Zanussi ZKC44510XA Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend
ET
Kasutusjuhend
Kombineeritud mikrolaineahi
ZKC44510X
ZKC54451X
Sisukord
Ohutusinfo _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 2
Ohutusjuhised _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 3
Seadme kirjeldus _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 5
Enne esimest kasutamist _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Igapäevane kasutamine _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 6
Mikrolainerežiim _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 8
Kella funktsioonid _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 11
Tarvikute kasutamine _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 12
Lisafunktsioonid _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 13
Vihjeid ja näpunäiteid _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 13
Puhastus ja hooldus _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 27
Mida teha, kui... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 28
Tehnilised andmed _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 29
Jäätmekäitlus _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 29
Jäetakse õigus teha muutusi.
Ohutusinfo
Enne seadme paigaldamist ja kasutamist lugege kaasasolev ju-
hend tähelepanelikult läbi. Tootja ei vastuta vale paigaldamise või
ebaõige kasutuse tõttu tekkinud vigastuste ja kahjude eest. Hoid-
ke juhend alles, et saaksite seda ka edaspidi kasutada.
Laste ja ohustatud inimeste turvalisus
Hoiatus Lämbumise, vigastuse või püsiva kahjustuse oht!
Seda seadet võivad kasutada vähemalt 8-aastased lapsed ning
samuti füüsilise, sensoorse või vaimse puudega või kogemuste
ja teadmisteta isikud juhul, kui neid valvab täiskasvanud inime-
ne või nende turvalisuse eest vastutav isik.
Ärge lubage lastel seadmega mängida.
Hoidke pakendid lastele kättesaamatuna.
Hoidke lapsed ja lemmikloomad seadmest eemal, kui see töö-
tab või maha jahtub. Katmata osad on kuumad.
Kui seadmel on olemas lapselukk, soovitame selle sisse lülita-
da.
Ilma järelvalveta ei tohi lapsed seadet puhastada ega hooldus-
toiminguid läbi viia.
Hoidke seade ja selle juhe alla 8-aastastele lastele kättesaama-
tult.
Üldine ohutus
Seadet tohib paigaldada ja kaablit vahetada ainult kvalifitseeri-
tud elektrik!
2
www.zanussi.com
Seade läheb kasutamisel seest kuumaks. Ärge puudutage küt-
teelemente seadmes. Tarvikute või ahjunõude eemaldamisel
või sisestamisel kasutage alati pajakindaid.
Ärge kasutage seadme puhastamiseks aurupuhastit.
Enne hooldustöid eemaldage seade vooluvõrgust.
Ärge kasutage ukseklaasi puhastamiseks karedaid, abrasiivseid
puhasteid ega teravaid metallist kaabitsaid, sest need võivad
klaasi pinda kriimustada, mille tagajärjel võib klaas puruneda.
Ahjuriiuli tugede eemaldamiseks tõmmake esmalt riiulitoe esiots
ja seejärel tagumine ots külgseina küljest lahti. Paigaldage ah-
juriiuli toed tagasi vastupidises järjekorras.
Elektrilöögi ärahoidmiseks tuleb seade enne ahjuvalgusti vahe-
tamist kindlasti välja lülitada.
Ohutusjuhised
Paigaldamine
Hoiatus Seadet tohib paigaldada ainult
kvalifitseeritud elektrik!
Eemaldage kõik pakkematerjalid.
Kahjustatud seadet ei tohi paigaldada ega
kasutada.
Järgige seadmega kaasas olevaid paigal-
dusjuhiseid.
Olge seadme teise kohta viimisel ettevaat-
lik, sest see on raske. Kasutage alati kait-
sekindaid.
Ärge kunagi tõmmake seadet käepidemest.
Tagage minimaalne kaugus muudest sead-
metest ja mööbliesemetest.
Veenduge, et seade on paigaldatud kindla-
te konstruktsioonide alla ja kõrvale.
Seadme küljed peavad jääma vastu teiste
sama kõrgusega seadmete külgi.
Elektriühendus
Hoiatus Tulekahju- ja elektrilöögioht!
Kõik elektriühendused peab teostama kvali-
fitseeritud elektrik.
Seade peab olema maandatud.
Kontrollige, kas andmesildil toodud elektrili-
sed parameetrid vastavad vooluvõrgu näi-
tajatele. Vastasel juhul võtke ühendust
elektrikuga.
Kasutage alati nõuetekohaselt paigaldatud
ohutut pistikupesa.
Ärge kasutage mitmikpistikuid ega piken-
duskaableid.
Veenduge, et te ei vigastaks toitepistikut
ega -juhet. Vigastatud toitejuhtme vaheta-
miseks võtke ühendust teeninduskeskuse-
ga.
Jälgige, et toitejuhe ei jääks vastu seadme
ust, eriti siis, kui uks on kuum.
Isoleeritud ja isoleerimata osad peavad ole-
ma kinnitatud nii, et neid ei saaks eemalda-
da ilma tööriistadeta.
Ühendage toitepistik seinakontakti alles pä-
rast paigalduse lõpuleviimist. Veenduge, et
pärast paigaldamist säilib juurdepääs toite-
pistikule.
Kui seinakontakt logiseb, ärge sinna toite-
pistikut pange.
3
www.zanussi.com
Seadet välja lülitades ärge tõmmake toite-
kaablist. Hoidke alati kinni toitepistikust.
Kasutage ainult õigeid isolatsiooniseadi-
seid: kaitselüliteid, kaitsmeid (keermega
kaitsmed tuleb pesast eemaldada), maalek-
kevoolu kaitsmeid ja kontaktoreid.
Seadme ühendus vooluvõrguga tuleb va-
rustada mitmepooluselise isolatsiooniseadi-
sega. Isolatsiooniseadise lahutatud kontak-
tide vahemik peab olema vähemalt 3 mm.
Kasutamine
Hoiatus Vigastuse, põletuse, elektrilöögi
või plahvatuse oht!
Kasutage seda seadet ainult kodustes tingi-
mustes.
Ärge muutke seadme tehnilisi omadusi.
