4 Joondage sõtkumistera ava lame osa leivavormi võlli lameda osaga. Seejärel lükake sõtkumistera kindlalt võlli külge (Jn 3).
Märkus: Veenduge, et olete sõtkumistera õigesti kohale lükanud, vastasel juhul võib see kasutamise ajal kohalt väljuda, mis mõjutab segamis- või
sõtkumistoimingut.
Märkus: Kui sõtkumistera on õigesti võlli külge kinnitatud, siis jääb ta võlli suhtes natuke horisontaalselt loksuma. See on normaalne.
5 Mõõtke kasutatava retsepti jaoks välja koostisained (vt allpool toodud jaotist „Standardsed leivaretseptid“.
Märkus: Mõõtke koostisained alati täpselt välja. Vt ptk „Koostisained“ jaotist „Koostisainete mõõtmine“.
6 Pange koostisained leivavormi retseptis loetletud järjekorras.
- Mõõtke koostisained alati täpselt välja. Vt ptk „Koostisained“ jaotist „Koostisainete mõõtmine“.
- Lisage pärm alati viimasena. Tehke jahu keskele süvend ja puistake sinna pärm.
Ärge segage pärmi ühegi märja koostisainega, vastasel juhul ei pruugi leib korralikult kerkida, eriti taimerit kasutades.
- Kui peate koostisaineid lisama küpsetamistoimingu ajal, siis teeb seade 30 minuti pärast kolm korda lühikese ja pika piiksu ning ekraanile
kuvatakse sõnum „ADD“. Kui te koostisainet ei lisa, siis seade lihtsalt jätkab küpsetamistoimingut.
7 Pange leivavorm seadmesse. Keerake leivavormi päripäeva, kuni see lukustub oma kohale (Jn 4).
Kui leivavorm pole õigesti kokku pandud, siis sõtkumistera ei toimi.
8 Pange leivavormi käepide kokku ja sulgege seadme kaas.
9 Sisestage pistik seinakontakti.
, Seade teeb piiksu ja ekraanile kuvatakse „1“, mis tähistab „Basic White“ (saia põhiprogramm) programmi.
1 Vajutage menüüselektorit, kuni ekraanile kuvatakse programmi number, mis vastab retseptile, mille järgi soovite küpsetada (Jn 5).
, Iga vajutus menüüselektorile suurendab ekraanilekuvatavat arvu ühe võrra.
, Pärast 2 sekundit kuvatakse ekraanile vaheldumisi valitud programmi number ja töötlemisaeg.
Märkus: Seade teeb piiksu, kui te kogemata vajutate valet nuppu, nt kui vajutate tainavalmistamise programmi (Dough) ajal kaalu nuppu.
2 Leivale sobiva kaalu valimiseks vajutage kaaluselektorit üks või enam kordi (Jn 6).
Selleks et leib ei tuleks liiga suur ja ega kõrbeks, kontrollige, kas valitud kaal vastab valitud retsepti koostisainete kogustele. Vt jaotist
„Standardsed leivaretseptid“.
Näiteks, kui valite kaalu 750 g, mis on saia eelseadistatud kaal, kasutage 455 g või 3¼ mõõdunõu valget jahu.
Programmide 1–8 jaoks on eelseadistatud kaal 750 g.
, Ekraani vasakusse külge kuvatav punkt näitab valitud kaalu. Ekraanile kuvatakse ka valitud menüü number (Jn 7).
3 Soovi korral vajutage sobivat värvi kooriku saamiseks üks või enam kordi kooriku värvuse selektorit (Jn 8).
Programmide 1–8 jaoks on kooriku eelseadistatud värvus keskmine (medium).
, Punkt ekraani paremal küljel tähistab valitud kooriku värvust. Ekraan näitab ka valitud menüü numbrit (Jn 9).
, Valitud programmi küpsetamisaeg, kaal ja kooriku värvus kuvatakse ekraanile. Küpsetamisaeg näidatakse tundides ja minutites (Jn 10).
4 Leivavalmistamistoimingu alustamiseks vajutage start/stopp/tühista nuppu. (Jn 11)
Küpsetamistoimingu ajal muutuvad seade ise ja kaas erakordselt kuumaks. Olge ettevaatlik, et ennast ei põletaks.
Märkus: Segamise, sõtkumise ja küpsetamise toimingut saate vaadata vaatlusakna kaudu. Aeg-ajalt võib akna siseküljele koguneda natuke niiskust.
Segamise ja sõtkumise ajal võite tõsta kaane ja vaadata sisemusse, kuid ÄRGE AVAGE KAANT KÜPSETAMISTOIMINGU AJAL (umbes viimane tund
kogu töötlemisajast), sest selle tagajärjel võib tainas alla vajuda.
, Kuni leiva valmimiseni vähendatakse ekraanilekuvatavat töötlemisaega üheminutiste sammude kaupa.
, Iga viie sekundi tagant kuvatakse ekraanile töötlemisaja asemel programmi number.
, Pärast küpsetamise lõppemist annab seade piiksuva signaali. Teise võimalusena kuvatakse ekraanile 1 sekundi jooksul sõnum „FIN“ (lõpp)
ja 5 sek jooksul soojanahoidmise animatsioon, kui te vajuta mingile nupule. (Jn 12)
Märkus: Soojanahoidmise režiim ei toimi tainasõtkumisprogrammis (Dough program). Kui jätate valmistatud taina liiga pikaks ajaks seadmesse, võib
see üle kerkida ja tagajärjeks oleks halb küpsemine. Parimate tulemuste saamiseks eemaldage programmi lõppedes tainas ja järgige retseptis toodud
vormimise, valmimise ja küpsetamise juhiseid.
Märkus: Kui leiba ei eemaldata kohe soojanahoidmise režiimi ajal või pärast soojanahoidmise režiimi lõppemist, muutub koorik niiskeks ja kaotab oma
krõbeduse. Soojanahoidmise režiim EI üleküpseta leiba ega muuda koorikut tumedamaks.
Kui soovite, et leib valmiks hiljem, siis võite kasutada taimerit. Maksimaalne seadistatav viiteaeg on 13 tundi.
Näide: et leib valmiks järgmisel hommikul kell 08:00, seadistage kell 19:00 taimeri viide 13 tunni suuruseks.
Märkus: Ärge kasutage taimerit retseptidega, mis nõuavad värskeid koostisaineid ning võivad rikneda, nt munad, värske piim, rõõsk koor või juust.
Taimeri kasutamiseks:
1 Pange kõik koostisained leivavormi.
2 Valige sobiv programm, retseptijärgne leivapätsi suurus ja kooriku värvus.
, Ekraanile kuvatakse valitud seadistuse kogu töötlemisaeg.
3 Arvutage kehtiva aja ja leiva soovitud valmimisaja vaheline ajavahemik (tundides).
Näiteks, kui kehtiv aeg on 19:00 ja te soovite, et leib oleks valmis järgmisel hommikul kell 07:00, siis on ajavahe 13 tundi.
4 Vajutage taimeri suurendamise või vähendamise nuppu, kuni ekraanile kuvatakse õige ajavahe (Jn 13).
, Iga taimeri näidu suurendamise/vähendamise nupule vajutus suurendab/vähendab ajavahet 10 minuti võrra. Kui hoiate nuppe all, siis
suureneb/väheneb ajavahe näit kiiremini.
Märkus: Kui ekraanilekuvatud aeg võrdub 13 tunniga ja te ikkagi hoiate all näidu suurendamise nuppu, siis lähtestatakse ekraanilekuvatud näit
seadistatud programmi küpsetusajani.
45