Whirlpool MAX 32/WH Program Chart

Tüüp
Program Chart
EE
MAX 32
TOIDU
LIIK
KOGUS
VÕIM
SUSTASE
AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
K
ANA
(terve)
1000 G
700 W
(MAX)
18-20
MIN.
5-10 MIN.
PÖÖRAKE KANA POOLE
küpsetamise ajal
ümber. Kontrollige, et
lihamahl oleks küp-
setamise lõpetamisel
värvitu.
K
ANA
( leed või
tükid)
500 G
8-10
MIN.
5 MIN.
KONTROLLIGE , et li-
hamahl oleks küpse-
tamise lõpetamisel
värvitu.
P
EEKON 150 G 3-4 MIN.1-2 MIN.
ASETAGE PLAADILE Ö-
GIPABER, asetage
sellele 2 või kolm viilu
ja katke köögipaberi-
ga.
K
ÖÖ-
GIVILJAD
(värsked)
300 G 3-4 MIN.1-2 MIN.
KÜPSETAGE KAANE ALL ja
lisage 2 supilusikatäit
soola.
K
ÖÖGIVIL-
JAD (kül-
mutatud)
250 -
400 G
3-4 MIN.
5-6 MIN.
1-2 MIN. KÜPSETAGE KAANE ALL.
K
OOREGA
KARTULID
1 TK
4 TK
4-6 MIN.
12-15
MIN.
2 MIN.
5 MIN.
TORGAKE KAHVLIGA. (1
tk = 250 g) Pöörake
poole küpsetamise
ajal ümber.
L
IHA (pik-
kpoiss)
600 -
700 G
600 W
12-14
MIN.
5 MIN.
K
ALA
(terve)
600 G 8-9 MIN.4-5 MIN.
TEHKE NAHKA SÄLGUD ja
küpsetage kaane all.
K
ALA
(tükid või
leed)
400 G 5-6 MIN.2-3 MIN.
ASETAGE ÕHEMAD TÜKID
plaadi keskosa poole.
Küpsetage kaane all.
KÜPSETAMISE TABEL
MIDA ROHKEM TOITU SOOVITE KÜPSETADA,
seda rohkem aega kulub. Rusika-
reegli kohaselt nõuab kahekordne
toidu hulk peaaegu kahekordse
kestusega aja kasutamist.
MIDA MADALAM ON TEMPERATUUR,
seda pikem on vajalik küpse-
tusaeg. Toatemperatuuril olev
toit küpseb rutem, kui va-
hetult külmikust võetud
toit.
KUI KÜPSETATE MITUT ASJA SAMA
TOIDU jaoks, nt koorega kartu-
leid, asetage need ühesuguse küp-
susastme saamiseks ringikujuliselt.
MÕNE D TOIDUAINED, NT KARTULID, ÕUNAD
JA MUNAREBUD, on kaetud koore või
kilega. Sellised toiduained tuleb
rõhu vabastamiseks ja lõhkemise
vältimiseks läbi torgata kahvli või
kokteilikõrrega.
VÄIKSEMAD TOIDUTÜKID KÜPSEVAD KIIREMI-
NI KUI suured toidutükid ning ühesu-
guse suuruse ja korrapärase kujuga
tükid ühtlasemalt kui ebaregulaarse
kujuga tükid.
TOIDU SEGAMINE JA PÖÖRAMINE ON
võtted, mida kasutatakse nii
tavalisel toiduvalmistamisel kui
ka mikrolainetega küpsetamisel
soojuse kiireks jaotumiseks nõu
keskele ning toidu väliskülgede
üleküpsemise vältimiseks.
EBAÜHTLASE KUJU VÕI PAKSUSE-
GA TOIDU valmistamisel
asetage õhemad alad
nõu keskosa poole, mis
kuumeneb viimasena.
ROHKELT RASVA JA SUHKRUT sisal-
davad toidud küpsevad kiiremini
kui rohkesti vett sisaldavad toidud.
Rasva ja suhkru temperatuur võib
tõusta ka kõrgemale kui vee tem-
peratuur.
PÄRAST VALMIMIST LASKE TOIDUL mõnda
aega seista. Seisuaeg parandab
alati tulemust, sest siis jaotub tem-
peratuur toidus ühtlaselt.
KIIRJUHE ND
JUHTPANEEL
PAUS VÕI TOIDUVALMISTAMISE PEATAMINE
TOIDUVALMISTAMISE KATKESTAMINE
Ust avades saab toiduvalmistamist katkestada, et toitu
kontrollida, keerata või segada.
TOIDUVALMISTAMISE JÄTKAMINE
Sulgege uks. Toiduvalmistamine jätkub kohast, kus see katkestati.
KUI TOIDUVALMISTAMIST EI SOOVITA TKATA
Eemaldage toit, pöörake reguleerimisnupp nullile ja sulgege uks.
q
VALIGE MULTIFUNKTSIONAAL-
SET NUPPU pöörates võim-
suse tase ja funktsioon.
w
PÖÖRAKE TOIDUVALMISTAMISE aja
valikuks reguleerimisnuppu
päripäeva. Ahi käivitub au-
tomaatselt.
