Whirlpool MAX 30/WH Program Chart

Tüüp
Program Chart

See käsiraamat sobib ka

EE
MAX 30
TOIDU
LIIK
KOGUS
VÕIM
SUSTASE
AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
K
ANA
(terve)
1000
G
700 W
(MAX)
18-20
MIN.
5-10
MIN.
P
ÖÖRAKE KANA POOLE
küpsetamise ajal
ümber. Kontrollige,
et lihamahl oleks
küpsetamise lõpet-
amisel värvitu.
K
ANA
( leed
või
tükid)
500
G
8-10
MIN.
5
MIN.
K
ONTROLLIGE , et li-
hamahl oleks küp-
setamise lõpet-
amisel värvitu.
P
EEKON 150 G
3-4
MIN.
1-2
MIN.
A
SETAGE PLAADILE
KÖÖGIPABER, asetage
sellele 2 või kolm
viilu ja katke köö-
gipaberiga.
K
ÖÖ-
GIVILJAD
(värsked)
300 G
3-4
MIN.
1-2
MIN.
K
ÜPSETAGE KAANE ALL
ja lisage 2 supilusi-
katäit soola.
K
ÖÖGIVIL-
JAD (kül-
mu-
tatud)
250 -
400
G
3-4
MIN.
5-6
MIN.
1-2
MIN. KÜPSETAGE KAANE ALL.
KOOREGA
KARTULID
1 TK
4 TK
4-6
MIN.
12-15
MIN.
2
MIN.
5
MIN.
T
ORGAKE KAHVLIGA. (1
tk = 250 g) Pöörake
poole küpsetamise
ajal ümber.
L
IHA (pik-
kpoiss)
600 -
700
G
600 W
12-14
MIN.
5
MIN.
K
ALA
(terve)
600
G
8-9
MIN.
4-5
MIN.
T
EHKE NAHKA SÄLGUD
ja küpsetage kaane
all.
KALA
(tükidi
leed)
400
G
5-6
MIN.
2-3
MIN.
A
SETAGE ÕHEMAD
TÜKID plaadi keskosa
poole. Küpsetage
kaane all.
KÜPSETAMISE TABEL
MIDA ROHKEM TOITU SOOVITE KÜPSETA-
DA, seda rohkem aega kulub. Rusi-
kareegli kohaselt nõuab kahek-
ordne toidu hulk peaaegu kahek-
ordse kestusega aja kasutamist.
MIDA MADALAM ON TEMPERATU-
UR, seda pikem on vajalik
küpsetusaeg. Toatemper-
atuuril olev toit küpseb
rutem, kui vahetult külmi-
kust võetud toit.
KUI KÜPSETATE MITUT ASJA SAMA
TOIDU jaoks, nt koorega kartuleid,
asetage need ühesuguse küp-
susastme saamiseks ringikujuliselt.
MÕNED TOIDUAINED, NT KARTULID,
ÕUNAD JA MUNAREBUD, on kaetud
koore või kilega. Sellised toid-
uained tuleb rõhu vabastamiseks
ja lõhkemise vältimiseks läbi
torgata kahvli või kokteilikõrrega.
VÄIKSEMAD TOIDUTÜKID KÜPSEVAD KI-
IREMINI KUI suured toidutükid ning
ühesuguse suuruse ja korrapärase
kujuga tükid ühtlasemalt kui eba-
regulaarse kujuga tükid.
TOIDU SEGAMINE JA PÖÖRAMINE ON
võtted, mida kasutatakse nii
tavalisel toiduvalmistamisel
kui ka mikrolainetega küpset-
amisel soojuse kiireks jaotu-
miseks nõu keskele ning
toidu väliskülgede ül-
eküpsemise vältimiseks.
EBAÜHTLASE KUJU VÕI PAK-
SUSEGA TOIDU valmista-
misel asetage õhemad
alad nõu keskosa poole, mis
kuumeneb viimasena.
ROHKELT RASVA JA SUHKRUT sisalda-
vad toidud küpsevad kiiremi-
ni kui rohkesti vett sisaldavad
toidud. Rasva ja suhkru temper-
atuur võib tõusta ka kõrgemale
kui vee temperatuur.
PÄRAST VALMIMIST LASKE TOIDUL
mõnda aega seista. Seisuaeg
parandab alati tulemust, sest siis
jaotub temperatuur toidus üht-
laselt.
