Electrolux EOA5751AAX Recipe book

Tüüp
Recipe book
.......................................................... .......................................................
ET AHI RETSEPTIRAAMAT
AUTOMAATPROGRAMMID
Programmi number Programmi nimi
1 ROSTBIIF
2 RÖSTITUD SEALIHA
3 KANA, TERVE
4 PITSA
5 MUFFINID
6 QUICHE LORRAINE
7 SAI
8 KARTULIGRATÄÄN
9 LASANJE
1 - ROSTBIIF
Seaded
Automaatne toidutermomeeter. Sisetempera‐
tuur 65 °C
Valmistamine
Maitsestage liha, sisestage toidutermomeeter
ja asetage liha kuumakindlasse nõusse.
Riiuli tasand: 1
2 - RÖSTITUD SEALIHA
Seaded
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 1000 - 3000 g.
Valmistamine
Maitsestage liha ja pange see kuumakindlas‐
se nõusse. Lisage vett või muud vedelikku;
põhi peab olema kaetud 20 - 40 mm vedeliku‐
kihiga. Pöörake liha ringi umbes 30 minuti pä‐
rast.
Riiuli tasand: 1
3 - KANA, TERVE
Seaded
Automaatprogrammid kaalu sisestamisega.
Kaalu seadistamisvahemik 900 - 2100 g.
Valmistamine
Pange kana kuumakindlasse nõusse ja mait‐
sestage. Pöörake liha ringi ligikaudu 30 minuti
pärast. Ekraanil kuvatakse meeldetuletus.
Riiuli tasand: 1
4 - PITSA
2
www.electrolux.com
Taigna koostis
14 g pärmi
200 ml vett
300 g jahu
•3 g soola
•1 sl õli
Kate
1/2 väikest purki hakitud tomateid
200 g riivitud juustu
100 g salaamit
100 g keedusinki
150 g seeni (konserveeritud)
150 g Feta juustu
punet
Muu
Küpsetusvorm, määritud.
Valmistamine
Purustage pärm kausis ja segage leige veega.
Segage sool jahuga ja lisage see koos õliga
kaussi. Sõtkuge niikaua, kuni tainas on ühtla‐
ne ega jää kausi külge kinni. Seejärel laske
tainal soojas kohas kerkida, kuni see on kahe‐
kordse suurusega. Rullige tainas lahti ja pan‐
ge määritud küpsetusvormi; põhja torgake
kahvliga augud. Pange katteained tainale sel‐
lises järjekorras, nagu retseptis kirjas.
Riiuli tasand: 1
Ahjusoleku aeg: 25 minutit
5 - MUFFINID
Koostisained
•150 g võid
150 g suhkrut
1 pakk vanillisuhkrut (umbes 8 g)
1 näpuotsatäis soola
ühe vahatamata sidruni koor
•2 muna
50 ml piima
25 g tärklist
225 g jahu
10 g küpsetuspulbrit
1 purk hapusid kirsse (375 g)
225 g šokolaadilaaste
Muu
Pabervormid, umbes 7 cm läbimõõduga
Valmistamine
Vahustage või, suhkur, vanillisuhkur, sool ja
sidrunikoor. Lisage munad ja vahustage jälle.
Segage kokku tärklis, jahu ja küpsetuspulber
ning lisage segu koos seguga tainamassile.
Nõrutage hapud kirsid ja segage koos šoko‐
laadilaastudega taignasse. Pange tainas pa‐
bervormidesse, vormid küpsetusplaadile ja
ahju. Võimalusel kasutage muffinipanni.
Riiuli tasand: 3
Ahjusoleku aeg: 40 minutit
6 - QUICHE LORRAINE
Taigna koostis
200 g jahu
•2 muna
•100 g võid
1/2 tl soola
natuke pipart
1 näpuotsatäis muskaatpähklit
Kate
150 g riivitud juustu
200 g keedusinki või lahjat peekonit
•2 muna
250 g hapukoort
sool, pipar ja muskaatpähkel
Muu
Metallist küpsetusvorm, määritud, 28 cm läbi‐
mõõduga.
Valmistamine
Pange jahu, või, munad ja maitseained kaussi
ning segage ühtlaseks tainaks. Laske tainal
paar tundi külmikus seista. Seejärel rullige tai‐
nas lahti ja asetage määritud metallist küpse‐
tusvormi. Torgake põhja kahvliga augud. Pan‐
ge peekon tainale. Katte jaoks segage omava‐
hel munad, hapukoor ja maitseained. Seejärel
lisage juust.