Veenduge, et ventilatsiooniavad ei oleks tõ-
kestatud.
Ärge jätke töötavat seadet järelevalveta.
Lülitage seade välja pärast igakordset ka-
sutamist.
Olge töötava seadme ukse avamisel ette-
vaatlik. Välja võib paiskuda tulist õhku.
Ärge kasutage seadet märgade kätega või
juhul, kui seade on kontaktis veega.
Äge suruge avatud uksele.
Ärge kasutage seadet tööpinna ega hoiuko-
hana.
Hoidke seadme ust alati kinni, kui see ei
tööta.
Seadme ust avades olge ettevaatlik. Alko-
holi sisaldavate komponentide kasutamise
tagajärjel võib alkohol õhuga seguneda.
Kui avate ukse, vältige ahju läheduses sä-
demeid või lahtist leeki.
Ärge pange süttivaid või süttiva ainega
määrdunud esemeid seadmesse, selle lä-
hedusse või peale.
Hoiatus Seadme vigastamise või
kahjustamise oht!
Et ära hoida emaili kahjustumist või värvi
muutumist:
– ärge asetage ahjunõusid ega teisi ese-
meid vahetult seadme põhjale;
– ärge asetage alumiiniumfooliumit vahetult
seadme põhjale;
– ärge pange vett vahetult kuuma sead-
messe;
– ärge hoidke niiskeid nõusid ja toitu ahjus
pärast toiduvalmistamise lõppu;
– olge tarvikute eemaldamisel ja paigalda-
misel ettevaatlik.
Emaili värvi muutumine ei mõjuta seadme
tööd. Tegemist ei ole defektiga garantii sei-
sukohast.
Niiskete kookide puhul kasutage sügavat
panni. Puuviljamahlad tekitavad püsivaid
plekke.
Mikrolaine
Hoiatus Tulekahju- ja põletusoht!
Tühja seadet ei tohi sisse lülitada.
Ärge kasutage seadet, kui see ei tööta kor-
ralikult.
Enne vedelike paigutamist mikrolaineahju
tuleb neid alati segada, et ära hoida oota-
matut ülekeemist.
Ärge unustage, et metallesemed tuleb pai-
gutada seadme seintest või uksest vähe-
malt 2 cm kaugusele.
Toidu küpsetamisel või soojendamisel järgi-
ge minimaalse temperatuuri nõuet. Tempe-
ratuuri mõõtmiseks kasutage ainult mikro-
lainekindlat termomeetrit.
Ärge kuumutage seadmes õli ega alkoholi.
Ärge kuivatage seadmes loomi, tekstiilese-
meid, tera- ega geelitäitega patju.
Ärge asetage seadmesse alumiiniumfooliu-
mit.
Korrosiooni ärahoidmiseks kuivatage seade
pärast iga kasutust lapiga.
Hooldus ja puhastus
Hoiatus Vigastuse, tulekahju või seadme
kahjustamise oht!
Enne hooldust lülitage seade välja ja ühen-
dage toitepistik pistikupesast lahti.
Veenduge, et seade on maha jahtunud.
Klaaspaneelid võivad puruneda.
4
www.zanussi.com
Kui ukse klaaspaneeli tekib mõra, tuleb see
kohe välja vahetada. Pöörduge teenindus-
keskusse.
Olge ukse seadmest eemaldamisel ette-
vaatlik. Uks on raske!
Puhastage seadet regulaarselt, et vältida
pliidipinna materjali kahjustumist.
Seadmesse jäänud rasv või toit võib põh-
justada tulekahju.
Puhastage seadet pehme niiske lapiga. Ka-
sutage ainult neutraalseid puhastusaineid.
Ärge kasutage abrasiivseid tooteid, küüri-
misšvamme, lahusteid ega metallist ese-
meid.
Ahjupihusti kasutamisel järgige pakendil
olevaid ohutusjuhiseid.
Katalüütilise emaili (kui see on olemas) pu-
hastamisel ärge kasutage mingeid pesuai-
neid.
Sisevalgusti
Selles seadmes kasutatav valgustipirn või
halogeenlamp on mõeldud kasutamiseks
ainult kodumasinates. Ärge kasutage seda
ruumide valgustamiseks.
Hoiatus Elektrilöögi oht!
Enne lambi asendamist ühendage seade
vooluvõrgust lahti.
Kasutage ainult ühesuguste tehniliste näita-
jatega lampe.
Jäätmekäitlus
Hoiatus Lämbumis- või vigastusoht!
Eemaldage seade vooluvõrgust.
Lõigake toitekaabel seadme küljest lahti ja
visake ära.
Eemaldage seadme uks, et vältida laste ja
loomade seadmesse lõksujäämist.
Seadme kirjeldus
1 3 642 5
12
4
3
1
2
10
11
7
8
9
1
Juhtpaneel
2
Toite tuli / sümbol / indikaator
3
Ahju funktsioonide nupp
4
Elektronprogrammeerija
5
Temperatuuri / mikrolaineahju tuli / süm-
bol / indikaator
6
Temperatuuri / mikrolaineahju nupp
7
Grill ja kütteelement
8
Mikrolainegeneraator
9
Valgusti
10
Ventilaator ja kütteelement
11
Ahjuriiuli tugi, eemaldatav
12
Ahjuriiuli tasandid
Tarvikud
Ettevaatust Ärge kasutage
mikrolainefunktsiooni puhul
küpsetusplaati ega sügavat panni.
Traatrest
Keedunõudele, koogivormidele, praadidele.
5
www.zanussi.com
Küpsetusplaat
Kookidele ja küpsistele.
Enne esimest kasutamist
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Esmane puhastamine
Eemaldage seadmest kõik osad.
Enne esmakordset kasutamist tuleb seade
puhastada.
Tähtis Vt jaotist "Puhastus ja hooldus".
Kellaaja seadmine
Pärast esmakordset vooluvõrku ühendamist
põlevad mõni sekund ekraanil kõik sümbolid.
Järgmiste sekundite jooksul kuvab ekraan tar-
kvaraversiooni.