KIIRJUHEND
JUHTPANEEL
PAUS VÕI TOIDUVALMISTAMISE PEATAMINE
TOIDUVALMISTAMISE KATKESTAMINE
Ust avades saab toiduvalmistamist katkestada, et toitu
kontrollida, keerata või segada.
T
OIDUVALMISTAMISE TKAMINE
Sulgege uks. Toiduvalmistamine jätkub kohast, kus see katkestati.
K
UI TOIDUVALMISTAMIST EI SOOVITA JÄTKATA
Eemaldage toit, pöörake reguleerimisnupp nullile ja sulgege uks.
q
VALIGE MULTIFUNKTSIONAAL-
SET NUPPU pöörates võim-
suse tase ja funktsioon.
w
PÖÖRAKE TOIDUVALMISTAMISE aja
valikuks reguleerimisnuppu
päripäeva. Ahi käivitub au-
tomaatselt.
VÕIMSUS SOOVITATAV KASUTAMINE
MAX.
(700 W)
JOOKIDE, VEE, SELGETE SUPPIDE, kohvi, tee või muu kõrge vee-
sisaldusega toidu soojendamine. Kui toit sisaldab muna
või koort, valige madalam võimsus.
600 W K
ALA, liha, köögivilja jne valmistamine.
400 W
E
TTEVAATLIKUM TOIDUVALMISTAMINE, nt kõrge proteiinisisal-
dusega kastmed, juustu- ja munaroad ning vormiroogade
viimistlemine. Hautiste valmistamine, või sulatamine.
SULATAMINE SULATAMINE. Või, juustu pehmendamine.
S
OOJANA
HOIDMINE
Toidu SÄILITAMISEKS soojal temperatuuril pärast selle
valmimist.
MIKROLAINETE VÕIMSUSE VALIMINE
EE
MAX 30
KIIRJUHEND
TOIDU
LIIK
KOGUS
VÕIM
SUSTASE
AEG SEISUAEG NÄPUNÄITEID
T
ÖÖDELDUD
LIHALÕIGUD
300 G
450 G
700 W
(MAX)
3-5
MIN.
4-5
MIN.
1-2
MIN.
K
ATKE PLAAT
KAANEGA.
R
IIS
2 DL
6 DL
1-2 MIN.
3-4
MIN.
1
MIN.
2
MIN.
K
ATKE LIUD KAANEGA.
L
IHAPALLID 250 G 2 MIN.1-2 MIN.
K
UUMUTAGE KAANETA
JOOK 2 DL 1-2½ MIN.1 MIN.
Ü
LEKUUMUTAMISE
VÄLTIMISEKS asetage
tassi metall-lusikas.
S
UPP (läbi-
paistev)
DL 2-2½ MIN.1 MIN.
S
OOJENDAGE KAANETA
supitaldrikul või
vaagnal.
P
IIMASU-
PID VÕI
KASTMED
DL 2½ - 3 MIN.1 MIN.
Ä
RGE VALAGE nõusse
üle 3/4 selle
mahust. Segage
soojendamise
käigus üks kord.
H
OT DOGID
1 TK
2 TK
600 W
½-1
MIN.
1-1½
MIN.
1
MIN.
L
ASANJE 500 G 5-6 MIN.2-3 MIN.
TOIDU
LIIK
KOGUS
VÕIM
SUSTASE
AEG
SEISUAEG
NÄPUNÄITEID
P
RAAD
800-
1000
G
SULAT-
AMINE
20-22
MIN.
10-15
MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
H
AKKLIHA 500 G
8-10
MIN.
5
MIN.
P
ÖÖRAKE poole su-
latamise ajal ümber.
Eraldage ülessulanud
osad.
T
ÜKELDA-
TUD LIHA,
KOTLETID,
LIHALÕIGUD
500 G 7-9 MIN.5-10 MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
K
ANA
(terve)
1200
G 25 MIN.
10-15
MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
K
ANA,
tükid või
leed
500
G 7-9 MIN.5-10 MIN.
P
ÖÖRAKE/ERALDAGE
poole sulatamise ajal.
Ülekuumenemise
vältimiseks katke ti-
ivaotsad ja koivad foo-
liumiga.
K
ALA
(terve)
600
G
8-10
MIN.
5-10
MIN.
