EE 19
SEADME KASUTAMINE
SOOVITUSLIK KASUTUSVIIS JA NÄPUNÄITED
Kuidas küpsetustabelit lugeda
Tabel näitab antud toitude puhul kõige sobivamaid funktsioone. Küpsetusaeg (kui antud) algab hetkest,
mil toit pannakse mikrolaineahju, kuid ei sisalda eelsoojendamiseks kuluvat aega (kui vajalik).
Küpsetusseaded ja -ajad on soovituslikud ning olenevad toidu kogusest ja kasutatavast ahjunõust (tarvikust).
Kuumutage toitu alati kõigepealt vähima antud aja vältel ja kontrollige siis, kas see on läbinisti küps.
Parimate tulemuste saamiseks järgige küpsetustabeli juhiseid tarvikute (kui olemas) kasutamise kohta.
Kattekile ja kotid
Enne kui panete mikrolaineahju paber- või kilekoti,
eemaldage selle küljest metallist kinnitid.
Kilesse tuleb teha sälgud või torkida seda kahvliga,
et rõhk välja pääseks ja et vältida auru kogunemisest
tingitud lõhkemist kuumutamise ajal.
Toiduvalmistamine
Et mikrolained tungivad toitu vaid piiratud
sügavuses, seadke korraga mitme tüki
valmistamisel need ringikujuliselt, et võimalikult
palju tükke oleks välisküljel.
Väikesed tükid valmivad suurtest kiiremini.
Ühtlaseks küpsetamiseks lõigake toit
ühesuurusteks tükkideks.
Mikrolaineahjus küpsetamise ajal aurustub
niiskust.
Anuma mikrolainekindel kate aitab vähendada
niiskuskadu.
Enamik toite jätkab küpsemist ka pärast seda, kui
mikrolaineahi lõpetab töö. Seega laske toidul
valmimiseks alati veel veidi seista.
Mikrolaineahjus toitu valmistades on tavaliselt vaja
seda segada. Segamise käigus liigutage küpsenud
osad servadest keskele ja vähem küpsenud
keskosa servadesse.
Asetage õhukesed lihatükid üksteise peale või
vaheliti. Paksemad tükid, nt pikkpoiss ja
vorstikesed, tuleb asetada üksteise lähedale.
Vedelikud
Vedelikud võivad kuumeneda üle keemispunkti
ilma nähtavate keemismullideta. Seetõttu võib
kuum vedelik ootamatult üle keeda.
Selle ärahoidmiseks toimige nii.
1. Vältige kitsaste kaelte ja sirgete seintega
anumate kasutamist.
2. Segage vedelikku enne, kui asetate anuma
mikrolaineahju, ja jätke teelusikas anumasse.
3. Pärast kuumutamist segage uuesti, enne kui
eemaldate anuma ettevaatlikult
mikrolaineahjust.
Imikutoit
Pärast imikutoidu või vedelike soojendamist
lutipudelis või imikutoidu purgis segage seda alati.
Kontrollige temperatuuri, enne kui toidu lapsele
annate.
Nii võite olla kindel, et soojus on ühtlaselt jaotunud
ja väldite põletusi.
Veenduge enne soojendamist, et kaas ja lutt on ära
võetud.
Külmutatud toit
Parima tulemuse saavutamiseks soovitame toitu
sulatada otse klaasist pöördalusel. Kui vaja, võib
kasutada mikrolaineahjus kasutamiseks sobivat
kergplastist anumat.
Keedetud toit, hautised ja lihakastmed sulavad
paremini, kui neid sulamise ajal segada.
Eraldage tükid, kui need hakkavad sulama. Üksikud
lõigud sulavad kiiremini.