79
II. SEADME KASUTAMINE
Enne esimest sisselülitamist
Asetage seade kõvale tasasele horisontaalsele pinnale, jälgige, et seadme
töötamisel kuum aur ei satuks tapeedile, dekoratiivkatetele, elektroonikale
ja teistele esemetele, mida niiskus ja kõrge temperatuur kahjustada võivad.
Enne toiduvalmistamist veenduge, et seadme sise- ja välisosadel ei ole
kahjustusi, löögijälgi ja teisi defekte, siseanuma ja kuumutuspinna vahel ei
tohi olla kõrvalisi esemeid.
Tähelepanu! Seadme kasutamine rikete puhul on keelatud.
Valmistamise aja määramine
Multikeetjas REDMOND RMC-M4515E on ette nähtud vaikimisi määratud
valmistamise aja käsitsi muutmise võimalus. Aja vahetamise samm ja või-
malik vahemik sõltub valitud programmist.
Valmistamise aja käsitsi muutmiseks:
1.
Valige vajalik valmistamise programm, vajutades vastavat nuppu: FRY,
PILAF, OATMEAL/GRAIN, BAKE/PIZZA, STEW/DESSERT või
STEAM/SOUP/PASTA. Displeile ilmub vaikimisi määratud valmistami-
se aeg.
2.
Vajutage nuppu COOK TIME valmistamise aja muutmiseks valitud
programmi võimalikus vahemikus. Iga nupu vajutusega väärtus suu-
reneb. Kiireks aja vahetamiseks vajutage ja hoidke nuppu. Maksimaal-
se väärtuseni jõudmisel jätkub valik algusest.
3.
Sisestatud juhiste tühistamiseks vajutage nuppu REHEAT/CANCEL.
Pärast seda sisestage kogu valmistamise programm uuesti.
TÄHTIS! Valmistamise aja käsitsi määramisel arvestage valitud programmis
ette määratud aja vahetamise sammu ja võimalikku vahemikku vastavalt
valmistamise programmide tabelile.
Edasilükatud stardi funktsioon
Lubab valmistamise programmi algust edasi lükata vahemikus 5 minutit
kuni 24 tundi 5-minutilise sammuga.
1.
Vajutage nuppu TIMER. Nupu indikaator süttib, hakkab vilkuma aja
indikaator.
2. Vajutades nuppu COOK TIME, valige ajavahemik valmistamise prog-
rammi stardini. Kiireks aja vahetamiseks vajutage ja hoidke nuppu.
Maksimaalse väärtuseni jõudmisel jätkub valik algusest.
3.
Sisestatud juhiste tühistamiseks vajutage nuppu REHEAT/CANCEL.
Pärast seda sisestage kogu valmistamise programm uuesti.
TÄHTIS! Pole soovitatav kasutada edasilükatud stardi funktsiooni, kui retsep-
tis kasutatakse kiiresti riknevaid toiduaineid (muna, piim, liha, kala, juust jne).
Edasilükatud stardi funktsiooni saab kasutada ka külma toidu soojenda-
misel. Programmis FRY on edasilükatud stardi funktsioon kättesaamatu.
Valmis toitude temperatuuri hoidmise funktsioon (automaat-
soojendamine)
Funktsioon käivitub automaatselt valmistamise programmi töö lõppemisel
ning võib hoida toidu temperatuuri vahemikus 75-80°С 24 tunni jooksul.
Displei näitab soojuse hoidmise aja lugemist. Vajadusel saab seda funkt
-
siooni välja lülitada, vajutades nuppu REHEAT/CANCEL (nupu indikaator
kustub).
Toidu soojendamise funktsioon
Multikeetjat REDMOND RMC-M4515E saab kasutada külma toidu soojenda-
miseks:
1. Pange toit multikeetja kaussi, sisestage kauss seadme kesta, veendu-
ge, et kauss on surutud soojenduselemendi vastu.
2. Sulgege kaas plõksuni, ühendage seade vooluvõrku.
3.
Vajutage nuppu REHEAT/CANCEL. Süttib vastav indikaator ja algab
soojendamine. Displei näitab soojendamise aja lugemist. Toit saab
soojendatud kuni 75-80°С ja jääb soojaks kuni 24 tundi.
4. Vajadusel võib soojendamist katkestada, vajutades nuppu REHEAT/
CANCEL (nupu indikaator kustub).
TÄHTIS! Vaatamata sellele, et multikeetja võib hoida toitu soojana kuni 24
tundi, ei soovitata jätta seda antud režiimile kauemaks kui 2-3 tundi, kuna
see võib vahel põhjustada toidu maitse muutumist.
Automaatsete programmide kasutamise üldine tegevuste jär-
jekord
1.
Valmistage toiduained vastavalt retseptile. Laduge anumasse. Jälgige,
et koostisosade üldmaht koos vedelikuga ei ületaks maksimaalset
märget kausi sisepinnal.
2. Sisestage kauss seadme kesta, keerake seda veidi, veenduge, et see
on surutud soojenduselemendi vastu. Sulgege kaas plõksuni. Ühen-
dage seade vooluvõrku.