Kui tarkvaraversiooni kuva ekraanilt kaob, ku-
vatakse ekraanil
ja "12:00". "12" vilgub.
1.
Vajutage
või käesoleva tunninäidu
määramiseks.
2.
Kinnitamiseks vajutage
(vajalik ainult
esimesel seadistamisel. Hiljem salvesta-
takse uus kellaaeg automaatselt 5 sekun-
di pärast).
Ekraanil kuvatakse
ja seadistatud
tunninäit. "00" vilgub.
3.
Vajutage
või käesoleva minutinäidu
määramiseks.
4.
Kinnitamiseks vajutage
(vajalik ainult
esimesel seadistamisel. Hiljem salvesta-
takse uus kellaaeg automaatselt 5 sekun-
di pärast).
Temperatuuri / kellaaja ekraanil kuvatak-
se uus kellaaeg.
Kellaaja muutmine
Kellaaega saab muuta ainult siis, kui ahi on
välja lülitatud.
Vajutage
. Määratud kellaaeg ja sümbol
vilguvad ekraanil. Uue kellaaja seadistamise
protseduuri vt jaotisest "Kellaaja seadmine".
Igapäevane kasutamine
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Seadme kasutamiseks vajutage nuppu. Nupp
kerkib paneelipinnalt välja.
Küpsetusrežiimi käivitamine
1. Ahju funktsiooni valimiseks keerake ahju-
funktsioonide nuppu.
2. Temperatuuri / mikrolaine võimsuse vali-
miseks keerake temperatuuri nuppu.
3. Seadme väljalülitamiseks keerake ahju-
funktsioonide nupp väljas-asendisse
("0") .
Nupu sümbol, indikaator või tuli
(sõltuvalt mudelist – vt seadme
üldkirjeldust):
Indikaator süttib, kui ahi kuumeneb.
Tuli süttib, kui seade töötab.
Sümbol näitab, kas nupuga on mõni
keeduväljadest sisse lülitatud, ahju
funktsioone või temperatuuri.
6
www.zanussi.com
Ahju funktsioonid
Ahju funktsioon Rakendus
Valgusti Ahjuvalgusti aktiveerimiseks ilma küpsetusfunktsioonita.
Mikrolaineahi Tekitab soojust otse toidus. Kasutage valmistoitude ja jookide
soojendamiseks, liha sulatamiseks ja juurviljade ning kala val-
mistamiseks.
Pöördõhk Samaaegseks küpsetamiseks maksimaalselt 2 ahjutasandil.
Seadke ahju temperatuur 20–40 °C madalamaks kui funktsioo-
niga Ülemine + alumine kuumutus.
Pitsarežiim Ühel ahjutasandil toitude küpsetamiseks, mis vajavad intensiiv-
semat pruunistamist ja krõbedat põhja. Seadke ahju tempera-
tuur 20–40 °C madalamaks kui funktsiooniga Ülemine + alumi-
ne kuumutus.
Ülemine + alumine kuumutus Ahju ühel tasandil küpsetamiseks ja röstimiseks.
Alumine kuumutus Krõbeda või mureda põhjaga kookide küpsetamiseks ja toidu
hoidistamiseks.
Sulatamine Külmutatud toidu sulatamiseks.
Grill Õhemate toitude grillimiseks ja röstimiseks.
Kiirgrill Lamedate toiduainete suures koguses grillimiseks ja röstimi-
seks.
Turbogrill Suuremate liha- või linnuliha tükkide küpsetamiseks ühel tasan-
dil. Ka gratineerimiseks ja pruunistamiseks.
Ekraan
A B C
D
EFG
A) Taimer
B) Kuumutuse ja jääkkuumuse indikaator
C) Veesahtel (ainult mõnel mudelil)
D) Toidutermomeeter (ainult mõnel mudelil)
E) Ukselukk (ainult mõnel mudelil)
F) Tunnid/minutid
G) Kella funktsioonid
Nupud
Nupp Funktsioon Kirjeldus
KELL Kella funktsiooni määramiseks.
7
www.zanussi.com
Nupp Funktsioon Kirjeldus
,
MIINUS, PLUSS Kellaaja valimiseks.
MIKROLAINE MIKROLAINE valimiseks.
TEMPERATUUR Ahju temperatuuri või toidutermomeetri (kui see
on olemas) temperatuuri kontrollimiseks. Kasu-
tage ainult töötava ahjufunktsiooni puhul.
Kuumutuse / jääkkuumuse indikaator
Kui te lülitate ahju funktsiooni sisse, kuvatak-
se ekraanil üksteise järel tulbad
. Tulbad
näitavad ahju temperatuuri alanemist või tõus-
mist.
Mikrolainerežiim
Mikrolainefunktsiooni valimine
1. Keerake ahjufunktsioonide nuppu, et vali-
da mikrolainefunktsioon
.
Ekraanil kuvatakse mikrolaine vaikevõim-
sus ja funktsiooni Kestus vaikimisi valitud
väärtus.
2. Mikrolaine võimsusseadete muutmiseks
vajutage
ja keerake temperatuuri / mi-
krolaine võimsuse nuppu
.
Võimsusseadeid saab muuta 100 W sam-
mudena.
3.
Kestuse seadete muutmiseks vajutage
ja seejärel / .
Mõne sekundi pärast lülitub seade auto-
maatselt sisse.
4. Kui valitud aeg saab täis, kõlab helisig-
naal ja mikrolainefunktsioon lülitub auto-
maatselt välja.
5. Keerake ahjufunktsioonide nupp väljas-
asendisse ("0").
Ettevaatust Ärge laske seadmel tühjalt
töötada.
Mikrolainefunktsiooni töötamise ajal
võite:
muuta võimusseadeid;
kontrollida võimusseadeid. Vajutage
.
Kombi-funktsiooni valimine
1. Ahjufunktsiooni valimiseks keerake funkt-
sioonide nuppu.
Ekraanil kuvatakse vaiketemperatuur.
2. Muutke temperatuuri.
3. Aktiveerige mikrolainefunktsioon. Vt "Mi-
krolainefunktsiooni valimine".