VÕIMSUS SOOVITATAV KASUTAMINE
MAX.
(700 W)
JOOKIDE, VEE, SELGETE SUPPIDE , kohvi, tee või muu kõrge veesi-
saldusega toidu soojendamine. Kui toit sisaldab muna või
koort, valige madalam võimsus.
600 W KALA, liha, köögivilja jne valmistamine.
400 W
E
TTEVAATLIKUM TOIDUVALMISTAMINE, nt kõrge proteiinisisalduse-
ga kastmed, juustu- ja munaroad ning vormiroogade viimis-
tlemine. Hautiste valmistamine, või sulatamine.
S
ULATAMINE SULATAMINE. Või, juustu pehmendamine.
S
OOJANA HOID-
MINE
Toidu SÄILITAMISEKS soojal temperatuuril pärast selle valmim-
ist.
MIKROLAINETE VÕIMSUSE VALIMINE
SOOJANA HOIDMINE
KUIDAS KASUTADA:
q Pange kuum valmistoit pöördalusele ja sulgege uks.
w Keerake funktsiooninupp asendisse Keep Warm (Hoia soojana).
e Keerake reguleerimisnuppu, et valida soovitud soojendami
saeg.
Ahi käivitub automaatselt.
TEHNILISED NÄITAJAD
TOITEPINGE 230 V/50 HZ
NOMINAALNE SISENDVÕIMSUS 110 0 W
K
AITSE 10 A (UK 13 A)
M
IKROLAINETE LJUNDVÕIMSUS 700 W
G
RILL 650W
S
ISEMÕÕTMED (KÕRGUS X LAIUS X
SÜGAVUS)
360 X 392 X 350
INNER DIMENSIONS (HXWXD)
149 X 290 X 290
EE
MAX 32
KIIRJUHE ND
TOIDU LIIK KOGUS VÕIM
SUSTASE
AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
T
ÖÖDELDUD LI-
HALÕIGUD
300 G
450 G
700 W
(MAX)
3-5
MIN.
4-5 MIN.
1-2 MIN.
KATKE PLAAT KAANEGA.
R
IIS
2 DL
6 DL
1-2 MIN.
3-4 MIN.
1 MIN.
2 MIN.
KATKE LIUD KAANEGA.
L
IHAPALLID 250 G 2 MIN.1-2 MIN. KUUMUTAGE KAANETA
JOOK 2 DL 1-2½ MIN.1 MIN.
ÜLEKUUMUTAMISE
VÄLTIMISEKS asetage
tassi metall-lusikas.
S
UPP (läbi-
paistev)
DL 2-2½ MIN.1 MIN.
SOOJENDAGE KAANETA
supitaldrikul või
vaagnal.
P
IIMASUPID VÕI
KASTMED
DL 2½ - 3 MIN.1 MIN.
ÄRGE VALAGE nõusse
üle 3/4 selle
mahust. Segage
soojendamise
käigus üks kord.
H
OT DOGID
1 TK
2 TK
600 W
½-1
MIN.
1-1½ MIN.
1 MIN.
L
ASANJE 500 G 5-6 MIN.2-3 MIN.
TOIDU
LIIK
KOGUS IM
SUSTASE
AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
PRAAD
800-
1000 G
SULAT-
AMINE
20-22
MIN.
10-15 MIN.
PÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
H
AKKLIHA 500 G
8-10
MIN.
5 MIN.
PÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber. Erald-
age ülessulanud osad.
T
ÜKELDA-
TUD LIHA,
KOTLETID, LI-
HALÕIGUD
500 G 7-9 MIN.5-10 MIN.
PÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
K
ANA
(terve)
1200 G 25 MIN.10-15 MIN.
PÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
K
ANA,
tükid või
leed
500 G 7-9 MIN.5-10 MIN.
PÖÖRAKE/ERALDAGE poole
sulatamise ajal. Ül-
ekuumenemise välti-
miseks katke tiivaotsad
ja koivad fooliumiga.
K
ALA
(terve)
600 G
8-10
MIN.
5-10 MIN.
ÜLEKUUMENEMISE välti-
miseks pöörake poole
sulatamise ajal ümber ja
katke saba fooliumiga.
K
ALA
(tükid või
leed)
400 G 6-7 MIN.5 MIN.
PÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber. Erald-
age ülessulanud osad.
L
EIVAPÄTS 500 G 4-6 MIN.5 MIN.
PÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
P
RANTS-
SAIAD JA
KUKLID
4 TK
(150-
200 G)
-2
MIN.
2-3 MIN. PAIGUTAGE ringikujuliselt.
P
UUVILJAD
JA MARJAD
200 G 2-3 MIN.2-3 MIN. ERALDAGE sulatamise ajal.
SOOJENDAMISE TABEL
TRADITSIOONILISTE TOIDUVALMISTAMIS-
MEETODITE kohaselt tuleb mikrolai-
neahjus soojendatav toit kuumu-
tada särtsuvalt kuumaks.