3. Valige vajalik programm, vajutades vastavat nuppu.
4. Nupuga COOK TIME määrake valmistamise aeg vastavalt retseptile.
5. Vajadusel määrake edasilükatud stardi aeg. Programmis FRY on eda-
silükatud stardi funktsioon kättesaamatu.
Tähelepanu! Kui te katkestasite seadistamist kauemaks kui 5 sekundit,
käivitub programm automaatselt sisesestatud parameetritega. Vajadusel
tühistage sisestatud juhised nupuga REHEAT/CANCEL ning sisestage prog-
ramm uuesti.
6. 5 sekundit pärast andmete sisestamise lõpetamist algab valmistami-
ne ja valmistamise aja tagasilugemine. Programmis STEAM/SOUP/
PASTA algab aja tagasilugemine pärast vee keemise algust.
Programmi lõppemisel kostab helisignaal, valitud programmi indikaator
kustub. Automaatselt lülitub automaatsoojendamise režiim (süttib nupu
REHEAT/CANCEL indikaator). Displei näitab režiimi töö aja lugemist.
7.
Sisestatud juhiste tühistamiseks, valmistamise katkestamiseks või
automaatse soojendamise funktsiooni väljalülitamiseks vajutage
nuppu REHEAT/CANCEL.
8.
Parima tulemuse saavutamiseks soovitame kasutada multikeetjaga
REDMOND RMC-M4515E kaasas olevat retsepti raamatut.
Programm FRY
Soovitatud liha, köögiviljade, linnuliha, mereandide praadimiseks. Võimalik
on käsitsi aja määramine vahemikus 5 minutit kuni 1 tund ja 30 minutit
1-minutilise sammuga. Programmis FRY on edasilükatud stardi funktsioon
kättesaamatu. Praadida võib avatud seadme kaanega.
Programm PILAF
Soovitatud erinevate pilafde valmistamiseks. Võimalik on käsitsi aja mää-
ramine vahemikus 10 minutit kuni 2 tundi 5-minutilise sammuga.
Programm OATMEAL/GRAIN
Erinevate piima ja veega keedetud putrude, lisandite valmistamiseks. Või-
malik on käsitsi aja määramine vahemikus 5 minutit kuni 4 tundi 5-minuti-
lise sammuga.
Programm on ette nähtud piimaputrude keetmiseks vähese rasva sisaldu-
sega pastöriseeritud piimaga. Piima väljakeemise vältimiseks ja vajaliku
tulemuse saavutamiseks on soovitatav:
• pesta põhjalikult (kuni vesi on puhas) kõik täisteratangud (riis, tatar,
hirss jne);
• määrida enne toiduvalmistamist multikeetja sisekauss võiga;
• rangelt jälgida proportsioone, mõõta koostisosad vastavalt kaasas-
oleva kokaraamatu retseptidele. Koostisosade mahtu võib vähendada
või suurendada ainult proportsioonaalselt;
• lahjendada täispiima veega vahekorras 1:1.
Piima ja tangude omadused võivad erineda sõltuvalt päritolust ja tootjast,
see võib vahel mõjutada toiduvalmistamise tulemusi.
Programm BAKE/PIZZA
Biskviitide, vormide, pirukate ja pitsa valmistamiseks, samuti leiva küpseta-
miseks. Võimalik on käsitsi aja määramine vahemikus 10 minutit kuni 8
tundi 5-minutilise sammuga.
• Biskviidi valmidust saab kontrollida, torgates sellesse puupulk (ham-
batikk). Kui see jääb kuivaks — on biskviit valmis.
•
Leivaküpsetamisel on soovitatav automaatsoojendamise režiim kõikidel
etappidel välja lülitada.
Programm STEW/DESSERT
Soovitatud köögiviljade, liha, kala hautamiseks, erinevate lisandite, magus-
toitude, puuviljapüreede ja mooside valmistamiseks. Võimalik on käsitsi aja
määramine vahemikus 10 minutit kuni 12 tundi 5-minutilise sammuga.
Programm STEAM/SOUP/PASTA
Programm on ette nähtud köögiviljade, kala, liha, dieet- ja lastetoitude au-
ruga valmistamiseks, suppide, makaronitoodete, valmistoitude keetmiseks.
Võimalik on käsitsi aja määramine vahemikus 5 minutit kuni 8 tundi 5-mi-
nutilise sammuga.
Köögiviljade ja teiste toiduainete auruga valmistamisel:
1.
Valage anumasse 500-600 ml vett. Asetage kaussi aurutamiskonteiner.
2. Mõõtke ja valmistage kõik toiduained ette vastavalt retseptile. Ladu-
ge nad ühtlaselt aurutamiskonteinerisse.
3.
Järgige p 2-8 osast “Automaatsete programmide kasutamise üldine
tegevuste järjekord”.
Tööaja tagasilugemine algab pärast vee keema tõusmist ja piisava auru
tiheduse saavutamist.
Kui te ei kasuta selles programmis automaatseid seadeid, kasutage tabelit
Soovitatav auruga toidu valmistamise aeg.
III. LISAVÕIMALUSED
• Fondüü valmistamine
• Kohupiima, juustu valmistamine
• Leiva küpsetamine
• Sööginõude ja isikliku hügieeni esemete steriliseerimine
• Pastöriseerimine