4. Kui valitud aeg saab täis, kõlab helisig-
naal ja ahju- ning mikrolainefunktsioon lü-
lituvad automaatselt välja.
5. Keerake funktsioonide nupp väljas-asen-
disse ("0").
Mikrolaineahi
Teave kasutamise kohta
Üldine
Pärast seadme väljalülitamist laske toidul
mõni minut seista (vt "Mikrolaine tabelid:
seismisaeg").
Eemaldage enne toidu valmistamist alumii-
niumfooliumist pakend, metallanumad, jmt.
Toiduvalmistamine
Ärge kasutage mikrolainefunktsiooni puhul
küpsetusplaati ega sügavat panni.
Võimalusel valmistage toitu mikrolainetes
kasutamiseks sobiva materjaliga kaetult.
Küpsetage ilma kaaneta ainult juhul, kui
soovite krõbedat koorikut.
8
www.zanussi.com
Ärge toitu üle küpsetage, määrates liiga
kõrge võimsuse ja aja. Toit võib mõnest ko-
hast kuivada, kõrbeda või süttida.
Ärge kasutage seadet koorega munade ja
karpide valmistamiseks, sest need võivad
lõhkeda. Praemuna valmistamisel torgake
esmalt munakollane läbi.
Torgake toitu, millel on "nahk" või "koor",
nagu kartulid, tomatid, vorstikesed, enne
valmistamist mõned korrad kahvliga, et see
ei lõhkeks.
Jahutatud ja külmutatud toidud vajavad pi-
kemat küpsetusaega.
Kastmega toite peab aeg-ajalt segama.
Juurvilju, millel on tugev struktuur (nt por-
gand, herned, lillkapsas) tuleks valmistada
vees.
Pöörake suuremaid tükke poole valmistami-
se pealt.
Võimalusel lõigake juurviljad sarnase suu-
rusega tükkideks.
Kasutage lamedaid ja laiu nõusid.
Ärge kasutage portselanist või keraamilisi
toidunõusid või väikeste aukudega savinõu-
sid (nt käepidemel või glasuurimata põhjal).
Aukudesse sattuv niiskus võib soojendami-
sel põhjustada nõu mõranemise.
Klaasalus (kui see on olemas) on pind toidu
või vedelike kuumutamiseks. See on vajalik
alus mikrolaineahju töötamiseks.
Ülekeemise ja pritsimise ärahoidmiseks
asetage vedelike kuumutamisel nõusse ala-
ti klaaspulk.
Liha, linnuliha, kala sulatamine
Asetage külmutatud pakkimata toit väiksele
kummuli pööratud taldrikule, mille all on
anum või sulatusalusele või plastiksõelale,
et sulatusvedelik saaks ära joosta.
Pöörake toitu umbes poolel sulatusajast.
Võimalusel eraldage ja eemaldage sulama
hakanud tükid.
Või, koogikeste, kohupiima üles
sulatamine
Ärge sulatage lõpuni mikrolaineahjus, vaid
lõpetage sulatamine toatemperatuuril. See
annab ühtlasema tulemuse. Eemaldage en-
ne üles sulatamist metallist või alumiiniu-
mist pakend või pakendiosad.
Puuvilja, juurvilja sulatamine
Kui soovite puuvilju edasiseks valmistami-
seks toorena hoida, ärge sulatage neid
seadmes lõpuni. Laske neil sulada toatem-
peratuuril.
Ilma eelnevalt sulatamata võite puuvilja ja
juurvilja küpsetades kasutada kõrgemat mi-
krolainevõimsust.
Valmistoidud
Valmistoidud metallpakendis või plastalusel
metallist kaanega sobivad üles sulatami-
seks või soojendamiseks mikrolainetega ai-
nult siis, kui neile on märgitud, et nad sel-
leks sobivad.
Järgige pakendile trükitud tootja juhiseid (nt
eemaldage metallkaas ja torgake läbi katte-
kile).
Sobivad nõud ja materjalid
Keedunõu/materjal Mikrolaineahi Grill
Sulatamine Soojen-
damine
Küpseta-
mine
Ahjukindel klaas ja portselan (ilma metallosa-
deta, nt Pyrexi kuumakindel klaas)
X X X X
Mitte-ahjukindel klaas ja portselan
1)
X -- -- --
Ahjukindlast/külmutuskindlast materjalist klaas
ja klaaskeraamika (nt Arcoflam), grillriiul
X X X X
Keraamika
2)
, savinõud
2)
X X X --
9
www.zanussi.com
Keedunõu/materjal Mikrolaineahi Grill
Sulatamine Soojen-
damine
Küpseta-
mine
Kuumakindel plastik kuni 200 °C
3)
X X X --
Papp, paber X -- -- --
Pakkekile X -- -- --
Röstimiskile mikrolainekindla sulgemisega
3)
X X X --
Metallist röstimisnõud, nt email, malm -- -- -- X
Küpsetusvormid, musta emaili või silikoonkat-
tega
3)
-- -- -- X
Küpsetusplaat -- -- -- X
Pruunistamisnõud, nt krõbestamis- või pruunis-
tamisalus
-- X X --
Pakendatud valmistoidud
3)
X X X X
1) Ilma hõbedast, kullast, plaatinast või metallist katete/kaunistusteta
2) Ilma kvarts- või metallosadeta või metallisisalduseta glasuurita
3) Maksimaalse temperatuuri osas tuleb järgida tootja juhiseid.
X sobilik
-- mittesobiv
Muud asjad, millele mõelda...
Toitude kuju ja kvaliteet on erinev. Neid val-
mistatakse erinevas koguses. Seetõttu või-
vad toitude sulatamis-, kuumutamis- ja küp-
setusajad ja -võimsus olla erinevad. Jäme-
dalt võib arvutada: topeltkogus = peaaegu
topeltaeg.
Mikrolained tekitavad soojuse otse toidus.
Seetõttu ei kuumene kõik kohad samaaeg-
selt. Kuumutatavaid roogi tuleb segada või
pöörata, eriti juhul, kui kogused on suure-
mad.