Riiuli tasand: 2
Ahjusoleku aeg: 40 minutit
EESTI 3
7 - SAI
Koostis
1000 g jahu
40 g värsket pärmi või 2 pakki kuivpärmi (20
g)
650 ml piima
15 g soola
Muu
Määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud
küpsetusplaat
Valmistamine
Pange jahu ja sool suurde kaussi. Lahustage
pärm leiges piimas ja lisage jahule. Sõtkuge
kõik ained ühtlaseks tainaks. Sõltuvalt jahust
tuleb ühtlase taigna saavutamiseks võib-olla
lisada veidi piima. Laske tainal kerkida kahe‐
kordseks. Jaotage taigen kaheks, vormige
kaks pikka pätsi ja asetage need võiga määri‐
tud või küpsetuspaberiga kaetud küpsetus‐
plaadile. Laske pätsidel veelkord poole võrra
kerkida. Enne küpsetamist riputage peale na‐
tuke jahu ja tehke terava noaga 3 kuni 4 vähe‐
malt 1 cm sügavust diagonaalset sisselõiget.
Riiuli tasand: 2
Ahjusoleku aeg: 55 minutit
8 - KARTULIGRATÄÄN
Koostis
1000 g kartuleid
1 tl soola, 1 tl pipart ja 1 tl muskaatpähklit
2 küüslauguküünt
200 g riivitud juustu
200 ml piima
200 ml koort
•4 spl võid
Valmistamine
Koorige kartulid, lõigake õhukesteks viiludeks,
kuivatage ja maitsestage. Hõõruge kuumakin‐
del ahjuvorm esmalt küüslaugu küünega, see‐
järel määrige võiga. Laotage pool maitsesta‐
tud kartuliviiludest vormi ja riputage peale vei‐
di riivitud juustu. Seejärel lisage ülejäänud
kartuliviilud; kõige lõpuks katke roog riivitud
juustuga. Purustage teine küüslauguküüs ja
kloppige see piima ja koore hulka. Valage se‐
gu kartulitele ja laotage ülejäänud või laastu‐
dena vormiroale.
Riiuli tasand: 2
Ahjusoleku aeg: 65 minutit
9 - LASANJE
Lihakastme koostis
100 g läbikasvanud peekonit
•1 sibul
1 porgand
100 g sellerit
2 spl oliiviõli
400 g hakkliha (looma- ja sealiha segu)
100 ml lihaleent
1 väike purk purustatud tomateid (u 400 g)
pune, tüümian, sool ja pipar
Valge jahukastme koostis
75 g võid
50 g jahu
600 ml piima
sool, pipar ja muskaatpähkel
Panna kokku
3 spl võid
250 g rohelisi lasanjeplaate
50 g riivitud Parmesani juustu
50 g riivitud pehmet juustu
Valmistamine
Lõigake terava noaga ära peekoni kamar ning
kõhr ja lõigake peekon väikesteks kuubiku‐
teks. Koorige sibul ja porgand, puhastage sel‐
ler ning lõigake kogu köögivili peenteks kuubi‐
kuteks. Kuumutage õli haudepotis, lisage pee‐
kon ja köögiviljakuubikud, segage ja praadige
läbi, et liha muutuks ühtlasemaks, ning lisage
lihaleem. Maitsestage lihakaste tomatipasta,
maitserohelise, soola ja pipraga ning hautage
kaane all madalal kuumusel umbes 30 minutit.
Vahepeal valmistage hele jahukaste. Sulatage
4
www.electrolux.com
pannil või, lisage jahu ja kuumutage pidevalt
segades kuldseks pruunistumiseni. Lisage pi‐
devalt segades vähehaaval piim. Maitsestage
kaste soola, pipra ja muskaatpähkliga ning
hoidke kaaneta madalal tulel 10 minutit. Mää‐
rige suur kandiline ahjuvorm 1 sl võiga. Aseta‐
ge vormi vaheldumisi kihid pastaplaate, liha‐
kastet, valget jahukastet ja sellega segatud
juust. Seejuures peab viimaseks kihiks jääma
juustuga kaetud hele jahukaste. Pange ülejää‐
nud või väikeste tükkidena roa peale.
Riiuli tasand: 1
Ahjusoleku aeg: 55 minutit
EESTI 5
6
www.electrolux.com
EESTI 7
www.electrolux.com/shop 892960245-A-022013
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Electrolux EOA5751AAX Recipe book

Tüüp
Recipe book