EE
MAX 30
TOIDU
LIIK
KOGUS
VÕIM
SUSTASE
AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
K
ANA
(terve)
1000
G
700 W
(MAX)
18-20
MIN.
5-10
MIN.
P
ÖÖRAKE KANA POOLE
küpsetamise ajal
ümber. Kontrollige,
et lihamahl oleks
küpsetamise lõpet-
amisel värvitu.
K
ANA
( leed
või
tükid)
500
G
8-10
MIN.
5
MIN.
K
ONTROLLIGE , et li-
hamahl oleks küp-
setamise lõpet-
amisel värvitu.
P
EEKON 150 G
3-4
MIN.
1-2
MIN.
A
SETAGE PLAADILE
KÖÖGIPABER, asetage
sellele 2 või kolm
viilu ja katke köö-
gipaberiga.
K
ÖÖ-
GIVILJAD
(värsked)
300 G
3-4
MIN.
1-2
MIN.
K
ÜPSETAGE KAANE ALL
ja lisage 2 supilusi-
katäit soola.
K
ÖÖGIVIL-
JAD (kül-
mu-
tatud)
250 -
400
G
3-4
MIN.
5-6
MIN.
1-2
MIN. KÜPSETAGE KAANE ALL.
KOOREGA
KARTULID
1 TK
4 TK
4-6
MIN.
12-15
MIN.
2
MIN.
5
MIN.
T
ORGAKE KAHVLIGA. (1
tk = 250 g) Pöörake
poole küpsetamise
ajal ümber.
L
IHA (pik-
kpoiss)
600 -
700
G
600 W
12-14
MIN.
5
MIN.
K
ALA
(terve)
600
G
8-9
MIN.
4-5
MIN.
T
EHKE NAHKA SÄLGUD
ja küpsetage kaane
all.
KALA
(tükid või
leed)
400
G
5-6
MIN.
2-3
MIN.
A
SETAGE ÕHEMAD
TÜKID plaadi keskosa
poole. Küpsetage
kaane all.
KÜPSETAMISE TABEL
MIDA ROHKEM TOITU SOOVITE KÜPSETA-
DA, seda rohkem aega kulub. Rusi-
kareegli kohaselt nõuab kahek-
ordne toidu hulk peaaegu kahek-
ordse kestusega aja kasutamist.
MIDA MADALAM ON TEMPERATU-
UR, seda pikem on vajalik
küpsetusaeg. Toatemper-
atuuril olev toit küpseb
rutem, kui vahetult külmi-
kust võetud toit.
KUI KÜPSETATE MITUT ASJA SAMA
TOIDU jaoks, nt koorega kartuleid,
asetage need ühesuguse küp-
susastme saamiseks ringikujuliselt.
MÕNED TOIDUAINED, NT KARTULID,
ÕUNAD JA MUNAREBUD, on kaetud
koore või kilega. Sellised toid-
uained tuleb rõhu vabastamiseks
ja lõhkemise vältimiseks läbi
torgata kahvli või kokteilikõrrega.
VÄIKSEMAD TOIDUTÜKID KÜPSEVAD KI-
IREMINI KUI suured toidutükid ning
ühesuguse suuruse ja korrapärase
kujuga tükid ühtlasemalt kui eba-
regulaarse kujuga tükid.
TOIDU SEGAMINE JA PÖÖRAMINE ON
võtted, mida kasutatakse nii
tavalisel toiduvalmistamisel
kui ka mikrolainetega küpset-
amisel soojuse kiireks jaotu-
miseks nõu keskele ning
toidu väliskülgede ül-
eküpsemise vältimiseks.
EBAÜHTLASE KUJU VÕI PAK-
SUSEGA TOIDU valmista-
misel asetage õhemad
alad nõu keskosa poole, mis
kuumeneb viimasena.
ROHKELT RASVA JA SUHKRUT sisalda-
vad toidud küpsevad kiiremi-
ni kui rohkesti vett sisaldavad
toidud. Rasva ja suhkru temper-
atuur võib tõusta ka kõrgemale
kui vee temperatuur.
PÄRAST VALMIMIST LASKE TOIDUL
mõnda aega seista. Seisuaeg
parandab alati tulemust, sest siis
jaotub temperatuur toidus üht-
laselt.
KIIRJUHEND
JUHTPANEEL
PAUS VÕI TOIDUVALMISTAMISE PEATAMINE
TOIDUVALMISTAMISE KATKESTAMINE
Ust avades saab toiduvalmistamist katkestada, et toitu
kontrollida, keerata või segada.
T
OIDUVALMISTAMISE JÄTKAMINE
Sulgege uks. Toiduvalmistamine jätkub kohast, kus see katkestati.
K
UI TOIDUVALMISTAMIST EI SOOVITA JÄTKATA
Eemaldage toit, pöörake reguleerimisnupp nullile ja sulgege uks.
q
VALIGE MULTIFUNKTSIONAAL-
SET NUPPU pöörates võim-
suse tase ja funktsioon.
w
PÖÖRAKE TOIDUVALMISTAMISE aja
valikuks reguleerimisnuppu
päripäeva. Ahi käivitub au-
tomaatselt.
VÕIMSUS SOOVITATAV KASUTAMINE
MAX.
(700 W)
JOOKIDE, VEE, SELGETE SUPPIDE, kohvi, tee või muu kõrge vee-
sisaldusega toidu soojendamine. Kui toit sisaldab muna
või koort, valige madalam võimsus.
600 W K
ALA, liha, köögivilja jne valmistamine.
400 W
E
TTEVAATLIKUM TOIDUVALMISTAMINE, nt kõrge proteiinisisal-
dusega kastmed, juustu- ja munaroad ning vormiroogade
viimistlemine. Hautiste valmistamine, või sulatamine.
SULATAMINE SULATAMINE. Või, juustu pehmendamine.
S
OOJANA
HOIDMINE
Toidu SÄILITAMISEKS soojal temperatuuril pärast selle
valmimist.
MIKROLAINETE VÕIMSUSE VALIMINE