Seismisaeg on ära toodud tabelites. Laske
toidul seista seadme sees või sellest väljas,
et kuumus jaguneks ühtlasemalt.
Riisiga saavutate parema tulemuse, kui ka-
sutate lamedat ja laia nõud.
Näited toiduvalmistamise rakendustest
vastavalt võimsusele.
Tabelis toodud andmed on ainult orientiirid.
Võimsussäte Kasutamine
1000 vatti
900 vatti
800 vatti
700 vatti
Vedelike soojendamine
Kõrvetamiseks küpsetuse alguses
Köögivilja valmistamiseks
Želatiini ja või sulatamiseks
600 vatti
500 vatti
Üles sulatamiseks ja külmutatud toidu soojenda-
miseks
Ühe taldrikutäie toidu soojendamiseks
Hautise kuumutamiseks
Munaroogade valmistamiseks
10
www.zanussi.com
Võimsussäte Kasutamine
400 vatti
300 vatti
200 vatti
Toidu küpsetamise jätkamiseks
Õrnade toitude valmistamiseks
Lapsetoidu soojendamiseks
Riisi kuumutamiseks
Õrna toidu soojendamiseks
Juustu sulatamiseks
100 vatti Liha, kala, leiva üles sulatamiseks
Liha, kala, leiva üles sulatamiseks
Puuviljade ja kookide üles sulatamiseks (gateau)
Pärmitaigna kergitamiseks
Külma toidu ja jookide soojendamiseks
Kella funktsioonid
SÜMBOL FUNKTSIOON KIRJELDUS
MINUTILUGEJA Pöördloenduse seadistamiseks. See funktsioon ei mõjuta ahju
tööd. MINUTILUGEJA saab määrata igal ajal, ka siis, kui seade
on välja lülitatud.
KELLAAEG Kellaaja määramiseks, muutmiseks või kontrollimiseks. Vt jaotist
"Kellaaja seadmine".
KESTUS Seadme tööaja määramiseks. Enne selle funktsiooni valimist vali-
ge kõigepealt ahju funktsioon.
LÕPP Seadme väljalülitusaja määramiseks. Enne selle funktsiooni vali-
mist valige kõigepealt ahju funktsioon. Saate kasutada funktsioo-
ne Kestus ja Lõpp üheaegselt (Aja edasilükkamine), et määrata
aeg, millal seade sisse ning seejärel välja lülitub.
Kella funktsiooni muutmiseks vajutage
korduvalt
.
Kella funktsioonide seadete kinnitami-
seks vajutage
või oodake 5 sekundit
seade automaatse kinnituseni.
Funktsioonide KESTUS ja LÕPP seadmine
1.
Vajutage mitu korda nuppu
, kuni
ekraanil kuvatakse tekst
või .
või vilgub ekraanil.
2.
Vajutage
või minutinäidu määrami-
seks.
3.
Kinnitamiseks vajutage
.
4.
Vajutage
või tunninäidu määrami-
seks.
5.
Kinnitamiseks vajutage
. Aja lõppedes
kostab helisignaal 2 minuti vältel. Sümbol
või ning ajaseade vilguvad ekraa-
nil. Ahi lülitub välja.
6. Helisignaali seiskamiseks vajutage mis
tahes nuppu või avage ahjuuks.
Kui te vajutate nuppu
tunninäidu sea-
distamise ajal funktsioonile KESTUS
, läheb seade funktsiooni LÕPP seadele.
MINUTILUGEJA määramine
Kasutage seda pöördloenduse määramiseks
(maksimaalselt 2 h 30 min). See funktsioon ei
mõjuta ahju tööd. MINUTILUGEJA saab mää-
rata igal ajal, ka siis, kui seade on välja lülita-
tud.
11
www.zanussi.com
1.
Vajutage korduvalt
, kuni ja "00" vil-
guvad ekraanil.
2. MINUTILUGEJA määramiseks vajutage
või . Alguses arvestatakse aega
minutites ja sekundites. Kui määrate
ajaks üle 60 minuti, ilmub ekraanile süm-
bol
. Nüüdsest arvestab seade aega
tundides ja minutites.
3. MINUTILUGEJA hakkab automaatselt
tööle viie sekundi pärast.
Pärast 90% määratud aja möödumist kõ-
lab helisignaal.
Vajutage nuppu, et signaal välja lülitada.
4. Kui määratud aeg saab täis, kõlab kaks
minutit helisignaal. "00:00 ja
vilguvad
ekraanil.
Vajutage nuppu, et signaal välja lülitada.
Kui määrate MINUTILUGEJA siis, kui on
kasutusel funktsioonid KESTUS või
LÕPP, ilmub ekraanile sümbol
.
Loenduse taimer
Kasutage loenduse taimerit, et jälgida, kui
kaua ahi töötab. See hakkab tööle niipea, kui
ahi hakkab soojenema.
Loenduse taimeri lähtestamiseks vajutage ja
hoidke
ja .
Te ei saa loenduse taimerit kasutada
funktsioonide Kestus või Lõpp kasutami-
se ajal.
Tarvikute kasutamine
Hoiatus Vt ohutust käsitlevaid peatükke.
Tarvikute sisestamine
Küpsetusplaat (kui on olemas):
Lükake küpsetusplaat riiuliraami juhtsoonte
vahele.
Traatrest:
Lükake rest ahjuriiuli toe juhtsoontele ja jälgi-
ge, et kumerused oleksid allpool.
Kõikidel tarvikutel on ohutuse suurendami-
seks väikesed sälgud vasakul ja paremal
serval. Need sälgud aitavad ära hoida ka
kaldumist.
Resti kõrge äär takistab keedunõude maha-
libisemist.
12
www.zanussi.com
Lisafunktsioonid
Lapselukk
Lapselukk hoiab ära seadme kogemata tööle-
hakkamise.
Lapselukufunktsiooni sisse- ja
väljalülitamine:
1. Ärge ahju funktsiooni valige.