Ü
LEKUUMENEMISE välti-
miseks pöörake poole
sulatamise ajal ümber
ja katke saba fooliumi-
ga.
K
ALA
(tükid
või
leed)
400
G 6-7 MIN.5 MIN.
P
ÖÖRAKE poole su-
latamise ajal ümber.
Eraldage ülessulanud
osad.
L
EIVAPÄTS 500 G
4-6
MIN.
5
MIN.
P
ÖÖRAKE poole sulat-
amise ajal ümber.
P
RANTS-
SAIAD JA
KUKLID
4 TK
(150-
200
G)
-2
MIN.
2-3
MIN.
P
AIGUTAGE ringikuju-
liselt.
P
UUVILJAD
JA MARJAD
200 G 2-3 MIN.2-3 MIN.
E
RALDAGE sulatamise
ajal.
SOOJENDAMISE TABEL
TRADITSIOONILISTE TOIDUVALMISTAMIS-
MEETODITE kohaselt tuleb mikrolai-
neahjus soojendatav toit kuumu-
tada särtsuvalt kuumaks.
PARIMAD TULEMUSED SAAVU-
TATAKSE juhul, kui toidu
paksemad tükid ase-
tatakse plaadi välisservale
ja õhemad keskele.
ASETAGE ÕHUKESED lihalõigud ük-
steise peale või vaheliti. Pak-
semad tükid, nt pikkpoiss ja
vorstikesed, tuleb asetada ük-
steise lähedale külg-külje
kõrvale.
HAUTISTE I KASTMETE soojen-
damisel on soovitav neid soojuse
ühtlaseks jaotumiseks üks kord
segada.
TOIDU KATMINE AITAB säilitada toidu
sees olevat niiskust, vähendab
pritsimist ja lühendab soojen-
damise kestust.
KÜLMUTATUD TOIDUPORTSJONITE
soojendamisel järgige
pakendil toodud valmista-
japoolseid juhiseid.
TOITE, MIDA EI SAA SEGADA, nt
gratään, on parim soojendada
400-600 W juures.
MÕNI MINUT SEISUAEGA TAGAB tem-
peratuuri ühtlase jaotuse toidus.
SULATAMISE TABEL
KILEKOTIS, KILES VÕI PAPIST pak-
endis asuva külmutatud toidu
võib asetada vahetult ahju, kui
pakend ei sisalda metallosi (nt
metallist sulgureid).
PAKENDI KUJU muudab sula-
tusaega. Lamedad pak-
endid sulavad kiiremini
kui paksud plokid.
ERALDAGE TÜKID, kui need
hakkavad sulama. Üksikud
lõigud sulavad kiiremini.
VARJAKE TOIDU OSAD alumiinium-
fooliumi väikeste tükkidega, kui
need soojaks hakkavad minema
(nt kanakoivad ja tiivaotsad).
KUI POOL SULAMISPROTSESSI on läbi,
keerake suured tükid ümber.
KEEDETUD TOIT, HAUTISED JA LIHAKAST-
MED sulavad paremini, kui neid
sulamise käigus segada.
SULATADES ON PAREM LASTA
TOIDUL pisut vajalikust pisut
vähem sulada ning lasta su-
lamisprotsessil seismise ajal
lõpule jõuda.
SEISMISE AEG RAST SULAMIST
PARANDAB ALATI tulemust, sest siis
jaotub temperatuur toidus üh-
tlaselt.
461966204601
SOOJANA HOIDMINE
KUIDAS KASUTADA:
q Pange kuum valmistoit pöördalusele ja sulgege uks.
w Keerake funktsiooninupp asendisse Keep Warm (Hoia soojana).
e Keerake reguleerimisnuppu, et valida soovitud soojendami saeg.
Ahi käivitub automaatselt.
TEHNILISED NÄITAJAD
TOITEPINGE
230 V/50 HZ
NOMINAALNE SISENDVÕIMSUS
1100 W
K
AITSE
10 A (UK 13 A)
M
IKROLAINETE LJUNDIMSUS
700 W
SISEMÕÕTMED (RGUS X LAIUS X
SÜGAVUS)
360 X 392 X 350
INNER DIMENSIONS (HXWXD)
149 X 290 X 290
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool MAX 30/WH Program Chart

Tüüp
Program Chart
See käsiraamat sobib ka