5
Jätke elektriseadmete parandamine selle
ala professionaalide hooleks. Asjatundmatu
parandamine võib olla seadme kasutajale
ohtlik. Tootja ei vastuta seadme paranda-
mise eest, kui seda pole kasutatud õigesti
või sihtotstarbeliselt.
Käesolev seade vastab järgmistele
Euroopa Liidu direktiividele:
• 73/23/EMÜ, 19.02.1973: madalpinge-
direktiiv koos muudatusdirektiiviga
93/68/EMÜ
• 89/336/EMÜ, 03.05.1989: elektromagnetili-
se ühilduvuse direktiiv koos muudatus-
direktiiviga 92/31/EMÜ
Enne esimest kasutuskorda
Lugege läbi ohutusjuhised, et oskaksite
hoida ennast ohu ja seadet kahjustuste
eest.
Asetage pistik pistikupessa.
Enne esimese espressokohvi valmistamist
loputage kuumutussüsteem läbi paagitäie
veega. Tegutsege nii, nagu on kirjeldatud
tagapool espresso valmistamise või piima
vahustamise juhistes, kuid ärge pange
sõelale espressopulbrit. Paigutage keset
resti (joonis 1/R) ja vahustusfiltri alla (joonis
1/H) võimalikult suur nõu.
Espresso valmistamine
Keetmise järel peab espressot katma tihe
vahutav nn. “crema”-kiht.
Aromaatse cremaga kaetud espresso
valmistamise tingimusteks on värske puhas
vesi, õige jahvatamine ja õige temperatuur.
1. Vee sissevalamine (joonis 2, 3)
Võtke veepaak seadme ülaservast välja
(joonis 2).
Avage veepaagi kaas.
Paaki tohib täita ainult külma puhta veega.
Veetase ei tohi olla alla miinimumi MIN ega
ületada maksimumi MAX.
Sulgege veepaagi kaas.
Pange veepaak tagasi seadmesse ja
vajutage paagile kuni see on lõplikult oma
kohal (joonis 3).
Võite veepaagi kaant ka pisut tõsta ja
pöörata selle kõrvale. Sel juhul võib
veepaaki täita ka seadmest välja võtmata,
nt. veekannu abil.
2. Ahju sisse- ja väljalülitamine
ning tasside soojendamine
Lülitage toitelüliti sisse (joonis 1/A).
Süttivad töörežiimi märgutuli (joonis 1/C,
punane) ja temperatuurinäidik (joonis 1/D,
oranž).
Kui keetel saavutab töötemperatuuri, siis
temperatuurinäidiku märgutuli kustub.
Temperatuurinäidik võib seadme töötamise
ajal uuesti süttida, sest kuumutus lülitub
uuesti sisse.
Tassialusele võite asetada kummuli ühe või
mitu tassi (joonis 1/E).
3. Espressopulbri annustamine
(joonis 4, 5)
Võtke sõelaalus, pöörake sõrmekaitse
tagasi ja asetage alusesse ühe või kahe
tassi sõel (joonis 4).
Valage sõelale espressopulber. Annustage:
1 mõõtelusikatäis ühe tassi sõelale, 2
lusikatäit kahe tassi sõelale.
Vajutage espressopulbrikihti tihendaja
(joonis 1/L) abil kergelt kokku (joonis 5).
Pärast kokkusurumist peab pulbri tase
ulatuma sõela servani. Puhastage
sõelaserv espressopulbrist.
Ärge suruge espressopulbrit liiga tihedalt
kokku! See võib takistada vee läbiimbu-
mist. (Vt. ka peatükki “Mida teha, kui...”).