2. Vajutage ja hoidke 2 sekundit samaaeg-
selt all nuppu
ja .
3. Kostab helisignaal. Ekraanil süttib või
kustub sümbol SAFE (kui te lapseluku-
funktsiooni sisse või välja lülitate).
Kui keerate või vajutate nuppu, süttib
ekraanil sümbol SAFE.
Nuppude lukustus
Nuppude lukustus hoiab ära ahju funktsiooni
kogemata muutmise. Nuppude lukustust saab
sisse lülitada ainult seadme töötamise ajal.
Nuppude lukustuse sisse- ja
väljalülitamine:
1. Lülitage seade sisse.
2. Valige ahju funktsioon või seade.
3. Vajutage ja hoidke 2 sekundit samaaeg-
selt all nuppu
ja .
4. Kostab helisignaal. Ekraanil süttib või
kustub sümbol Loc (kui te nuppude lukus-
tuse sisse või välja lülitate).
Seadme saab välja lülitada ka siis, kui
nuppude lukustus on sees. Seadme väl-
jalülitamisel lülitatakse välja ka nuppude lu-
kustus.
Kui keerate või vajutate nuppu, süttib ekraanil
sümbol Loc.
Jääkkuumuse indikaator
Ekraanil kuvatakse jääkkuumuse indikaator
, kui ahi on välja lülitatud, kuid ahju tempe-
ratuur on kõrgem kui 40 °C. Ahju temperatuuri
nägemiseks kasutage temperatuurinuppu.
Jahutusventilaator
Seadme töö ajal lülitub jahutusventilaator au-
tomaatselt sisse, et hoida seadme pinnad ja-
hedana. Kui lülitate seadme välja, jääb jahu-
tusventilaator tööle, kuni seade on maha jah-
tunud.
Automaatne väljalülitus
Ohutuslikel põhjustel lülitub seade mõne aja
möödudes automaatselt välja:
Kui küpsetusrežiim töötab.
Kui te ei muuda ahju temperatuuri.
Temperatuur Väljalülituse aeg
30 °C – 115 °C 12,5 h
120 °C – 195 °C 8,5 h
200 °C – 230 °C 5,5 h
Tähtis Automaatne väljalülitus toimib kõikide
funktsioonidega, välja arvatud Valgustus,
Kestus ja Lõpp.
Vihjeid ja näpunäiteid
Tabelites esitatud temperatuurid ja küp-
setusajad on ainult soovituslikud. Täpse-
malt sõltuvad need retseptist ning kasutatava
tooraine kvaliteedist ja kogustest.
13
www.zanussi.com
Küpsetamine
Üldised juhised
Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui
teie varasem seade. Kohandage oma tava-
pärased seaded (temperatuur, küpsetusa-
jad) ja ahjutasandid vastavalt tabelites too-
dud väärtustele.
Pikema küpsetusaja puhul võite ahju um-
bes 10 minutit enne küpsetusprogrammi
lõppu välja lülitada ja kasutada jääkkuu-
must.
Kui kasutate külmutatud toitu, võivad ah-
jus olevad plaadid küpsetamise ajal kõver-
duda. Kui plaadid jälle maha jahtuvad,
taastub esialgne kuju.
Küpsetustabelite kasutamine
Esimesel kasutamisel soovitatakse kasuta-
da madalamat temperatuuri.
Kui te oma retsepti jaoks sobivat seadistust
ei leia, siis kasutage mõnda muud, mis
oleks võimalikult sarnane.
Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel ahju-
tasandil, võib küpsetusaega 10 – 15 minuti
võrra pikendada.
Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja küpse-
tised ei pruunistu algul alati võrdselt. Sel ju-
hul ärge temperatuuri seadistust muutke.
Erinevused kaovad küpsetamise ajal.
Nõuandeid küpsetamiseks
Küpsetustulemused Võimalik põhjus Lahendus
Koogi põhi ei ole piisavalt pruu-
nistunud.
Vale ahjutasand.
Pange kook madalamale ahjuta-
sandile.
Kook vajub kokku ja muutub vesi-
seks, klimbiliseks, triibuliseks.
Ahju temperatuur on liiga kõrge.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi madalam ahju temperatuur.
Kook vajub kokku ja muutub vesi-
seks, klimbiliseks, triibuliseks.
Küpsetusaeg on liiga lühike.
Määrake pikem küpsetusaeg.
Kõrgema temperatuuri valimi-
sel ei saa küpsetusaega lühen-
dada.
Kook vajub kokku ja muutub vesi-
seks, klimbiliseks, triibuliseks.
Taignas on liiga palju vedelikku.
Kasutage vähem vedelikku. Pöö-
rake tähelepanu segamisaegade-
le, eriti siis, kui kasutate taigna-
segajat.
Kook on liiga kuiv. Ahju temperatuur on liiga madal.
Järgmisel küpsetamisel valige
kõrgem ahju temperatuur.
Kook on liiga kuiv. Küpsetusaeg on liiga pikk.
Järgmisel küpsetamisel valige lü-
hem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt.
Ahju temperatuur on liiga kõrge
ja küpsetusaeg liiga lühike.
Valige madalam ahju tempera-
tuur ja pikem küpsetusaeg.
Kook ei pruunistu ühtlaselt. Taigen pole ühtlaselt jaotatud.
Laotage taigen ühtlaselt küpse-
tusplaadile.
Kook ei saa antud küpsetusajaga
valmis.
Ahju temperatuur on liiga madal.
Järgmisel küpsetamisel valige
veidi kõrgem ahju temperatuur.
Küpsetamine ühel ahjutasandil
Üldised juhised
Teie uus ahi võib küpsetada erinevalt kui
teie varasem seade. Kohandage oma tava-
pärased seaded (temperatuur, küpsetusa-
jad) ja riiulitasandid vastavalt tabelites too-
dud väärtustele.
Pikema küpsetusaja puhul võib ahju umbes
10 minutit enne küpsetusaja lõppu välja lülita-
da, et ära kasutada jääkkuumust.
14
www.zanussi.com
Kui kasutate külmutatud toitu, võivad ahjus
olevad plaadid küpsetamise ajal kõverduda.
