5
Ohutusnõuded seadme
parandamisel
Jätke elektriseadmete parandamine selle
ala professionaalide hooleks. Asjatundmatu
parandamine võib olla seadme kasutajale
ohtlik.
Kui seadme toitejuhe on vigastatud, tuleb
õnnetusjuhtumite vältimiseks lasta juhe
vahetada tootjal, tootja volitatud hooldus-
keskusel või muul pädeval isikul.
Tootja ei vastuta seadme parandamise
eest, kui seda pole kasutatud õigesti või
sihtotstarbeliselt.
Käesolev seade vastab järgmistele
Euroopa Liidu direktiividele:
• 73/23/EMÜ, 19.02.1973: madalpinge-
direktiiv koos muudatusdirektiiviga
93/68/EMÜ
• 89/336/EMÜ, 03.05.1989: elektromagne-
tilise ühilduvuse direktiiv koos muudatus-
direktiiviga 92/31/EMÜ
Enne esimest kasutuskorda
Lugege läbi ohutusjuhised, et oskaksite
hoida ennast ohu ja seadet kahjustuste
eest.
Asetage pistik pistikupessa.
Enne esimese espressokohvi valmistamist
loputage kuumutussüsteem läbi paagitäie
veega. Tegutsege nii, nagu on kirjeldatud
tagapool espresso valmistamise või piima
vahustamise juhistes, kuid ärge pange
sõelale espressopulbrit. Paigutage keset
resti (joonis 1/Q) ja vahustusfiltri alla (joonis
1/F) võimalikult suur nõu.
Espresso valmistamine
Keetmise järel peab espressot katma tihe
vahutav nn. “crema”-kiht. Aromaatse
cremaga kaetud espresso valmistamise
tingimusteks on värske puhas vesi, õige
jahvatamine ja õige temperatuur.
1. Vee sissevalamine (joonis 2, 3)
Võtke veepaak seadme ülaservast välja
(joonis 2).
Avage veepaagi kaas.
Paaki tohib täita ainult külma puhta veega.
Veetase ei tohi olla alla miinimumi MIN ega
ületada maksimumi MAX.
Sulgege veepaagi kaas.
Pange veepaak tagasi seadmesse ja
vajutage paagile, kuni see on lõplikult oma
kohal.
Võite veepaagi kaant ka pisut tõsta ja pöö-
rata selle kõrvale. Sel juhul võib veepaaki
täita ka seadmest välja võtmata, nt. vee-
kannu abil.
2. Toite sisselülitamine
Lülitage toitelüliti sisse (joonis 1/A). Töö-
režiimi märgutuli (joonis 1/B, punane) süttib
ja temperatuuri märgutuli (joonis 1/C, rohe-
line) vilgub.
Kui keetel saavutab töötemperatuuri, põleb
temperatuuri märgutuli pidevalt.
Temperatuuri märgutuli võib seadme
töötamise ajal uuesti vilkuma hakata, sest
kuumutus lülitub uuesti sisse.
3. Espressopulbri annustamine
(joonis 3, 4)
Võtke sõelaalus, pöörake sõrmekaitse
tagasi ja asetage alusesse ühe või kahe
tassi sõel (joonis 3).
Ainult EA 130: Portsjonkotikeste kasuta-
misel tuleb need asetada vastavasse sõela
(joonis 1/M ja joonis 5).
Valage sõelale espressopulber. Annustage:
1 mõõtelusikatäis ühe tassi sõelale, 2 lusi-
katäit kahe tassi sõelale.
Vajutage espressopulbri kiht tihendaja (joo-
nis 1/L) abil kergelt kokku (joonis 4). Pä-
rast kokkusurumist peab pulbri tase ulatu-
ma sõela servani. Puhastage sõelaserv
espressopulbrist.