soovitatav liha, juurviljade, linnu ja mereandide praadimiseks. Vaikimisi
valmistamise aeg programmis on 15 minutit. Valmistamisaja võib seada
käsitsi vahemikus 5 minutist kuni 1 tunni 30 minutini 1-minutilise paigaldus-
sammuga.
«Time delay» funktsiooni nimetatud programmis ei ole.
Selleks, et toiduained ei kõrbeks põhja, järgige retseptiraamatus toodud
soovitusi ja periooditi segage anumas olevaid toiduaineid Lubatud on
valmistada avatud kaanega multikeetjas.
Programm «SOUP»
Soovitatakse erinevate suppide, puljongite, samuti kompottide ja jookide
valmistamiseks. Vaikimisi valmistamise aeg programmis on 1 tund. Valmist-
amisaja võib seada käsitsi vahemikus 20 minutist 8 tunnini 5-minutilise
paigaldussammuga.
Programm «STEAM»
Soovitatakse juurviljade, kala, liha, mantide, dieettoitude ja taimetoitude,
lastetoitude aurul valmistamiseks. Vaikimisi valmistamise aeg programmis
on 15 minutit. Valmistamisaja võib seada käsitsi vahemikus 5 minutist 2
tunnini 5-minutilise paigaldussammuga.
Nimetatud programmil valmistamiseks kasutage spetsiaalset konteinerit
(kuulub komplekti).
1.
Kallake anumasse 600–1000 ml vett. Paigutage anumasse aurul
valmistamise konteiner.
2. Mõõtke ja valmistage toiduained ette vastavalt retseptile, paigutage
nad ühtlaselt aurul valmistamise konteinerisse ja asetage anum
seadme korpusesse. Veenduge, et see puutub tihedalt kokku soojen-
duselemendiga.
3. Järgige peatüki «Automaatprogrammide kasutamise üldkord» p. 3-10
näpunäiteid.