Kui plaadid jälle maha jahtuvad, taastub nen-
de esialgne kuju.
Küpsetustabelite kasutamine
Esimesel korral on soovitatav kasutada ma-
dalamat temperatuuri.
Kui te oma retsepti jaoks sobivat seadistust ei
leia, siis kasutage mõnda muud, mis oleks
võimalikult sarnane.
Kui küpsetate kooke rohkem kui ühel ahjuta-
sandil, võib küpsetusaega 10-15 minuti võrra
pikendada.
Eri kõrgusel küpsetatavad koogid ja küpseti-
sed ei pruunistu algul alati võrdselt. Sel juhul
ärge temperatuuri seadistust muutke. Erine-
vused kaovad küpsetamise ajal.
Küpsetamine vormides
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahju ta-
sand
Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Gugelhupf või nupsusai Pöördõhk 2 150 - 160 50 - 70
Madeira kook / puuviljakoo-
gid
Pöördõhk 2 140 - 160 70 - 90
Sponge cake / keeks Pöördõhk 2 140 - 150 35 - 50
Sponge cake / keeks Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 160 35 - 50
Koogipõhi – muretainas
1)
Pöördõhk 2 170 - 180 10 - 25
Koogipõhi – keeksitaignast Pöördõhk 2 150 - 170 20 - 25
Apple pie / õunakook (2 vor-
mi, Ø 20 cm, paigutatud dia-
gonaalselt)
Pöördõhk 2 160 70 - 90
Apple pie / õunakook (2 vor-
mi, Ø 20 cm, paigutatud dia-
gonaalselt)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
1 180 70 - 90
Juustukook, küpsetusplaadil
2)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
1 160 - 170 60 - 90
1) Eelsoojendage ahi.
2) Kasutage sügavat panni.
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Pärmitainast kringel / pärg Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 170 - 190 30 - 40
Jõulusai
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 160 - 180 50 - 70
Leib (rukkileib)
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2
kõigepealt 230 20
seejärel 160 - 180 30 - 60
15
www.zanussi.com
Küpsetise tüüp Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Tuuletaskud/ekleerid
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 190 - 210 20 - 35
Rullbiskviit
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 180 - 200 10 - 20
Kuiv purukook Pöördõhk 3 150 - 160 20 - 40
Mandlikook/suhkrukoogid
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 190 - 210 20 - 30
Puuviljakoogid (pärmitai-
nast/keeksitainast)
2)
Pöördõhk 3 150 - 160 35 - 55
Puuviljakoogid (pärmitai-
nast/keeksitainast)
2)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
1 170 35 - 55
Muretaignast puuviljakoogid Pöördõhk 3 160 - 170 40 - 80
Õrna kattega (nt kohupiim,
koor, keedukreem) pärmitai-
naküpsetised
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 160 - 180 40 - 80
Küpsised
Toit Ahju funktsioon Ahju tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Muretainast küpsised Pöördõhk 3 150 - 160 10 - 20
Short bread / liivaküpsised /
soolapulgad
Pöördõhk 3 140 20 - 35
Short bread / liivaküpsised /
soolapulgad
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 160 20 - 30
Keeksitaignast küpsised Pöördõhk 2 150 - 160 15 - 20
Munavalgest küpsetised, be-
see
Pöördõhk 1 80 - 100 120 - 150
Makroonid Pöördõhk 3 100 - 120 30 - 50
Pärmitaignast küpsised Pöördõhk 3 150 - 160 20 - 40
Lehttainaküpsised
1)
Pöördõhk 3 170 - 180 20 - 30
Saiakesed
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 190 - 210 10 - 25
Small cakes / väikesed koo-
gid
1)
Pöördõhk 3 160 20 - 35
Small cakes / väikesed koo-
gid
1)
Ülemine + alumi-
ne kuumutus
2 170 20 - 35
Küpsetamine mitmel tasandil
Koogid / küpsetised / saiad küpsetusplaadil
16
www.zanussi.com
Küpsetise tüüp Pöördõhk
Riiulitasandid altpoolt loetu-
na
2 riiulitasandit
Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Tuuletaskud/ekleerid
1)
1 / 3 160 - 180 25 - 45
Kuiv purukook 1 / 3 150 - 160 30 - 45
1) Eelsoojendage ahi.
Küpsised/väikesed koogid/küpsetised/saiakesed
Küpsetise tüüp Pöördõhk
Riiulitasandid altpoolt loetu-
na
2 riiulitasandit
Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Muretainast küpsised 1 / 3 150 - 160 20 - 40
Short bread / liivaküpsi-
sed / soolapulgad
1 / 3 140 25 - 45
Keeksitaignast küpsised 1 / 3 160 - 170 25 - 40
Munavalgest küpsetised,
besee
1 / 3 80 - 100 130 - 170
Makroonid 1 / 3 100 - 120 40 - 80
Pärmitaignast küpsised 1 / 3 160 - 170 30 - 60
Pitsarežiim
Küpsetise tüüp Ahju tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Pitsa (õhuke koorik)
1)
3 200 - 230 15 - 20
Pitsa (rohke kattega)
2)
3 180 - 200 20 - 30
Puuviljakoogid 3 180 - 200 40 - 55
Spinatipirukas 3 160 - 180 45 - 60
Quiche Lorraine (lahtine pi-
rukas)
3 170 - 190 45 - 55
Šveitsi juustupirukas 3 170 - 190 45 - 55
Juustukook 1 2 140 - 160 60 - 90
Õunakook, kattega 2 150 - 170 50 - 60
Köögiviljapirukas 3 160 - 180 50 - 60
Hapendamata leib
1)
3 230 10 - 20
Lehttainakook
1)
3 160 - 180 45 - 55
Flammekuchen
1)
3 230 12 - 20
17
www.zanussi.com
Küpsetise tüüp Ahju tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Vene pirukad (calzoned ve-
ne moodi)
1)
3 180 - 200 15 - 25
1) Eelsoojendage ahi.
2) Kasutage sügavat panni.
