- Puuviljamahlade ja kokteilide valmistamisel parima tulemuse saamiseks lisage 150 g puuviljale
umbes 300 ml vett. Kokteilide valmistamiseks võite ka mõnda muud vedelikku lisada.
- Enne töötlemist leotage kuivi toiduaineid, nt sojaube.
Mahlapressi saate kasutada värske puuviljamahla valmistamiseks. Viljaliha, seemned ja koored
eemaldatakse mahlast.
1 Keerake keeratavat katet vastupäeva (1) ja eemaldage see mootori küljest (2) (Jn 27).
2 Paigutage viljaliha nõu mootorile (Jn 28).
3 Sisestage riivsõel (Jn 29).
Enne kasutamist kontrollige alati sõela. Ärge kasutage riivsõela, kui märkate ükskõik millist
kahjustust, nagu pragusid, murdekohti või lahtist riivimisketast.
4 Paigutage kaas viljaliha nõule ja kinnitage klambriga (Jn 30).
Kontrollige, kas kaas on korralikult lukustatud.
5 Lõigake eelnevalt suuremad koostisained tükkideks, mis mahuksid sisestamistorusse.
6 Pange klaas või kann tila alla (Jn 31).
7 Seadme sisselülitamiseks valige kiirus 2.
8 Pange koostisained sisestamistorusse. Lükake koostisained tõukuriga allapoole.
Pritsmete ärahoidmiseks hoidke tõukurit võimalikult kaua sisestamistorus.
Ärge kunagi kasutage oma sõrmi või esemeid (näit spaatlit) seadme töötamise ajal koostisosade
sisestamistorust alla lükkamiseks. Selleks võite kasutada ainult tõukurit.
9 Pärast töötlemise lõpetamist keerake juhtnupp asendisse O.
- Kui viljaliha nõu saab töötlemise ajal täis, lülitage seade välja ja oodake, kuni riivsõel lõpetab
pöörlemise. Võtke klamber küljest ära ja eemaldage kaas. Eemaldage riivsõel. Eemaldage viljaliha
nõu mootori küljest ja tühjendage see. Puhastage sõel. Pange mahlapress uuesti kokku ja lülitage
uuesti sisse.
- Õhukest nahka või koort ei pea eemaldama. Ainult paks koor, nt apelsinide, ananasside või
keetmata punapeetide koor tuleb eemaldada.
- Tarvitage ainult värskeid puu- ja aedvilju. Need on suurema mahlasisaldusega.
- Selle mahlapressiga saate ka lehti ja leherootsusid, nt salatitaimi töödelda.
- Suure kiviga puuviljadest, nt kirssidest, ploomidest, virsikutest ja aprikoosidest eemaldage kivi.
- Õunamahl muutub kiiresti pruuniks. Seda protsessi võite aeglustada, tilgutades mahla sisse mõni
tilk sidrunimahla.
- Porgandite, peetide, kapsa ja spinati viljaliha võite kasutada suppide ja soustide põhjana. Keetke
viljaliha ja lisage maitsetaimed. Püreestage viljaliha mikseris. Tomati viljaliha saate kasutada
tomatipasta valmistamiseks.
- Rohke tärklisesisaldusega kõvad puuviljad nagu banaanid, papaiad, avokaadod, viigimarjad ja
mangod ei sobi mahlapressis töötlemiseks. Nende viljade töötlemiseks kasutage kannmikserit.
- Mahlapress ei sobi väga kõvade ja/või väga kiuliste puu- ja köögiviljade nagu suhkruroo
töötlemiseks.
Hakklihamasinat saate kasutada liha hakkimiseks ja vorstide tegemiseks.
1 Keerake keeratav kate mootorile (Jn 32).
56