P
ARIMAD TULEMUSED SAAVU-
TATAKSE juhul, kui toidu
paksemad tükid ase-
tatakse plaadi välisservale
ja õhemad keskele.
ASETAGE ÕHUKESED lihalõigud ük-
steise peale või vaheliti. Pak-
semad tükid, nt pikkpoiss ja
vorstikesed, tuleb asetada ük-
steise lähedale külg-külje
kõrvale.
HAUTISTE I KASTMETE soojen-
damisel on soovitav neid soojuse
ühtlaseks jaotumiseks üks kord
segada.
T
OIDU KATMINE AITAB säilitada toidu
sees olevat niiskust, vähendab
pritsimist ja lühendab soojen-
damise kestust.
K
ÜLMUTATUD TOIDUPORTSJONITE
soojendamisel järgige
pakendil toodud valmist-
ajapoolseid juhiseid.
TOITE, MIDA EI SAA SEGADA, nt
gratään, on parim soojendada
400-600 W juures.
MÕNI MINUT SEISUAEGA TAGAB tem-
peratuuri ühtlase jaotuse toidus.
SULATAMISE TABEL
KILEKOTIS, KILES VÕI PAPIST pak-
endis asuva külmutatud toidu
võib asetada vahetult ahju, kui
pakend ei sisalda metallosi (nt
metallist sulgureid).
PAKENDI KUJU muudab sula-
tusaega. Lamedad pak-
endid sulavad kiiremini
kui paksud plokid.
ERALDAGE TÜKID, kui need
hakkavad sulama. Üksikud
lõigud sulavad kiiremini.
VARJAKE TOIDU OSAD alumiinium-
fooliumi väikeste tükkidega, kui
need soojaks hakkavad minema
(nt kanakoivad ja tiivaotsad).
KUI POOL SULAMISPROTSESSI on läbi,
keerake suured tükid ümber.
KEEDETUD TOIT, HAUTISED JA LIHAKAST-
MED sulavad paremini, kui neid
sulamise käigus segada.
SULATADES ON PAREM LASTA
TOIDUL pisut vajalikust pisut
vähem sulada ning lasta su-
lamisprotsessil seismise ajal
lõpule jõuda.
SEISMISE AEG RAST SULAMIST
PARANDAB ALATI tulemust, sest siis
jaotub temperatuur
toidus ühtlaselt.
TOIDU LIIK KOGUS SEADIS
TUS
AEG NÄPUNÄITEID
J
UUSTURÖST 3 TK
GRILLIMINE
4-5 MIN.
ASETAGE traatraamile.
K
ARTULIPUDRU-
MÜTSIKESED
2 PORTSJONIT 6-8 MIN.
ASETAGE liud traa-
traamile.
V
ORSTID
(100 g / tk)
2-3 TK 10-12 MIN.
ASETAGE traatraamile.
Pöörake poole küpset-
amise ajal ümber.
K
ANALIHA TÜKID 1000 G
700 W
, SEEJÄREL
GRILLIGE
13-15 MIN.
8-9 MIN.
ASETAGE liuale nahk üle-
spoole.
K
ARTULIGRATÄÄN 4 PORTSJONIT
18-20 MIN.
5-6 MIN.
ASETAGE anum pöörd-
lauale.
L
ASANJE (kül-
mutatud)
500 G
600 W
, SEEJÄREL
GRILLIGE
18-20 MIN.
5-6 MIN.
ASETAGE anum pöörd-
lauale.
K
ALAGRATÄÄN
(külmutatud)
600 G
15-18 MIN.
5-7 MIN.
ASETAGE anum pöörd-
lauale.
GRILLIMISE TABEL
GRILLIMISFUNKTSIOON SOBIB HÄSTI
kanakoibade pruunistamiseks
pärast mikrolainetega küpset-
amist.
TRAATRAAMI VÕIB kasutada toidu
nihutamiseks grillimiselemendile
lähemale selle kiiremaks pruuni-
stamiseks.
ASETAGE ÕHUKESED toiduviilud
nagu röstsaiaviilud ja vorstid
kohe traatraamile ja küpsetage
ainult grilli abil.
PAKSEMAD TOIDULÕIGUD nagu
gratäänid ja kanad. Küpsetage
esmalt mikrolainetega ning
seejärel grillige pealispinda värvi
saamiks.
A
NUMAD VÕI GRATÄÄNID võite
asetada otse klaasist pöörda-
lusele.
E
NNE grillimist koos mikro-
lainete kasutamisega veenduge,
et kasutatavad tarvikud oleksid
kuumakindlad, sobiksid ahjus ka-
sutamiseks ja laseksidbi mikro-
laineid.
ÄRGE KASUTAGE grillimisel plasttar-
vikuid. Need sulavad. Ei sobi ka
puidust või paberist tarvikud.
461966204781
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool MAX 32/WH Program Chart

Tüüp
Program Chart