Küpsetustabel
Küpsetusnõud
Suuri praetükke võib valmistada sügaval
pannil või sügava panni kohale asetatud
traatrestil (kui see on olemas).
Taisest lihast praadide küpsetamisel kasu-
tage kaanega küpsetamisnõusid. Nii jääb li-
ha mahlasem.
Kõiki praade, mille puhul soovitakse pruu-
nistamist või krõbedat koorikut, võiks val-
mistada kaaneta küpsetuspannil.
Kasutage küpsetamisel kuumakindlaid ah-
junõusid (vt tootja juhiseid).
Suuri praetükke võib küpsetada sügaval
pannil (kui see on olemas) või sügava pan-
ni kohale asetatud traatrestil.
Taisest lihast praadide küpsetamisel kasu-
tage kaanega küpsetusvorme. Nii jääb liha
mahlasem.
Kõiki praade, mille puhul soovitakse pruu-
nistamist või krõbedat koorikut, võiks val-
mistada kaaneta küpsetusvormis.
Soovitame ahjus küpsetada liha ja kala, mis
kaalub vähemalt 1 kg.
Kui soovite vältida lihamahlade ja rasva
panni külge kõrbemist, siis pange panni vei-
di vedelikku.
Vajadusel pöörake liha ümber (pärast 1/2–
2/3 küpsetusaja möödumist).
Kastke suuri praade ja linnuliha praeleeme-
ga mitu korda küpsetamise jooksul. Nii saa-
te parema prae.
Võite seadme umbes 10 minutit enne küp-
setusaja lõppemist välja lülitada ja jääkkuu-
must kasutada.
Veiseliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsioon Ahju ta-
sand
Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Pajapraad 1–1,5 kg Ülemine + alumi-
ne kuumutus
1 230 120 - 150
Rostbiif või vei-
sefilee
väheküps paksuse cm
kohta
Turbogrill 1
190 - 200
1)
5–6 cm paksu-
se kohta
poolküps paksuse cm
kohta
Turbogrill 1 180 - 190 6–8 cm paksu-
se kohta
täisküps paksuse cm
kohta
Turbogrill 1 170 - 180 8–10 cm pak-
suse kohta
1) Eelsoojendage ahi.
Sealiha
18
www.zanussi.com
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi-
oon
Ahju tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Abatükk, kael,
kints
1–1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 90 - 120
Karbonaad, ri-
bipraad
1–1,5 kg Turbogrill 1 170 - 180 60 - 90
Pikkpoiss 750 g–1 kg Turbogrill 1 160 - 170 50 - 60
Seakoot (eel-
valmistatud)
750 g–1 kg Turbogrill 1 150 - 170 90 - 120
Vasikaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi-
oon
Ahju tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Röstitud vasi-
kaliha
1 kg Turbogrill 1 160 - 180 90 - 120
Vasikakoot 1,5–2 kg Turbogrill 1 160 - 180 120 - 150
Lambaliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi-
oon
Ahju tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Lambakoot, rös-
titud lambaliha
1–1,5 kg Turbogrill 1 150 - 170 100 - 120
Lamba seljatükk 1–1,5 kg Turbogrill 1 160 - 180 40 - 60
Ulukiliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi-
oon
Ahju tasand Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Jänese selja-
tükk, jänese-
koot
1)
kuni 1 kg Ülemine + alu-
mine kuumutus
1 230 30 - 40
Uluki seljatükk 1,5–2 kg Ülemine + alu-
mine kuumutus
1 210 - 220 35 - 40
Uluki kintsutükk 1,5–2 kg Ülemine + alu-
mine kuumutus
1 180 - 200 60 - 90
Linnuliha
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi-
oon
Ahju ta-
sand
Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Kana, tibu 200–250 g/
tk
Turbogrill 1 200 - 220 30 - 50
Pool kana 400–500 g/
tk
Turbogrill 1 190 - 210 35 - 50
Linnulihatükid 1–1,5 kg Turbogrill 1 190 - 210 50 - 70
19
www.zanussi.com
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi-
oon
Ahju ta-
sand
Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Part 1,5–2 kg Turbogrill 1 180 - 200 80 - 100
Kala (aurutatud)
Liha tüüp Kogus Ahju funktsi-
oon
Ahju ta-
sand
Temperatuur (°C) Aeg (min.)
Kala, terve (kuni
1 kg)
1–1,5 kg Ülemine + alu-
mine kuumutus
1 210 - 220 40 - 60
Grill
Kasutage grillimisel alati kõrgeimat tempera-
tuuriseadet.
Ettevaatust Grillimisel peab ahju uks
olema alati suletud.
Enne grillimist soojendage tühja ahju ala-
ti eelnevalt 5 minutit.
Paigutage riiul grillimistabelis soovitatud
riiulitasandile.
Kõige alumisele tasandile asetage pann
rasva kogumiseks.
Grillige üksnes lamedamaid liha- või kala-
tükke.
Grill
Grillitav toit Temperatuur (°C) Ahjutasand
Grillimisaeg (min)
1. külg 2. külg
Rostbiif, poolküps 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Veisefilee, pool-
küps
230 1 20 - 30 20 - 30
Sea seljatükk 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Vasika seljatükk 210 - 230 1 30 - 40 30 - 40
Lamba seljatükk 210 - 230 1 25 - 35 20 - 35
Terve kala, 500–
1000 g
210 - 230 1 15 - 30 15 - 30
Kiirgrill
Grillitav toit
1)
Ahjutasand
Grillimisaeg (min)
1. külg 2. külg
Burgers/burgerid 3 9 - 13 8 - 10
Seafilee 2 10 - 12 6 - 10
Vorstid 3 10 - 12 6 - 8
Fileetükid, vasikaprae-
lõigud
3 7 - 10 6 - 8
Toast/ röstleib/sai 3 1 - 3 1 - 3
Kattega röstleib/sai 2 6 - 8 -
1) Eelsoojendage ahi.
20
www.zanussi.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32

Zanussi ZKC44510XA Kasutusjuhend

Tüüp
Kasutusjuhend